-
Mobilarena
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrCsiT
addikt
válasz
jozsi252 #13579 üzenetére
Ha tejhabról esik szó, az nálunk ez:
és ezt nem az egyébként számunkra megfelelő DeLonghi 370.95T gép tudja, hanem a GRAEF MS 702 TEJHABOSÍTÓ
A takarítása is faék egyszerű, és nemcsak meleg, de nyáridőben hideg habot is készít ha kell.
Úgy szoktuk, hogy a jelölésig feltöltjük 2,8-as normál tejjel, abból elkészíti a gép a habot, várunk 2-3 percet és azután megy pohárba, aminek ez az eredménye
-
z123456z
őstag
válasz
jozsi252 #13883 üzenetére
Tulajdonképpen tök feleslegesen idegesíted magad. Amiket látunk lerakódásokat, azoknak semmi köze a lefőzött kávéhoz. Nem okoz szorulást,nem büdös, penészt még nem láttam. Szerencsére ajtó mögött van, nem látom. De ha ennek ellenére megcsinálod, számolj be róla legyél kedves, mert engem is birizgál egy picit.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
jozsi252 #13877 üzenetére
Saeco gépemnél zuhanyozni szoktam, átlagban hetente, reggelre megszárad. Nem mintha nedvesen nem működne, csak úgy jobban tapad az őrlemény, nem kívánatos helyekre is.
Ennél ritkábban veszem le a felső fémszűrőt tisztításra, a fojtószelepet, illetve az alsó dugattyút is ki lehet pattintani egy trükkös módszerrel:
https://www.youtube.com/watch?v=l89XJIJoWf4&t=210s
Ámbár én ennél finomabban szoktam, belülről megnyomom a dugattyút, hogy könnyebben kiakadjon és még csavarhúzóval sem kell feszegetni. Itt a belső részek tisztíthatóvá válnak, vagy a pipacsövet is ki lehet szedni.
További fokozat, amikor tényleg apró darabjaira szedem az egészet, ezt nem fontos éppen 6 havonta, ahogy hozza a helyzet.
-
z123456z
őstag
válasz
jozsi252 #13877 üzenetére
Az enyém se szép, de nem nézegetem. Én a tusoló zuhannyal szoktam elmosni hetente, ekkor a szűk, nagyobb nyomású állásra kapcsolom. Kicsit gyakrabban zsírzom az előírtnál. De ha akarod és nem félsz a garanciavesztéstől, szedd szét. Aztán majd számolj be róla, hátha én is kedvet kapok.
-
z123456z
őstag
válasz
jozsi252 #13699 üzenetére
5500-ast nem kell kihúzni. Utána elmosni, megszárítani, kenni. Összerakni és főzni két kávét, akár kávé nélkül is ( őrölt kávé beállítátás kávé nélkül ). Kész.
Én rendesen meleg hajszárítóval szárítom, nem vacakolok hideggel. A kávét is forró vízzel csinálja, nem gondolom, hogy árt neki. Minden hónap utolsó hétvégéjén csinálom, a sima takarítást minden hétvégén, ekkor nincs zsírzás. Vízkőtlenítést még nem csináltam, a következő vízszűrő cserénél tervezem, most még 40%. -
FőDudu
veterán
válasz
jozsi252 #13699 üzenetére
Nalam a kovetkezo volt az utolso pucolas. Kb 1 ora.
Kaveolaj oldas, 2 tablettaval. Vettem a Philips helyett egy 150 darabos tablettat Amazonrol. Ugye kivalasztom az orolt kave modot, tablettak be, fozes. Amikor a fele lement, konnektorbol ki.
Negyed ora mulva bekapcs ( vezerelt konnektoron van), 1-2 ures fozes
Azutan jott a vizko mentesites. Viztartaly ki, szuro ki, sarga DenkMit vizkooldo (DM-bol) lotyi betolt, szintig vizzel feltolt, vizkotlenites program lenyom. Az is vagy 20 perc.
Kozben uj Wessper szuro elo, felraz, egy melyebb edenyben viz ala merit, oldalat addig nyomogat amig nem jon mar buborek.
Ezutan csepptalca ki, eltisztit.
Majd viztartaly ki, azt is eltisztit - vizkoves volt. Uj szuro be, vizzel feltolt, felre tesz.
Fozo egyseg ki, gepet kitorol. Kave beomlo lukba is felnyulok, ott ossze szokott gyulni a sok orlemeny.
Fozo egyseg vizsugarral elmos, papir torlovel eltorolgetem - ez inkabb azert kell, mert van olyan resz amirol se a vizsugar se a kave oldo nem viszi le a lerakodasokat.
Maradek vizet ilyenkor kicsapatom a fentebb mar irt lobalassal.
Utana jon a zsirzas. Elelmiszer ipari szilikon zsirral. Fultisztito palcikaval, vekony vizfestek ecsettel.
Teszek a nagy dugattyun levo piros tomitesre, a pipacso aljan levo 2 O gyurure, a pipacsore racsatlakozo ( gep oldalan levo feher muanyag) tolcseres resz belsejebe is.
Ezutan ossze szerelem, szuro aktivalas. Majd fozetek 1-2 szemes kavet ( uresen atmosom).
Ezek utan lehet ujra hasznalni.
-
z123456z
őstag
válasz
jozsi252 #13686 üzenetére
Én kádban lezuhanyozom, ha kenős karbantartás, akkor nagy nyomással is. Aztán a kád fölött, a sárga műanyagot összefogva a házzal jól megrázom, majd hajszárítóval megszárítom. Amíg elmosom a többit, ez kihül, ha kell kenem, ha nem, akkor mehet össze. Én is bekapcsolom, hogy minden rendben van e. Ennyi.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Én csak azért nem szerettem nedvesen használni a főzőegységet, mert az első őrlésnél már letapad a "torkán" az őrlemény egy része.
Az is igaz, amikor hűvösebb a szerkezet, az első főzés után felszálló pára lecsapódik, második főzésnél megint ugyanott vagyunk. Ezért is gondolkodtam, hogyan lehetne beépíteni valami hőlégfúvó, szárító szerkezetet, mivel ez egy tágasabb konstrukció, lehetne éppen ötletelni, de annyiba maradt (valamiért jobban megfogott a Krups technikája), a régi kedvenc gép ritkábban megy:
-
FőDudu
veterán
válasz
Ugy baromsag ahogy van. Az elso hasznlatnal tiszta goz lesz minden.
Ha visszarakom, rogton ki is probalom, szoval teljesen mindegy szaraz volt-e elotte vagy sem. Egy vizzel oblito eszkozrol van szo, ami a csepttalcabol tovabb parolog felfele.
Nem kell mindent komolyan venni.
(nem ra akarlak beszelni, csak felesleges a fentebb leirtak miatt)
(talan a napi 1 kavet fozoknek talaltak ki, hogy ha nem hasznaljak akkor ne peneszedjen be - ha rendesen hasznaljatok (es nem csak nezitek), akkor (szerintem) nem erdemes ilyennel tolteni az idot.) -
bteebi
veterán
válasz
jozsi252 #13579 üzenetére
Tejhab amúgy a tej fehérjetartalmából/tól lesz. Az meg független a zsírtartalomtól (és attól is, hogy amúgy laktózmentes-e), és egyébként nagyjából állandó a mennyisége. Persze ha jobb tejből (pl. 3,5%-os) csinálod, akkor finomabb, krémesebb lesz. De elvben nem lesz több/jobb a hab. (Hacsak nem a zsír vagy a laktóz valamelyest stabilizálná a habot... de azt azért nem hinném.)
-
z123456z
őstag
válasz
jozsi252 #13602 üzenetére
Szerintem igen. Nemigen foglalkoztatott eddig a mennyiség kérdése, de reggel eszembe jutott, mert habos kakaót csináltam csak tej habosítással. Először 250ml-re aztán 320ml-re állítottam, így már tele lett a bögre, de szerintem talán 1 dl fogyott a tejből, bár nem tudom, mennyi megy a tartályba, csak tipp. De ez a hab köszönőviszonyban sincs a lattés/kapucsínós habbal, inkább olyan, mint amit te fotóztál. Tehát valahogy tudja ( tudná ) szabályozni a hab minőségét, talán a gőz mennyiségével, nyomásával, nem tudom.
-
z123456z
őstag
válasz
jozsi252 #13550 üzenetére
Őrlés közben állítsd ( legalábbis lefelé ) és egyesével. Nem kattant szerintem, érzéssel kell. Ezzel is szenvedtem, volt, hogy több fokozatot sikerült állítani egyszerre. Vagyis a 3300-nál, ezen már megy egyesével. Kávékat neked kell kitapasztalni, olvasgass vissza, sokan leírják a véleményüket egy egy kávéról. Én a tejhabot latténál és kapucsínónál is maxra teszem, nem érdekelnek a számok. Jó lesz az.
-
z123456z
őstag
válasz
jozsi252 #13547 üzenetére
Nem tudom, mitől függ, de valakinek az elejétől fogva jó, másnak idő kell, míg beáll. Nekem a 3300 az elejétől jó volt, az 5500-zal sokat küzdöttem. A mennyiségekkel nem foglalkoztam soha. Az őrlési finomságon célszerű állítani, de egy darabig lekvár szerű volt nekem is. Majd jó lesz, de nem lesz karosra jellemző sűrű és krémes.
-
jozsi252
veterán
válasz
jozsi252 #13542 üzenetére
Szeretnék is egy dolgot kérdezni a kávéval kapcsolatban. A kávé illetve tej mennyiség nem közelíti meg azt az értéket amit kinyom magából. Ez normálisnak számít hogy nem annyit nyom amit beállítunk, vagy kell neki idő hogy beálljanak a mértékek?
Capuccinot csináltunk de pl tejhabbal se volt annyi a mennyiség amennyi pl a beállított 160ml.
Illetve az hogy a zacc nagyon vizes volt 2 capuccino meg 1 espresso után az mit jelent pontosan? -
törölt tag
válasz
jozsi252 #11396 üzenetére
A philips.hu oldalon ki tudod deríteni a nagyobb különbségeket, ezeknél úgy tűnik csak a színvariációk különböznek, semmi más.
DeLonghikat is nézz meg, próbálj ki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Formula-1 humoros
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Formula-1
- PR-Telecom
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Óvodások homokozója
- Óra topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
- Gyeon Q2 autó kerámia bevonatok TOP Áron! + ajándék
- Új Ctek D250TS premium 12V/24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - 5 év bolti garival! -
- Duotts C29 elektromos kerékpár
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- YEELIGHT Cube Smart Lamp spot + base moduláris RGB okoslámpa
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Bomba ár! HP Elitebook 8570W - i7-QM I 16GB I 750GB I 15,6" HD+/FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest