- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
- Garmin topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Azonnali navigációs kérdések órája
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
-
Mobilarena
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rekro
aktív tag
válasz
Gaben360 #13196 üzenetére
Új Jura árakra ránéztem és le is tettem róla. Egy "ezeréves" Jura impressa e75 volt a régi gép ahhoz képest is visszalépés lenne egy új 150-200k De'Longhi az ajánlottakból?
Ha a fenti igényekre sokkal többet adna egy drágább gép csak akkor költenék rá akkor is inkább kb. 300k körül mennék fel és szívesebben vennék új gépet. -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Gaben360 #12967 üzenetére
Ezekben a gépekben nincs is semmi más, amiből a processzor azt vonhatná le, hogy levegős a rendszer, egyedül az áramlásmérő jelének hiánya. Meg nyilván a szintjelző sem mellékes, ami a víz elfogyását indikálja, de az más jelzést ad.
De ez lehet csatlakozási hiba is, egyszer a Krups szívatott ilyennel. Piszkálás hatására megjavult, utána sokáig ment, míg egy szerelés után kezdte ismét, holott hozzá sem nyúltam ahhoz a részéhez. Csak elmozdult az egyik vezeték krimpelt vége, a csatlakozón belül, nem érintkezett rendesen. Amikor megtaláltam, beforrasztottam, hiba megszűnt végleg.
Vízkőtlenítés valószínűleg azért ment, mert akkor nem figyeli az áramlásmérőt a szoftver, mivel pont az a cél, hogy "vakon erőltetve" is lemenjen a program, hátha ezáltal megszűnik a hiba.
-
-cobra-
aktív tag
válasz
Gaben360 #12967 üzenetére
Nekem akkor csinált ilyet a Saeco Minuto amikor az áramlásmérővel volt gond. Öblített, jött belőle a víz szépen, de állandóan azt kérte hogy töltsem fel a rendszert. Valószínű megszorult benne a kerék, ecetes áztatás után jó lett.
...de mivel azt írtad hogy cserélted, így passz. Ha van venne AquaClean filter akkor érdemes lenne anélkül is kipróbálni.Ui: Youtube-on találni értelmes hibakeresős videókat, érdemes lenne esetleg még ott kutakodni.
-
atala
addikt
válasz
Gaben360 #12886 üzenetére
Szerintem már nem. Megbízható márka a Jura, de házilag nem tisztítható a főző egysége, ezért ha hosszú távra tervezel vele, akkor évente el kell vinned egy szervizbe tisztításra, karbantartásra.
Nekem is egy Jura volt régen, de lecserélet egy Philips 5400-asra, és nem bántam meg. -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Gaben360 #12827 üzenetére
Az a gond, hogy a vibrációs vízpumpa hangja akkor is erőtlen hatást kelt, amikor nem az hibás, hanem túlzott lefojtásra kerül a kimenet. Ezért nem lehet ennyiből megmondani.
Lehet, én szétszedném a vízpumpát, gumigyűrűk és a golyó vizsgálata, ha más jobb ötletem nincs.
-
FőDudu
veterán
válasz
Gaben360 #12827 üzenetére
Vizkotlenitetted valaha?
Nem ismerem az adott tipust, de elso blikkre kb. biztos vagyok benne, hogy vizkoves.Vegyel a DM-ben sarga DenkMit kavegep vizkotlenitesre valo folyadekot, azt toltsd bele a viztartalyba es a gepedhez valo utasitasok alapjan vizkotlenitsd (decalc).
-
-
sesshou
senior tag
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Gaben360 #3112 üzenetére
Mint általában ezeknél a gépeknél, hogy ne ismételjem magam, inkább link:
https://prohardver.hu/tema/automata_kavegepek/hsz_3024-3024.html
Jut eszembe, előző válaszomnál akartam írni, csak végére elfelejtettem: akit érdekel (tesztelés, kísérletezés), adott mennyiségű vizet elfőzhet egy rozsdamentes edényben, amiben a meszes maradék jól látszik, abból is lehet következtetéseket levonni, a vízkőképző hatásra vonatkozóan.
-
viktorhu
veterán
válasz
Gaben360 #2807 üzenetére
Szerintem el kell fogadni, hogy az automata kávé nem lesz műalkotás, cserébe viszont egy gombnyomásra bármikor ihatunk egy finom kávét, és ez nekem a hétköznapokra home office mellett sokkal fontosabb. Nekem eddig ez az alap piros Pellini adta a legtökéletesebb eredményt, december végén vettem októberi pörköléssel 3500 forintért, a legrosszabbat meg a Lavazza Oro, de folytatom a kísérletezést.
-
AttiMM
csendes tag
válasz
Gaben360 #2788 üzenetére
Előrebocsájtom, hogy jelenleg nincs automata kávéfőzőm (remélem, nemsokára lesz!), Gaggia Classic-ot használok. Nemhogy próbáltam, hanem egyenesen a legjobb kávénak tartom ebben az árkategóriában, pedig sokfélét próbáltam már. Tehát a sima karos kávéfőzön olyan vastag, sűrű krémes, sötétbarna cremája van, hogy öröm nézni és kóstolni. Bárki megkóstolja, mindenki odavan érte.
Sajnálnám, ha automata kávéfőzőn ugyanez a jól bevált kávé nem működne. Szóval szerintem kísérletezz tovább bátran (ha már megvetted, ne dobd ki). -
viktorhu
veterán
válasz
Gaben360 #2788 üzenetére
Nekünk a sima piros pellini jött be eddig leginkább:
Egészen sűrű intenzív espresso, de még pont nincs az az égett íze, mint a túlpörkölt kávéknak.
A mi gépünk Saeco Incanto de Luxe, egész rövidre állítottam az espresso-t, őrlés majdnem a legfinomabb szinten.
A túl jó kévék nem valók automatába szerintem, a jó közepes szintekkel bírnak el, abból csinálnak egészen finom kávét. Nálunk pl. a Lavazza Oro volt ihatatlan, ami pedig egy jó kávé lenne, csak nem ezzel a géppel.
-
this_is_why
csendes tag
válasz
Gaben360 #2622 üzenetére
Általánosságban azt leszögezhetjük, hogy legyen minél frissebb. Eleve legyen ráírva vagy a pörkölés dátuma, vagy gyártás dátuma (MFD). Amin csak lejárati idő van abból is ki tudod számolni nagyjából. Általában 1,5 - 2 évre adják meg a bolti kávéknál a lejáratot.
Legjobban akkor jársz ha frissen pörköltet veszel, max. 3-4 hónaposat talán, de már ott gyorsan döglik a kávé. A topik összefoglalóban van ajánló hazai pörkölőkhöz, ahol biztosan frisset kapsz. Webshop-ból is olyanból rendelek, ahol feltüntetik a pörkölés dátumát (pl. kávégourmet). De ha még meg is van a kávé, elég sokféle lehet a végeredmény, igen, még automatában is. Ki kell tapasztalni a legjobb beállításokat minden egyes kávéra.Az ízlésről meg annyit, hogy valaki pl. csak kizárólag világos pörkölésű gyümölcsös-savas SO arabica-t vagy a másik véglet aki meg csak sötét pörkölésű magas robuszta tartalmút iszik meg. Pont ez a jó benne! Csomót ki lehet próbálni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Duotts C29 elektromos kerékpár
- Eladó 4 db Achilles Winter 101 téli gumi 225/40 R18 92V XL
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- Olcsóbb lett! Új Catler TC 9010 prémium konyhai robotgép 1400 W - 2 év bolti gari!
- Új Ctek D250TS premium 12V/24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - 5 év bolti garival! -
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged