- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TaylorXIII
őstag
válasz
pcgamer01 #39597 üzenetére
Tudom. Nem is ajánlom, hogy olyat vegyél. Mindenképp valami újabb kártyát vegyél. Egyébként miért kell NV? Radeon nem jó?
Egy HD 6670 GDDR3-mal már kicsit előrébb is lennél bár sőt inkább R7 240-et vegyél mert az már GCN is. NVből meg hát sajnos 630 alatta van szóval az nem nagy de egy kisebb visszalépés lenne de akkor GT 640 van még úgy boltban bár az meg eléggé túlárazott. Keret mennyi? Csak használt játszik?
-
TaylorXIII
őstag
Szóval A8 5600K és A8 6600K már elég. A-10 5700 A10 5800K és A10 6790 és A10 6700 és A10 6800K meg már ugye jobb is. Leginkább az 5800k éri meg egyébként. 25-26 ezres ára szerintem különösen jó. Elvgére 10%-kal erősebb kb csak a 6800K IGpje és mégis jóval drágább mert cpu oké, hogy erősebb de ennyivel az sem. Ergó túlárazott. 5800K éri meg szerintem a legjobban. Még A8 5600K és 6600Knél is jobban megéri szerintem.
-
TaylorXIII
őstag
válasz
tomrRRR #39533 üzenetére
Túlárazott. Ugyanaz mint az r7 260x 2gbos ugyanígy kinéző kártya. De még Trueaudio is le van benne tiltva. Azért 42k mert rohadt ritka mert már nem gyártják. Ennyi. Majd egy madár megveszi. De ne te legyél az. 42k körül már AMD R7 265-t kell venni vagy GTX 750 Ti-t. De még pár ezeret gyűjtesz és már ott az r9 270. Talán az a legjobb ár/értékű kártya ilyen tájt. De most 30kért amit linkeltem szerintem azt vedd és ennyi. Nem kell neked pluszban gondolkodni. r7 260x-et vehetsz még ha gondolod. Az is jó. 1gbos abból is kb ennyibe kerül.
(#39539) tomrRRR:
Szerintem újan vedd. Használt cucc vásárlásnál mindig van kockázat plusz meg sem éri mert alig olcsóbb. Szerintem csak újat vegyél.
-
TaylorXIII
őstag
válasz
tomrRRR #39529 üzenetére
Szerintem igen. Az egyik legjobb. Főleg, hogy eddig 33-34k volt. Főleg a hűtése miatt szerintem. Számít a memória is de ahoz 30k fölő kéne már menned és csak majd idővel lesz fontosabb nagyobb felbontásban illetve részletességnél a 2gb talán de ettől még GTX 650 2gb memóriával is ugyanolyan gyenge mint 1-gyel. Azért ez a kártya nem csúcs kártya szóval ne is azt várd tőle. De elég jó kis kártya különösen alacsony fogyasztással a teljesítményéhez képest. Elég neki az 1GB VRAM is.
(#39530) Gertrius: De Nv kevésbé problémás nem? Nekem régi AMd karim van én elvok vele meg nem is nagyon volt vele gondom. De azért többen panaszkodnak AMD oldalról mint NVről. Mindkettő jó hardver, sőt 260x jobb is egy kicsivel tényleg. Csak szofveresen NVidia jobban ott van talán.
szerk: De most 30 ért nem tud 2gb--os 750-et venni. Sem 260x-et. Különben is attól még mert teli van még nem esik tőle az FPS. Sok játék csak úgy használ plusz 500 mbot de am meg ha nincs akkor sincs semmi teljesítmény visszaesés. -
TaylorXIII
őstag
válasz
tomrRRR #39527 üzenetére
Általában GPU-t kell nézni és azonos gpu-k között meg órajelek alapján lehet különbséget tenni. De csakis azonosaknál. Nem azonosaknál az órajel különbségből nem szabad ítélni. Igazából Nvidia talán kevésbé problémás. AMDnél többen panaszkodnak a driverekre mint ott. Az a példány amit linkeltem szerintem teljesen jó lesz neked. Egyetlen hátránya annyi talán, hogy 24 cm hosszú bár ez még nem gond elvileg egy háznak sem.
-
TaylorXIII
őstag
válasz
tomrRRR #39525 üzenetére
Ennél kb csak jobb van
[link]
Ha nem vagy nv párti akkor meg R7 260x is jó választás. Az ne érdekeljen, hogy ASUS van a grafikonon. A GPU ugyanolyan az MSI-n is. Legfeljebb +-1-2%ban térhet el az itteni ASUS eredményektől. Egyébként ha nem tűnne fel akkor a GTX 750 60%-kal erősebb és az a példány amit linkeltem mint látod majdnem ugyanannyiba kerül és még hűtése is az egyik legjobb. -
TaylorXIII
őstag
válasz
perfegor17 #39513 üzenetére
CF-re gondolsz akkor össze tud dolgozni a 6850 és 6870 igen. De, hogy jó lesz-e így a 6850 azt nem tudom.
-
TaylorXIII
őstag
válasz
Darth_Revan #39432 üzenetére
4-5k szerintem. Esetleg 6k. Én ebből ezt szűrtem le:[link]
-
TaylorXIII
őstag
válasz
dobostorta #39377 üzenetére
Szerintem simán. Még többet is bírnia kéne szerintem. Hogy miért kisebb mint a referencia órajel? Fogalmam sincs. De annyit tudsz tuningolni biztos rajta, hogy ref vagy még afölé húzd. Hűtés sem lehet vészes ha 65-70 fokos. Szóval akkor te ezt vetted és a számlán is ez van? [link]
(#39378) Pityu.: Ez a Zerocore power technológia. Ilyenkor azt hiszem 3 wattot fogyaszt a kártya szóval a hűtőborda passzívan is elviszi a kártyát minden gond nélkül. Kikapcsolni talán a catalystban lehet. Gondolom én. -
TaylorXIII
őstag
válasz
dobostorta #39375 üzenetére
Szia! Hol vetted? Tuti ezt vetted? Egyébként 1750 nem lehet mert az azért már sok lenne, szóval szerintem 1650-re gondoltál.D Az már 7000Mhz az meg a GTX 770-nek van pl. Bár persze attól is függ hány bites a kártya. Van egy másik r7 260x 2gb az 1050/1500. Valszeg te azt vettél és nem azt amit akartál. Mivel kinézetre sem ugyanaz a két kártya így könnyen meg tudod őket különböztetni:
Amit elvileg akartál venni:
[link]Amit vettél az órajelek alapján:
[link] -
TaylorXIII
őstag
-
TaylorXIII
őstag
válasz
scope2007 #39177 üzenetére
Miért te tudsz valakit aki egy képből megmondaná melyik? Mindegyiken ugyanazok a csatlakozók a hűtő és 295-300mm hosszú mind. Én meg 5mm-t nem tudok egy ilyen képről levenni, hogy most melyik lehet ez alapján. 6950nél mind erősebb. GTX 770 kb kétszer erősebb. GTX 780-ak amiket linkeltem kb 2,4-2,5ször a GTX 780 Ti-k meg kb 3-szor erősebbek.
-
TaylorXIII
őstag
válasz
kawaszaky #39075 üzenetére
ELőször azért nem ártana letörölni az AMD driverét és utána még egy Ccleaner rendszerleíró tisztítást is csinálni és utána kikapcsolni a gépet kivenni a kártyát berakni a GTX 660 Ti-t és felrakni hozzá NVIDIA drivert. Szóval úgy normálisan. Persze lehet probléma a gainward GTX 660 Tivel is de azért ezt megpróbálhatnád szerintem.
-
TaylorXIII
őstag
Szerintem inkább a 780 ti.
(#39054) BomiBoogie: Igaz
Meg önmagában nem sokkal gyengébb mint a 770 sli. Viszont jóval kevesebbet fogyaszt és nem kell SLI képes lap hacsak később nem lesz SLI és ezzel is pénzt lehet spórolni plusz táp sem sem kell akkora hacsak később nem lesz SLI
De ha SLI lesz 780 Tiből akkor már inkább R9 290X CF mert addigra talán elterjedtebb lesz a Mantle és bizony 2 darab 780 Ti vagy 2db r9 290x még egy i7 4770Knak is sok picit. Mantle alatt szépen gyorsul 290X CF BF4-ben.
-
TaylorXIII
őstag
válasz
szlovibuki #38961 üzenetére
És a gép a konfigurációját most éppen telepátia útján juttatod el a fejembe? Felesleges ezzel próbálkoznod mert nincsenek ilyen képességeim sajnos
-
TaylorXIII
őstag
válasz
Superleggera #38923 üzenetére
Úgy 50 %-kal erősebb az r9 270x mint a 6870.
-
TaylorXIII
őstag
válasz
total90 #38911 üzenetére
Ja, elvileg jobb
De 3d mark vantage eredményekből kiindulva hasonló lehet. De fifát ez is kiröhögi. Azt ma már kb az IGP-k is kiröhögik. Vehetsz GT 630-at is ha úgy abból is vannak passzívak és apád gondolom nem graf mániás bár kétlem, hogy egy GT 630-cal nem menne hasonlóan a játék. AMD oldalról meg van passzív HD 7750 igaz az 30 ezer de jobb is mint GT 640. Persze az már nem ilyen kicsi. Az már nagyobbacska. Meg nem tudom mennyire elég ez a passzív hűtés a GT 640-re.
-
TaylorXIII
őstag
válasz
Dounter88 #38810 üzenetére
Meglehetősen rövid videokártya szóval szerintem 100%, hogy elfér benne. Ha nagyon gagyi ház is ahol a HDD keret közel van még azokba is elfér egy 23 cmes kártya általában. Ez meg 166 mm. DP és HDMI hiánya mennyire súlyos? Azt neked kell eldönteni. Az biztos, hogy DP csatlakozó szükséges a Gsync használatához szóval ilyen szempontból nem jó. Bár nem mintha nagyon lenne DP-os GTX 750 szóval ezt nem igazán erőlteti az NVIDIA ebben a kategóriában.
-
TaylorXIII
őstag
válasz
fotobolond #38782 üzenetére
A Dell gépekben jó tápok szoktak lenni. A 400 watt a silány minőségű tápok miatt van. Egyébként nvidia is 300 wattot ír GTX 750-re és 750 Ti-re is. [link], [link]. Látható, hogy a 750 ti 5 wattal többet fogyaszt elvileg. Kilehelni meg biztos nem lehelné ki a lelkét mert 6570 és hasonló fogyasztású kártyákat szoktak ehhez hasonló gépekbe tenni. Persze inkább low profile kártyákat. 6570 44 illetve 60 wattot fogyaszt. Szerintem simán bírná a táp.
-
TaylorXIII
őstag
válasz
fotobolond #38780 üzenetére
Igen ezek is jónak tűnnek. Itt egy kis grafikon amin az r7 250 gddr5 53%nál lenne és GT 640 valószínűleg GDDR3 példány.
Az a kfa2 GTX 750 az talán 1%-kal erősebb ennél az asusnál a tesztben. Azért az látszik, hogy a GTX 750 majdnem 2,5-ször erősebb a GT 640-nél. A GTX 750 Ti meg 2,85-ször(itt az órajelek szinte ugyanazok szóval tényleg berakható a kfa2 gtx 750 ti az asus gtx.750 ti oc helyére. -
TaylorXIII
őstag
válasz
fotobolond #38774 üzenetére
Mivel írtad, hogy nincs a tápon PCI-E tápcsatlakozó így 7770 kiesik bár molex-pcie átalakítóval ez is megoldható lenne. Az full programfüggő, hogy most Nvidia vagy AMD jobb(de én igazából ezekkel nem is foglalkozom meg olvasgatni sem szoktam utánuk, szóval ennek neked kéne utánajárni) de ezek közül a GTX 750 legerősebb toronymagasan. Ha abból tudsz szerezni egy max 17 centi hosszú 1 slotost akkor azt szerezd be vagy a GTX 750 Ti-t mert valószínűleg abból is lesz ilyen és abban több a CUDA mag. Most itt a linkelt galaxy kártyákra gondoltam. Játékokban, 3d markban ahol kijönnek a különbségek a kártyák között ott az erősorrend :GT 640 GDDR3, GT 640 GDDR5, R7 250 GDDR5, HD 7750 GDDR5, HD 7770, GTX 750, GTX 750 Ti.
-
TaylorXIII
őstag
válasz
fotobolond #38757 üzenetére
-
TaylorXIII
őstag
válasz
fotobolond #38753 üzenetére
Pontosan maximum milyen hosszú lehet a kártya? Ha a teljesítmény fontosabb akkor az R7 250 1gb gddr5 kártyák közül nézelődj szerintem mert a GT 640 GDDR5nél is azért jóval erősebb. Itt([link]) a GDDR3 verzió van ami 128 bites de a GDDR5 verzió már csak 64 bites de még így is képes kihasználni a GDDR5ből adódó előnyét mert így már képes a 6670 GDDR5 szintjét hozni de a 7750től azért elég messze van és az r7 250 egy picivel gyengébb csak a 7750 GDDR5nél. Egyébként vannak galaxy GTX 750 és 750 ti karik 1 slotosak és rövidebbek de azt itthon sajnos nem kapni. [link] Hogy melyik gyártótól kell óvakodni az jó kérdés. Igazából szériafüggő is. Annyira azért nem válogathatsz szerintem
-
TaylorXIII
őstag
válasz
SirAlo #38705 üzenetére
"You need to first open up your NVIDIA control panel.
Click any of the sub headings under the "3D settings" tab.
Then on your tool bar select "3d settings" you will see an option for "show PhysX indicator" make sure there is no tick next to it, this will stop the message from displaying."
forrás:[link]
-
TaylorXIII
őstag
válasz
Dr_Syrex #38518 üzenetére
Ja most újraolvasa a hszeid látom, hogy új notebook lenne véve? Nem csak a laptopba lene téve egy kártya? AKko szinte bármit vehetsz. Egyébként a 4100,4225,4250,4270 mobil IGP mind támogatják elvileg az Open GL 3.0-t. Szóval azok is jók. De ha már tök más notebookot vesz akkor mind1 mert annyiféle alternatíva van, hogy nem igaz és ráadásul ezeknél jobbak is. Modernebb, nagyobb teljesítményű de hasonló fogyasztású laptop vga-k.
-
TaylorXIII
őstag
válasz
oceanrush #38459 üzenetére
Értem, akkor bocsi
. WOWnak biztos kell bármelyikből is 3 darab?
Bár nem tudom milyen gépigényű már
Abból is több féle van nem? Mármint, hogy már erősebb gép kell neki mint régebben. Igazából nem értek a Wowhoz de oda inkább GTX 780 Ti menjen. Egyébként ha 3820x2160 egy 4k monitor natív felbontása akkor az amit te írtál, hogy jön ki?
Nem 11460x2160 lenne?
-
TaylorXIII
őstag
válasz
DataTraveler #38453 üzenetére
320 előtti drivert próbálj ki. Tápot kap eleget a videokártya azaz a 6 és 8 tűs tápcsati is rá van dugva?
-
TaylorXIII
őstag
válasz
DataTraveler #38451 üzenetére
WIndows? Na de milyen? Driver? na de milyen?
-
TaylorXIII
őstag
válasz
hellboy0415 #38420 üzenetére
Tiéd lehet nem ilyen de ha jól tudom a Magic R19-ek ebben az esetben: Szóval valahol ott. Pontosan nem tudom de asszem azok.
-
TaylorXIII
őstag
válasz
hellboy0415 #38418 üzenetére
VRM vagy VRAM?
-
TaylorXIII
őstag
válasz
LyonnaisFan1 #38416 üzenetére
Még mindig sípol egyébként? Egyébként az is lehetséges, hogy a DG kavarhat be. BIOSban auton van a Dual Graphics(kézikönyv szerint azon kell lennie? Mivel ilyenkor az igpre kell dugni a monitort. Bár az a vicces, hogy az apud elvileg nem támogatja a DG-t.
szerk: Ja, de mégis támogatja elvileg. Akkor valszeg a DG miatt nem ad képet a 6450. Ilyenkor az IGPre kell kötni a monitort. -
TaylorXIII
őstag
válasz
LyonnaisFan1 #38414 üzenetére
Hát szerintem töröld le az nvida drivert és utána indítsd újra a gépet futtass egy Ccleaner rendszerleíró tisztítást és utána vedd ki a 8600 GT-t és rakd be a 6450-et és úgy próbáld. Most akkor ha jól értem 8600GT még benn van a gépben? Eddig, hogy próbáltad a 6450-et? A 8600 GT vagy PCI vagy PCI-E? Ja, látom PCI-E.
-
TaylorXIII
őstag
válasz
LyonnaisFan1 #38412 üzenetére
APU IGPvel azért kapsz képet?
-
TaylorXIII
őstag
-
TaylorXIII
őstag
válasz
sainhatred #38201 üzenetére
Órajeleknél pont hogy emelésre gondoltam. Szóval mikor leveszi akkor rakd vissza manuálisan.
-
TaylorXIII
őstag
válasz
sainhatred #38199 üzenetére
Processzornak jó a hőmérséklete? Szóval akár az is trottlingolhat. Annyira nem értek laptopokhoz de ott gyakran egy ventilátor hűti a processzort és videokártyát is egyaránt. Másik ötletem még annyi lenne, hogy egy progival(msi afterburner) visszahúzod az órajeleit. Harmadik ötlet meg egy frisebb vagy régebi driver felrakása.
-
TaylorXIII
őstag
válasz
csababarca #38157 üzenetére
De kettő 6+2 tűs csatid van, nem? Nincs szükséged átalakítóra. Mit kell meglátni? Van 2 féle giga r9 270(kb ugyanaz a kettő)..
egyik:
másik:
Látod a 2db 6 tűs csatit? Látod. Van 2 6 tűs csatid? Van. Probléma? Nincs.
-
TaylorXIII
őstag
válasz
csababarca #38153 üzenetére
De az miért probléma? CTG 500 tápod van, nem? Azon 2(kettő) darab 6+2 tűs PCI- csatlakozó van. Mindkettőnél elhajtod a +2-t és megvan a 2db 6 tűs csatid. Hol van itt a probléma? Legjobb csatlakozóid vannak amit lehetnek. MIndkettő lehet 8 és 6 tűt is nem ilyen egybe 8 tű meg csak 6 tű meg ilyenek. Egyszerűen nem értem mi az akadálya, hogy használjad őket ha még variálhatók is.
-
TaylorXIII
őstag
válasz
csababarca #38147 üzenetére
Nem! A cpu csatikat nem kéne most erőltetni. PCI-E 6+2 tűs csatikat használjad. Kettő van a tápodon.
-
TaylorXIII
őstag
-
-
TaylorXIII
őstag
válasz
gumisxxx #37991 üzenetére
Tisztáznád mi a régebbi dvi csati? Kézikönyv szerint DVI-I van rajta az meg tud analógot és digitálisat is tudtommal. A bekapcsológombbal meg mást is kéne tudnia csinálni. Itt van leírva. Gondolom nem azért írják oda mert nem úgy kell hanem azért mert úgy kell. [link], [link]. Mint látod van hozzá valami kis progi is. Esetleg próbáld meg azzal. Egyébként miért szükséges neked DVI-t használni? Van valami probléma a D-Subbal?
-
TaylorXIII
őstag
válasz
kolja58 #37974 üzenetére
Mert sokat fogyaszt és melegszik. Erős kártya egy mostani GTX 660 csak max 10%-kal jobb nála. A nagy fogyasztása a hátránya meg, hogy nem mai darab meg néhol kevés lehet a 1,5gb vram bár azért még nem feltétlen. Ott azért még nem tartunk de vannak játékok amiknél már ez valamit számít ahol tényleg azért lesz hirtelen jóval kevesebb fps egy felbontáson. De egyébként erős kártya mint írtam.
-
TaylorXIII
őstag
válasz
V3G3TA #37876 üzenetére
Nem olyan a monitorod, hogy bemenetek között lehet váltogatni? Lehet VGA-n hagytad de ugye már nem VGA kábelről kapja a jelet a kártyától. Habár VGA-n is tudnia kéne a 2048x1536-ot. Windowsban képernyőfelbontásnál speciálsinál adapternél üzemmódoknál esetleg nincsenek ott? Milyen játék ez? AZ is lehet, hogy az nem támogatja és kell vele trükközni már ha lehet.
-
TaylorXIII
őstag
válasz
V3G3TA #37869 üzenetére
Hangé biztos nem a DVI. HDMI tud hangot is továbbítani. Azt próbáld meg, hogy kiveszed a kártyát csinálsz egy bios resetet s berakod újra a kártyát. Ha DVI ha HDMI ha más kéne lennie képnek a monitoron. Ha pontosítod a kártyát akkor a csatlakozókat is lehetne tudni bár azok annyira nem lényegesek. Gondolom DVI-D ,DVI-I, HDMI.
Új hozzászólás Aktív témák
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Háztartási gépek
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- BMW topik
- Synology NAS
- AliExpress tapasztalatok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- LG 55B3 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest