- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy Note20 Ultra - a tollnak nincs ellenfele
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Banggood tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
ACE-
addikt
Egyébként ha végiggondoljuk valóban meg lehetne oldani, hogy online vásárlásnál, amikor a bankhoz fizetési kérés érkezik egy kereskedő bankjától, a bank kérne egy Push üzenetben visszaigazolást, hogy tényleg Te akarod teljesíteni a tranzakciót. Ez max. azt eredményezné, hogy kicsit lassabban (amig jóvá nem hagyod) fog teljesülni a tranzakció. De pl. egy SMS-es azonosításnál már bajos lenne, mivel a külföldi szolgáltató és a bank között kellene lennie valamilyen plusz kapocsnak, hogy ellenőrizni tudja, hogy a kiküldött SMS kód egyezik-e azzal, amit a bank küldött. Szóval technikailag egy egyszerű netbanki megoldásnál megoldható, de egyéb megoldásokkal már nehezebb. Az egész világra kiterjedő technikát pedig minden bankban bevezetni, pláne problémás... Mondjuk én annak is örülnék, ha a kétszintű hitelesítés nélküli tranzakciókat egyszerűen le lehetne tiltani, és ha mégis ilyen helyen vásárolok, akkor egy tranzakció erejéig bekapcsolni. De ez már más lapra tartozik.
-
ACE-
addikt
Annak a kereskedőnek az Online POS (vPOS) terminálját, amin keresztül megy a fizetés, egy pénzintézet és/vagy fizetési szolgáltató üzemelteti. Ha ez a pénzintézet nem EU tag, akkor nem fog kérni azonosítást, és a Te bankod (amely kártyát épp használod/használják) így is el fogja fogadni, mivel ő is látni fogja, hogy ez nem egy EU-s pénzintézet. Ennyi.
-
ACE-
addikt
Balgaságokat írtatok, nem a kártyához tartozó bank dönti el, hogy két szintű hitelesítést alkalmaz-e, hanem a kártyaelfogadó bank. Ennek szerződésben kell állnia a másik bankkal, különben hogy is jelenne meg a fizetéskor a hitelesítési ablak. Ez EU-n belüli kártyaelfogadókra kötelező csak, ezért a külföldiek leszarják...
-
ACE-
addikt
válasz
batai15 #22061 üzenetére
Elvileg van kamera minden ilyen automatánál, tehát ha akarják látják, hogy be lett-e rakva, és azt is hogy te nem vetted ki... bár nem tudom ilyen esetre mi szerepel az ÁSZF-jükben, érdemes elolvasni. Simán lehet egyébként hogy csak rossz tárolóba tették... Bár azt gondolnám hogy hülyebiztosra van csinálva és a csomagküldő is úgy rakosgatja be hogy lehúzza, ami kinyílik oda berakja, és így tovább, így elvileg elkerülhető a tévesztés...
-
ACE-
addikt
válasz
Dozer1 #21997 üzenetére
Egy eset alapján nem biztos hogy messzemenő következtetéseket kellene levonni... Nekem már nem egy csomagom jött/ment Packeta-val, és sosem volt gond. De pl. Foxpost-al én is megjártam, csak ott én adtam fel a csomagot. De más Foxpost küldeménnyel meg nem volt gond... Én eddig egyébként mindig úgy kaptam a csomagokat, hogy ExpressOne szállítja, és választhatok hogy hova kérem, Packeta vagy Alzabox... olyan még nem volt hogy direktben azt írták, hogy ebbe a boxba és slussz...
-
ACE-
addikt
Én úgy jártam BG-al, hogy rendeltem 2 db. akciós kábelt, 2$ volt darabja. Természetesen nem jött meg 60 nap után sem. Írtam eladónak, egyből a refund-ot ajánlotta (a termék most már 3$/db). Mondtam neki hogy nekem a kábelek kellenének, úgyhogy küldje újra, ill. bizonyítsa, hogy egyáltalán feladta... Utána azt írta, hogy nincs raktáron. Visszaírtam neki hogy a honlap azt mondja, hogy van raktáron, erre azt írta, hogy az nem fedi a valóságot. Ez után írtam neki, hogy rendben, akkor várja meg amíg érkezik raktárra, és akkor küldje, én pedig a feleségem nevén rendelek, és ha sikerül (feladják), akkor megy a kétszer 1 csillag meg a részletes értékelés a történtekről... Erre visszaírta hogy akkor feladja, és ha érkezik raktárra, akkor kiküldésre kerül Regisztrált postával. Ez tegnap volt, ma kaptam értesítést, hogy "shipped"... Ennyit erről, átkúrják az embert, az akciós termékeket valószínűleg fel sem adják, parkoltatják a pénzt, és amikor nem érkezik meg egyből refund. Mennyi ilyen lehet? Hányan rendelhettek így kábeleket? Azokból a 2$-okból hány ezer jöhet össze? Vicc.
-
ACE-
addikt
De még egyszer mondd már el nekem. Honnan veszed, hogy a Banggod, vagy a Gearbest, vagy Ali, vagy bármelyik külföldi nem fizet ÁFÁ-t? Te ott vagy amikor beléptetik az EU-ba? Mi alapján feltételezed, hogy ez feketén behozott áru? Eleve amit EU raktárból rendelsz, az drágább is, miért feltételezném én, hogy az feketén jött be? Van erre bármilyen bizonyítékod azon kívül, hogy "mindenki tudja"? Mert az is bűncselekmény ám, ha mást költségvetési csalás elkövetésével vádolsz...
-
ACE-
addikt
Ki mondta hogy nincs rá ÁFA fizetve? Gondolom amikor EU-ba érkezett, megvámolták, és úgy küldték tovább, egyébként megfogták volna itt nálunk is... Miért kéne nekem azt feltételeznem, hogy egy weboldalról rendelt áruval az EU-ba érkezésekor nem történik meg, aminek meg kell történnie?
-
ACE-
addikt
válasz
ekrisztian #5250 üzenetére
Nekem BW-C8 van, az tökéletesen működik kb. 1 hónapja, viszont azt vettem észre, hogy nem mind1 milyen kábelt használok hozzá. Ha gagyit, akkor nem tölt rendesen. Bár gondolom ez minden töltőre igaz. Bár eddig nem sikerült rájönnöm hogy milyen kábel jó, és melyik szar...
-
ACE-
addikt
válasz
Krogoth #5158 üzenetére
Nekem is megjött tegnap, pedig én 9.9-ért rendeltem, nem kértem hozzá feláras postát. Szerintem is megérte ennyiért, jó kis cucc, szerintem minőségi a kivitelezése és a gombok is jók. Már csak valami gomb matricát kéne szerválnom valahol, mert az angol zavaró kicsit. Tudsz esetleg?
-
ACE-
addikt
Most vettem észre ha USD-ra állítom, akkor abban is kell fizetni, mintha banki átváltással ilyenkor jobban járnék, jól gondolom?
-
ACE-
addikt
Valakinek van azzal tapasztalata, hogy mi van olyankor, ha visszaküldöm cserére a rendelt cuccot? Ugye a visszaküldésnek van költsége, de 3 napon belül jeleztem a hibát, így elvileg a postaköltséget kifizetik. De mi van a VÁM-al és a vámeljárási díjjal? A vám-ot, ha küldik a cserecuccot ki lehet kerülni, ha megfelelően adod fel a visszaküldött cuccot, de mi van a 2500 Ft-os vámeljárással? Azt már egyszer kifizettem rá, és most majd megint ki kell fizetni, max. a VÁM-ot nem? Ez így eléggé deficites. Rá lehet ezt terhelni az eladóra a visszaküldési postaköltséggel együtt?
-
ACE-
addikt
Amikor próbálok refund-ot kérni az egyik rendelésemre, akkor sosem engedi elküldeni, mert mindig azt írja: "please upload images or videos" vagy "please upload a picture at least". Már lekicsinyítettem a képeket, 100 kb-osra, de mindig ezt írja, még ezen az oldalon is: [link]
Most akkor mi van? Valakinek megy ez? Vagy meghalt az oldal?
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a Banggood szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- Lian Li HydroShift II 360 LCD /FANLESS/ GHS2LCD36W (593931)
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RW (593930)
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PS Plus előfizetések
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9E4MG/A) Ezüst -3 év gari
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72