- Mobil flották
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
-
Mobilarena
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
blueye #13669 üzenetére
Környezetfüggő, nálunk a gép miatt nincs muslica, csak amikor olyan inváziós időszakuk volt, jelentek meg. Pedig akkor kávé sem volt.
Ahogy olvasom, a mosogató lefolyó csövében is képesek megtelepedni, tehát a szifon vízszintje feletti üreges részekben, túlfolyó, ilyesmi. Érdemes lehet a túlfolyónál bespriccelni a vízkőoldót, vagy ami van, bár én néha szét is szedtem, kitisztítottam ezeket a részeket.
Krups zaccfiók szokott penészedni, de az aljába öntök egy kis ecetet (5-10 mm), akkor nem csinálja.
-
Pá
addikt
-
roti86
őstag
válasz
blueye #12702 üzenetére
Ezt úgy tudod áthidalni, hogy:
1. bekapcsolod a gépet, megvárod még bebootol
2. kiszeded a főzőegységet és közvetlenül a főzőegység tetejébe teszed az őrölt kávét.
3. Visszateszed a főzőegységet
4. Kiválasztod az őrölt kávét és lefőzöd.Nekem nem ilyen gépem van (Philips EP3510), és nem is nagyon akad fent, de működik ez az opció is. Hátrány, hogy ha őrölt kávét akarsz inni, mindig ki kell szedni a főzőegységet.
-
evitiguF
senior tag
válasz
blueye #12699 üzenetére
Mi vele a problémád pontosan?
Ugye nem felejted el az elején az erősségnél átállítani, hogy őrölt kávéból csinálja?Én sajnos már többször belefutottam ebbe a hibába (még a régebbi 54XX-es géppel) hogy őrölt kávénál is állítottam erősséget, aztán őrölt hozzá a babból, próbálta összenyomni, majd törölte a készítést.
Viszont ha az adagolókanállal egy adagnyit beleraktam, majd az elején nem felejtettem el kiválasztani a legalsó szintet, úgy még sosem volt vele probléma.
-
evitiguF
senior tag
válasz
blueye #12680 üzenetére
Erről írnál bővebben? Valószínű, hasonló cipőben járunk.
Egy 54xx gépet váltanánk le erre az újabb 55xx-re, hétvégén üzemeltük be, de ugyan ilyesmi az első tapasztalat.Ha őrölt kávéból csináljuk, akkor szép crema is van, a kávé is szuper, és a pogácsa is egy összeállt, száraz, jól néz ki.
Viszont ha kávébabot őröltetünk vele, crema alig van, a kávé íze kritikán aluli (párom kávés víznek nevezte) és a zacctartóban egy vizes-nedves trutyi van utána, se formája, se állaga nincs.
Először azt hittük, a babbal van valami gond, mert most bontottuk tavaly szeptemberi olasz kirándulás során olaszból hozott kávét... ezek szerint másnak is vannak gondjaik.Őrlő finomsága nálam kb középen van, olyan 5-6-7 pöttynél.
-
-
z123456z
őstag
válasz
blueye #12502 üzenetére
Nekem működik, a normál cuccba darál és főz még egy keveset. Nem nagy dolog, de működnie kéne.
Ma már ilyen nincs...
Akkor mi mással lehet magyarázni ezeket az alapvető különbségeket a nagyjából azonos készülékek között? Itt még a kávé is ugyanaz, és megdöbbentően jó kávét csinál az előzőekben említett beállítások dacára.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- AKCIÓ - 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged