- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Motorola G86 - majdnem Edge
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Tényleg helyettem elpakol ez a porszívó? - Roborock Saros Z70 teszt
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
5leteseN
senior tag
válasz
Kiskokó #91451 üzenetére
A hövezető képessége az egyik döntő tulajdonság. A másik (amit sokan elfelejtenek9, hogy mennyi idő alatt szárad ki a paszta.
A megfizethető kategóriában 12(*x@#... ez itt a mértékegység helye) a jó érték a korábbi generációs 5 körüli értékek helyett!
A kiszáradásról sajnos nincs(ritka) igazán a megadott és megbízható adat, tapasztalatok pedig a frissekről még nincsenek sok évre visszamenőleg(érthető módon).A "folyékony fém" becenevű és egyébként nagyon jó hővezető tulajdonságú hőpasztával meg vigyázni kell, mert sokat csak réz hővezető lap esetén lehet-szabad használni, mert az ötvözeteket "oldja"! A másik veszélyül, hogy vezető tulajdonságú a többség, nagyon gondosan kell felhelyezni-adagolni!
A továbbiak a saját témájában(asszem van neki)...
-
kolopele
nagyúr
válasz
Kiskokó #90871 üzenetére
Olyan 3 ventissel már találkoztam, amelyik direkt úgy volt megcsinálva, hogy az egyik venti (a középső azt hiszem) direkt leállt egy bizonyos hőfoknál, és csak akkor indult újra ha a hőfok magasabb lett, de akkor sem a másik kettő fordulatán hanem lassabban. Két ventis kártya esetén nem tudom létezik e ilyen, de elképzelhető, bár lehet a venti vezérlő hibás.
totya1980: Ez jó eséllyel vram hibás, nem mai csúcs kártya már, lehet kapott a memória rendesen húzást a nem csákánnyal bányászóktól anno jó ideig. -
Csupingo
veterán
válasz
Kiskokó #90871 üzenetére
Akkor most mind a kettőt cserélted? Teljesen olyan paraméterekkel rendelkeznek, mint az eredetiek? Néha maga az msi ab is be szokott kavarni. Akár azt is le lehet törölni és újratenni pár vga drivert. (Esetleg alaposabb DDU-s törlés után.) Talán rosszul tudom, de nem úgy szokott lenni, hogy az egyik venti okosabb, amelyik visszajelzi az aktuális rpm-et, stb., a másik meg egyszerűbb? Akkor szokott össze-vissza pörögni, amikor ezek a visszajelzések hibásak, tehát az okosabb ventilátor a rossz.
-
Csupingo
veterán
válasz
Kiskokó #78400 üzenetére
A hdr ki-be kapcsolására gondoltam, de sokat én se tudok róla, mert még nem használtam. Talán határeset a kábelhossz és eddig csak szercséd volt, hogy nem jelentkeztek gondok a másik kártyával.
Itt is van egy leírás. -
Csupingo
veterán
válasz
Kiskokó #78396 üzenetére
Elsőre én is kábelra gondolnék. Nem tudod közelebb vinni őket egymáshoz és egy rövidebb kábellel kipróbálni?
Hdr nem kavar be, vagy vga driver nem hibázhat?
Mondjuk ilyen felbontáson, ilyen távolság esetén erősen benne van a pakliban, hogy anomáliák jelentkeznek.
Ha printscreen-nél nincs gond, akkor valószínűleg kábel. -
MarkusBeni
lelkes újonc
válasz
Kiskokó #77237 üzenetére
Szia! Ez határozottan VGA- hiba. Volt egy AMD Radeon HD 6750-esem, ugyan ezt csinálta. Lecseréltem, nem jött többet elő a hiba. Szerintem még visszaküldheted gariba, ha van még rá. Én nem küdtem vissza, mert az a kártya nem ér semmit. De a 2070- et inkább küld vissza ha lehetséges.
-
-
Kiskokó
veterán
válasz
Kiskokó #2739 üzenetére
Adtam neki everesttel egy tesztet
cpu 51 max
cpu1 68 max
cpu2 63 max
cpu vent : 2260
leállítom a hőfok alig megy lejjebb de a venti lelassul 1600ra... inkább pörögjön 2 ezren és hűtse le 40re. nemtudom ezt valahol megszabni neki hogy minnél jobban hűtse ?
most per pill üresjáratba meg
40
58
55
1740 -
gabo9201
senior tag
válasz
Kiskokó #2730 üzenetére
Hát az a baj, hogy 775-re már nem nagyon kellene költeni
Esetleg vehetsz használtan 13-15K környékén valami jó P45-ös chpisettel szerelt lapot.
-
gabo9201
senior tag
válasz
Kiskokó #2719 üzenetére
A Riva Tuner nekem már a 4770-et sem ismeri fel. Úgy tudom már jó ideje nem fejlesztik. Helyette próbáld ki az MSI Afterburnert.
Az a hűtő tényleg nem tűnik a legerősebbnek, de a 60°C Idle-ben szerintem nagyon sok egy Core2Duo procinál, ha alapfeszen van. Persze ha meg van emelve a fesz. simán elképzelhető.
Egyes BIOS-oknál be lehet állítani, hogy hány foktól kezdje el emelni a venti fordulatszámát, ezt esetleg nézd meg. Lehet nálad tényleg 60°C van beállítva (mondjuk szerintem 1800-1900rpm-nél már nem kellene 60°C-s legyen). Én inkább arra tippelnék, hogy nem fekszik fel jól a hűtő a procira. Abból tudok kiindulni, hogy jó néhány LGA775-ös CPU-ra tettem már fel gyári hűtőt és nem egy leányálom úgy felszerelni, hogy a négy fül mindegyike megfelelően a helyére menjen. -
DJ WOKKY
addikt
válasz
Kiskokó #2717 üzenetére
ha paszta, és az illeszkedés is stimmel a cpu-don, akkor nézd meg a feszt.
Hátha alul tudsz feszelni egy kicsit, így csökken a hőmérséklete is.
A programban pedig nem kell feltétlenül mindig megbízni.szerk.: ilyen vékony (alacsony) a borda ?? Egy kicsit izmosabbat vettem volna rá, főleg ha tuningolni is akarsz
-
gabo9201
senior tag
válasz
Kiskokó #2588 üzenetére
Hello!
Miért zárkózol el abszolút az AMD-től? Ha ez is szóba jöhetne egyértelműen egy 5830 Xtreme-t ajánlanék 25K környékén. Ez ~30%-al jobb a GTS450-nél (tehát a GTX460 "768MB" vagy "SE" változat teljesítményével van egy szinten) és az ára közel megegyezik a GTS450-ével.
A procid is képes lenne kihajtani főleg ha húznál rajta egy kicsit (3,3-3,5GHz).Ha pedig ennek fényében is mindenképpen NV-t akarsz venni, akkor fölösleges azon agyalj, hogy melyik a legjobb gyártó. A Zotac is nagyon jó kártyákat gyárt, vedd azt a GTS450-ből ami a legolcsóbb. Az ASUS és az MSI számomra kifejezetten nem szimpatikus márkák (az ASUS-al van konkrét negatív tapasztalatom is).
A GTX460 is megéri a felárat, a 768-as verzió 30K környékén már beszerezhető és teljesítményben ~ egy szinten van az 5830-al (de drágább!)
Viszont hallottam olyat, hogy amit linkeltem Gainward kártyának nagyon rossz a hűtése, ezért itt érdemesebb egy másik gyártó típusát választani (ezek, mint te is mondtad még drágábbak tehát mégsem éri meg).A GTX460-ból van még egy SE verzió ami butított. Alapból lassabb a 768-as társánál néhány százalékkal. Ez is csak maximum 30K-ig éri meg.
A GTX460 "királya" az 1GB-s verzió. Ez megint drágább egy lépcsővel, de legalább valamivel gyorsabb is.
Ezek fényében te döntesz, de a GTS450 csak alig lesz gyorsabb a 8800GT-nél viszont jó sokat kell fizess érte. Az 5830 már érezhetően gyorsabb lenne.
-
-
tjaca
csendes tag
válasz
Kiskokó #2520 üzenetére
Szia!
Szerintem a kernel hiba nem a halál első jele!
Inkább a kék halál az ami arra utal, hogy haldoklik.
Lehet, nem vetted észre és párszor nagyon túlhevűlt, 8800 hajlamos rá.
Próbáld meg visszaállítani a rendszert 1 olyan időpontra ( ha emlékszel ) amikor még ezeket nem csinálta.
Utána direktbe nyomj 1 kis extra levegőt ventivel ( akár asztalival ) a 8800-ra.
Egyébként 8800 nem szereti az új drivereket, a régiekkel biztosabban fut, tapasztaltam én is. ( nekem 2 volt anno SLi-be, amikor megjelent akkor vettem őket )Próba cseresznye...
Új hozzászólás Aktív témák
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Apple MacBook
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Mobil flották
- BestBuy ruhás topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- MSI RX 580 8GB GDDR5 256bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- MSI GTX 1060 3GB GDDR5 192bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- Gainward Panther RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X 256bit!! Beszámítás megoldható!!!
- Eladó ! /Jótállással/ RTX 3060Ti 8GB videókártyák! (EVGA, Founders Edition, Palit)
- Videokártya pasztázás és padolás csúcsminőségben!
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256GB / Gyári független / 12Hó Garancia / 87% akku
- Huawei MatePad Pro / Wi-fi/ 12 RAM 512GB / 12Hó Garancia
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 1000GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest