Új hozzászólás Aktív témák
-
Router
őstag
válasz
KillHates #18801 üzenetére
Hát én nem tudom, akármennyit cseréltem, jó lett. Hozzáteszem, miután találtam egy normális kínait aki olyan socketet küldött ami működik is. Előtte tényleg szar volt mind.
Volt ami alatt padet is kellett drótozni mert a kedves ügyfél 90 fokkal elfordítva belekalapálta a cpu-t, ott azt szakadt minden. Mai napig megy 3 éve, görbe processzorral.
Ellenben a noti intel 5-6th.-tól felfele. Kap egy nyári szellőt és úgy el kunkorodik a hordozó mint a napraforgó ami nyugatra kel fel.
-
SAIKON
tag
-
Grave_444
nagyúr
válasz
KillHates #18724 üzenetére
Igazából szívesen megtanulnám, de munka mellett nincs rá fél évem vagy még több és a hétvégéim se áldoznám arra, hogy 3-4 órát utazzak és beüljek 8 órát tanulni.
Szóval azért annak a szakmának elég sok ágazata van, engem kifejezetten az említett rész elsajátítása érdekelne. Kérdés mennyire megvalósítható. Érzékem van az ilyesmihez, eszközöm kevésbé, de az a legkevesebb..
Például Ő elég profinak tűnik, valami hasonló munkákat jó lenne, ha tudnék majd egyzer vállalni. Tehát elektronikai szempontból szeretnék IT-s eszközöket javítani. -
-
Reggie0
félisten
válasz
KillHates #18666 üzenetére
Igen, a szoftveres szerszamok hasznalataert mamar jellemzoen licencet kell fizetni. Erre halad a vilag. Ebben az eszkozben sem a hardver a nagy kunszt, azt barki osszedobja.
Es jol latod, az autoknal is kezd erre terelodni minden.
Inkabb orulni kene neki, mert igy lehet hosszu elettartamu eszkozoket eladni, ami kimeli a kornyezetet. Ha csak egyszer siman eladna neked a "szerszamot" akkor abban lenne erdekelt, hogy ujra eladja neked. Igy meg addig jol jar, amig te hasznalod es reszesedik abbol a haszonbol amit megtermelsz vele. Ergo neki is az a jo, ha minel tovabb hasznalod. -
Reggie0
félisten
válasz
KillHates #18661 üzenetére
Ha ennyit nem termel ki az akkuszervizbol egy ceg, akkor valoban nem eri meg nekik, de azok foglalkozzanak is massal, mert masra sem lesz penzuk. Amugy meg nem veszes az ara. (Azt meg nyilvan nem tudod az egyes szoftveres funkcioval nekik mennyi extra munkajuk van/volt). Mas ket es felszer ennyiert egy multimetert veszt.
-
Djtil
csendes tag
válasz
KillHates #18621 üzenetére
Bizonyos modelleken a pch és a cpu -ban levő igp kommunikációja jobban terhelődik , több hőt igényel.A gyárból úgy jön ki ,hogy dedikált gpu-val vagy anélkül van szerelve.Amennyiben valami oknál fogva szükséges a gpu letiltása hardveresen (dis to uma) úgy a gyári utasítás szerint a pch-t hűtőbordával kell ellátni, holott gyárilag nem volt szerelve ,csak a csavarhelyek vannak a lapon.
Vettem rá a fáradtságot és megnéztem letiltott gpu mellett, valóban izzot a pch. Gpu-val pedig 60 fok körül volt.
Azt nem mondtam,hogy minden laptopon így van.Ismétlem bizonyos modelleken.
-
imi535
csendes tag
válasz
KillHates #18514 üzenetére
Köszönöm. csak 10$ volt.Tudom hogy jobb az ólmos,legtöbbször leszedem a golyókat hogy lecserélem ólmosra mert nem tudom eldönteni hogy milyen van rajt.Ha valódi új akkor mentesnek kellene lenni. új nak hirdette ezért indítottam mentesen a gépet és látom hogy leül 210en.
-
Djtil
csendes tag
válasz
KillHates #18489 üzenetére
Az alaplaphoz nem volt kapcsolasi rajz sehol. Egy mini-itx amin van atx táp es dc 12-19V tapbemenet is. A dc19V radugva 0.5sec es leall. Egy tekercs szezdurranva 3r3.Sejtem ez a fo ag, mert a 3.3,5V,1.8V megvannak.Bejon a 19V van 2db mosfet szembe forditva.Az egyik zarlatos volt. Leszedtem a tekercset kicsereltem.Aztan meregettem. Az elso mosfeten csak a drain-re jutott a 19V.A source es a gate labakra nem erkezik sehonnan semmi, gondolom ide var feszt hogy atengedje a 19V-ot.Igy a kiegett tekercsen ami ehhez kapcsolodik nincs meg a 19V.A masik szembeforditott mosfet source-n fold van.Nem hiszem hogy ez normalis.Ramerve a 3.3V atx csatlakozora 10ohm van fold fele.Viszont atx pico psu -val indul, megtaplaltam azzal.Ugyhagytam ,azota nem hagy nyugodni a dolog...lenne kapcsolasi rajz megertenem ,de igy hulye vagyok hozza.
-
Djtil
csendes tag
válasz
KillHates #18447 üzenetére
Leírom konkrétabban. Nem jutottam előrébb. A gép Dell vostro 3350. Itt a schematic.
[link]
Nincs benne dedikált gpu,csak uma a cpu-ban.
Az zavar be,hogy a laptop 2 alaplaora oszlik.Egy fő és egy kapcsrajz szerint daughter board.Ezen van 3x usb itt a dc csati es a lan.Van rajta egy atmel at25f512b flash, ez nem tudom mit csinál ,mert a kapcsolási rajzon nincs rajt ez a mellék panel. A hiba az,hogy bekapcsol és nincs kép. A bios talán bejön,mert van crtl+alt+del soft reset.De csak a mellék alaplapra rádugott usb-re külső billentyűvel.A saját nem csinál semmit és a fő lapi usb sem működik külső bill-el.A pch működhet,mert van venti vezérlés, ha melegedik a cpu hűt.A pch kommunikál a kbc-vel és a kbc vezérli a fan-t.Külső lcd nincs kép se hdmi se vga-n.Gondoltam ráirok egy bios dump-ot.Mx25f3206e.Csipesszel nem ment.Törölni törölt vmit,de írásnál elhasalt.Utána gép megse mukkant.Leforrasztottam.Megírtam.Visszaforraszt, hiba ugyanaz.Gondoltam a bios a ludas a saját billentyűzet nem működésre és hogy azért nem rak képet az lvds-re.De nem.Nem tudom ,hogy az Atmel a mellék lapon egy Ec és van ehhez köze?Vagy az lcd kábel / elektronika sérült ,vagy valami az alaplapon? Ebben kérnék segítséget.Mit mérjek hol kezdjem? A bios és cpu hibát kizárhatom? -
Gigabyga
aktív tag
válasz
KillHates #18388 üzenetére
Az komoly..elszomorító, h ennyire kezdenek szarok lenni.. Most nálam is itt csücsül 1-2 komolyabb gamer gép, változatos hibával.. Múltkor volt nálam egy szépség, ROG Strix Scar 3 i9-el (Pesti nagy cég alkotott
)..meg épp most lőttem egy Acer predator helios 300-at 5V-os tápkör nyünnyedt le.
-
Formaster
addikt
válasz
KillHates #18342 üzenetére
Közben megjött a monitorhoz a controller, úgy fest nem akar működni. Lecseréltem, de csak színeket váltogat, gyakorlatilag semmire nem reagál, még a kikapcsoló gombra sem.
-
Redneck
nagyúr
válasz
KillHates #18281 üzenetére
Nem bányászott, de szarok voltak a hőmérsékletek, ezért egy Accelero Xtreme III került rá. Ekkor képhibásan indult, barátom gyorsan kikapcsolta. Azóta vissza lett rakva a gyári.
Sajnos nem cserélhető rajta a hűtés, ezzel bukta a garanciát. Mondtam neki hogy vigye be a céghez, és cseréljenek ott hűtést, de megcsinálta ő...
Ezek szerint kuka, és nem éri meg foglalkozni vele?
KonzolKartel:
Nekem csak egy ASUS B85 lapom van, korlátozottak a PCI-E lehetőségek. -
Gigabyga
aktív tag
válasz
KillHates #18214 üzenetére
Összerakom majd új alkatrészekkel a lapot, (zárlat mentesre). Melyik betáp pontokra gondolsz?
Nézegettem konkrétan ezt is, meg a type-c Flir-t.
Most a teljes üzlet/szerviz felújítás megy, meg most jött meg a digitális mikroszkópom, annak rendeltem monitort, gáztelós karokat stb..
Az úgy fasza...Jobbulást! -
Reggie0
félisten
válasz
KillHates #18029 üzenetére
Jaja, ilyen kene. Arrol mar almodni se merek, hogy a sata-t es az nvme-t egyszerre tudjam hasznalni... En is csak ebayen talaltam, de mire onnan megjon az egy honap.
Sajnos mamar alig van jo laptop, foleg 12.5" koruli kijelzovel. Az milyen mar, hogy x260-ban egycsatornas a memoriavezerlo. No meg az i7-6600u talan 10%-al erosebb az i7-3520m-nel. Van koztuk vagy 3-4 ev. A fogyasztas javult csak az evek alatt. Az x260 talan akkuidoben jobb, illetve az fhd ips kijelzovel, mint egy hp 2570p, viszont vagy triplajaba kerul.
Ha nem kene az x86, mar reg sajat tervezesu laptoppal rohangalnek.
Apropo:
A485-hoz kapcsolasi rajzot tud valaki? Kivancsi vagyok, hogy ha a wwan-t letiltom a bioszban, akkor a tapjat is elveszi-e, illetve, hogy az a tapkor amire ra van kotve mekkora terhelest bir el. -
imisz
tag
-
Mur
csendes tag
válasz
KillHates #17950 üzenetére
Szia!
A gépet itt a Hardveraprón vettem bő 1 éve. A cuccot szerintem a tulaja - a dobozra írtak alapján - Angliából rendelte "refurbished"-ként, működött rendben eddig.
Konkrétan az történt, hogy a billentyűzetet szedtem ki a gépből (magyarítani akarom) és akkor szembesültem azzal, hogy mit is jelent a "refurbished": a csatit elég gárnyolt módon forrasztották újra és valszeg kh-s volt és most elengedhetett v.mi, mert összedugás után nem adott képet. HDMI csatiról OK. Mikroszkóppal megnézve úgy látom, hogy hiányzik egy passzív alkatrész is csati környékéről.
Ja! Az eDP csati 40 pin-es (kimaradt a 40 az első hozzászólásomból).
A mellékelt kép illusztráció , de ha kell csinálok róla fotót.
Üdv,
Mur -
d3lete
aktív tag
válasz
KillHates #17912 üzenetére
A biost egyenlőre kizárom mert ha sleep state ben van nem tudja azonosítani a chip idt sem. Tehát azt sem tudja van e rajta bios chip. Majd scope al megnézem indulásnál látok valamit. Vrm résznél lehet valami esetleg? Nem tudom lehet valóban a Gpu halt le. Hogyan lehetne ezt mégjobban kiszűrni?
-
d3lete
aktív tag
válasz
KillHates #17907 üzenetére
Nem is lett jó..
Felraktam ugyan az mint előtte. Nem detektálja a magot. Ott a vcore 0.800v de ha észlel be kéne esnie 0.700v vagy 650mv-ra.Csak langyosodik. Mindenhol megvan a fesz ,memio1.8v
memoria 1.35v pll 1v és semmi. A mag tutti nem halott mert halott maggal is bekéne a feszültségnek esnie,kivéve ha zárlatos. De akkor meg nem lenne vcore. Valaki esetleg tud valamit? Ja igen a bios már volt mókolva de már 3 chipet 3 tartalommal is próbáltam de semmi. Ez egyébként egy GTX1080Ti.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hirdetni!
- Stellar Blade
- Nintendo Switch 2
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Elektromos cigaretta 🔞
- Autós topik
- iPad topik
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest