- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ph_5.5
aktív tag
válasz
tbaluso #32208 üzenetére
Azt tudtad hogy a neten midnenre találsz egy leírást, és annak pont az ellenkezőjére is?
Elolvastam ez a cikket, és azt aki leírja neked hogy kültéren használj ISO X ilyen és ilyen záridőt meg hasonlót... nos az netto értelmetlenséget ír.Egy kültéri fotónál van a környezeti fény, és lehet mellé (sőt sokszor kell is) vakufényt adni.
A nem hss vakuk kültéren többnyire fejeltősek. A kültér is annyira változatos lehet...nem mindegy hogy egy széntároló fekete udvarán akarod őket lefotózni, vagy egy szürke betonon vagy egy fehér műgyantás udvarrészen.
Ha kiviszed őket a zöldbe, akkor megőrülsz az elszíneződéstől. Ha délben fotózol akkor olyan szemgödör árnyékod lesz hogy kötelező lesz vakuzni.
Ha naplementében vagy délután felhős időben fogsz dolgozni akokr megint más lesz minden. Más záridő, más villanási teljesítmény ... AZ ISO maradhat alacsonyan - kb ennyi az ami fix.
A két oldalról világítás pedig azét nem örgödtől való, mert simán adhat szép eredményt. Ugyanis két vaku nem kell hogy azonos erejű villanást produkáljon. -
Jahno
veterán
válasz
tbaluso #32211 üzenetére
Ha ennyire bizonytalan vagy, akkor meg főleg. Éppen ezt a plakátot nézegettem, hogy mennyire jól meg van csinálva. És ez még nincs 30 ember, de vajon mennyi idő alatt állogatta be, miképpen találta ki a helyet, ésatöbbi:
Utána már túl sok nincs benne, de nekem tuti foltokban átsütne a nap a fák közt és szívnék. Ekkorát mivel vakuznál ki? Filmesek elég nagy lufikat használnak hozzá.
-
Jahno
veterán
válasz
tbaluso #32208 üzenetére
30 fős csoportot ki nem vakuzol értelmesen kültéren az egyszer biztos. Meg előre úgysem tudod, hogy a rekeszt, de ott sokan inkább NDznek, hogy ne legyen HSS vaku.
Kisebbet még így is, de nem lesz ott időd ilyesmikre, hogy szépen megcsináld, kivéve ha tényleg és az a terv egy kamarazenekarral. Azokat össze tudod terelni és egy irányba néznek az album borítóhoz, egyéb civil csoport csak szopás lesz, én legalább 5-6 fő felett teljesen el szoktam veszni.
De akkora vakut, ami ezt szabadtéren rendesen megoldja, nem sok helyen láttam és inkább a környezet meg a háttér lesz a zűrös.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- World of Tanks - MMO
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Star Trek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3070/ Hp EliteDesk 800 G4-G5 mini, micro PC-Számla/garancia
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest