- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- iPhone topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Magisk
-
Mobilarena
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Szilikát
őstag
Citromsavból Krupsnál 9 %-os oldatot használnak (de lehet 10 % is), másik példa egy alubojleres gép, ahol 3 %-os oldatot javasolnak.
-
#85578752
törölt tag
Lehet hogy több embert érint a dolog, mint gondolnánk, van akit csak részlegesen. Pár helyen leírták, miből áll a terápia. Illatmintákkal gyakorolni. Kávénál nálam a gourmet szürcsölés vált be a szaglás javítására, még covid előtt, mert vannak illatok amiket alapból nem érzek, pl. bizonyos rózsák halványan, rohadt krumpli (!), szóval kávés tanfolyamon volt olyan, hogy azt mondta a tanfolyamvezető, hogy szürcsöljük, hörpöljük a kávét mint a bort az ínyencek, hát nekem sikerült az orromba felszívni úgy egy kortyot hogy élő adásban prüszköltem vissza az egészet a mosogatóba.. De illatélményben évek óta nem éreztem olyan kávéillatot mint akkor. Tehát a porlasztás jó lehet... Talán kicsit óvatosabban.
-
#85578752
törölt tag
Remélem hamarosan lesz erre valami Nobel-díjas gyógymód, de addig is a szaglás ambulancián hátha tudnak segíteni!
-
#85578752
törölt tag
Nem túl gusztusos, a Philips/Saeco gépekre jellemző, meg is jegyzi jimseven itt
-
#85578752
törölt tag
Most kipróbáltam az SBS nyomásfokozó nélkül hogy ne legyen akkora a kompresszió és durvábbra állítottam az őrleményt 6 egész ricnivel, ami nálam 2 fokozat. A kávémennyiséget közepesre állítottam az eddigi minimálishoz képest, a főzet hossza maradt 25ml körül, az ízét hagyjuk, de a pogácsa tökéletes! Jégkorongozni lehetne vele.
-
#85578752
törölt tag
Gőzöléskor is a tálcába ereszti a felesleges vizet a rendszerből, főzés előtt is oda hűtőcsapol, a pogácsa meg ilyen szétesős, vizes, ha a gépben nincs háromjáratú szelep, vagy ha nagyon olajos a kávé. Bár nálam néha sikerül masszív pogácsákat csinálni, de nem célkitűzés, inkább a főzet legyen finom.
-
Dr. Szilikát
őstag
Van egy kevés víz, ami visszafolyik a főzőegységből, illetve öblítés esetén valamivel több, ez nem hiba.
Először néhány főzés alatt van egy önkalibráció, ami a főzőegységet hajtó motor áramát figyeli. Ha túl könnyen szalad, akkor a következő főzésnél többet darál be és így tovább. Ha megszorul, akkor levesz párat az őrölt fordulatok számából.
De ezt befolyásolhatja a főzőegység szorulása is, ami megtévesztheti a processzort, ezért ajánlatos a kenésre, tiszta mechanikára is odafigyelni.
Ha nem szilárdul a pogácsa, akkor növelni célszerű a kávéerősséget, így többet őröl be, ami jobban kitölti a főzőkamrát, aminek van egy rugalmas tágulása is, a rugó által feszített alsó dugattyúnak köszönhetően.
Ahogy én észrevettem, a főzet minősége szempontjából jobb a szilárdra préselt pogácsa, ami elérhető, a töltet növelésével.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged