- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
-
Mobilarena
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
FerNandor
őstag
válasz
FerNandor #13522 üzenetére
Az a helyzet, hogy ez a Costa nem jó. Az elején azt hittem, hogy az, de nem. Mostanra érzem igazán, olyan dohányos, nem jó az illata sem. Nincs kávé illata egyáltalán. A csepptálcában sokkal sárosabb cucc marad utána. Öblítésnél is, mintha koszos, sáros víz jönne a gépből. A kávé íze tejjel (cappuccino, espresso macchiato, latte macchiato) sem az igazi. Úgyhogy nem is használom tovább. Odaadjuk rokonnak kotyogós vagy karos géphez.
Kipróbáljuk akkor a kimbot, de tegnap rendeltem a kávéáruháztól 1 Caffe Vergnano Gran Aroma, Dallmayr Espresso Home Barista intenso és egy Pellini No9 Cremoso kávét.
Majd beszámolok. -
z123456z
őstag
-
jjeahh
nagyúr
válasz
FerNandor #13522 üzenetére
Ez a Kimbo nekem nem tetszik, fekete, sötét pörkölésű, keserű. A Costa egy átmeneti vagy alap kocakávénak jó, végülis ez a belépő fapados kávéjuk, annak okés. Kb., mint a lidl-ös Pellini. Ha tetszik, erősen ajánlom ezt
-
werszomjas
addikt
válasz
FerNandor #12861 üzenetére
Pont tegnap vettem át Pellini Cremoso-t.
Az mennyire számít, hogy mikori a kávé?
2023/12 a gyártás és 2025/12 a szavatosság.Tehát majd 1 éve állt a kávé, kíváncsiságból megnéztem tegnap egy Spar-ban, ott 2024/06 havikat árultak.
Jelent ez komolyabb minőség romlást vagy nem érdemes vele foglalkozni mert szavatossági időn belül van?
-
Beni2360
félisten
-
Jenne
őstag
válasz
FerNandor #12621 üzenetére
Szia!
Köszi.
Közben én is megtaláltam, a LIDL Plus-on belül van ez, szórólapokon nincs feltüntetve. [link]
Holnap reggel el is megyek venni belőle...most iszonyat meleg van kint, olvad az aszfalt is. Lehet a kisteherrel megyek majd és elhozok egy raklappal belőle...
Csak vicceltem. -
Winnie The P
őstag
válasz
FerNandor #12514 üzenetére
Hali!
Ma reggel már a Lidl-s jött. Hőfok max, erősség max, darálás 3-as fokozaton (ezen még finomítani kell) szerintem, mert a pogácsa nem maradt egyben. Kicsit tényleg savanykás, még cukorral is. Én legalábbis pressot iszom, két cukorral. Kell egy kicsit kísérletezni vele, hogy jó, jobb legyen. -
Pá
addikt
válasz
FerNandor #12537 üzenetére
Ez tipikus savanykás profilnak tűnik, szóval kb azt is várnám ilyen kávétól.
Ha végigmentél már a hőfok meg hasonlókon, akkor egy minimális szódabikarbonát tehetsz bele, az elvesz a savasságából. De tényleg csak nagyon keveset, mert magának a szodabikarbonának is van egy elég tipikus íze és elég hamar kiérződik. (persze cukor/édesítő is működik, de az nagyon alapvető)
Úgy lehet nagyon keveset adagolni, hogy egy kisebb üveg vízben feloldasz egy pár csipetnyit és abból a vízből teszel a kávéba csak 1-2 cseppet.
Amúgy akinek nagyon keserű a kávé, az megpróbálhatja ugyanezt a trükköt, csak sóval.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
FerNandor #12537 üzenetére
Igen, de állítsd a hőfokot maximumra és lehet eltűnik a savasság. Ha úgy sem jó, akkor sem muszáj kidobni, ezek a savanykás kávék szerintem gyakran ideálisak jeges italokhoz, pl. cold brew vagy caffé shakerato. A cold brew mondjuk szerintem igényli a frissen pörköltet és macerább elkészíteni is. A shakerato mostanában nálunk a családban divatos lett, a vendégeim is állandóan azt kérik.
-
ToBeY
nagyúr
válasz
FerNandor #12496 üzenetére
Akkor ahogy itldj is mondta, csak az Alpro barista itala jöhet szóba,de az is csak olyan "meh" lattet fog készíteni.Ellenben nekem az Aldi laktózmentes teje nagyon bevált latte készítéséhez.
itldj: Èn is végigpróbáltam a legtöbb laktózmentes tejet,de az Aldié adott legjobb és legfinomabb tejhabot Philips kávégépen
-
markussandor
senior tag
válasz
FerNandor #12300 üzenetére
Szia,
a munkahelyemen vagy egy 2006-os gyártású Saeco gép (ez a modell), eddig beleraktak ~185'000 főzetet, és tudtommal csak tömítéseket kellett benne cserélni.
Én is használtam akartam venni, de az asszony ragaszkodott a garihoz :-) -
Kbali
nagyúr
válasz
FerNandor #12300 üzenetére
Ha magamból indulok ki, akkor kb egy teljesen ismeretlen előéletű gépet vettem 1x ezer adaggal, apróbb hiányosságokkal, de rendesen átnézve, kitakarítva kaptam meg, harmadik éve hiba nélkül használom.
Ha elviszed átnézetni, kötelező karbantartásokat megcsinálni, akkor el lehet gondolkodni rajta, viszont a típust nem ismerem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Donald Trump azt mondja, hogy megtalálta a TikTok vevőjét
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Motoros topic
- OLED TV topic
- Xbox Series X|S
- SSD kibeszélő
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Home server / házi szerver építése
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- IPhone 15 128GB Zöld ÚJ! 12 Hó Jótállás!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged