- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Motorola G86 - majdnem Edge
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kiskokó
veterán
válasz
Csupati69 #91446 üzenetére
Ez lenne az :
savio-tg-03-hovezeto-paszta -
Kiskokó
veterán
válasz
Vigneau #91304 üzenetére
Helló
Hát annyira próbáltam, hogy megnéztem mit mutat összeszereléskor, de szemmel láthatóan nem ért össze és légrés volt a hűtőfelület és a pad között egy réteggel.
Nekem is fura, hogy azonnal felmelegszik de a csavarokkal szerintem tökéletesen odahúzódik, ahogy kell ezért is furcsállom az egészet.Másik ötlet : Hűtőpasztának van szavatossága? Mert ami van elég régi, bár a többi VGA-val meg nincs baj szóval hülyeség ez is..
Egyszerűen nem jövök rá mi a franc van.
Köszi
-
Kiskokó
veterán
Helló
Azoktól kérnék segítséget, akik szokta VGA-kat újra pasztázni és hűtőpadozni.
Van nekem egy kis RIG-em itthon amivel nagyon rég bányászok.
1-1 darab 3080, 3070 és 2070-em van.Na szétszedtem az összeset újrapasztázni meg kitakarítani, de a 2070 valamiért nem akar jó lenni. Már 3x szedtem szét és padoztam újra meg pasztáztam, de egyszerűen abban a pillanatban, hogy elkezdi a bányát túlmelegszik pillanatok alatt.
A szétszedés előtt semmi baja nem volt, 55fokon eljárt az egyik leghűvösebb kártya volt.... most meg azonnal 80+ fok meg tiltja le magát.Mi a francot ronthattam el amiért nemjó a hűtés?
A HOTSPOT-ot hol méri? Ott 110fokra is felment már szinte azonnal.
Gyárinak megfelelően padoztam, pasztáztam... a 3070 és 3080-al semmi baj nincs csak ez szopat.Valakinek valami ötlet?
MSI RTX2070 VentusEgyetlen egy dologra tudok gondolni, a helyi PC-s boltban csak vékony hűtőpadot találtam, ezért dupla rétegben van felrakva, hogy a kellő vastagság meglegyen.
Köszönöm
Helló -
Kiskokó
veterán
válasz
Csupingo #90872 üzenetére
Csao
igen, úgy voltam vele, hogy mi baj lehet
De megvannak a régiek. ha lesz időm vissza szerelem vagy valami, de ez így tuti nem normális.
Játszok vele, amúgy bírja.Meglepő, hogy ennyire számít.
Nem gyári ventik, a Demwebről van vagy honnan rendeltem, csak ott találtam kb VGA ventiket.
Akkor cseréljem csak a rosszat inkább?
Amúgy másik gépemet előszedtem, tettem bele pár VGA-t egyik se csinált olyat mint most ez. Van hogy eltér a 2 venti fordulata, de hamar össze szinkronizál.
Nem esnek csak úgy be, meg nem megy tök más fordulaton folyamatosan a 2 venti.Köszi
-
Kiskokó
veterán
Helló
Újrapasztáztam és ventilátort cseréltem egy Asus Dual RTX3070 videó kártyán.
Igaz nem tűnt fel, hogy előtte a régivel ilyen lett volna, ott az egyiknek hangja volt csak azért lett csere. Szóval az újakat berakva, meg pasztázva, tök jó a VGA, jó a hűtés,75% ventivel nem megy 72-75fok fölé, itt még elég "halk" is. (Félig zárt asztalba építve, tudom nem előnyös de ez van)Viszont az a fura eset van, hogy a ventik tök furán működnek, össze vissza, mondjuk fix40%-on mindkettő egyszerre leáll 0 fordulatra, majd felpörög 900 és újra 0.
nagyobb fokozaton meg egyenletesen mennek, de az egyik csak fele annyit pörög, de azt mindkettő egyenletesen.
Ez most hiba? én basztam el valamit, vagy mi van ezzel?MSI afterburnerben mutatja hogy fix 40% a grafikonon, Aidában meg látom és hallom is amúgy, hogy össze vissza pörögnek.
Remélem valaki tud segíteni.
Köszönöm
-
Kiskokó
veterán
válasz
Csupingo #78397 üzenetére
Köszi
Sajnos nem tudom kicserélni, közelebb vinni se semmi
Úgy túl egyszerű lenne.
HDR? Mármint mire gondolsz? Ezt a beállítást hol találom?
Elég jó minőségű a kábel direkt készültem rá, a távolság miatt, másfél évig az RTX 2070el ugyan ezzel a felbontással nem volt baj egyszer sem! , ezért is érdekes, hogy mitől a kábel a rossz most, miközben ugyan azt a felbontást kapja.
a VGA miatt kevés Tápra gondoltam. Tápot úgyis veszek nagyobbat így azzal majd letesztelem.Érdekes kérdés, de HDMI kábelre tud hatással lenni a hőfok?
-
Kiskokó
veterán
Helló
Lenne egy érdekes problémám, próbálom tömören megírni.
Kérlek segítsetek benne.Adott egy ASUS MX34VQ monitor 3440 x 1440 felbontás tud 21:9
Adott egy Samsung Q82 65" Led TV ami 4K felbontást tud.Na most eddig semmi problémám nem volt a jelenlegi gépemmel. (RTX2070-el) Ezzel a kártyával is 4k 60hz-en használtam ugyan azzal a beállításokkal és kábellal mégse volt ilyen.
Viszont vettem egy RTX3080-at és ezután jelentkezett egy probléma.A probléma pedig az, hogy a TV-n 4K felbontásban terhelés alatt behangyásodik a kép!
A kontúroknál sűrűbben és folyamatosan változik.Na most ebben több érdekesség is van.
1. Ez a TV 10M HDMI kábellal van összekötve
2. A gépben még (már útona nagyobb) egy csak 500W Gold+-os táp van.
3. A képernyőről printscreent csinálva a hiba a mentett képen NEM jelentkezik.
4. A hiba jelenség alap esetben nem áll fent, 4Kban full képernyőn végignézek egy filmet vagy bármi és tökéletes.
Amint nagyobb terhelést kap a VGA vagy elkezdek játszani behangyásodik a kép.Először Táp majd később kábel hibájára gyanakodnék.
Ezzel megint van pár bajom.
Ha a kábel lenne akkor mindig kellene csinálnia nem ?
Ha a TV-t 4K-n vissza veszem 60Hzről 30-ra akkor megszűnik a hangyásodás.
A VGA kisebb hajtás alatt (amikor még tuti nem a kis táp a baj Ilyenkor össze 285W ot vesz fel a gép az aljzatból) már elkezdi ezt a hibát.Én még mindig a kábelre gyanakodnék, de szerettem volna tőletek is segítséget kérni.
Köszönöm előre is
üdv -
Kiskokó
veterán
Hellóka
Van egy 2070 8gb Asus (adataimnál) Videókártyám, kb 1 éves. Használva szoszo alig van, viszonylag keveset játszok.
Az utóbbi időben azt vettem észre (pont monitor csere után ezért először azt hittem a monitorral van baj), hogy fogja magát és teljesen random elsötétül a kép pár pár pillantra aztán vissza. Ezt eljátsza a monitoron is és a pluszba rákötött TV-n is.
Szerintetek is VGA hiba lesz ez ? Ha igen ennyivel vissza küldhetem gariba? Mondjuk majdnem napi szinten legalább 1x csinálja. De amúgy minimális.
Érdekes, hogy nem csak terhelésen /magas hőnél csinálja.köszi helló
-
Kiskokó
veterán
válasz
Dark Archon #22298 üzenetére
hát nem nem tudom nem gondoltam erre. Már 1 éve nem használom csak most jutott eszembe rákérdezni XD Most meg nicns kedvem próbálgatni XD de azért köszönöm az ötletet majd ha oda jutok meglesem
-
Kiskokó
veterán
Hello
Még régről van egy
Leadtek 8800GT 512mb videókártyám.Azt a hibát produkálta hogy terhelés alatt elment a képe... ezért vagy 2 hétbe telt mire kiderült hogy hibás XD
Netezni meg alapból megy a gép de játékot vagy filmet beteszek és paff elsötétül.Kérdés.
Szerintetek mi a baja? Könnyen / olcsón javítható vagy fölösleges foglalkozni vele?
Köszönöm. üdv -
Kiskokó
veterán
válasz
Kiskokó #2739 üzenetére
Adtam neki everesttel egy tesztet
cpu 51 max
cpu1 68 max
cpu2 63 max
cpu vent : 2260
leállítom a hőfok alig megy lejjebb de a venti lelassul 1600ra... inkább pörögjön 2 ezren és hűtse le 40re. nemtudom ezt valahol megszabni neki hogy minnél jobban hűtse ?
most per pill üresjáratba meg
40
58
55
1740 -
Kiskokó
veterán
válasz
gabo9201 #2737 üzenetére
Értem.Na benéztem a bioszba és az egyik menüpotban a CPU VCore.nak FAIL-t ir ki a másik menüpontban a fesz Normalra van állitva és ott van alatta szürkén hogy 1.41.
Most elinditoottam az everestet itt csak 1.1V ot ir.
Per pill igy áll a helyzet.Érzékelő tulajdonságai:
Érzékelő típusa ITE IT8718F (ISA 290h)
GPU érzékelő típusa Driver (NV-DRV)
Alaplap neve Gigabyte 945P-S3 / 945PL-S3
Burkolatba behatolás történt NemHőmérsékletek:
CPU 39 °C (102 °F)
1. CPU / 1. mag 59 °C (138 °F)
1. CPU / 2. mag 54 °C (129 °F)
GPU 44 °C (111 °F)
Maxtor 6Y080L0 36 °C (97 °F)
SAMSUNG SP2014N 32 °C (90 °F)Hűtőventilátorok:
CPU 1619 RPMFeszültség értékek:
CPU mag 1.10 V
+3.3 V 3.38 V
+12 V 11.52 V
+5 V készenléti 5.05 V
DIMM 1.82 V
Debug Info F 01A1 FFFF FFFF 0000 0000
Debug Info T 201 39 255
Debug Info V 45 72 D3 B4 00 00 49 (7F) -
Kiskokó
veterán
válasz
gabo9201 #2728 üzenetére
Hát az alaplapom Gigabyte valami PL-945 nemtudom pontosan. amikor vettem még nem tudtam hogy az alaplap is mennyit számít... aztán mondom jó lesz valami olcsó... 11ezer volt asszem.
De pl ezzel a lappal nem is tudom húzni a procit mindig meghal vagy el se indul hanem visszaáll alap beálltásra akármiylen Minimálisat is állitok szinte. Szóval szar...
Ajánlhatnál esetleg valami jó alaplapot középkatban nemtom mennyi 20 körül mondjuk vagy nemtudom.
üdv -
Kiskokó
veterán
válasz
gabo9201 #2721 üzenetére
Pedig alapon van.
Jól felfekszik mert a gyári hűtővel ellentétben ez nem pattintós felhelyezésű hanem csavaros. kikellet szednem az alaplapot és a hátulján az anyát rácsavarni a keret csavarjaira.
Mindig is magas volt a cpu hőmérséklet nemtudom miért. megnézem már majd biosba tényleg.Szerk.:
Mit nézzek meg pontosan majd? Mindig is ilyen meleg volt mondom biztos a viszonylag zárt hely meg a rossz hűtés.. de msot kapta az új hűtőt meg a házba is lett egy plusz venti és szinte ugyan az... 60 fok körül volt a gyárival is csak az 2400en pörgött már olyankor... -
Kiskokó
veterán
válasz
DJ WOKKY #2720 üzenetére
Nem akartam komolyabb hűtőt eddig a gyári volt azzal mindig 65fokon ment aztán mondom veszek valami kicsit jobbat hátha segit de nem nagyon akar. lehet beállítás kérdése.
Tuningolni nem akarom amúgy a procit és nincs is most se húzva.
Gabo neked is köszi. leszedem majd azt a progit. Az mitől lehethogy az everest is csak 1 hőfokot lát? lehet ebben nincs több hőmérő a vga-n?
-
Kiskokó
veterán
Hello
Na megvettem a gigabyte gts450-etAZ a kérdésem hogy beraktam de nem igazán ismeri fel rendesen. legujabb drivert felraktam.
Esetleg cdről illesztőprogramot rakjak fel?Everestbe csak egy sima GPU Hőmérséklet látszik, a maghő nem. Riva tuner meg fel sem ismeri...
Iletve ha ittvagyok. Beraktam egy új procihűtőt de a proci hője igy is mindig 60 körül van a venti 1800-1900en pörög. Ugy ezt magának állítja. Biosba tudok ezen állítani hogy a 60 fokot vigye lejjeb ? tehát olyan mintha 60 fok lenne megadva alapértéknek és ne akarná az alá hűteni csak ha terhelés van akkor pörög fel és akkor is 60 körül viszi le. pedig beraktam egy ház ventit is plusszba.
üdv -
Kiskokó
veterán
válasz
gabo9201 #2589 üzenetére
Köszönöm a segítséget látom azért benn evagy a témában.
Nem tudom miért de mindig is Nvidias voltam és szerintem az is maradok.
az az igazság hogy amennyit én kihasználnám a kártyát... (ebben az évben szerintem nem is indítottam még el játékot a gépen, ha kijön valami új kipörgetem és kész)a 450GTS ből persze az 1gbosat néztem nem az 512-eset.
Mondjuk az Asus nekem se a szívem csücske akkor inkább MSI a best nálam.
Vagy még ezt szúrtam ki.
Gigabyte gyári OC-s ami nem izgat de laikusként úgy látom hogy jobban megvan csinálva a hűtésük mivel 2 ventis.
illetve a 2 között mi a különbség?
[link]erre mit mondasz?
Köszönöm.Neked is Köszi Monty !
-
Kiskokó
veterán
válasz
Silentfrog #2585 üzenetére
Ennyivel jobb lenne a GTX460 a GTS450 nél?
Az az igazság hogy én asus/msi/leadtek be vennék ott meg cask 36tól felfelé vannak... ez a Zotac meg a f.szom kitudja milyen.
Na majd eldől de sztem bőven elég nekem a 450 is
Köszönöm a segitségeteket ha valakinek van valami tanácsa stb nyugodtan. -
Kiskokó
veterán
válasz
MontyCrew #2583 üzenetére
Hello
Gondolom használtan.
De én csak újat szeretnék ha már veszek! Vehetnék 45ért is de fölösleges.. kb évi 20 órát ha játszok XD de ha kell azért legyen.
Most hirtelen a GTS450 1gb dd3 at néztem ki az ASUS-tól 27ezer.Szerintetek melyik a legjobb gyártó? a Régi karim MSI volt az baromi brutál volt ez meg leadtek végül is ezzel se volt baj de úgy tudom az MSI meg az Asus jár az élen ugye?
Szerk. Most nézem már DDR5 memória is van?
Az nekem jó lehet? vagy ahhoz már olyan proci vagy alaplap kell ami tudja kezelni? avgy hogy megy ez? Megéri többet adni a DDR5 ért ? -
Kiskokó
veterán
Hello
Már nem vagyok benne a témában rég. Ugye meghal most lassan a 8800gt-m
Nézelődtem új kari után de eléggé tanácsatalan vagyok.
Ajánljatok már légyszi valami fajin videó kártyát ami azért legyen jobb a 8800-tól persze cask NVIDIA! Ati kizárva. és 15-25 körüli árban legyen.
Mik mennek manapság mi számít jó memóriának? már a ddr3 megy ugye? stb stb.
Köszönöm. üdv -
Kiskokó
veterán
Köszia válaszokat.
Sajnos kék halált is hal.Hát igen sajnos elég sazr a hűtése a házamnak 60-65 foknál lejjeb sose volt XD
amugy 3 éves -
Kiskokó
veterán
Hello
Vanegy 8800-ám. pár napja elkezdte azt csinálni, hogy elmegy a kép visszajön majd iylet ir ki " az nvidia xxx.xxx számú driver kernel módba lépett mert hibát észlet majd helyreállt"
felraktam a legujabb drivert és ezzel is. van amikor kék halál.Mi lett? hardver hiba ? Remélem nem mert agybajt is kapok.
köszi a segitséget előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
- MSI RX 580 8GB GDDR5 256bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- MSI GTX 1060 3GB GDDR5 192bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- Gainward Panther RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X 256bit!! Beszámítás megoldható!!!
- Eladó ! /Jótállással/ RTX 3060Ti 8GB videókártyák! (EVGA, Founders Edition, Palit)
- Videokártya pasztázás és padolás csúcsminőségben!
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy S23 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Ritkaság! Hibátlan! Intel Core I9 13900KS Processzor!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest