- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Kikristályosodik a Razr 60
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csupingo
veterán
válasz
kona005 #58721 üzenetére
TV-re kötötted? (Azt hiszem a samsungoknál kell valamit babrálni, hogy jó legyen. Ha gondolod keresgélek infót, mert már többször említették fórumokon.) Addig is megnézheted, milyen a kép, ha az nvidia driverben a megjelenítő -> felbontás módosításánál a kimeneti dinamika tartományt teljesre teszed. Ez is szokott segíteni.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
kona005 #41524 üzenetére
a vrm, az alaplapok, és vga-k feszültségkezelő részege. több része van. ebből a fetek, azok a kis fekete négyzetcsoportok szoktak mlegedni. mérni nem tudod, mert nagyon kevésen van erre szenror.
sokan össze szokták kevernia "vram"-mal, ami ugye a video memória.***
"(#41525) dani0113"
sajnálom, de nem tudok segíteni, ha nem azt csinálod, amit leírtam...egyébként honnan tudod, hogy mi van (azaz volt) a ramokkal, ha 2 hetes a géped.
mert ezt írtad.attól, hogy megnéztél más tápot, nem biztos, hogy a vga-ból jön a hang. tudniillik, a vga terhelése, terhelésének változása szólaltathatja meg a tápot. 20 tápot is kipróbálhatsz, esetleg mindegyik zenélni fog ezzel a vga-val.
azért kértem a 3d06 golyószórós tesztet, mert az ezt egyértelmüsíti.
mert ha ekkor külön szól, akkor a táp zenél,a vga miatt, de nema vga hibájából.
de ha ettől nem szólal meg különösképpen, (és a teztnek azon a 2 pontján), akkor lehet, hogy tényleg a vga, és lehet, hgoy tényleg hibás.erre mondtam, hogy nem kell előre tudni az esetlegesen téves következtetéseket...
és akkor ott van még a driver...
-
Ximo
tag
válasz
kona005 #41282 üzenetére
Az enyém négy év után adta meg magát szóval szó nem lehetett garanciáztatásról, végül az enyém is a RAM-okat nem látta normálisan és ez állítólag a Gigabyte-nál típushiba, és gyakorlatilag gyógyíthatatlan.
Mivel a történet alapján a tiéd eleve nem egészséges, (nem megy a dual chanel) ez már önmagában ok a garanciáztatásra, bár ritka nagy szívás ha az alaplaptól meg kell válnod, előfordulhat, hogy csak egy-másfél hónap múlva kapod vissza (én magam jártam így...) -
Ximo
tag
válasz
kona005 #41277 üzenetére
Nem mondtam, hogy tutira lap, csak azt, hogy az enyém kísértetiesen hasonlóan ment tönkre és azóta sem tudni mi baja volt, remélem nem jársz így, az minden esetre jó hír, hogy IGP vel működik!
Ha van lehetőség én megpróbálnám egy másik alaplapban másik tápegységgel a VGA-t, ha ott is csinál galibát akkor meg is van mi a hibás, ha nem akkor van nagyobb gond mert akkor nem jutottál semmivel sem előrébb -
szab.tam
nagyúr
válasz
kona005 #40635 üzenetére
1. általános alapprobléma szokott lenni az, ha új, erősebb kártyát tesz be a júzer, a proci is sokkal jobban dolgozik, mert a vga limit szint megnő.
elsőre mindenki az új vga-ra gyanakszik, közben lehet a cpu, chipset, ram is a fagyás oka...2. próbálj meg feltenni 1-2 régebbi (vagy újabb), lényeg, hogy más drivert, mint ami van.
(nem csak simán driver reinstall, hanem eltávolítod, és teljesen másikat tegyél fel.)
nekem pl. tipikusan az ego engine-es játékoknál voltak fagyasásaim ebből kifolyólag, és már minden órajelet visszavettem anno, mire rájöttem erre... -
Glassesman
csendes tag
válasz
kona005 #39757 üzenetére
Nem, a két gépbe külön táp van, viszont egyik táp sem régi, sőt a másikba szinte új, na jó vagy 2éves azt hiszem, nemrég cseréltük, az viszont 600w os ...azt hiszem pont azért vettünk új tápot, mert mi is arra gyanakodtunk, és az előző régi is volt...
Rendben megpróbálok sakkozni..
-
asvald
senior tag
válasz
kona005 #39749 üzenetére
Remélem összejön , már csak azért is gondoltam Én is erre az integrált dologra , mert mikor flasheltem a radeont akkor a program felismerte az alaplapi vga-m is
EasyLife: ha szerencséd van akkor valami forraszpont eloxidált ,vagy egy-két kondenzátor /ellenállás mehetett tönkre a vrm-nél , rosszabb esetben a nyák rétegződésnél ,
-
nonsen5e
veterán
válasz
kona005 #39728 üzenetére
A jumper az egy manuális kapcsoló, általában a cmos elem mellett található. Egy ilyen összekötő műanyag darabka. 3 pin van ott, ez kettőt köt össze. Kiszeded, beteszed úgy, hogy a második kettőt kösse össze, vársz pár másodpercet majd visszateszed. Ezzel meg is van a cmos reset.
-
asvald
senior tag
válasz
kona005 #39726 üzenetére
Igen! az is egy megoldás lehet , legfeljebb visszaállítod majd a dolgaid
Így próbáld meg : áramtalanítod, kiveszed az elemet -,vársz vele 5percet közben párszor a bekapcsológombot megnyomod , vagy a jumpert átrakod az alaplapon. Majd kiveszed a hd7870et- elindítod a gépet az integráltal
Ha minden, jó akkor vissza a kártya ,és integrálton hagyod a monitort . Ha ez nem jön be akkor tanácstalan vagyok -
asvald
senior tag
válasz
kona005 #39721 üzenetére
na ,ez az amit én se tudok. De itt egy képekkel illusztrál mód amit a kolléga is ajánlott
-
asvald
senior tag
válasz
kona005 #39719 üzenetére
ha a képen a megjelölt helyen szerepel a kártyád akkor szerintem nyert ügyed van , de ha nem akkor parancssorba tudod megcsinálna , de ezt már sajna nem tudom , hogyan kell a kapcsolókat állítani
Az a baj ,hogy autodidakta-módon tanulom meg Én is ezeket ,és ezért nem vagyok nagyon képbe , ha komolyabb a baj ,de ha egyszer megmutatja valaki onnét kezdve megjegyzem
-
nonsen5e
veterán
válasz
kona005 #39713 üzenetére
Régebben olvastam egy cikket egy olyanról, hogy ATI kártyáknál ha a BIOS chip 1-es és 8-as pin-jét összeforrasztod akkor bebootol vele a gép, és ismeretlen BIOS-ú kártyának érzékeli a Win, parancssoros csökkentett mód és újraflashelheted.
EDIT 1: Szeretem a könyvjelzőimet
[link]
EDIT 2: Előbb inkább asvald módszerét próbáld.
-
asvald
senior tag
válasz
kona005 #39713 üzenetére
Ha cf -es vagy van pci foglalat a lapodon akkor egy másik vga-val ,atiwinflashel/parancssorral visszatudod rakni a biost
Elméletben így működikUI: Meg kell próbálni alaplapi vga-val , lehet azzal is menne , elrontani jobban nem tudod , mert atiwinflashben
kiválasztod a hd7870-et
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Tomato firmware
- Formula-1
- Elite: Dangerous
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- PlayStation 5
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Cipő topic
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3037, 96% Akkumulátor
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- Ritkaság! Hibátlan Prémium felsőkategóriás LGA 1700 Alaplap! Asus Rog Strix Maximus Hero Z790 Wi-Fi
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest