- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- MIUI / HyperOS topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jahno
veterán
Hááát, ezt mindenféle bajonettel gyártották de első tippre Pentaxos. Abban az esetben auto fókusz nem lesz és bizonyos vázakon beleakadhat az obi hát a tükörbe. Mert persze Canonból is van EOS, M, R meg mindenféle, szóval ezeket is ki kellene barkóbázni. Feltéve ha az obi Pentaxos. Ő fotózta vagy netről van a kép? Nekem elsőre hiányosak a feliratok, de lehet a másik oldalán még van valami EX, EF, valani.
Esetleg A/MD a bajonett, azon nincs felirat ha békebeli cucc, akkor viszont M-re rámegy, meg 1-2 újabb vázra. Tükröset nem érdemes erőltetni.
-
Degeczi
nagyúr
teljesen mindegy mennyinek írja, nem kell foglalkoznod vele: méegyszer: értelmezhetetlen fogalom digitális kamera esetén!
egy példa:
adott a kép nyomtatási mérete az újságban, mondjuk 15x10 centi, vagyis kb 6x4 inchha ehhez kell 600 dpi, az annyit tesz, h a kép fölbontása legalább 6x600, 4x600 = 3600x2400 kell legyen
(ha pedig elég 240 is, ugyanilyen nyomtatási méret mellett megfelel egy 1440x960-as kép is)de egyedül ez számít, a fejlécbe írt dpi lényegtelen, ők sem fognak foglalkozni vele!
egy újságban uis adott a kép mérete, fix helyre teszik be a tördelőprogramban, ott méretezik át, nem pedig megvágják
ha nem így tennének és komolyan vennék a dpi értéket, és mondjuk 4000x2600 fölbontású a képed ami mellé "240 dpi" van a fejlécbe írva, az azt jelentené, h a kép mérete fixen 42x27 centi lenne...
-
Degeczi
nagyúr
értelmetlen a kérésük!
olyan nyomdásztól származhat, aki leragadt az 1:1 scannereknéldigitális kameránál értelmezhetetlen fogalom a dpi, ezért teljesen változó, h melyik kamera mennyit ír a képek fejlécébe (72, 300, ...) - de annak semmi köze a tényleges dpi-hez, csak azért van ott, mert muszáj vminek lennie
ami a lényeg, h mekkora lesz a kép nyomtatási mérete, és ahhoz legyen elég a kép fölbontása
(ott már, a nyomtatási méret birtokában van értelme dpi-ről beszélni - de addig nem, mert nem 1:1 scanneléssel készíted a képet)mindenesetre a kamear natív fölbontásában készült kép fölbontása biztosan elég lesz - mindegy, h JPG vagy RAW, annak itt nincs jelentősége
-
drkbl
őstag
1) Nem tudom, a többiek hogy működnek, de a Nikonon csak akkor él a stabi, amikor félig lenyomom az exponálógombot, és ~2 másodperccel azután áll meg, hogy elengedtem. Akkuban ez észrevehetetlen, igaz, még saját vakuval sem sikerült egy nap alatt lemerítenem.
5) Az attól függ. Nyugaton, ahol állvánnyal profi fotósnak számítasz (++zsozsó), ott neked is szimpatikus lenne a stabi. Makrózgatni, hegytetőről panorámát fotózni neked is jobb, ha van állvány.Igazán írhatnál hátrányt is, mert az, hogy egy problémát nem old meg, az attól még nem hátrány...
-
Hydra SR
addikt
Ez mindig is így volt. A számítástechnikában is. Nagymamámék Szekszárdon laknak, anno néztem a PC alkatrészek árait és tényleg jóval drágább volt. Kisebb piacon kevesebb vevőtől kell megszerezni azt a pénzt amiből fennmarad a bolt. Plusz a szállítási többletköltség, mert alapból Bp-re szoktak érkezni a szállítmányok.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Nem tudom, hogy a 400D-nél mi a helyzet, de kb. három hete vettem náluk egy kis kompakt Canon-t az "A" szériából, és ahhoz bizony nem Canon Magyarországos garanciajegy van, hanem saját Extreme Digitalos, amibe tűzőkapoccsal bele van tűzve egy Canon Deutschland-os garikártya. Tehát nagy a gyanúm, hogy kintről jött és kintre is megy vissza javításra, lehet, hogy ezért olcsóbb.
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bestbuy játékok
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Háztartási gépek
- Társasjáték topic
- Nintendo Switch 2
- Milyen videókártyát?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Pro / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 85% akku
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3019, 100% Akkumulátor
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest