Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Yettel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
konzumpro
kezdő
válasz
konzumpro
üzenetére
További tapasztalat a Bella Ciao zölddel, Philipsen gyári őrlő minimum, semmi tuning, max aroma és hőfok és gyári presszó, azaz 45ml a főzet ami bevált és nem savas, ki kell dolgozni, ráfért volna még egy kis pörkölés, de így tejjel rendben van. Nem tudom miért írják az adatlapján hogy nem savas, természetesen világos pörkölés és savas. A szemek viszont nem annyira nagyon aprók, viszont nagyon egyenetlen a pörkölés, vannak egészen világos szemek és köztük kicsit sötétebbek.
-
Vasti74
senior tag
válasz
konzumpro
üzenetére
Ilyen őrlőm van, nem egy csúcskészülék, de talán nem teszi azért a dolgát.
Most éppen Segafredo Intermezzo (piros, 12-es) egész kávét vettem, frissen bontott. -
Vasti74
senior tag
válasz
konzumpro
üzenetére
Az őrlőm ennél finomabbat nem tud - bár szerintem nem is kell, mert finomabb, mint egy eleve őrölten vásárolt kávé...
De ennél többet nem "hobbizok" a dologgal , egy próbát és pár ajrót megért, így most már tudom, hogy itt a technika vége, ennyit tud ;-)
Egyébként finom a kávé, és a családom három hölgy tagja, aki nálam többet és több helyen kávéznak teljesen elégedettek vele: csak én vagyok ilyen bogaras, hogy próbálok még egy kicsit kihozni mindenből, ha lehet.
Most nem lehet - beletörődtem ;-)
Köszönöm az ötleteket, üdv: Vasti -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
konzumpro
üzenetére
Egy kis kommunikációs hiba, a gép félreértése valószínűleg abból fakadt, hogy szétrepedő szemek előfordulhatnak kávénál is, de nem úgy, mint a pattogatott kukoricánál, hogy még "ki is fordul magából".
Ha másképp kérdezem, jobban helyreáll, vagy ha a Google képkeresővel nézzük a szakkifejezéseket, akkor valószínűleg észrevettem volna, hogy valami nem stimmel.
-
BB9360
aktív tag
válasz
konzumpro
üzenetére
Köszi! A Sage-t jobbnak mondják, de az sem érdekes...
Én szeretem a tejhabos italokat, feleségem csak a tejeseket hab nélkül. Részben felesleges volt a Dinamica-ra váltani, de alapvetően nem bántam meg, sőt! Azonban ugye magamnak készítek italokat, feleségemnek csak az eszpresszót főzöm rá a melegített tejre.
Viszont most azt mondta, hogy neki az egy gomb megnyomásánál ne legyen bonyolultabb
; a felső szekrény és a Touch teteje között nincs sok hely, ezért nem lenne túl kényelmes a kávébab betöltés és a víztartály töltése sem... Lehet, nem lesz belőle semmi...Pedig azt a részét a karos gépnek elengedtem, hogy nem ezek a félautomaták legideálisabbak, nem érdekel, hogy ez a bénák terepe. Nincs kedvem fél órát várni a megfelelő bemelegedésre, stb. Régen szívesen vettem volna egy Gaggia szettet, de ez már az off-nál is off-abb, szóval befejezem.
A Rivelia még jó választás lenne a cserélhető babtartály okán, hogy maradjak a topiknál, de ott a ristretto kifejezetten hinyzik, nem is értem...
-
viktorhu
veterán
válasz
konzumpro
üzenetére
A teát se muszáj megégetni. A törökök a fekete teájukat gőz fölött főzik: alsó edényben víz forr, a felső edényben a teafű egy kevés vízzel, és az alsó edény gőze melegíti. Előbb a fenti sűrítményből öntenek a csészébe, és csak utána öntik fel az alsó edényből forró vízzel, amikor a fű már nincs benne.
-
z123456z
őstag
válasz
konzumpro
üzenetére
De. De plusz helyet foglal és egy-egy pohárral sokkal egyszerűbb két gombnyomásra a kívánt mennyiséget elkészíteni.
Tudom, hogy ezek önmagukban nem nagy problémák, vagy igazából nem is problémák. Sajnos a megszokások embere vagyok, riasztanak a változások. Viszont a kíváncsiság is hajt, ennyi ember nem tévedhet. Talán egyvalaki volt itt fórumon, aki visszaküldte a Rivelia-t, bár ebben sem vagyok biztos. Valószínűleg én lihegem túl így látatlanban, a valóság más lesz, de ösztönösen ellenállok egy darabig mindig. De leginkább a lassú szállítás visel meg. Ha már itt lenne, ahogy az oldalon szereplő 2-3 nap alapján elvárható lett volna, nem idegeskednék. Bár még az is lehet, hogy a szállítmány indítása 2-3 nap, aztán már nem rajtuk múlik. -
viktorhu
veterán
válasz
konzumpro
üzenetére
Köszi! Mondjuk lehet, hogy nekem abból is adódott a különbség, hogy az enyémen még állítható volt a nyomásfokozó, amivel sok másodpercet hozzá lehetett adni a lefolyáshoz, szóval lehet, hogy egy új saecoval is ugyanezt a változást tapasztaltam volna csak sokkal több pénzért.
-
viktorhu
veterán
válasz
konzumpro
üzenetére
Nem akarok márkaháborút, csak kíváncsiságból... Ennyire eltér az ízlésünk, vagy a delonghi javult meg időközben?
A régi saecoval rengeteget szenvedtem az elején, mire egyáltalán fogyasztható kávé lett belőle, mert borzasztó igényes volt a friss pörkölésre, a pont megfelelő mértékű pörkölésre (nagyon könnyen lett savanyú vagy keserű a kávé), vagy ha pl. nem voltak homogének a kávészemek, akkor el is tömődhetett, de ahogy megtanultam az ízlését kávéban és a hozzá való beállítási kombinációkat, megkaptam azokat a kávéházi mandulás-mogyorós aromákat, a kávé saját olajától való krémességet stb. A delonghival is megbarátkoztam már, de nekem ez az állandó megbízható közepes, mindegy, hogy friss-e a kávé, savanyú sem lesz egyiktől sem - ilyet raknék irodába, ahol a dolgozóknak nem kell a gép lelkivilágát megtanulniuk, de olyan igazi jó eszpresszót soha nem fog készíteni. A legelfogadhatóbb eredményt az Auchan saját márkás 100% arabicájával adja eddig.Azt a fúvókát a gyári helyére teszed be?
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
konzumpro
üzenetére
Nem hallottam róla, de a kereső segített. Egyszeri netező nem tudta elolvasni:

20 éve hívott egy idős ember, TV-t javítani:
- Milyen típusú a TV?
- Mindjárt nézem, nem nagyon látom. Standbi!
Hangzott a lelkes válasz.
- Sztendbáj, az kicsit más, nézzünk valami más jelzést... -
konzumpro
kezdő
válasz
konzumpro
üzenetére
Ja most olvasom az előzményeket hogy volt már róla szó, de hátha valaki átsiklott fölötte.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
konzumpro
üzenetére
Az amerikai modelleknél, de nálunk AC 230 V egyenirányítva egy Graetz-híddal. Ennek oka, hogy helytakarékosság vagy talán gazdaságossági mérlegelés miatt is permanens mágnes állórészű kefés DC-motort alkalmaznak, amihez kell még egyenirányító is.
Ilyen előfordul egyes kenyérsütő gépekben is, vagy ilyen a DeLonghi behajtómotorja is, esetleg felirat is szerepelhet a motoron: "Rectified 230 V".
A Krups automatában tekercselt állórészű kefés motor van, ez AC 230 V-os. Ennek nem kell egyenirányító, mert az állórészben változik az áramirány ld. univerzális motor.
-
FőDudu
veterán
válasz
konzumpro
üzenetére
Majd megnezem. Jelenleg ki van veve az orlo - de nem tudom kiszedni a tekerot. Igy max ugy tudom tesztelni, hogy a fedlapot az orlore teve tekergetem

Megnezem, hogy nem lesz-e gond a kozepre allitasbolt meg finomabbra rakassal.
(azt lehet tudni milyen feszt kap a motor? Lehet adnek neki labor taprol es akkor ki lehet probalni a daralast. Akad valami olcso szar kave itthon amivel lehetne gyakorolni. A cel a bolti decaf szemcse merete. Aztan lehet ossze hasonlitani. (a Bartek nevu lengyel szerelo mutatta a tutit - felbe vagott kolas palackkal adagolta a kavet a kiszerelt orlobe.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Parfüm topik
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Crimson Desert
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- LEGO klub
- Le Mans Ultimate
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte G27F 27 FHD IPS 144Hz Gaming monitor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4066, 94% AKKSI
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Formula Air Mesh G3 Seasonic 450W
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Akkor egy főzőegység cserével nem leszek nagyon beljebb?