- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Mobil flották
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cascada
senior tag
válasz
VoidXs #36912 üzenetére
Igen, de amikor rádugom a videokártyára a 3. monitort akkor nem találok olyan módot, hogy az asztalt ki tudnám terjeszteni a 3. képernyőre is. Egyszerre csak 2 monitort tudok kezelni.
nVIDIA vezérlőpultban is ha bejelölöm a 3. monitort, kapok egy olyan üzenetet, hogy: "Ez a GPU legfeljebb 2 megjelenítőt támogat."
-
-
mcsabee
senior tag
válasz
VoidXs #36584 üzenetére
Sajnos ez az AMD oldaláról akarná tölteni, így ez kiesett.
Azért fontos, hogy 13.1 legyen, mert sajnos a monitorom képe egy hangyányit sötétebb, mint kellene, hogy legyen, és driverből finomhangoltam eddig. De most tettem fel 64 bites OS-t, ám a 13.9-es AMD driverben sehogy sem tudtam rendesen belőni, hogy világosabb legyen a kép. Ezért arra gondoltam, hogy ha sikerülne szerezni egy 13.1-es drivert, akkor azzal ugyanúgy be tudnám lőni, mint eddig.
Úgyhogy ha valakinek van 13.1-es AMD legacy drivere 64 bites Win 7 alá, és meg is osztaná velem, az szuper lenne.
-
energy4ever
addikt
válasz
VoidXs #34278 üzenetére
Feltettem egy kerdest, amire szeretnek valaszt kapni, es nem azt szeretnem, hogy masok arrol beszeljenek, mibol mit veszek, mert semmi kozuk nincsen hozza. Iskola mellet dolgozo ember vagyok, aki szereti a gepet fejleszteni. Ezt itt le is zartam.
Szoval a kerdesem tovabbra is, AMD-s videokari melle beteheto Nvidia is PhysX-hez? A grafikus feladatokat az AMD-s kari vegezne el, kivetelel a PhysX-et, mert azt az Nvidia. Ez megvalosithato?
-
TaylorXIII
őstag
válasz
VoidXs #34164 üzenetére
Azért az erős túlzás, hogy nem indul el vagy jobban mondva ma már igen ritka. Régebben voltak ilyen dolgok inkább de most már szerencsére nagyon ritka. pl Mortal Kombat Komplete Editionnél van ilyen de megkerülhető és vígan megy egy 256mbos HD 3850-nel akár 1280x1024ben max AF no AA. Különben is itt most 1GB VRAMról van szó ami minden játék minimumának megfelel. Nekem is volt ilyen nem tölti be dolog pl Far Cry 3nál de ott még 512MB VRAMnál is van ez elvileg de egyébként egyáltalán nem volt vészes. Oda kell az 1GB tényleg, de attól még fut 256MB-tal is.
-
mikka07
tag
válasz
VoidXs #34069 üzenetére
Megvan a probléma a win7 miatt nem lehet feljebb állítani,ha megoldom majd írok a projektor tudja a 120hz-t csak a win7 nem engedi mivel a projektor firmwire frissitve lett ezáltal tudja 120hz-t, alapból nem,de a win7 sima optoma hd65-nek látja ezért bele kell nyúlni a win7 meglelenítő meghajtó programjába(edid table) és manuálisan engedélyezni a 120hz-t majd megprobálom,ha végképp nem megy akkor felrakok xp-t(a win7 mellé egy másik vinyora) ott nyugodtan lehet állítani bármilyen frekit.Másoknak is volt ilyen problémája többféle projektornál végül igy oldotta meg mindenki(edid table)ati kártyán biztosan megy nekem nvidiam van majd meglátjuk.
-
mikka07
tag
válasz
VoidXs #34063 üzenetére
A projektor 720p-s csak az volt rákötve a gépre semmi más, 120hz-es, úgyhogy kiprobáltam egy radeonos laptoppal win7 hdmi-n azzal se lehet ,ugyhogy a win7 nem engedi a 120hz-t ,xp alatt szerintem jó lenne mivel ott szerepel a beállítások között a 120hz ,de az egy régi p4-es gép sima vga kimenettel egy samsung 913n lcd-vel nem tudom rákötni a projektort hdmi-n.
-
mikka07
tag
válasz
VoidXs #34060 üzenetére
Hdmi 1.4-es kábel ,megnéztem itthon van egy másik gép azon xp van azon 150hz -ig lehetne állitani a fríssitési frekit persze a monitor csak 60hz-es lcd,a win7-ben ha engedélyezem a nem támogatott felbontásokat ott igy is 60hz a felső plafon vagy 800*600-ban 75hz,többet nem enged,megpróbálom egy radeonos laptoppal hátha az nvidia driver nem engedi feljebb vagy a win7.
-
djdaniel
senior tag
válasz
VoidXs #33671 üzenetére
sajnos nem
Jó pár indítás után jön elő a hiba, kb hetente 2x.
hiába futtattam 6órán át a furmarkot semmi, egyetlen egyszer sötétült el 3dmark alatt a kép, de többször nem,
játék alatt se volt semmi hiba, max néha 1-2 másodperc megfagyott a játék, utána ment tovább rendesen. -
djdaniel
senior tag
válasz
VoidXs #33665 üzenetére
monitor teljesen jó, ez 100%ra ki merem jelenteni, mert egy öreg dell crt vel is ugyan ezt csinálja a vga.
úgy-e monitor és tv egybe, mikor tv nézek rajta soha nem tapasztalok ilyen hiba jelenséget.
Különben is mikor elmegy a kép mint a videón, nyomom a hangerő gombot a tv-én látszik az ikonja, mi közben a desktopot nem látom... -
spywear
tag
válasz
VoidXs #32966 üzenetére
Ez mutatja 30 prec játék után full grafikán!
Mező Érték
Érzékelő tulajdonságai
Érzékelő típusa National LM79 (ISA 290h)
GPU érzékelő típusa Diode (ATI-Diode)
Burkolatba behatolás történt IgenHőmérsékletek
1. CPU / 1. mag 50 °C (122 °F)
1. CPU / 2. mag 50 °C (122 °F)
1. CPU / 3. mag 50 °C (122 °F)
1. CPU / 4. mag 50 °C (122 °F)
GPU dióda (DispIO) 47 °C (117 °F)
GPU dióda (MemIO) 60 °C (140 °F)
GPU dióda (árnyaló) 56 °C (133 °F)
Seagate ST500DM002-1BD142 39 °C (102 °F)Hűtőventilátorok
CPU 993 RPM
Burkolat 844 RPM
Tápegység 2935 RPM
GPU 3066 RPM (86% -
spywear
tag
válasz
VoidXs #32960 üzenetére
Mező Érték
Érzékelő tulajdonságai
Érzékelő típusa National LM79 (ISA 290h)
GPU érzékelő típusa Diode (ATI-Diode)Hőmérsékletek
1. CPU / 1. mag 30 °C (86 °F)
1. CPU / 2. mag 30 °C (86 °F)
1. CPU / 3. mag 30 °C (86 °F)
1. CPU / 4. mag 30 °C (86 °F)
GPU dióda (DispIO) 36 °C (97 °F)
GPU dióda (MemIO) 46 °C (115 °F)
GPU dióda (árnyaló) 44 °C (111 °F)
Seagate ST500DM002-1BD142 36 °C (97 °F)Hűtőventilátorok
CPU 993 RPM
Burkolat 844 RPM
Tápegység 2935 RPM
GPU 3624 RPM (98%)ez most saját beállítás a vga ra jelenleg! Ezek azért egész jó értékek az ezerrel fujat ott az 1000 RPM-re gondoltál mert nekem 993 RPM 29-30fokon mennek a cpu-k -
helkis
veterán
válasz
VoidXs #32962 üzenetére
hivatkozást plz, egyébként akkor is badarság.. az sem mindegy, hogy pcie 1.0, 2.0, 3.0-ról beszélünk.. milyen chipsettel szerelt lappal, stb..
+vannak olyan kártyák amiknek igenis kell az x16 pcie 3.0! 7990, 690, titán.. de lehet olyan beállítást is beállítani, hogy ez lesz a szűk keresztmetszet egy átlag kártyához is, persze sok esetben, nem számít, de sok esetben meg igen.. szóval nem lehet általánosítani, csak ennyi a hozzáfűzni valóm.. -
helkis
veterán
válasz
VoidXs #32960 üzenetére
Úgysem használná ki egy VGA sem az x16-ot, így semmi hátrányt nem okoz.
egy "szerintem"-et tegyél elé, vagy egy indoklást mögé, hogy mivel tesztelted ezt le, milyen konfigban, milyen beállításokkal, felbontással, stb.., mert ez így ebben a formában nem fedi a valóságot!
-
cashback
őstag
-
800.henrik
senior tag
válasz
VoidXs #32816 üzenetére
ok, most 720-517mhz-n van, és 77 fokos:
Ez sok? Zalman vnf 100 hűtő van rajta, és egy 40cm-es ventillátor fújja rá a hideg levegőt.
-
varmi2
nagyúr
-
zolee5016
őstag
válasz
VoidXs #32471 üzenetére
Köszi a választ a másik topicba...
De még 1x..ha fizikázik egy kari akkor kevesebbet eszik?
Pl GTX580 kb 400W+ GTX 285 csak fizikára kb 200W .Ha ez igaz egy 750w-os táp elviszi ?
De igazából az érdekel,hogyan kell számolni egy kari fogyasztását,ha csak megjelenít,ha csak fizikázik,és ha mindent ő csinál?
Progi van erre?... -
Redneck
nagyúr
-
intelMMX
senior tag
válasz
VoidXs #31721 üzenetére
Hát ha hozza egy 8600GT teljesítményét kevesebb áramfelvétellel, és hozzá lehet relative olcsón jutni akkor relative jó. Ez az ASUS féle még egész pofás is. Igaz Silent, de hát ha netán nagyon melegedne, vesz rá az ember egy 1000forintos ventit.
rooland: Igen szerintem a VGA rossz. Ha gondolod kipróbálhatod más VGA-val hogy megbizonyosodj, de nem muszáj. Nem tudom ajánlottak-e már gyártót, de én az ASUS-t ajánlanám. Az biztos jó. Egy Silent 8400GSe van apámnak és terhelés alatt se megy 60fok fölé. Én bátran merem ajánlani.
-
agressiv
addikt
válasz
VoidXs #31598 üzenetére
Elég sokra telepítettem mert ez volt az igény... Olyan lassú volt, mint a tetű, ami nem is csoda. Mitől lenne gyorsabb, ha háromszor annyi adattal dolgozik, mint a másik? Ezek ilyen racionalizációk, tedd fel ugyanarra a gépre az XP-t és rájössz, hogy nem volt az olyan gyors, csak bemagyaráztad magadnak. Én a I7-es gépemen is XP-t használtam a windows 7 mellett és egy boöngésző indítása is lassabb, mint XP alatt, teljesen érthető okokból a windows 7-et csak a DX10-11-es játékok miatt használtam másra nem, nem volt értelme. Ha mindent előre betölt, előbb utóbb átesik a ló túloldalára, már túl sokminden lesz betöltve feleslegesen.
-
agressiv
addikt
válasz
VoidXs #31594 üzenetére
És miért? Több ramot eszik és lassabb? Mi van azon optimalizálva, egy öreg gépet kikészít, míg az XP simán megy rajta. Ez csak hitegetős mese amit az emberek maguknak bebeszélnek. Csak a dizájn miatt rakják fel az öreg masinákra, mert csilli villi, meg menő.
Rühellem mint a sz...
-
helkis
veterán
válasz
VoidXs #31517 üzenetére
pont ma szállt el cimbi gtx660-dcu2-ese.. ugyanez a tünet, csak annyi a különbség, hogy 10fajta driverrel ki lett próbálva, frissel, bétával, whql-el, régivel, gyárival, stb.. másik gépben is ugyanez és nem kellett hozzá játék, simán elég egy explorer+youtube video..
goto>gari..
-
Rivaul
addikt
válasz
VoidXs #31366 üzenetére
Az egy ezer éves jószág. Maguktól is meghalt már a nagy részük. Nekem mind1, csak feleslegesnek tartom egy ilyen nyaggatását...
mefistofelesNem is tuningról beszéltem. Hagyd azt a kártyát inkább. Pénzt ne adj érte. Ha nem a teszt alatt hal be akkor a nyár dobatja fel vele a pacskert majd. Még aktívba se ajánlanám nem hogy így.
-
SaitoX
tag
válasz
VoidXs #30845 üzenetére
Én nem csináltam semmiféle profilt, és nem is nyúltam hozzá, minden teljes alapbeállításon van. A TV-n pedig ugyanazt a beállítást használom Win7 és Win8 esetén is, tehát ahhoz sem nyúltam.
Azt meg lehet esetleg csinálni, ilyen profilokkal, hogy a Win7-es profilt lementeni, és átemelni Win8-ba? Ha más a gyári beállítás, talán ez segítene.
-
-
SaitoX
tag
válasz
VoidXs #30816 üzenetére
Köszi, majd kipróbálom, de nem csak a színek, valahogy a kontraszt is más, igaziból nem értem, hogy ugyanazon a hardveren, ugyanazokkal a driverekkel, ugyanazokkal a beálításokkal miért lesz ennyire más a kép?
Windows 8-ban módosítottak volna valamit, vagy esetleg a 64-bit hibája? Senki nem tapasztalt még hasonlót?
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Battlefield 6
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Építő/felújító topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- További aktív témák...
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2048, 96% Akksi
- 11 GB-os RTX 2080 TI - HP OEM - garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest