- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Motorola G86 - majdnem Edge
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Tényleg helyettem elpakol ez a porszívó? - Roborock Saros Z70 teszt
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
djdaniel
senior tag
Sziasztok,
a windows betöltése után hdmi kimentem lekapcsol a kép, viszont dvi hdmi kimeneten tökéletesen működik,
ötletek? elképzelhető tönkre ment a hdmi port? -
djdaniel
senior tag
válasz
#61847040 #60378 üzenetére
Szia [ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás] itt beárazzák neked.
-
djdaniel
senior tag
válasz
#97716736 #44127 üzenetére
Igen, pci-e-re van állítva biosban.
Van a lapon integrált vga, de ha bent a kartya, azon sincs kep, h eljutnak a biosig is letiltanam a videokártyát h integráltal Menjen.
Mindenkep sima pci kartya kellene, h vissza tudjam tenni a kartya eredeti biosat ?
Ez a művelet nem kivitelezhető integrált vga-as lapon ügye ? -
djdaniel
senior tag
Mobilról irok elnezest a helyesirasert.
Na szoval flasheltem az adatlapomon található vga biosat, újabb verzióra, restart utan viszont fekete kep, meg a billentyűzeten a led se vilagit, viszont csipog 1et a lap, tehat rendben van minden, kep nincs, es maxon megy a ventilátor, hdmin nem volt kep,dvin adott kepet meg bootolt a gep, de mar azon sem, vmilyen megoldás van rosszul sikerült vga bios cserére ? -
djdaniel
senior tag
Sziasztok!
A(z) amdkmdap képernyőillesztő nem reagált, és utána sikeresen helyreállt.
elsötétedik a képernyő, majd pár másodperc múlva vissza jön, majd megint el megy. álltalában a tv kikapcsolás és vissza kapcsolása megoldja a problémát, de van hogy csak simán fehér kép van, ilyenkor csak a reset segít. nagyon bosszantó, mert ha épp dolgozom valamin és ha fehér képet add gép, akkor oda a munkámaz az érdekes hogy terhelés alatt nincs semmi probléma.
Az lenne a kérdésem, hogy ilyesféle hibát a táp okozhat ? mert volt h magától újra indult a gép.
Vagy esetleg ram hiba ? -
djdaniel
senior tag
válasz
mikemyers133 #37124 üzenetére
sima atlas ? mert van pl; asus atlas, és Super-Flower atlas is.
-
djdaniel
senior tag
válasz
DanielLong #37121 üzenetére
5770-et biztosan nem bírna el az a 300w-os dell táp ami benne van.
-
djdaniel
senior tag
válasz
perfegor17 #37025 üzenetére
teljesen normális érték, amúgy 105°C-fokig bírják.
-
-
djdaniel
senior tag
válasz
jozsi252 #36895 üzenetére
sajnos ez amd kártyáknál meg szokott jelenség, nekem is amd kártyám van, ez attól van hogy túl leveszi az órajeleket a ccc.
asus gpu tweak-el letudod tiltani a 2d órajeleket, és akkor nem fogja ez csinálni. ( bár ezt nem javaslom, mert akkor kb 10°C-vel magasabb lesz a hőmérséklete idle-ben)vagy állítsad 2d-nél kicsit magasabbra az órajeleket, ki kell tapasztalni hogy mennyi a legkisebb 2d órajel amibe még nem szemetel a kártya, mint a fent képen.
-
djdaniel
senior tag
válasz
varmi2 #36629 üzenetére
jó erősen ütést kellet kapniuk, hogy lesetek.
BogyóBP 1206-os smd, de ebből is többféle van, fluxal+ forrasztópákával és némi kézügyességgel lehet pótolni.
Egyébként a gpu alatt ilyen apró golyók vannak, és ha megrepedt az egyik akkor vagy nem add képet, vagy csíkoz, vagy lekapcsol terhelésnél.
A kártya pontos típusát írd le, akkor a nyákon lévő smd-ket össze lehet hasonlító kép alapján, hogy most hiányzik vagy sem.Amúgy mi történ evvel a kártyával ? valaki elhajította a fenébe ?
-
djdaniel
senior tag
válasz
villmoska #36609 üzenetére
Cpu limited lenne. [CPU-limit és VGA-limit]
ha nem a gyári hűtő van rajta, akkor szerintem meghúzhatod az öreglányt
-
djdaniel
senior tag
válasz
villmoska #36602 üzenetére
ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
Milyen videókártyát?a konfigodat leírhattad volna.
-
djdaniel
senior tag
válasz
ingyom007 #36528 üzenetére
sajnos nincs.
kérdez rá udi-nál
Meghalt az NVIDIA videókártyád?Nincs garid rá?Garanciáztatásban segítek.Rossz hibás kártyákat ide -
djdaniel
senior tag
válasz
nindzsavagyo #36502 üzenetére
1150mhz a memória órajele, ezt be kell szorózni 4-el és kijön az effektív órajel ami 4600mhz.
pci-e 2.0 és pci-e 3.0 között nem fogod érezni a különbséget, szóval felesleges ezért új lapot venni.egyébként ha felső pci-e foglalatba raktad a akkor 16x-ben kellene hogy menjen.
-
djdaniel
senior tag
válasz
SchumiBácsi #36453 üzenetére
ezért nem fogják kicserélni
ha még a gyári paszta van rajta, akkor pasztázd át a kártyát mert álltba a gyári paszta mindig tiszta száraz a hűtő alatt, -10°C biztos nyersz vele, feltéve ha vmi jó minőségű pasztát használsz.
-
djdaniel
senior tag
válasz
DerStauner #36408 üzenetére
Szia!
Tömören gpu hibás a kártya, akkor szokta ezt csinálni.
-
djdaniel
senior tag
nem fog kigyulladni, max kevesebb lesz ilyen hőmérséklet mellet az élettartama, mert a gpu-ra nézve nem egészséges a 92°C-fok.
Elvileg az ati/amd kártyák 105°c-fokig bírják.
volt egy régi 9800gt-ém megállt rajta a ventilátor pont terhelés alatt, 132 C°-fokra ment fel a hőmérséklete és nem gyulladt ki.
-
djdaniel
senior tag
válasz
beastharvest #35422 üzenetére
processzorra küld rá a prime95-őt ( a In-place large FTTs pipáld be) és figyeled a hőmérsékletet.
illetve a videokártyát furmarkal teszteld le. -
djdaniel
senior tag
válasz
Dinomano #35404 üzenetére
melegítés helyet anno reballozni kellet volna, bár akkor se bírta volna pár hónapnál tovább.
szerintem felesleges javítgattatni, jobban jársz ha lecseréled, hiába veszel rá bármilyen hűtőt felesleges, mivel már 1x megrepedt a gpu alatt a golyózás megint megfog.Ha használt videokártyát veszel akkor garanciálisat vegyél.
-
djdaniel
senior tag
válasz
Krakesz27 #35180 üzenetére
a 7870-es olcsóbb és jobb.
SAPPHIRE HD7870 2GB GDDR5 GHZ EDITION PCIE -
djdaniel
senior tag
válasz
800.henrik #35174 üzenetére
alumínium fóliát szoktak a gpu köré tenni hogy a kondikat ne érje a hő.
-
djdaniel
senior tag
válasz
klemid #35130 üzenetére
az értem hogy nem mutatja az órajeleket, de az a 2990mb elégé szemet szúr.
egyébként mennyi a valódi memóriája ?
akkor szokott ilyen hülyeségeket írni ( több giga memória) a gpu-z ha bios hibás a kártya, anno nálam a 8800gt-nél 4gb memóriát írt, igaz az pci-e-volt és ki sípolta indításnál.
-
djdaniel
senior tag
válasz
Taifa Díaz #34986 üzenetére
az igaz hogy olcsóbb, de gondolom én hogy azért mert mindenen spórolt a gyártó ( gyenge minőségű alkatrészek) és ezért.
nanus , kopogjam le nálam úgy sz*r ahogy van, időközönként előjön ez a hiba [link] , másik gépbe és másik monitorral is teszteltem és jelentkezett 4nap használat után, de terhelés alatt nincs gond vele
és nem akarják kicserélni, -23k-val és egy porosodó 7750-es lettem gazdagabb. -
djdaniel
senior tag
válasz
troll81 #34884 üzenetére
Szia!
Nem tudom mi a baja a kártyádnak, de ha pl; gpu alatt meg repedt a golyózás nincs sok értelme újra golyózni mert 2-3 hónap múlva megint beadja a kulcsot, legalább is nekem ez a tapasztalatom.
Néz körül a hirdetéseknél van pár ember aki javítással foglalkozik, de mért nem próbálod meg garanciáztatni ?
pár Mátyásért elintézik.Meghalt az ATI videókártyád és nincs garanciád?Garanciáztatásban segítek.Nézz be megéri!Rossz hibás
-
djdaniel
senior tag
válasz
800.henrik #34776 üzenetére
105°C bírják ha jól tudom.
Zalman vnf100-re simán rá lehet tenni egy ventilátort kötegelővel.
-
djdaniel
senior tag
válasz
Biluxzsolt #34758 üzenetére
szerintem kevés neki a 250w-es táp.
egyébként milyen táp ? hp ?videokártya másik gépben megy ? gpu melegszik ? többi kimeneten sem add képet ?
-
djdaniel
senior tag
válasz
Anonymous 01 #34735 üzenetére
ehhez hasonló ? amd vagy nvidia kártya ?
milyen böngészőt használsz ?
-
djdaniel
senior tag
-
djdaniel
senior tag
válasz
csobansanci #34431 üzenetére
ha agp-is a kártya akkor igen.
tápról biztosat nem merek mondani, gondolom noname, de szerintem igen.
-
djdaniel
senior tag
válasz
TaylorXIII #34331 üzenetére
ügyeltem hogy ne sértsem meg a csavart, nem húztam meg nagyon csak amíg megszorult.
most újra pasztáztam és kitakarítottam a vtx3d hd7750-esem, kb 2 hónapja porosodik a szekrényen
1x vissza küldtem b*sztak cserélni, ilyen nyalánkságokat csinál néha [link]1 [link2]
engem rohadtul zavar használatkor, felajánlották hogy küldjem vissza még 1x és addig tesztelik még elő nem jön a hiba náluk is...
(szerintem semmi értelme, vissza kapnám megint ugyan ilyen sz*rul, és megint jól felidegesíteném magam, nos megvárom még teljesen bedöglik, ma fogom oda adom egy rokonomnak nála úgy-se tartanak tovább 3hónapnál, mikor teljesen bedöglik akkor vissza fogom küldeni)
egyébként annyira sz*r ez a vtx3d, a memória chip és a hűtő között 1-2mm rés van, még a gap padot is lespórolták róla...
paszta tiszta száraz volt rajta, pont ma vettem fél éve
sapphire 7750-es hynix memória chip van, ezen meg elpida w2032bbbg-50-f1221068wx07.Most egy asus 7770-esem van, azzal nincs ilyen gondom
-
djdaniel
senior tag
A videokártyámról le kellene vennem a hűtőt és kitakarítani mert tiszta por, és újra kellene pasztázni.
Az a kérdésem, hogy ha le veszem a hűtőt róla, az nem jár garancia vesztéssel ?
-
djdaniel
senior tag
válasz
BJanee #33673 üzenetére
már kitisztítottam nem is 1x, biztos hogy jól van a foglalatba mert oda is van csavarozva a házhoz.
no mind 1, meg próbálom.
ismerősömhöz átviszem egyik nap a gépet, a videokártyámat kipróbálom az ő gépébe, és az ő videokártyáját az enyémbe, akkor csak kiderül hogy mi sz*r a gépembe.Táp; corsair cx430 bronze
ram ; 2x2 corsair
proci ; athlon x3 455
lap ; asus m5a78l-m le, valahol mint ha írták volna hogy az asus le lapok sz*rok. -
djdaniel
senior tag
válasz
VoidXs #33671 üzenetére
sajnos nem
Jó pár indítás után jön elő a hiba, kb hetente 2x.
hiába futtattam 6órán át a furmarkot semmi, egyetlen egyszer sötétült el 3dmark alatt a kép, de többször nem,
játék alatt se volt semmi hiba, max néha 1-2 másodperc megfagyott a játék, utána ment tovább rendesen. -
djdaniel
senior tag
válasz
VoidXs #33665 üzenetére
monitor teljesen jó, ez 100%ra ki merem jelenteni, mert egy öreg dell crt vel is ugyan ezt csinálja a vga.
úgy-e monitor és tv egybe, mikor tv nézek rajta soha nem tapasztalok ilyen hiba jelenséget.
Különben is mikor elmegy a kép mint a videón, nyomom a hangerő gombot a tv-én látszik az ikonja, mi közben a desktopot nem látom... -
djdaniel
senior tag
válasz
#90933760 #33455 üzenetére
nem tudom, win7-ből a 32bites 4gb-ig tudja kezelni kivéve a starter, szerintem egy próbát megér.
MEMORY HOLE MAPPING disable volt állítva 2gb-ott látott a 4-ből, enable 3.25gb-ott.
utána meg csináltam amit fent leírtam, és látja mind a 4gb-ott.
integrált vga-val meg 256mb-ott szív le a ramból, hd 7750-esel pedig 0-át. -
djdaniel
senior tag
-
djdaniel
senior tag
válasz
Mayweather #33378 üzenetére
nálam is ez volt, ha jól emlékszem a monitor ki se írta hogy no signal.
amúgy csak egy fajta bios-al próbáltad vagy más verziójúval is ?
vga bios collection -
djdaniel
senior tag
válasz
Mayweather #33375 üzenetére
akkor a biosal nem stimmel valami, mert ha a kártya lenne a sz*r akkor nem látnád eszközkezelőben.
nekem anno egy zotac 8800gt játszotta el párszor, gpu-z ott is fura dolgokat ír pl; 4gb memória, meg össze vissza voltak az órajelek...stb
de nálam az alaplap (msi k9 neo v2) kisípolta indításnál. -
djdaniel
senior tag
válasz
Mayweather #33373 üzenetére
kapcsold be a gépet, fogd meg a kártyán a ventilátort hogy ne forogjon, és tapogasd meg a kártya alját hogy melegedik a gpu-nál, illetve ahol rádugod a tápcsatit.
-
djdaniel
senior tag
válasz
dbilas #33211 üzenetére
lényegtelen hogy módolt a játék vagy nem.
tölts le hozzá ezt asi loader-t, némelyik asi loader verzió sz*r, nyilván a memfix-be található asi loader is.
régen én is játszottam a sa-val nálam ugyan ez volt ( igaz én hq textúrákal, project oblivion-al használtam...stb)
és a memfix megoldotta a problémát. -
djdaniel
senior tag
válasz
dbilas #33204 üzenetére
ez a gta san andreas.
agyon módolt játéknál előfordul, gondolom nem az eredeti textúrákat használod, ha nem hq textúrát.töltsd le ezt ; Stream Memory Fix 2.0
ezt a gta sa mappájába tedd, és megoldódik a probléma.
-
djdaniel
senior tag
Üdv!
valaki help!!!Most kaptam vissza ipontól a vtx3d 7750-es kártyámat, ők nem találtak hibát, egyébként állandóan szétesett a kép firefox alatt youtube-os videónál...stb azért lett vissza küldve.
Most beszereltem a gépbe videokártyát, ahogy betöltődne a ccc, elsötétül a képernyő és újra indul a gép.
13.4-es driver van fent, integrált vga-val gond nélkül megy a gép.
Valakinek valami ötlete ?
kezdek lassan már megörülnikonfig;
asus m5a78l-m le
athlon ii 455
2x2gb corsair vengeance 1600mhz lp
táp ; corsair cx430 bronze -
djdaniel
senior tag
válasz
speedydb23 #32433 üzenetére
ez f*sza...
gondolom éltél az elállás jogával, webshopnál ha jól tudom 8nap van rá, de nem akarok hülyeséget mondani.Én most úgy vagyok evvel a kártyával, ha kicserélik ugyan ilyen sz*r nme kell, inkább ráfizettek egy másikra, ha meg nem engedik, akkor vissza kérem a pénzt.
-
djdaniel
senior tag
válasz
BomiBoogie #32431 üzenetére
Sejtettem valahogy, 30 nap azért elég sok.
A futár a választott munkanapon fogja felkeresni Önt a megadott címen 9-17 óra között (a pontos időpontot a futárszolgálat határozza meg, így azon pontosítani illetve változtatni sajnos nincs lehetőségünk).Bírom az ilyen szövegeket...
valaki dolgozik és jobb dolga is van mint hogy szorgalmasan várja a futárt egész nap.
Ilyen apróság miatt vehetek ki szabit... -
djdaniel
senior tag
válasz
BomiBoogie #32428 üzenetére
asus m5a78l-m le
Athlon IIX3 445 ( 4 magosítva)
2x2 corsair vengeance lp
400-as fps hexa
Igen az alaplap és a táprendben van.
Ki vettem a 7750-est, integrált vga-val megy normálisan. -
djdaniel
senior tag
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni, lenne egy vtx3d hd7750-es videokártyám és az alábbiakat produkálja ;
ki/be kapcsolja valamikor a monitort ; videoyoutube-os videóknál valamikor ezt csinálja ;
néha mielőtt szétesik a kép kiírja hogy ; amd képernyőillesztő nem reagált és utána sikeresen helyreállt.
Több drivert is kipróbáltam, de semmit nem segített, miután szétesik a kép, csak a reset segít, roppant idegesítő dolog, ha épp valamin dolgozom.
Játék alatt nincs semmi probléma vele, 3dmark alatt 1x esett szét a kép, utána lefuttattam jó párszor akkor gond nélkül végig ment, furmark alatt se volt semmi.
Ipon.hun vásároltam 3hónapja, ha vissza küldöm gariba, fogalmam sincs hogy hogyan fogalmazzam meg a hiba jelenséget, mert több is van, sajnos másik gépben nincs lehetőségem kipróbálni a videokártyát.
A monitorba nem lehet a hiba, kipróbáltam egy crt monitorral, ugyan ezt produkálta.
Gondolom ipon-nál jó lassú a garancia intézés... -
djdaniel
senior tag
válasz
Rockland #30535 üzenetére
A szavatossági kötelezettség teljesítésével és a szerződésszerű állapot megteremtésével kapcsolatos költségek – ideértve különösen az anyag-, munka- és továbbítási költségeket – az eladót terhelik.
Javítás után, egyébként a garancia meghosszabbodik...
Én a helyedben be mennék a boltba, erélyes megmondanám az eladónak, hogy élnék az elállás jogával, adja vissza pénzem, az egész csak arra megy ki hogy le húzzanak.Ezt olvasd el ; Elromlott a kütyüm!- Mik a jogaim ?
-
djdaniel
senior tag
válasz
speedydb23 #30477 üzenetére
Igazából FurMarkal próbáltam már, de végig ment, hiba nélkül :S
3DMark 11-el is megpróbálom. -
djdaniel
senior tag
Üdv!
Ez miért csinálja vga ? videó ; [link]Úgy-e ez egybe monitor és tv, ha átkapcsolom tv-re akkor nincs semmi gond, nem sötétül el folyamat a kép, tehát megy normálisan. Ki is próbáltam egy régi crt monitoral, ott is ugyan ezt csinálja.
13.4-es catalyst van fent, eddig nem volt gond a vga-val, ma kezdte el ezt csinálni, kábelek a helyükön vannak nincsenek kilazulva, gép és a tv hdmi-vel van össze kötve.
Vga nincs húzva, nem is volt gyári órajelen megy minden, eddig is csinált fura dolgokat, pl ; firefox alatt pár kocka jelent meg, vagy fekete lett az oldal, youtube-os videónál szétesett a kép és vízszintes színes csíkok jelentek meg, a képernyő felén, de akkor már csak a reset segített.
2 hónapos a kártya, de nem küldhetem el gariztatni, mert csak néha produkálja ezeket, tehát nem folyamatosan.Valakinek valami ötlete ?
-
djdaniel
senior tag
válasz
NyuszyCaster #27168 üzenetére
gondolom az első videó feltöltője szeret hetente sütögetni, na meg a papír a nyákon megsárgul
sütőnél még az is jobb, ha le veszi a hűtőjét, és úgy járatja a gépbe, kb 10 percig. -
djdaniel
senior tag
válasz
imrex6 #27090 üzenetére
nálam 1 hónapnál tovább nem nagyon bírták a reballozott kártyák, egy volt ami más fél hónapot bírt, de ezek mind a 8000-9000ezres nvidia széria volt.
ólommentes gyogyóval javított kártyák még ennyit se bírnak...
javított kártyát nem érdemes vásárolni, saját káromon megtapasztaltam sajnos -
djdaniel
senior tag
válasz
Szakbarbár #24766 üzenetére
Corei3 – 2100 + HD graphics 2000
-
djdaniel
senior tag
válasz
Wizard8 #24738 üzenetére
Kérdésedben benne van a válasz ; Régi 450 w os Codegen táp.
Nyilván nem tud akkor teljesítményt le adni a kártyának a táp, mint amennyire szüksége lenne, ezért kapcsol ki a monitor.
A pc-és barátodnak igaza van, lehetőleg minőségi tápot vegyél, ne lc-power, mercury, hkc és társait.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple MacBook
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Battlefield 6
- Futás, futópályák
- Gaming notebook topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- droidic: A fapados NAS tuningolása
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- MSI RX 580 8GB GDDR5 256bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- MSI GTX 1060 3GB GDDR5 192bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- Gainward Panther RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X 256bit!! Beszámítás megoldható!!!
- Eladó ! /Jótállással/ RTX 3060Ti 8GB videókártyák! (EVGA, Founders Edition, Palit)
- Videokártya pasztázás és padolás csúcsminőségben!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- 2 TB-os Kingston NV3 M.2 SSD - 6000 MB/s olvasás
- Villámgyors teljesítmény és 10 év nyugalom!
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Bomba ár! Dell Latitude E5530 - i5-3GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest