- Mobil flották
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- iPhone topik
-
Mobilarena
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Winnie The P
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #8839 üzenetére
Olyan mint [link] ebben a posztban?
-
Winnie The P
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #8837 üzenetére
Hogy sikerült az új szűrőt feltölteni vízzel?
-
Kiskutya
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #8813 üzenetére
Emagon vegyél csomagba, sokkal jobban jössz ki árban! Én csak gyárit vettem eddig hozzá! [link] Elsöre soknak tűnhet de 1 db vízszűrő kb 4000ft vagy még több!
-
Winnie The P
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #8817 üzenetére
Én az MM-ban vettem a decalc folyadékot illetve a vízszűrőt is. Nem tudom, hogy nagyobb tételben olcsóbb-e. Ha jól emlékszem az Emagon szokott lenni csomagban.
-
Winnie The P
őstag
válasz
Én vettem gyári dolgokat hozzá.
-
törölt tag
válasz
Vízkő ellen jó a DM-es Denkmit is, vagy az evőkanál citromsav egy pohár forró vízben feloldva, beleöntve fél tartály vízbe. Kb. ugyanannyiba kerül a mostani citromsav árakkal, olyan 120 forint egy vízkőmentesítés. A Denkmit 5 alkalomra elég azt hiszem.
Vízlágyításhoz van pár alternatíva, egyik a szűrőkancsós víz, nekem bevált, legolcsóbb Brita-kompatibilis szűrőt veszem mindig a Tescoban, 1000 forint alatt volt eddig darabja, egy hónapig elég. A gyári szűrők sosem bírják három hónapig. Persze a kancsó is pénzbe kerül és variálják, nehogy kompatibilis legyen egyik a másikkal. A lényeg hogy ne legyen visszasózós a filter, mert akkor lerakódik a visszaoldott ásványi anyag (leginkább magnézium) a gépben. Az utángyártott kávégépbe való szűrők is jók ha sikerül buborékmentessé tenni és átfolyik rajta a víz, jól zár a tömítése, megfelelően illeszkedik.
Van olyan is hogy utántöltőt árulnak a szűrőpatron újratöltéséhez, ehhez némelyiket meg kell fúrni, kimosni a kevertágyas/szenes gyantát és betölteni az újat kis tölcsérrel, lezárni szilikondugóval. Ezt még olcsóbban meg lehet úszni pálinkafőzéshez való gyantával, kis tölcsér és dugó sajátlábon történő beszerzésével...
-
mazsi70
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R #8264 üzenetére
-
Kiskutya
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #8264 üzenetére
Én ezt se bonyolítom túl. A zsírozást amúgy sem írja a használati. Amikor jelzi cserélem a szűrőt meg vízkőtelenítem szintén jelzés után. Mivel főzés elött és utána is öblít nekem mindig kinyomja a maradványokat szép átlátszó víz jön ki a végén!
-
törölt tag
válasz
T0mBd1gg3R #8200 üzenetére
Most épp próbálok egy hosszút inni pattintós tejszínnel, kockacukorral, nagyon rossz, túl ázott ízű, túl forró, ehhez alapból pont jó lett volna a gép az alacsony hőfokával és durva szemcsemérettel, szerintem inkább egy nagy nehezen belőtt presszót kell felhúzni forró vízzel és az jobb, még ha vizesebb is, mint ez így most. Beh. Nyeh. Ez nem jó.
-
törölt tag
válasz
Automatáknál durvára őrölt kávéval hosszan lefőzve lehet a café creme-et készíteni. De akkor presszóhoz nem lesz elég finom az őrlemény.
Okosabb gépek americanot is készítenek, egy adag presszóra főznek egy adag vizet vagy fordítva, a lényeg hogy vízzel felhúzva duplára megmarad a kávé ízegyensúlya, ha presszónak jó.
Ha a jól beállított presszót főznéd hosszúra, kioldódnának azok az ízek is, amik annyira nem finomak a kávéban, keserű, csípős, csersavas ízek. -
kchris78
veterán
válasz
mert azzal a rossz dolgok is kijönnek a zaccból.
-
törölt tag
válasz
T0mBd1gg3R #8155 üzenetére
Tejből csak teljeset érdemes szerintem, minden más lefokozott savóital, becsapása a fogyasztónak.
-
Winnie The P
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #8155 üzenetére
-
Nagya21
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #8148 üzenetére
Hali!
Nekem is ilyen a camping hütőládám, az is veszett hangos, sztem venticsere megoldaná......
Üdv Nagya
UI: de azért ezek a hűtőelemek nam az energiatakarékosságukról híresek..... -
törölt tag
válasz
T0mBd1gg3R #8143 üzenetére
-
Nagya21
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #8141 üzenetére
Hali!
Van gyári visszaállítás, keresd meg a leirásában.
Jól választottál, nekem 1 éves, semmi baja nincs, tökéletes.
Üdv Nagya -
Kiskutya
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #8137 üzenetére
Szerintem jól választottál! Nagyon finom italokat készít!
-
Winnie The P
őstag
válasz
Ja, és grat hozzá.
-
Winnie The P
őstag
válasz
Én az őrlést hagytam gyárin, a hőfokot maxra raktam, kikapcsolást 15 percre. Most Pellini 82N Vivace van. Sztem jóízű így a kávé.
-
markussandor
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R #8134 üzenetére
Én napi 1 kávé mellett is bevállaltam a kapszulás gépem kiváltását automatára. Az akkori kedvenc kapszulám darabja 90 Ft körül mozgott, egy már finom szemes kávé adagja pedig kijön nálam 36 Ft-ra. Nálam 34 hónap alatt kitermeli a gép az árát. Most napi 1,43 adagos átlagnál tartok. A Te esetedben jóval hamarabb nullszalldós lehetsz. (természetesen a kalkulációmban nem szerepel az esetleges garancián kívüli javítás költsége, mivel az nem ismert, és még tart a 2 év gari, mondjuk a kapszulást is magam javítottam, az automatát is én tervezem javítani)
4,5 Kg elfogyasztott kávé után nálam 8,1g-ra jön ki egy adag kávé. (a normál adag kb 7 gr, az erősebb kb 9 gr, de ezt már nem jegyzem fel, csak a lefőzött adagokat) -
mpo
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #8134 üzenetére
Automata géppel egy adag hány gramm?
Nálam 1 kg kávéból 125-130 adag jön ki, ez kb. 8 gramm.
Van jó bolt a közelben 4000 Ft/kg volt utoljára a Segafredo Zanetti Espresso Casa, így 32 Ft/kávé.
Több mint 3000 adagot főztem le. -
Kiskutya
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #8128 üzenetére
2-3 havonta szokott akcióba lenni ha nem sürgős várj egy kicsit!
-
törölt tag
válasz
T0mBd1gg3R #8126 üzenetére
Nem kell nagy tuningokra gondolni, csak a nyomásfokozót érdemes megnövelni, ha valaki régebbi, komolyabb SBS géphez szokott.
Új gépet úgysem fogsz arduinoval megdrótozni, meg csak a régebbiekhez vannak jól kiforrott hackek, Intellia például, ki kell olvasni a kijelzőt hogy éppen mit csinál, ahhoz hogy tudjuk milyen helyzetben van a gép.
Én még mindig csak nyitogatom az ajtót ha kevésbé savas kávét akarok. Bár nemsokára jön a kék Dallmayr, ami kifejezetten alacsony savasságú.Az is jó ha csak fixen felfestett színes érintős gombok vannak? Mert az van az új DeLonghikon... Nekem szimpatikusabb a minimalista 1200/2200 kezelőfelülete, de a Minutom telitalálat a hat, kijelző nélkül megjegyezhetetlen funkciójú egyforma gombbal...
Ja de a lényeg, hiába kivehető a Philips főzőegysége mint az NDK turmixgép ajtaja, ha mondjuk kemény a csapvíz, kicsapódik az egészen és félévente darabokra szedve kell zsírtalanítani, vízkőteleníteni, nagy macera, elosztva a karbantartási időket lassan egy karos gép időigényét kapom.
A DeLonghi meg csak félig szétszedhető, a másik fele bent marad, bár az nem kritikus.
Ahogy Nagya is írta már, nem ártana zsírtalanítani meg zsírozni is időnként.
Azért én DeLonghit választanék, bár nem tudom melyik tejrendszere a legkevésbé karbantartásigényes.Philips LatteGoval egyszerű a tejes karbantartás, bár pont mosogatógépbe nem szabad rakni az edényt mert elrepedezik. A GranAromának Xelsis szintű tejrendszere van. De az meg drága relatíve. És még tuningolni is érdemes lehet a nyomásfokozóját.
-
Nagya21
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #8124 üzenetére
Hali!
Service megkeni jó pízért......
Üdv Nagya -
Nagya21
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #8122 üzenetére
Hali!
Ki.......
Monjuk rendszeresen tisztítani + kenni kell, + a szilikon gyürüket cserélni illik kb évente(vagyha úgylátod hogy nagyon kezdi a belsejében szétszórni a KV-t).
A szilikon gyürü 800huf a fekete gyári, 500huf a piros utángyártott, és 3db kell bele.
Euronics akcija van rendszeresen, figyelni kell a honlapot-fórumot.
Üdv Nagya -
törölt tag
válasz
T0mBd1gg3R #8115 üzenetére
A Tchibo valami Sencor fejlesztés. Messzebb nem jutottam a kutatásban legutóbb, hogy melyik cég fejlesztette eredetileg.
-
viktorhu
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #8117 üzenetére
3 éve vettünk használtan egy nem habosítós saeco-t 45 ezerért (incanto deluxe), nagyon elégedettek vagyunk vele. A főzőmodul az újabbakban (philips) is ugyanaz. A tchibo szerintem kínai termék átmárkázva, de azt is dicsérték itt a csoportban. Szerintem ezek a régi saeco gépek örök életűek és megbízhatóak.
-
Nagya21
addikt
válasz
Hali!
Nemtom, hogy jobb e a Phil, környezetembe Delonghik vannak(nekem is), mindenki megvan elégedve velük.
Az elöttem linkelt delonghi van nekem is, ki kell várni az eksönt a juronicsban.
Üdv Nagya -
Winnie The P
őstag
válasz
Szia!
Nekem [ezt] ajánlották, pont akkor volt akcióban. Csak ajánlani tudom. -
Nagya21
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #8115 üzenetére
Hát leirásod alaján először is kicsit több pénzt, aztán amiből majd vehetsz egy jó új garis tejhabósítós Delonghit......
Üdv Nagya -
Osynho
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #6379 üzenetére
A karos gép és külön daráló mindenképpen jó ötlet, ha a kávé íze az elsődleges szempont (a fűszerőrlő nem tudom micsoda pontosan, de több, mint valószínű, hogy kávé őrlésére csak korlátozottan alkalmas). Viszont a hatalmas nyomás inkább káros, mint jó dolog egy normális gépnél. Annyira, hogy pl egy Gaggia Classicnál a nyomás csökkentésével szokták kezdeni a módosításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Philips LCD és LED TV-k
- Mobil flották
- Steam Deck
- TCL LCD és LED TV-k
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Cyberpunk 2077
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Macska topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Új Ctek D250TS premium 12V/24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - 5 év bolti garival! -
- Corsair TC100 RELAXED gamer szék jóformán új
- Immax - EV utazó töltőállomás elektromos autókhoz AC Type 2 32A/380V 22kW + dugó 230V 5m Wi-Fi Tuya
- YEELIGHT Cube Smart Lamp spot + base moduláris RGB okoslámpa
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged