- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
djkay
senior tag
válasz
Tommi000001 #32799 üzenetére
Hasznaltan kerult hozzzad?vga Bios frissites?
-
djkay
senior tag
válasz
speedydb23 #32235 üzenetére
hát ha igy jó használd ugy. elég kellemes hőfokok.
-
djkay
senior tag
válasz
speedydb23 #32224 üzenetére
mik az értékek? terhelve és IDLE-ben?
-
djkay
senior tag
válasz
mikrosuttii #32194 üzenetére
speedfant nem javaslom, hőfok leolvasásra jó . ha kézivel állitod 50%-ra - fűtéskor nehogy lefüstöljön valami..
ha a kártya win7 alatt hűt izomból nézzz szét nem -e koszos , szellőzés jó-e. catalist mutatja a gpu használati %-át. aidoa-ban nézhetsz hőfokot és nem csak GPU-t. -
djkay
senior tag
válasz
agressiv #32192 üzenetére
igen maxra huztam . de semmi gond vele. átlósan huzom meg mindig a csavarokat h szép folyamatosan menjen a GPU fele a hűtő. a memio engem is szivatott most vettem pasztát azzal jobb lett. de ez a gyári hütö (4890) ref. azért tud hangos lenni (silent gépért vagyok oda
)
-
djkay
senior tag
-
djkay
senior tag
válasz
speedydb23 #32185 üzenetére
Mivel mas a hutes a ket kartyan maris ez lehet az egyoik ok.az accelero nagyon faja huto en is akartam csak kozbe szolt a jegeso .... a kocsimra
-
djkay
senior tag
válasz
speedydb23 #32181 üzenetére
Nekem is volt ilyen ujrapassztaztam es mar max tiz fokkal tobb. A vrm meg nekem magas :/ nekem 25-35% ventivel 60-67 fok. Jatek kozben felmegy 80 fole meg a vrm
-
djkay
senior tag
válasz
speedydb23 #32177 üzenetére
Pasztazd ujra ha kell megegyszer
-
djkay
senior tag
válasz
m0h0senator #32104 üzenetére
bizzunk benne hogy win7-nél ujra jó lesz. win 8 elött ment jól?
-
djkay
senior tag
válasz
mysuAF #32063 üzenetére
ennek nem kéne gondot okozni nekem is egy molex 6 pin átalakito van a gépembe. meg egy alap 6 pin és ugy meg a karim. (mind2 a 12 Voltot viszi ugye
) a hömérsékletet esetleg nézd meg aida-val (CPU - GPU) bár röhövge vinne kéne . jó az arma 3?
2 nekem is megvan nagyon ütősre sikerült
-
djkay
senior tag
volna ez a powercolor hd 4890 -esem.
Nálatok hogy alakulnak a GPU hőmérsékeletek adidaban? nálam van h több mint 10 fok különbség is van pl GPU VRM most 10 fokkal melegebb mint a GPU DISPLAY ..a hűtés viszont aszertint müködik(display) nem lehet ez probléma (VRM mennyit bir el)? (Furmarkot most rátoltam GPU szinte stabil 68 fok VRM viszont 80-79fok - 56% hűtés mellett és 10 perc utan sem növekszik már egy érték sem) gyárinagy hűtős ..
nemtudom volt e már pasztázva ujból . szerintetek megérné ujrapasztázni? biosán állítottam kicsit hogy melegedéskor kicsit többet forogjon. -
djkay
senior tag
válasz
Tristis #31905 üzenetére
hát ez elég fura én nem ismerem a játékot de böven magasabb grafikán is elmehetne! nekem A8-3850 van de én az apu-t már leváltottam mert jó de nem mindenre. errea játékra viszont simán jonak kéne lennie :\ a linken viszont overclocked van...41FPS -sel neked a ram timing ugy van ahogy ott a teszbe?
World in Conflict v1.010
Resolution: 1680x1050
Anti-Aliasing: 0X
Anisotropic Filtering: 0X
Graphic Settings: Medium (DX10)igy tolod?
-
djkay
senior tag
válasz
Hardver Arc #31871 üzenetére
másik kábellal is?
-
djkay
senior tag
-
djkay
senior tag
válasz
soft1993 #31616 üzenetére
szia! ha csak az a bajod hogy melegszik akkor ne babráld az órajeleket javaslom mert a 80 fok hamar még forróbb lehet (persze lentebb venni szerintem nem bűn ahhoz nem értek
). van egy diagram szerűség ahol a diagramot állitgathatod hogy minél hamarabb kapcsoljon nagyobb fordulatra a hűtés. szerintem ezen állíts picit. (nekem 4890 van én megcsináltam.)
-
djkay
senior tag
Hali. Volna egy valszeg vga hibas laptop amilo pa2548 . Ramelegitessel valakinek sikerult mar életet lehelni bele? Alaplapi integralt nvidia 8400 . Hany fokkal melegitsek ra ? Gpu kozepen? Kerem csak olyan irjon akinek laptopon sikerult.
-
djkay
senior tag
válasz
pelenka35 #31277 üzenetére
van hogy a tv-k egyes felbontást nem szeretnek hiába tudják a felbontást. nekem is hd és full hd közt van amire feketét mondd. annyira nem zavar mert fullHDben használom csak. régebben ha valami csak HD-ban ment akkor átváltottam arra.
a HZ is fontos hogy jól legyen beállítva (nálam akkor eltolódik a kép ha nem 60hz-en van) -
djkay
senior tag
válasz
Vakegérke #31259 üzenetére
Vakegér te mit használsz? s3 triót vagy miért ilyen fain a hőmérsékelted?
(az a 650es ilyen kellemes idle-ben?)
nekem idleben idebent 60-65 fok game alatt meg 75 ebben a melegben. (powercolor 4890 kazánlemez)
atesss:
én az integráltat javaslom talán egy fél fokkal jobb lesz , de mérnem tapasztalja ki ? -
djkay
senior tag
válasz
ritterkrisz #31188 üzenetére
igen a táp kérdéses lehet de ugyis csak terhelésnél fingana le szerintem.(hivatalos oldalán 400W required tán elég akkor ) másik gépbe is próbáld be a karit.
-
djkay
senior tag
válasz
sketchifun #31168 üzenetére
olvastam ezt a nagyon sok bejegyzést. ha nincs ott az eszközkezelöben még ismerelten eszközként sem a videokártya az a nem semmi
elképzelhetö hogy az alaplapon vmi ami érzékel a vga slotban nem érzékeli hogy van benne ezért makacskodik
-
djkay
senior tag
válasz
speedydb23 #31081 üzenetére
püzök egyet
-
djkay
senior tag
válasz
Lacikaa9988 #31066 üzenetére
szived joga mennyiért adod mivel beleirtad hogy megsütötted
igy korrekt.
(sztem 2-3000) -
djkay
senior tag
válasz
Rockland #31060 üzenetére
ne foglalkozz vele 25pfs felett folyamatos a kép. ha nagyon zavar sokkal erösebb kártyát vegyél
. Persze mindjárt jönnek az okosak. a lényeg h olyan 35 FPStől szerintem minden játék élvezhető kimondottan. néha ha sokat kell dolgozni akkor a kártya már nem tud akkora FPS -sel dolgozni/létrehozni.
a beállítás csökkentésével az FPS nő!
-
djkay
senior tag
válasz
s3toraph #31039 üzenetére
na ez érdekes. variáltad a ramokat közben a gépben? magától a fagyás nem múlik el hacsak nem valami kontakt miatt volt rossz. ha megoldódott örülök
(engem pár napja a 4890 szivatott a 2x6 pinből az egyik néha vmeik pin nem érintkezett jól most megcseréltem és minden ok. néha terheléskor néha aszttalnál fogta a gép és izom feketefagyás) -
-
djkay
senior tag
válasz
ngabor2 #31018 üzenetére
kábel cserét javaslok vagy probálj kérni egy vga kábelt és azzal rádugni a tv-dre. ha ott is beszineződik akkor baj van .
egy két szin elmehet törött kábeltöl söt vibrálo kép is lehe töle (nagyon enyhe vibrálás)
még egy dolog. a kábel ami megy a kijelzöhöz mozgasd végig mikor elmegy a szin!! az aljazokig. ha látsz változást ott a hiba. -
djkay
senior tag
-
djkay
senior tag
válasz
s3toraph #30992 üzenetére
csak azért kérdem mert nekem is volt kékhalálom decben egy A83850-et összedobtam és képzeld el rammal szívtam. az egyik a 2ből néha bedobta a kék-pacskert (dominator). utána vettem egy másik fajtát amivel meg játék inditás után nem sokkal vagy reset vagy fagyi... és a memteszten átment. azóta szereztem Vengeance ramokat azzal atomstabil. (dominator is jó volt csak az egyik pár ora után memtesztnél pirost dobott)
de mivel nálad vga csík is van ez már nem feltétlen ram-ra utalna...
de lehet jelen van az is. milyen ramot használsz milyen beállítással?
a VGA jól szellőzik ? lehet már kapott egy két nagy hőhullámot és kezd offolni
hálókártya / letöltés - komolyabb lan használatkor nem fagy? -
-
djkay
senior tag
válasz
speedydb23 #30908 üzenetére
Ne szóld már le nem mindenki kis szaki mint te h mi a legjobb ... vagy épp nem áldoz rá annyit
kedves béke: a HKC nem a legmegbizhatóbb tápok közé sorolható biztonságilag és hatásfokilag sem
-
djkay
senior tag
válasz
Rivaul #30897 üzenetére
na igen. az ember ha szétnéz annnyi egy komolyabb hütés, hogy egy másik karit vehetnék ha ez bedöglene...
hát igen valamit valamiért.. már 3 nagy hűtöventist már néztem. pofás hűtésre képes..de az ára is fent van rendesen
programot esetleg nem tudsz amivel belepiszkálhatok a gyári hűtésbe h hamarabb hűtsön?
-
djkay
senior tag
válasz
Rivaul #30885 üzenetére
és ha felveszem a hűtést alapból? catalistból jól kezelhető volt h játék közben végig 50 fok alatt volt ha a fordulatot 45% körülire állitottam (amugy 25% körül nyomta) még a sokk teszt progiba se ment afölé. vagy tudnátok olyat mondani h alapból tudná a gép hogy hány foknál mennyire emelje vagy vegye vissza a venti értéket? hallottam hogy ebbe belelehet piszkálni. azért itt a nyár 30 fok
-
djkay
senior tag
válasz
Norman M249 #30840 üzenetére
hát ez nekem magas lesz, mindenesetre vmi haver gépébe dobd be próbára. a régi drivert (másik kariét) leszedted mielött beraktad ugye?
-
djkay
senior tag
válasz
Norman M249 #30836 üzenetére
és szerinted közben a windows bejön normálisan meg minden csak épp a kép veszik el közben? vagy ki is fagy?
-
djkay
senior tag
válasz
speedydb23 #30802 üzenetére
Na ez a Fur mark lement. hd sentinel rövid önteszt ok.
-
djkay
senior tag
-
djkay
senior tag
válasz
agressiv #30808 üzenetére
hát multiméterrel is kilehet mérni nem ördöngősség. régen a speedfanban is volt söt az aida-ban és ha pl játék közben gyorsan váltasz még a leterhelt állapotot láthatod 1-2 mp ig
de most letöltöttem egy aida trial-t de nem engedi pont a 12 V ot látni (TRIAL D
amugy elég ha a tápot méri a kártya nem hiszem h rossz .. lehet hogy kiveszem és megnézem simán apu-val is szórakozik e . habár elötte csak azzal ment és nem volt gond de a táp is más. na meg apu-val a rendszerfogyasztásom max 140W kb. 4890-el meg kb 340W.. -
djkay
senior tag
válasz
speedydb23 #30804 üzenetére
AMD A8 3850
-
djkay
senior tag
válasz
speedydb23 #30802 üzenetére
az lesz.a ramon most állitottam mert azzal is volt már bajom vengeance 1866-os 4gb 1db van.
-
djkay
senior tag
válasz
speedydb23 #30799 üzenetére
ez tökjó de mondom volt h nem terhelésnél állt meg. :\
-
djkay
senior tag
válasz
speedydb23 #30799 üzenetére
pontosan 504Wattig terhelhetö. a HDD-n nyomtam egy rövid tesztet de videokari elött nem volt fagyásom. a táp kb 1-2 hetes a videokari meg 1 hetes.
-
djkay
senior tag
válasz
speedydb23 #30797 üzenetére
köszi. sajnos még mindig nem ez lesz szerintem a baj. hisz volt h win alatt asztalon kakukkolt le.
-
djkay
senior tag
válasz
speedydb23 #30794 üzenetére
játéknál van hogy több orát is bír, de van h üresbe kifagy. azért nem a fogyasztás miatti fagyásra gondolok.
majd egy ramtesztet is lefuttatok holnap azért bár az ált. kék halállal jön -
djkay
senior tag
válasz
speedydb23 #30794 üzenetére
Sweex 3 éves tápegység innen vettem nem világmárka de ha már a felét tudja is kiszolgál
-
djkay
senior tag
én nemrég vettem egy használt HD4890-est szépen ketyeg de kb 3-4 nap után a gépem néha nyom egy fagyást. (nem kékhalált) tippek? (totál feketeséget nyom. vagy a videokari hütés is pörög ezerrel mint vagy nem)
játék alatt is fagyott már de volt h alvó állapotból nem éledt vissza a gép. driver jó nem akad. hűtés is jó mert gpu sem melegszik túl tápnak is birnia kellene (600W). elötte semmi gondom sem volt ezért a kari körül kezdek keresgélni. most a 2 db 12 voltos főszál közül a másikra tettem az egyik 6 pines molex átalakitót és tesztelem....(tápon csak egy van sajnos)
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Autós topik
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Viccrovat
- LEGO klub
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Amazfit Active okosóra / Számla / Garancia /
- Bezámítás! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Win11
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest