- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Yettel topik
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Köszi a FB oldalt, átnézem, érdekesnek tűnik.
" a vakuból így csinálsz narancsos színt, ami ugyanolyan, mint a háttér."
Na ja, de akkor elvileg a bőrszínnek is odaver naranccsal, tehát azon ha más nem, utómunkázni kell egy jelentőset, ha a környezetet melegíteni, vagy akár csak változatlanul tartani akarom. Normális alatt azt értem, hogy olyan maradjon a bőrszín, mint vakuval stúdióban lőve, maximum picit melegebb, de semmiképp sem az a cél, hogy mintha a nap sütné meg elölről is a delikvenst. Ezért nem értem a sárga fóliát.
-
ph_5.5
aktív tag
Láttál már élőben bűnügyi fényképészetet? Az tudod mitől lesz hiteles méretben, színben, mindenben? Vannak méretet jelölő eszközök, vannak melyekkel a színek állíthatóak be- akár utólag. Nem, nem fognak egy sima emberölésnél színhőmérséklet mérőt adni minden technikus autójába, de egy kalibrációs ábra belefér a gazdasági igazgató szerinti keretbe.
A nyers fájl felülírás nélkül a zárt adatfeldolgozás miatt hiteles. Ez egy sima civil szférában nehezebben kivitelezhető. Ahogy a trafinál sem lehet megkérdőjelezni azt hogy a kamera által továbított adathalmaz és az automatikusan íródó bírságot be kell-e fizetned.
Pl a rendőrség által vásárolt fényképezőgépek sima mezei dslr vázak. Jobb esetben dedikált makro obival (Orfk és megyei technika kiváltsága), míg sima bűnügy elvan a sima kitobival, állvánnyal. Nem tudnak a vázaik dátumot tenni a fotókra. És nem is tesznek.
A kérdés onnan indult hogy dátumbélyegzős olcsó kompakt kellene. Én azt próbáltam levezetni a fórumtársnak hogy semmi értelme mert nem hiteles.(illetve nem ettől hiteles) Pont ahogy írták- a dátumot én állítom és az időt is. A '90-es években használtunk Minolta slr-t, ami tudott órát- dátumot rakni a negára. Senkit nem érdekelt, mert a negatívot lefűztük, és a képek sorrendje volt a meghatározó nem a rajta lévő felirat. (tehát 36 kockán ha egy téma szerepelt és nem volt közben plusz egy nappali anyag majd egy éjszakai, akkor a bíróság és az ügyész elfogadta ) -
Mondjuk a lóval nem árt vigyázni, bár hátulról ritán fényképezi az ember. Én is fotóztam rendezvényt még anno feladatként, pont egy lovas napot, és azért megtartottam a tisztes távolságot, mert volt, amikor megugrottak ezek a hústornyok úgy is, hogy látszólag semmi okuk nem volt rá. Nem véletlenül járnak telével az ilyen helyekre szerintem!
Ahogy szoktam mondani, semmilyen állatban nem bízok, ami magasabb a bokámnál, és nem tudom egy jól irányzott csőrös rúgással leszerelni.
-
BoscoD55
tag
-
Freelance modell, azaz nem ügynökségi, mert utóbbiakat nem engedik el "csak úgy" "bármire", és az ár is teljesen más liga. Én sohasem csoportokban gondolkodok, annak az én szintemen semmi értelme nincs. Nem azért, mert nem tudnék tanulni a többiektől, sőt, nagyon szívesen tanulok másoktól. De azzal szórakozni, hogy hat embernek meg a modellnek mikor jó, akkor van-e szabad hely, stb., majd végül kettő lemondja, egy meg els sem jön... na ez nem hiáányzik. Inkább bérlek termet meg modellt magamnak 2-3 órára 5-6 havonta, és többet tanulok vele, mintha ott bohóckodnánk heten egymáson átesve minden egyes hétvégén (lásd ugyanitt: OKJ gyakorlati képzések). Illetve, néha egyéni oktatást szoktam még kérni a terem és a modell mellé, és akkor céltudatosan haladhatok azon az úton, "hogy nézd, ez szar lett és látom is, csak nem értem, miért lett szar, segíts!". Inkább erre költök, nem objektívre, bár tény, hogy ezt nem tudom majd eladni, ha megunom az egészet. De nem is azért csinálom, mert megéri, hanem azért, mert szeretem csinálni.
A sminkkel kapcsolatban én is azt írnám szívem szerint, hogy hozza össze egy jó sminkes, az tuti lesz, utómunkában nagyon nem mindegy. Csak az a baj, hogy a jó sminkes ritka, mint a betartott választási ígéret. A mi városunkban is van vagy 20, de egyetlen egynek olyan a munkája, amire azt mondom, hogy oké, az zsír. 30 kilométeres körzetben van egy másik, de sajnos mindkettő bűndrága, és az alkalmi civil modell ugye a szokásos sminkeséhez ragaszkodik (leginkább az árszabásához). Az meg kifesti persze báli picsásra, jó vastagon alapozva nyakig, olyan lesz mint a porcelán, és jó sötét színre kihúzza a szemeit meg az ajkait, amitől csak annyira lesz egy átlag civil lány k_rvás általában, hogy az vállalhatatlan a képen (jellemzően ugye nem high fashion elborult dolgokat fotózok, ahol az jól mutatna). Ezért van az, hogy oké, pici alapozót kenjél fel, lágyszi dekoltázsba is, és köszi, a többit megoldom retusban. Esküszöm, jobb lesz a végeredmény, mintha Pitypang Róza nekiáll és telibe fújja mindennel, amit talál, illetve ha magának kezd el "művészkedni" a nagy alkalomra a tükör előtt. Fodrászat dettó, bár abba már tényleg nem szólok bele, csak hogy ne elgyen bodri göndös csupa lakk, mert az még a papírhátteret is összeb@szza, ha ráfektetem. Körömnél meg annyit kérek, hogy ne legyen hosszú, és ne legyen színes. Általában ezt be szokták tartani.
Többiek, tapasztaltabbak, Ti mit szóltok, nagy a csend!
Nem nekem kéne osztani itt az észt hobbistaként!
-
"Volt olyan akinek februárban írtam, néha 1-2 órát elpofáztunk"
Itt a gond szerintem. Akivel nem lehet egy szimpla portré fotózást megbeszélni koppra1 óra alatt, ott már a "nem akarásnak nyögés a vége" a helyzet. A végtelen üzenetváltásokat el kell kerülni, mert az egész úgy jön le egy idő után, hogy magadat erőlteted a modellre.
Nálam ez eddig úgy zajlott, hogy helló, arra gondoltam, hogy itt vagy itt készítenék Rólad néhány képet, kapsz belőle 5 darab retusáltat, amit Te választasz ki a teljes mennyiségből, érdekel? Ha igen, akkor még annyi, hogy ruha milyen legyen, meg a haj nagyjából, de én nem bonyolítom azt sem, alap sminket szoktam kérni még, ha nem magának csinálja, ha igen, akkor még azt sem, mert csak ront a helyzeten általában (nyakig sminkelnek, odáig sima, utána semmi, de legalább jó sárgás vakunál). Megbeszéljük az időpontot, illetve a helyet, 2 órát szoktam kérni az életéből, és ennyi. Ha esetleg előtte lemondja, sohasem keresem többet. Ha nem regál a megkeresésre, akkor sem, mert nemnek veszem, és kész.
Glamour persze nagyon más, pláne civil lánnyal, na az tényleg egy szenvedés tud lenni; ezt mondjuk soha nem értettem, az is egy viszonylag egyszerű dolog tud lenni, de nyilván egy intim téma miatt több kérdés merülhet fel. Volt olyan kolléganőm, aki a fotózás előtti napon bevette magát egy fehernemű üzlet próbafülkéjébe, és magára próbált mindent, én meg kaptam a képeket, hogy akkor melyik legyen. Annyit írtam neki előtte pár nappal, hogy vegyen magának valamit, amiben jól érzi magát, és nem feszélyezi...
Végül én választottam ki a body-t is...
Az meg, ha az ember koncepció alapján akar fotózni, moodboarddal, helyszín bérlettel együtt, esetleg több lámpával, nagy felszereléssel, arra szerintem a legtöbb TFCD modell egyszerűen nem való, helyette egy jófej freelance kell pénzért, és akkor sokkal kisebb a szívás esélye. Gyakorlásért fizetni? Hát igen, ez egy ilyen szakma / hobbi, én is szoktam. Például ott van Sziráki Dorina, Őt aztán tényleg öröm volt fotózni (bár nem volt olcsó), és utólag is azt mondom, hogy minden forintját megérte (pláne mert Renzo is jött, ha kértem, tőle is lehetett dolgokat ellesni, így félig oktatásba csapott át a nap), de nagyon aranyos és korrekt lány Miklósi Luca, Koltai Ági, Tóth Patrícia, Nagy Lili, Tapolcai Dóri, Balázs Luca is. Velük abszolút pozitívak a tapasztalataim, pedig sokuktól tartottam kicsit. Ismert stúdióba kell őket hívni, és akkor még a magamfajta kezdő / hobbista típussal is fotóznak.
-
-
Néhány száz óra? Azt mégis hogy sikerült?
Szimpla portréra már akkor tudsz szerezni beugró lányt, ha van néhány jó kép a FB oldaladon. Ingyen képért, ne viccelj!
A probléma tényleg a merészebb vonalnál kezdődik, mert hiába találsz egy-két profibb modellt erre, és készítesz róluk kellemes képeket, ha nem vagy hivatásos fotós, akkor szoknyapecér szélhámosnak fognak nézni a civil lányok, hiába raksz fel igényes munkát. Na, ha ebből élsz, akkor problem solved, máris másként idomulnak a lehetőséghez, de akkor még ott van, hogy megijed az utolsó pillanatban, hogy a barátja letiltja, stb., és ha végre össze is jön a fotózás, soha egyetlen képet ki nem rak, nem mutat meg egyik másik barátnőnek se, hogy tovább adja a jó híred, és ezért legalább bízzanak benned. Persze ez saját tapasztalat, biztos én csinálok valamit rosszul, mert a TFCD fotós csoportok képei alapján másoknak még ezen a területen is könnyen megy a modell szerzés, pedig semmi extrát nem látok a képeikben. Jó eséllyel az önmenedzsment az, ami ilyen problémákon átlendít, én soha nem szerettem győzködni, vagy nyomulni semmilyen munkáért. Ha elad a saját munkám minősége, akkor eladott, ha nem, akkor nem egymást kerestük - gondolom én, de a tények mást mondanak.
-
TFCD-ben szerintem lehet alkotni, és maximum az első néhány modell bevonzásával van probléma, hiszen nincs referencia, amit tudnál mutatni. Ezt viszont workshopon tudod megszerezni. Én sem TFCD-zem annyira, inkább ismerősökkel próbálok dolgozni, nekik elég volt ennyi eddig, hogy szerződést írunk, és ahhoz tartjuk magunkat mindketten. Innentől a bizalom már másodlagos kérdés, megnyugodhat mindenki.
Glamour, budoir, na az a nehéz ilyen téren. Férfiként kapásból ott lebeg az ember feje felett, hogy biztos, valami hátsószándék vezérli, és ezt nem segíti, hogy valóban sok a csajozni próbáló tróger. Női fotósoknak ez sokkal egyszerűbb műfaj, pedig belegondolva f@szság, hiszen a live jasmin, az only fans, meg a 10 ezres prostik korában jó hülye az, aki százezres felszerelést tart fent néhány intim képért. Ebbe valahogy soha nem gondolnak bele a lányok, pedig tök logikus!
-
-
"Nekem a K&F alap "kínai" már bejött"
Mármint vari nd-ből? Én ezt néztem most, ez még beleférne az árba is: [link]
CPL-ből ennél nem láttam nagyon olcsóbbat aliról sem.
ND1000-et is néztem, gondolkodom azon is, nemtudom aliról vadászni megéri-e.Nem munkára kellenek ezek nekem, szóval feleslegesnek tartom a 30-40 ezres szűrőket, csak a kirándulós képeket akarom egy kicsit feldobni.
-
Köszi, én nem vagyok ennyire fanatikus, hogy kijárjak a pontokra, csak a kollégának próbáltam infót adni. Nekem anno a látogatás hozta magával az alkalmat, és ha már ott voltam, nyilván vittem a gépem is magammal. Végül aztán az aeroparkban többet fotóztam, mint bent, mondjuk a COVID utáni / előtti szakaszban voltunk, alig volt légi forgalom, de így is hatalmas élmény volt.
Az a fájdalmas érzés, ami a MALÉV szétesésével kapcsolatban végig ott lógott a levegőben az idegenvezetés során, még az én számban is keserű ízt hagyott. Látva, hallva az emlékeket, tényleg szívszorító, hogy végül bedőlt az a cég, mégis csak egy magyar jelkép volt a világon, ráadásul technikai felkészültségében, szakmai színvonalában egyáltalán nem balkáni szintet képviselve.
-
Alvin_ti4200
félisten
-
"Nemrégiben elkövettem azt a klasszik hibát, hogy a WB-t figyelmetlenségből automatán hagytam, és a beállítófényre mért a gép."
Ezt írtam az első vonatkozó hozzászólásban, azt gondoltam, ebből egyértelmű volt, hogy vakuval fotóztam, autoWB mért fókuszálásnál még a beállítófényre, aztán expónál már nyilván villant helyette a vaku. Ezért lett az, hogy a 3500-as beállítófényre szabott WB-vel rögzítette a gép az expó pillanatában már 5600K-s megvilágítású modellt.
-
"Ebből nincs egy nyersed? Érdekelne mi ment félre."
Nincs már, mert még karácsonyi fotózás volt. Hiába állítgattam hőmérsékletet, szaturációt, hue-t, vagy atom sárga volt a kép, vagy egészségtelen bőrszínű volt rajta a modell, ha a kelvint utólag nagyjából jóra állítottam. 3500K a beállítóizzó azt hiszem, lőj egy portrét így direkt félrekonfigurálva 5600K-s vaku fénynél, és utána látni fogod, hogy maximum elfogadható eredményre lehet visszatornászni ilyenkor a képet (kiváltképp a bőrre), igazán szép már nem lesz sajnos.
De nem baj, mert egy életre megtanultam, hogy mielőtt az ember elkattint akár egy képet is, még egyszer ellenőriz mindent. Fotózás közben nem nézegetem a kijelzőt, mert kizökkenti a modellt is tapasztalataim szerint, ezért nem tűnt fel korábban a hiba.
-
Köszi, egyelőre fejben póbálok felkészülni, hogy rövidítsem a helyszíni szenvedést, pláne mert helyben már a naplemente viszonyal kevés alkalommal várja meg, amíg én ráérzek a pillanatra!
Teszek egy próbát a CTO-val, úgyse használtam még így külön, stúdióban godox barndoort és a hozzá tartozó filtereket szoktam a vakura rakni, ha színekkel játszok.
RAW-ban fotózok, de azt azért cáfolnám, hogy totál mindegy a WB, és ez tapasztalat, sajnos. Nemrégiben elkövettem azt a klasszik hibát, hogy a WB-t figyelmetlenségből automatán hagytam, és a beállítófényre mért a gép. Tudom, lúzer egy hiba, pláne azért, mert pont én szoktam WS-en szólni a még nálam is tapasztalatlanabbnak, hogy helló, ez a gondod, adjál be kézzel 5600-5800 közé valamit, és jó lesz. Na, imost meg voltunk késve, és a a sietségben addig kapkodtam, hogy ez a lépés nálam is elmaradt, és végig nyomtam egy szettet így, de szerencsére hobbi munka volt egy siemerősről, így nem veszett sok minden. Azóta is bánom, hogy nem csináltam helyben újra, mert a ruhacsere közben ráébredtem a hibámra és a következő sorozatban már jó beállítással mentem, de akkor úgy voltam vele, hogy ó, mindegy, majd RAW kibontás során megoldom. Hát nem, nem lehet megoldani egy ekkora eltérést szépre. Szerencsére a modell vevő volt a FF képre, a leckét meg egy életre megranultam, stúdiózás előtt már itthon állítom a WB-t.
Nálam amúgy perverzió a kézi WB, ha "dolgozok", előtte a Kislányom fotózgattam otthon, ahogy falatozott, ott nyilván nem fogok szürke kártyával rohangálni, így maradt az auto, vesztemre.
-
ph_5.5
aktív tag
Ha itt minden kérdező tisztában lenne az alapokkal akkor nem kérdezne senki- semmit. (egyáltalán mi számít alapnak? Ez valaha egy szakma volt ahol alap a szakma ismerete. Most hogy évek óta bárki kinevezte magát fotósnak, grafikusnak, dizájnernek, szinematográfusnak... mi is lett az alap? Kb annyi hogy legyen pénze venni egy szettet amit akár zöldkocka módban tud használni)
ISO alapon. Ez már rég nem a zajról szól. De még mindig fontos, mert a szenzor dinamikája (különösen a csúcsfény rész) ott működik legjobban. Az általad linkelt hölgyek a zöldben fotón is az arcokon nem a highlighter hanem visszahúzhatatlan csúcsfény a napon.
-
Jahh, ahhoz mondjuk már nem biztos, hogy az ötvenes a legjobb, bár én a Nejem és a Kislányom szinte mindig azzal fotózom.
Apropó, gyerekfotó: nemrégiben volt téma, hogy a Kiscsaj megijed a géptől, és kellene rá megoldás, és valaki tanácsolt ilyen obira húzható plüss cuccot! Köszönöm a tippet ezúton is, bevált! Amazon.de-ről tudtam rendelni, nem volt olcsó, és persze anyagában tizedét se éri, de érdekli a csemetét, így legalább mindig jó helyre néz
Illetve, előszedtem a 70-200-at, azzal meg lesifotót lövök házon belül, így eltűri a gépet maga körül.
-
tvamos
nagyúr
Ezt vettem Banggoodon, es nem valami jo.
Ket ilyet vettem Alin, de persze az egyik rogton rossz volt, amugy meg nem sok mindenre valo. Nagyon melegszik, es hamar lemerul. Persze igy, hogy a kettobol 1 rossz, igy meg arban sem erte meg.
Biztos vannak jo dolgok, de az ember mindig arra emlekszik, ami vacak.
Na jo, ez nem igaz, ezt pl. boldogan hasznalom... csak ez meg nem annyira olcso.
-
ph_5.5
aktív tag
Nálam nincs felesleges cucc, minden volt/van használva. Van oylan kedvenc portrévilágításom ami 7 vakut kér... de nem kell várni az ügyfélnek míg a végtelen háttérnél kell utána fotózni mert ott is be tudok rendezkedni mindent előre.
Plusz használtan ezeknek nincs ára... mármint ahoz képes mennyi az új. Szóval el nem fogom adni azt sem ami évente 2x kerül elő -
ph_5.5
aktív tag
A sufnituning addig működik amig nem ügyfél jelenlétében kell egy munkát elkészíteni.
Vagy ami még rosszabb (és már régóta bevált gyakorlat) hogy a marketinges eljön, hoz egy mintadarabot és meg akarja nézni hova is hoznák a többit- milyen körülmények közzé.
2022-t írunk, és tökéletesen működik a konzervvel kitámasztás ér társai, semmivel nem rosszabb a végeredmény ha tudunk világítani mint amikor Profoto cuccokkal van tele a stúdió, de a férjétől kapta a csaj és legalább nem a plazaban lóg amig fotózgat...
Szóval ha ott az ügyfél, el kell kápráztatni. Különben másé a munka... akkor is ha keveset fizet akkor is ha sokat. Régi mondás: "nem elég profinak lenni, annak is kell látszani".
Bloghoz, saját magának bőven elég a konyhaasztal színes papírokkal és pár olcsó videolámpával...
-
tvamos
nagyúr
"pöcsölni kell"
No, ennyire nem erdekel a fenykepezes. Nagyon erdekelnek a fenykepezogepek, es youtube videon megnezem, de csinalni nem fogom azon a szinten. A hobbimat megorokiteni van a gep. Arra megfelel. Latom a gep hartarait, meg a sajatom is.Nekem nem a "stilusom" ez a fajta etel foto. Tul tiszta... vagy hogy is mondjam... lapos.
-
tvamos
nagyúr
Multkor lattam a youtube-on egy sracot, videos fenyekkel, meg mobillal (talan iPhone, de nem biztos) olyan kaja fotokat csinalt, hogy megszolal. Most nem talalom... de neki nem volt ennyi cucc. Csak 2-3 lampa. Irigyeltem... Sosem fogok oda eljutni, ha A9-et veszek, akkor se.
Lattam a multkor egy masik faszit is, az meg egy nagyobb vakut tartott kezben, es egy csomo szogbol megvillantotta az uveget, es osszerakta a kepeket. Csoda, amiket ezek az emberek ossze tudnak hozni.
(#32155) Jahno
Ezek kozul nekem az elso jon be leginkabb.... de mindenkinek mas. -
tvamos
nagyúr
Telefonrol nem jo iranyitani a Z50-et? Szerintem BT-n megy az is. Ugy olvastam, hogy a Z50-en mar nem ugy megy, mint regen a Nikon 1-en, hogy csak full automataba ment a telefonos taviranyito. Az mondjuk szar.
(#32021) BoscoD55
Az mondjuk ugy jo nagyon, hogy kivarja amig valaki egy regi, keves expos darabot elad aproert... de uj DSLR-be beleugrani. :/ -
BoscoD55
tag
"Aztán így jönnek az 1500 expós 5+ éves gépek a piacra, ha egyáltalán eladja és nem a polcon nézegeti."
Igy jutottam hozza tavaly nyaron a D7200 vazamhoz. 27xx expo volt benne, es nagyon nem jott be neki a fotozas, gyorsan meg is akart valni a geptol, en meg igy lecsaptam erte 140e magyar penzert. Szinte rablas volt fenyes nappalBiztos jo vaz a D5600, soha nem probaltam, en csak arra utaltam, hogy aki egy picit is jobban erdeklodik a fotozas irant, az nagyon, de nagyon hamar ki fogja noni, mert meg fogja tapasztalni a hatarait.
Amugy 200k-bol kijonne egy Z50 is, ha valakinek ilyen MILC fetise van, es az valamivel fenykepezogepesebben nez ki, mint egy Sony A6400, plusz talan 1 evvel fiatalabb gep is.
-
t72killer
titán
nyilván a stabinak van egy értelmes valós tartománya. Persze, a 7FÉ csak marketing, de 3-4FÉ simán van benne jobb vázaknál - és igencsak sokat ér olyan helyen, ahol a vaku vagy az állvány nem játszik.
A pana már sokkal régebben is ott volt, a fuji új fiú volt akkoriban, viszont egyenesen a csúcsra ment a külső rekordert nem igénylő 10bites 4:4:2 rögzítéssel (x-t3). Az APS-C szenzorral pedig max a speedboosterezett obik vették fel a versenyt m4/3-on.
-
HUN_Szuh
tag
Hűha, ez így egyszerre sok infó volt ami feldolgozást igényel
De am lényegében akkor ha jól értelek titeket, a hosszútávra a MILC lenne az optimális, csak ott még kicsi az obi választék. Igazából ezeknél csak az ár a durva.. lehet h egy APSC DSLR kéne elsőre és később ha úgy van váltani.
-
HUN_Szuh
tag
Igazság szerint indulásnak a 750 mellé egy sima18-140mm-es obit gondoltam. Aztán majd kialakul. De pl néztem a Nikon Z5-öt.. hát kissé zsebbe nyúlós
Még a Z50 is olyan h egy százassal drágább mint a D5600 (szintén 18-140mm-es obival).
Ezért is kérdezem h mit éri meg hosszú távra, mert azaz érzésem, h nem a DSLR a jövő.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Anime filmek és sorozatok
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- HP 14 Elitebook 1040 G9 FHD+ IPS i5-1245U 10mag 16GB 512GB 5G Modem Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest