- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- MIUI / HyperOS topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jahno
veterán
Kb. nem. Ár-értékben egy G9es Pana is 200-240ezer pénz, 100-300as obi hozzá még 100as körül, amivel szerintem neki lehet rontani. Ürbőpusztán ha osonkodsz, akkor a gémek biztonsági zónája éppen több és erősen vágni kell meg sunnyogni. 900mm felett már teljesen jó terepen is :-P Így a 100-300as obival van kb. 600mm kivágásod, csak fény kell.
-
Jahno
veterán
Kérdést sem értem, hogy mi aktiválódik és miben vagy miért. Nekem eddig az összes obimnál ugyanúgy működött, persze fénytől függően és az sem mindegy melyik gép fókuszál nyitva, melyik azon a rekeszen amire betekerted, mert a valós képet szeretnéd látni. Értem én, hogy Canon, de mégsem.
-
Stauffenberg
nagyúr
Felbontásban kb ugyanazt fogod kapni, de egy-két dolgot figyelembe kell venni:
1. Változni fog a képszög, nem lesz annyira teleobjektíves, mint APS-C szenzoron.
2. Az FF szenzor nem csapja le a képkör szélét, így a sarkok felé esetlegesen gyengülő rajzolatot is megkapod (de nem ismerem tüzetesebben ezt az objektívet, hogyan teljesít ebben).
3. Az FF szenzor azonos ISO mellett kevesebb képzajt fog generálni, ez javíthat a képminőségen.Én azt mondom kaphatsz jobb teljesítményt, de rövidebbnek fogod érezni az objektívet. Valamit-valamiért.
-
nfsu17
veterán
Én csak a saját tapasztalatomat tudom mondani (amit el lehet fogadni, vagy ki lehet röhögni).
Nagyon régi Canon 7D (APS-C) 18MP+egy nagyon régi (kb 17 éves) 70-200F4LUgye évekig használja az ember ezt a kombót (vagy bármi mást), hozzászokik egyfajta képminőséghez, hogy mi a max kb, mire lehet számítani, ha minden éles, fókusz rendben, tehát van egy fizikai korlátja a dolognak.
A szenzor a gépben, meg az üveg (obi) minősége együtt.Ezután váltottam Sony A7III (FF 24MP) gépre, meg hozzávaló obikra.
Hát én majdnem eldobtam a gépet első képvisszanézésre, hogy WTF?
Ilyen egy éles kép?Hát akkor eddig mit csináltak az eszközeim? (ez még nem a 70-200 tesztje volt)
Aztán próbaképp feldobtam egy sigma adapterrel a 70-200-amat.
Kellett keresni az államat egy darabig...na. Én még olyan jó képet attól az obitól életemben nem láttam (ja igen, 7D előtt 350D-m volt, hát 8MP-en az se tudott jobbat mint a 7D)
Na mindegy, csak ennyit akartam mondani...de biztos az újabb APS-C-k sokkal jobb minőségűek és ekkora különbség nem lehet.
Azért itt volt egy kb 15 év ugrás, meg nagyobb szenzorra váltás. -
Jahno
veterán
Zaj meg hasonlók miatt jobb lehet a kép, de az nem az obi miatt van. Fordítva szokott lenni, egy gyengébb minőségű obinak még a bevonata is gyengébb, vagy felbontása is kisebb, mint amit mondjuk a szenzor/váz tud és egy újabb verzióssal nem baj ha lassú, vagy nem fényerős, de jobb felbontású képet kaphatsz. Bonyolult téma lesz ez.
-
Tin_Shield
őstag
Az nem normális. A feltöltött akksit ne tedd be a gépbe pár napig, majd tedd be és nézd meg a százalékot. 2-3% csökkenés még belefér, de ha ugyanúgy 20-30%, akkor döglődik az akksi. Ha csak a gépben merül ilyen tempóban akkor valami szívja kikapcsolt állapotban. Ez a kellemetlenebb, másik akksit venni rendszerint olcsóbb mint elekronikát javíttatni.
-
Jahno
veterán
Ízlés kérdése, hogy kitől és honnan. Vannak ismert seftesek, vagy olyanok akik fotós csoportban már ezt-azt eladtak és 5 éve értelmesen írogatnak, attól simán. 2 napja regisztrált fura nevű alakoktól akik a Rozsdűs rákollóban vagy a Facebooknál dolgoznak, attól már aligha. 30 éve vagyok online, általában megy ez ránézésre is :-D
Pld. most jelentkezett, univerzumból is kitiltanám, de a többi csoportban már nem figyelnek ennyire. Valószínű valami alvó ügynök lesz és nem is nagyon fog írni, vagy szeretne eladni, de na:
-
gyapo11
őstag
Szerintem pénzfüggő. Attól függ mennyibe kerül az obi, és hogy a leendő vevőnek mennyire jelentős a veszteség, ha nem teljesen OK.
Talán még az is számít, hogy milyen célból veszi az ember, fő obinak a vázhoz, vagy egy régi filmes obi pár ezerért, amit majd adapterrel a virágfotókhoz kipróbálok, és ha mégsem, akkor előveszek egy másikat.
Egyébként csomagbontó videó kötelező, és ha féltégla jött akkor feljelentés. -
Jahno
veterán
Vezetékes jó, mert nem kell hozzá elem, kiakasztod és tud sorozatot, vezeték nélküli meg alapban késleltetéseket, jóféle B időt kicsit távolabbról is, meg hát időzítős és programozhatós....
Nekem pont ezért van mindenféle, szerencsére a 80D is ha jól tudom sima jackes, az műxik mindennel is.
Ez az alap, legtöbbet használom [link] van vagy négy darab, hogy minden esetre.
Ilyen YouProm van: [link] és megvettem minden vezetéket az összes létező géphez, amit most kezdek felszámolni, mert haveri kör gépparkja egyre homogénebb. Ráadásul ez tud vezetékes is lenni, nem kötelező a vevőt használni.
Meg ilyen, aminél egy kattintással tudsz sorozat, nem sorozat közt kapcsolgatni: [link]
-
Rapid136
őstag
-
Jahno
veterán
Akku az hitvita szokott lenni, meg persze tudni kell mit mire érdemes használni, mert ugye Patonából színkódolt a sorrend, hogy melyiket érdemes hobbira nyomni hétvégi fotósnak, meg melyik az amivel sorozatban lőnek órákat, aztán töltőre fel és megint sorozat, amíg csak bírja.
Én bármilyen kütyübe kb. annyi gyári akkut használok, amit kaptam vele, gyári is lett púpos, többivel sem akadt sokkal több baj, aztán most néztem meg, hogy a gépeimhez 17 akku van, a legolcsóbb Aliexpresses beszerzések is 5+ évesek. Egy csomó csoportban meg előkerülnek a köpködők, hogy csak a gyári és kinyírod a géped, csak azt nem értik, hogy van nevenincs Alis, van Patona, meg igazából a Jupio/Hahnel is "utánygártott", aztán csöppet neve van a szakmában. Meg ára is :-D
Idehaza laptopakkumulator.hu, wpower.hu (bár ez erősen átment kinaiba), akkuk.hu és intercell, ha már utóbbit nézed akkor jó koncepciók vannak olyanra, hogy töltő+2 akku. Vagy néha Amazon. Most közös Fuji beszerzést nyomtunk, 5ezer/darabra kijött egy jóféle kék Patona, hát kell ennél több?
-
*Ropi*
félisten
-
*Ropi*
félisten
Nem, tankolnod kellene bele, mert kifogyott a benzin.
-
*Ropi*
félisten
-
*Ropi*
félisten
A lányok állítják, hogy állítva annál jobb, minél nagyobb.
-
Fotonhámozó
senior tag
Erre nem lehet egyértelműen válaszolni, mert erősen függ a felszereléstől is a végeredmény. Nevezett telekonvertert használom, meg vagyok elégedve vele (például: C 650D + 80-200 f/2.8 + 300 Pro DG 1.4X, 135mm (ekv. ~300 mm), f/2.8, ISO200, 1/320), viszont gyengébb lencsével valószínűleg nem teljesítene így. Fényerős lencsével az autófókusz nem gond (kivétel C EF 50 f/1.8 Mk II). A kromatikus aberrációt néha megnöveli annyira, hogy utómunka során nagyobb figyelmet igényel az eltávolítása. Vétel előtt próbáld ki, szerintem azzal az obival és a 40D-vel nem lesz az igazi és mivel sötét a Tami, nem biztos, hogy használható lesz az autófókusz.
-
Lassú Víz
addikt
Nem rossz cucc. Először szűrős körtepumpa, és ha azzal nem sikerül lefújni akkor jöhet ez a cucc, nagyon óvatosan. Szenzorstabilizált váz esetén még óvatosabban. Pollent pl. le lehet simítani. Van egy LED-es nagyító is hozzá, szerintem anélkül elég küzdős. Ha óvatosan mozdulatokkal nem jön le a szennyeződés akkor inkább szervizbe vinném a gépet, mint erőltetném.
-
Lassú Víz
addikt
Megválaszolhatatlan kérdés. Milyen oldal arányú a monitor és milyen oldal arányú képet készítettél?
Használd a natív oldal arányt a fényképező gépen és utólag vágd a megfelelő méretűre ha kell a monitorhoz, ha kell papírképhez. Ettől csak akkor érdemes eltérni ha olyan szűken komponálsz, hogy már nincs mit levágni. De a papír szélét is le lehet vágni...
-
jjeahh
nagyúr
jó lehet, de azért rizikós, mivel az ilyenek a szűretlen poros levegőt fújják nagy nyomással rá a szenzorra, így sérülhet a szenzor felülete, az igazi egy szűrős körtepumpa lenne, pl. a giottos rocket-air blower... de biztos, hogy poros a szenzor? mert ezek a pumpák csak a port viszik le..
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bestbuy játékok
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Háztartási gépek
- Társasjáték topic
- Nintendo Switch 2
- Milyen videókártyát?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G5 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R9 3900X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest