- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DanielLong
senior tag
Sziasztok! Van egy Gigabyte 7850-em ami a következőt csinálja: amennyiben a gép nem volt kitéve indulástól számítva komolyabb grafikus munkának az órajelei 150/150-en járnak és bármilyen flash videó indításánál csíkos képet kapok, a gép nem fagy le, de a jelenségen sokszor csak restart segít. Ezt a dolgot szeretném kicselezni. Próbáltam már 2D órajeleket állítani GPUTweakből hasztalan, az egyetlen ami segít, hogy bekapcsolás után átállítom a monitor frekvenciáját, mire a videokártya azonnal vált 300/1200-es órajelekre és innentől minden frankó. Félreértések elkerülése végett: nincs tuning, Enermax Liberty tápom van, nem csak firefox alatt csinálja, hardveres gyorsítás kikapcsolásával is marad a hiba, a frissítés 60->72 vagy 72->60 váltása esetén is felugrik az órajel.
-
DanielLong
senior tag
válasz
nindzsavagyo #37897 üzenetére
Esetleg fontold meg, hogy az USB 3 és az integrált vga mennyire fontos neked a jövőben. Emlékeim szerint s1366-hoz elég drágák az alaplapok, lehet, hogy inkább egy s1155 vagy s1150-re ruháznék be akár i3-al is, single player mellett az is kihajtja a hd7850-et.
-
DanielLong
senior tag
válasz
nindzsavagyo #37890 üzenetére
i7 920, de ahhoz a videokártyához igazából mindegy melyik.
-
-
DanielLong
senior tag
Tudtommal azért van 2molex->PCIE átalakító, mert hivatalosan a molexen 60 W maximális teljesítmény folyhat át, míg a PCIE tápcsati maximum 75-öt tud leadni. Ebből kiindulva a két molexes verzió biztonságosabb a tápodra nézve, másrészről viszont nvidia legtöbbször egy molexeset ad, szóval annak is működnie kell. Szvsz, ha nem gond akkor válaszd a ketteset.
-
DanielLong
senior tag
válasz
TaylorXIII #37772 üzenetére
Érdekes, hogy szerinte csak 30 másodpercig akadozik a játék, utána viszont megint minden jó. Ez viszont nem throtlingra utal.
-
DanielLong
senior tag
válasz
Chosen #37750 üzenetére
Más kérdés: Van bármilyen lehetőség Fermis kártya (GTX 460 768MB) ventilátor fordulatszám karakterisztikáját/görbéjét BIOS flash-el módosítani? Valami olyasmi szerkeszthetőségre gondolok, mint az Afterburner, csak BIOSból. Azért kellene, mert az AB kifagyaszt rengeteg játékot, így pont ott nem tudom használni ahol kellene.
Amit linkeltem, ott látok egy fan speed vagy hasonló fület a programban, gondolom az alatt lehet a mostani biosod venti használatát módosítani. Lehet, hogy én nézek el valamit, vagy félreértelek, azt hittem, a mostani biosod venti vezérlését szeretnéd módosítani.
-
DanielLong
senior tag
válasz
Chosen #37734 üzenetére
Guglival ezt találtam, sajnos nem vagyok a témában járatos, valaki hozzáértőbb is írhatna. How to edit your graphics card bios?
-
-
DanielLong
senior tag
válasz
GameOverIII #37566 üzenetére
Amit kinéztél nem rossz 8 ezerért. Viszont, ha nem félsz a használt cuccoktól, akkor egy hd4850(csakis nem referencia hűtős) vagy 6-7e között egy hd4670 jobb választás lenne.
-
DanielLong
senior tag
válasz
ZrinyiGabó #37559 üzenetére
Crossfire beállítás biosban? Crossfire csati rajtuk van?
-
DanielLong
senior tag
válasz
mcdanger #37449 üzenetére
Az a kérdés, hogy neked a 3D kijelzőpaneles van, vagy sem. Idézet notebookchechről:
"Toshiba Qosmio X870 series comes with two different types of displays. The cheaper non-3D models come with a 1600x900 resolution HD+ screen while the high-end 3D display comes with the superior Full-HD 1920x1080 display. For this reason, the notebook is accompanied by 3D glasses from Nvidia. Another feature that Toshiba offers is the dual camera setup that allows the user to capture stereoscopic images that can be played back as a 3D movie by the built in software. It is left to the user to decide the usefulness of this feature." Ergó, ha a felbontásod 1600x900, akkor nem támogatja a 3D-t a kijelződ. -
DanielLong
senior tag
válasz
medvezsolt #37427 üzenetére
Igen, így van.
Ettől még továbbra is úgy gondolom, hogy az a kártya nem a hőmérséklet, hanem a zaj miatt lenne rossz munkához.
-
DanielLong
senior tag
válasz
medvezsolt #37424 üzenetére
Igen, ez így van. De egy teszt alapján a 25 fokos szobában 83 fokig ment fel a hőmérséklete a kártyának furmark alatt, már nem tudom, hol néztem a tesztet. Az meg nem rossz annyira.
-
DanielLong
senior tag
válasz
beastharvest #37417 üzenetére
Nem lesz olyan jó, erről érdemes lenne a 7770 fórumában tudakozódnod. Szerintem átlagos használat mellett nem lesz vele gond. A Flex jelzővel ellátott kártyák tudtommal professzionálisabb darabok, azért is van rajtuk 2 dvi kimenet. Ha neked az nem fontos, akkor inkább egy sima 7770-et vegyél.
-
DanielLong
senior tag
válasz
TaylorXIII #37413 üzenetére
Mivel a gép elindulás után egyből lefagyott, nem hiszem, hogy az órajelekkel lett volna a gond.
brendonka23: Ezek jó kártyák, megfelelő driver nélkül még azt sem várhatod el, hogy elinduljanak a játékok. Szerintem kérj egy cseredarabot.
-
DanielLong
senior tag
válasz
brendonka23 #37410 üzenetére
OC verziót vásároltál a kártyából? Biztos van itt valami fóruma az r7 260x kártyáknak, keresd meg és írd le ott is a problémád, hátha többet tudnak róla.
-
DanielLong
senior tag
válasz
brendonka23 #37408 üzenetére
Az a kérdés, hogy mikor megkaptad a kártyát, frissítetted-e a driverét és úgy történt-e a gubanc. Ha igen, akkor valószínűleg kifogtál egy pont hibás darabot. Azok a hőfokok nem vészesek egyébként.
-
DanielLong
senior tag
válasz
brendonka23 #37404 üzenetére
Csökkentett módban? Az sem rossz megoldás, ha átváltasz az integráltra és utána letörlöd a drivert, majd vissza az új kártya és remélhetőleg menne a gép.
-
DanielLong
senior tag
válasz
brendonka23 #37392 üzenetére
Driver lepucolás és feltelepítés volt?
-
DanielLong
senior tag
válasz
brendonka23 #37294 üzenetére
Teljesítményre sokkal jobb, de a hűtése a legrosszabbak között lesz. Halknak valszeg halk, de melegebb a többinél. Ha jól szellőző házad van, akkor nem lehet gond vele.
-
DanielLong
senior tag
válasz
pelenka35 #37288 üzenetére
Ezen az oldalon egy körülbelüli erősorrendet látsz. Ha pontosabb adatokra vagy kíváncsi, akkor az egyik kártyához keress tesztet a neten.
-
DanielLong
senior tag
válasz
gerenda110 #37287 üzenetére
Itt van egy teszt, mondjuk azóta sztem a gtx 760 közelebb került a 7950-hez az újabb driverekkel. Egy másik.
-
DanielLong
senior tag
-
DanielLong
senior tag
válasz
daredar562 #37251 üzenetére
A megoldás ott van, hogy Te egy OC vgát mutattál, azon két tápcsati van, a youtube-on meg egy sima verziót látunk, azon csak egy van. Én a helyedben vennék egy simát(utána 95%, hogy fel tudod addig húzni az OC értékeire). Ahhoz biztosan elég egy tápcsati, és szerintem a tápod elvinné. A procid max 100W, vga 130W, a többi legyen megint 100W, így még a 400-on belül vagy.
-
DanielLong
senior tag
válasz
daredar562 #37244 üzenetére
Szerintem elvinné, de előtte jobb lenne kipróbálni, illetve kérdés, hogy a 2 vga tápcsatit meg tudod-e oldani. Ha a tápodon alapban nincs, akkor 4 molexet foglalna le...
-
DanielLong
senior tag
Ne viccelj, én jóval gyengébb rendszerrel játszom full HD-ban minden gond nélkül, igaz, hogy nem az összes játék megy ultrán, de ott megelégszem a High-al is. A géped szerintem a következő 3 évben szinte minden címet maximális részletességgel fog vinni fHD felbontás mellett, úgyhogy nyugodtan cseréld a mostani monitorod.
FPS tekintetében a 30 mindenhol meglesz, a 40 már necces Crysis 3 és Metro 2033 esetén.
-
DanielLong
senior tag
válasz
>>>W!nman* #37141 üzenetére
Bocsi, félreérthetően írtam. A probléma nem minden 7790-et érint és még csak azt sem tudom biztosra, hogy hardveres vagy szoftveres(értsd nem megfelelő driver) alapú-e. Az tuti, hogy néhány 7790 elég sokat szív vele, de másoknak semmi problémája. Ha garanciáztatnák akkor természetesen egy azonos, de hibátlan darabot szeretnék.
-
DanielLong
senior tag
válasz
Forestgreen #37143 üzenetére
Hát azért a 7790 teljesítmény/fogyasztás bajnok... itt egy teljesen új chipet alkalmaztak, ezért sem a 7770/50 sem a 7870/50 vonalba nem illik bele.
-
DanielLong
senior tag
válasz
>>>W!nman* #37137 üzenetére
Ez a 7790 baja, sajnos elég egyedi vga és kevés darabot adtak el belőle. Neten találtam másik srácot, aki pont úgy járt, mint én. Bármilyen flash tartalom megnyitásától egyből fagy a gép. Szerintem nálad nem pont ez van, csak hasonló, de azért egy próbát megér a flash player eltávolítása. Nálam semmilyen driver nem segített, volt már win reinstall is, de a helyzet változatlan. Most épp várom az Aqua-tól az e-mailt, hogy garanciáztatnák-e a kártyát.
-
DanielLong
senior tag
válasz
mikemyers133 #37135 üzenetére
Az nem lehet
ez egy s478-as lap ddr1 memória támogatással. Ergo a rendszer, amit írtál, ebben nem is mehetne...
-
DanielLong
senior tag
válasz
>>>W!nman* #37133 üzenetére
Nekem eddig úgy jött át, hogy simán flash player, mert az ie+flash sem működik. Majd szólj, ha már tesztelted a rendszert, kíváncsi vagyok, Te is úgy jársz-e, mint én.
-
DanielLong
senior tag
válasz
>>>W!nman* #37131 üzenetére
Flash playert töröld le, majd utána nézd meg, hogy fenn áll-e még a probléma. Nekem is egy 7790-em van, sajnos nem szereti a flash playert, chrome-ban meg minden oké...
-
DanielLong
senior tag
válasz
mikemyers133 #37128 üzenetére
Csekkold le a típusát a lapnak. Igazából az e8400 mellé maximum 5770-et szoktak ajánlani.
-
DanielLong
senior tag
válasz
mikemyers133 #37122 üzenetére
Még mindig nem írtad, hogy új vagy használt alkatrészekről lenne-e szó...
Utána nézve a dell vostro 200-nak, elvileg támogatja az e8400 procikat is. Szóval használt alkatrészekből a maximum amit érdemes lenne bele tenned a gépbe, az egy e8400 és egy hd5770 lenne. A kettő használtan kijöhet 25-ből. Ha szerencséd van, akkor az alaplapod talán még a quad core procikat is támogatná, viszont azok használtan is elég drágák, nem férne be a keretbe még egy jó videokártya. Mivel procit újonnan csak elég drágán kapnál, ezért azt mindenképp használtan szerezném be, hogy maradjon pénz a videokártyára is.
-
DanielLong
senior tag
válasz
mikemyers133 #37120 üzenetére
Nem írtad, hogy új vagy használt. Mondjuk 25 alatt mindkét esetben a HD7770 lenne az egyik legjobb választás. Viszont elnézve a procidat, az bizony kevés lesz ide.... Legalább egy E8400 kéne és a mellé inkább egy HD5770, ha játékra lesz a gép, akkor 25-ből használtan kijössz.
-
DanielLong
senior tag
válasz
Ratman #37106 üzenetére
A gt610 megegyezik a gt520-al, itt egy jó kis cikk. Én az újabb kártyát ajánlanám.
-
DanielLong
senior tag
válasz
daredar562 #37104 üzenetére
Tökéletesen elég neki a 400 wattos tápod. Ha az adott kártyából van rövid és hosszú nyáklapos is, akkor a kettő között annyi különbség lehet, hogy eltérő memóriachipet alkalmaznak. Ez csak a tuningolás esetén számíthat, egyébként mindegy.
Új hozzászólás Aktív témák
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Apple iPhone 13 Pro / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 85% akku
- Asus ZenBook Duo UX8406 -14" 3K OLED 120Hz Érintő - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - Win11- 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest