- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Yettel topik
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Magisk
- iPhone topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
werszomjas
addikt
válasz
Cyberbeni #14627 üzenetére
Igazából nincs bajom a Philips-el, korábban raprobaltam már egy De'Longhi gépre, az több dologban nem tetszett (korábban itt leírtam). De mivel erről a Rivelia gépről mindenki csak jókat ír, és most mindenkori legjobb áron van így raprobalok.
Külsőre amúgy tetszik ez a Rivelia. Espressoban nagyon dicsérik. És jól jön a plusz kavebab tartály a koffeinmentes kavenak (erre most oroltet használunk, de nem szeretem az őrölt kávét a philipsbe tenni mert szar kitakarítani)
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Cyberbeni #14563 üzenetére
Az adott esetben nem olyan vészes, én nem tartanék tőle, ilyen alapon az őrlő fogaskerekes, csigahajtásos áttételének zsírjától is félni kellene, de nem. Egyébként kerékpáros alkatrészekkel kapcsolatos helyeken is kapható általában lítiumos zsír, kisebb kiszerelésben. Mindamellett:
"Ez a termék élelmiszerekkel véletlenszerűen kapcsolatba kerülő (H1) kenőanyagként alkalmazható az élelmiszer-előállítás közvetlen és közvetett környezetében."
Úgyis mondhatnám, hogy vazelin (egyik lehetőség), amit konkrétan alkalmaznak is az élelmiszeripari gépek kenésére. Kapható ilyen ipari vazelin.
A gyógyszertári tiszta vazelin is megehető, ártalmatlan anyag. Bemegy, eltávozik. Vagy a drogériákban kapható kozmetikai célú, adalékmentes vazelin is ugyanaz gyakorlatilag, csak a minősítése más, illetve a gyártási követelmények szigorúsága.
Nekem sokkal jobban bevált a szilikongumi tömítések kezelésre is a gyógyszertári vazelin, most már majdnem 1 éves tapasztalat birtokában. Nem támadja az anyagot, nem duzzasztja, mint az Oxett A2 például, ami szerintem ecetsavat is tartalmaz, nekem csak kárt okozott, legalábbis a gumialkatrészekben. Másra jó, de nem erre.
Mindennek tetejébe olcsó, könnyen beszerezhető.
-
Pá
addikt
válasz
Cyberbeni #12512 üzenetére
Elméletileg szigorúan a tejhab minőségét tekintve minél kevesebb zsír a jobb. Tartósabb és jobb lesz a tejhab, ha kevesebb a zsír.
Persze a tejnél nincs olyan hatalmas különbség az 1.5% meg a 3.6% között, mindegyikből szép habot lehet csinálni. Ráadásul a zsírosabbal finomabb is lesz, szóval én sem sovány tejből készítem, csak okoskodni akartam egy sort. -
FerNandor
őstag
válasz
Cyberbeni #12400 üzenetére
Köszi a tippet. Ki fogjuk próbálni. Mondjuk az meglep, hogy az említett kávékat alsópolcosnak nevezed.
Beleolvastam kicsit a másik topic összefoglalójába, és a világért se szeretnék vitát indítani, lehet ez is időnként így hullámokban feljön itt is, de teljesen az az érzésem támadt, mint a házimozi topicban, amikor megmagyarazták, hogy a b.szott drága hangfalkábellel és 1 milliós tápkábellel megjelent a szobában az egész színpad, olyan jók -
FőDudu
veterán
válasz
Cyberbeni #11737 üzenetére
Azert ez maximum a home kategoriara igaz.
Nalunk van bent 3-4 karos LaCimbali (marmint egy gepen van 3-4 kar) - meg annak az automata verzioja (ami ugyanugy minimum 20K Eur, kep lentebb) es en laikuskent nem tudtam megmondani melyik kave keszult melyik gepen.
Szoval a felsobb kategoriakban van olyan automata ami meguti (szerintem) a karos LaCimbali minoseget.
A kerdes az ar amit a felhasznalo erre szan. Mondjuk ez ceges vas - ennyire nem vagyok kave bolond.
Ezen is van mar csesze vilagitas, meg motorosan allitja fel/le a kitolto magassagat, stb...
A tisztitasarol meg nem kerdeztem - sokaknak az itt a fo problema -
z123456z
őstag
válasz
Cyberbeni #11737 üzenetére
Én meg azt nem láttam, hogy cold brewt akar készíteni. A reggeli macerával van gondja, nem a több hónapja őrölt kávéval. Gondolod, hogy még az őrléssel is akar küzdeni? Ha az automata ízét megszokja, nincs gond, de ha nem a koffein miatt issza, akkor őrölheti neki a kávét friss babokól, akkor is híg löttynek fogja érezni. Azért lehet jó elgondolás a linkelt készülék, frissen darál és mégis karos, az ürítésen kívűl nincs teendője látszólag.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁLTALÁNOS IGAZGATÓHELYETTES tábla
- YEELIGHT Cube Smart Lamp spot + base moduláris RGB okoslámpa
- Új Ctek D250TS premium 12V/24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - 5 év bolti garival! -
- Ninebot by Segway F25E II
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Vidd haza a jövő RAM-ját már ma!
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest