- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Magisk
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Kicsomagolták a Vivo X Fold 5-öt (videó és fotók)
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
-
Mobilarena
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
werszomjas #14752 üzenetére
Az őrlő nálam kaveja válogatja, hogy hol áll. Ha mindig jó lenne az 5-ös fokozat, akkor nem is tenne rá a gyártó fokozatállítást
Én használom a bean adaptet, ha már van. A szűrő nekem is billeg. Ez ilyen. A vízhőfokot a mostani kávénál teljesen levettem és így lett finom.
Erdemes mindent próbálgatni aztán összeáll a kép nálad is. Persze nem árt tudni, hogy mi az az eszpresszó, hogy legalább legyen sejtesed, hogy mit várj el a géptől. -
Nagya21
addikt
válasz
werszomjas #14752 üzenetére
HAli!
Bean adapt: ez is egy funkció, ami valakinek bejön, valakinek nem.
Gyári 5-ösön van, kemény zaccpogikat ad, sztem így jó, crema megfelelő (nekem)
KV max hömérséklet(mindegyik Delonghi gépet ide állítom)
Sima melegvizet nem próbáltam
Nincs vizszűrő használat
Üdv Nagya -
z123456z
őstag
válasz
werszomjas #14639 üzenetére
Miután senki sem kíváncsi a tapasztalatomra vagy a véleményemre, nem osztok én már itt meg semmit.
-
z123456z
őstag
válasz
werszomjas #14632 üzenetére
A mindenkori legjobb ár az előző kuponos ( nem ugrik be a neve) napon volt most nemrég, MM 197 a fekete fullos. Mire eldöntöttem, Pesten már nem volt, online már nem volt, így most megint nem érdekel egy darabig. A színesek akkor is drágábbak voltak.
-
válasz
werszomjas #14624 üzenetére
Nekem a fekete nagyon lengyelpiacosnak tűnt. Ez a 207k nem hangzik rosszul.
Szerencsére tavaly "ugyanolyan akkori jó áron" találtam szépet is. -
Nagya21
addikt
válasz
werszomjas #14625 üzenetére
Téves
-
Nagya21
addikt
válasz
Köszi!!
Megrendeltem....ecam 290.81tb fog váltani (amit teljes megelégedettséggel használunk), ha valakinek kell szóljon....
Nem fogod megbánni a váltást....
Az a kimbo kv nagyon finom, az ecam mellé is az volt adva.....
Üdv Nagya -
Cyberbeni
addikt
válasz
Ennyi pénzből azért elég sok jobb minőségű kávét lehetne venni. Az szerintem több pluszt adna. Főleg, hogy nem írtad, hogy a mostani gépben mi nem tetszik, vagy miben vársz javulást.
-
válasz
werszomjas #14625 üzenetére
2x1 kg De’Longhi Kimbo Espresso Arabica szemeskávé
Mi is kaptunk anno mikor vettünk nem rossz kv
-
werszomjas
addikt
válasz
Ja és vásárlás után ha értékeled a gépet 2 kg kávé ajándék.
2x1 kg De’Longhi Kimbo Espresso Arabica szemeskávéAdok egy esélyt most ennek a Rivelia gépnek egy meglévő Philips 5500-al szemben, ennyiért kár kihagyni.
-
lorcsi
veterán
válasz
werszomjas #14407 üzenetére
Melyikdelonghid volt es miert nem jott be ?megtalaltam
-
Cblacksmithc
tag
válasz
werszomjas #14407 üzenetére
hát ami azt illeti napi tejes italokra van rendszeresítve....
-
válasz
werszomjas #14394 üzenetére
Én nem vettem észre hogy a gumicsőben maradna akármi is. 2 órát ázik/"pörög" a mosogatógépbe.
-
wwhy
veterán
válasz
werszomjas #14368 üzenetére
Osztrákiában és némötöknél több barátunk, ismerősünk Siemens (vagy AEG, ritkábban Bosch) ökoszisztémát (jujj de utálom ezt a szót) használ, és eddig nem nagyon hallottunk tőlük panaszt a Siemensekre. Igaz, sehol sem a belépőszintű termékek vannak. Kb. innen jött
Nekem pl. kifejezetten nem tetszik a Philipsre/DeLonghira felaggatható tejesköcsög, a kis vékony slag praktikusabb: beledugod a tejesdobozba, 'oszt jól van.
Fontos nekem a hőfok mellett a víz mennyiségének állítása is, kávétól függően nem mindig ugyanannyi vízzel lesz aromás egy 'presszó.
Philips/Krups/DeLonghi (és egy rakás kapszulás) vonalat "végigittam", és olyan, igazán aromás eszpresszót, mint amit az EQ 6 / EQ700 tud, az előbbiknek csak a legfelső kategóriája tudott produkálni (vagy persze akár jobbat is csinálni) (Xelsis, Prímadonna).
Legalábbis single origin kávék esetében (innen szoktam rendelni, kb. ezeket próbáltam: Guatemala, Brazilia, Etiópia, India, Costa Rica, Nicaragua stb.).
24 hónap szerviz szerintem nem több/ nem kevesebb mint a többieké, a későbbi eladás pedig nem nagyon érdekel
-
atala
addikt
válasz
werszomjas #14337 üzenetére
Én nyáron a kerti slaggal csapatom le, télen meg a zuhany alatt.
Engem is érdekelne, hogy betehető-e mosogatógépbe, de szerintem nem. -
válasz
werszomjas #14323 üzenetére
Hm, ma én is megnéztem az 5500-as LatteGot. Gyakorlatilag teljesen tiszta, lerakódásmentes, a 8. hónapját tapossa a gép.
Meg is lepődtem. -
Csöves
őstag
válasz
werszomjas #14328 üzenetére
Köszi, megcsinálom én is.
-
Csöves
őstag
válasz
werszomjas #14323 üzenetére
Ez nem jól néz ki.
A kávé ízre javult? -
Csöves
őstag
válasz
werszomjas #14305 üzenetére
Muszáj tisztítani?
A kezelési nem írja. -
biker
nagyúr
válasz
werszomjas #14305 üzenetére
köszi!
-
Slyer
senior tag
válasz
werszomjas #14280 üzenetére
Köszönöm a válaszkat!
Szerintem ez lehetett, mert amikor rákérdeztem erre, akkor azt mondta hogy bekapcsolás után rakta bele. Utána azt mondta, hogylehet hogy bekapcsolás előtt rakta bele. A vége az lett, hogy "igen, azt hiszem előtte raktam bele"
Azóta tökéletes a gép, szemes, és őrölt szempntból is.
-
lorcsi
veterán
válasz
werszomjas #14195 üzenetére
a 310-hez adtak még 2 kg kávét is..az elég komoly
úgy már 120 vs 184 -
Winnie The P
őstag
válasz
werszomjas #13583 üzenetére
Delonghi Ecam 290.81.TB
-
atala
addikt
válasz
werszomjas #13482 üzenetére
Wessper
De éppen most hallottam egy tiktokon Live-ozó kávégép szerelőtől, hogy ezekbe a gépekbe nem szabad szűrőt tenni, mert eldugítja a gépet.
Mert még ha azt mondja, hogy a szűrő dugul el, akkor az nagyon ritka esetben lehetséges, ha nagyon rossz a víz minősége, de szerintem akkor már ihatatlan ha eldugítja a szűrőt.
De nem, Ő azt ondta, hogy eldugul belül a vízrendszer.
Szerintem meg pont, hogy nem tud eldugulni, mert lágy, szűrt víz érkezik a gépbe.
Azt is mondta, hogy arabica kávét sem szabad bele tenni, mert attól megy tönkre a darálója.
Azóta nem nézem ezt a fickót. -
Cblacksmithc
tag
válasz
werszomjas #13482 üzenetére
szerintem mind1 melyiket veszed, de én az elsőt venném
-
AMD Power
titán
válasz
werszomjas #13339 üzenetére
Annyit fizettem érte. A kupont meg lassan küldi a Dolche Gusto.
-
AMD Power
titán
válasz
werszomjas #13327 üzenetére
Még is vettem.
-
lorcsi
veterán
válasz
werszomjas #13324 üzenetére
A multkor lattam hozza meg levest tartalmazo kapszulat is
-
AMD Power
titán
válasz
werszomjas #13324 üzenetére
Király! A teákat is találtam, amit szintén lehet csinálni vele.
Ezeket a legolcsóbb géppel is meg lehet csinálni?
-
AMD Power
titán
válasz
werszomjas #13319 üzenetére
Az is lenne a fő cél. Tejes, ízesített kávék főleg.
Arra nekünk itthon lenne kotyogós kávéfőző.
-
AMD Power
titán
válasz
werszomjas #13317 üzenetére
Nespresso közben kiesett. De köszönöm szépen a tanácsot.
-
oxox
addikt
válasz
werszomjas #13235 üzenetére
mint kiderült már regisztráltam korábban (asszonnyak vettem cuccot...de szülinapo nem volt beállitva...mostmár van) -
Cblacksmithc
tag
válasz
werszomjas #13230 üzenetére
legalább 5-6 cappuccino lefőzés, vízfok max és őrlő 3-as
-
FőDudu
veterán
válasz
werszomjas #13027 üzenetére
Akkor nem ertem a gondodat.
Azokkal - elvileg - olyan habot tudsz gozolni amilyet akarsz.Ha nem jo, akkor - mar bocsi a kifejezesert - te vagy bena
Majd a hozzaertok megszakertik, hogy pannerello vagy mifene fejre van szukseged - ehhez pont nem ertek.
-
apholyon
aktív tag
válasz
werszomjas #12997 üzenetére
Nekem is 5-ös széria van, kifogástalan a kávé és a hab is. Sima laktózmentes tejet használok.
-
Nagya21
addikt
válasz
werszomjas #13018 üzenetére
Hali!
Gyere el, oszt' kipróbálod.....
Szfvár.
Üdv Nagya -
Kbali
nagyúr
válasz
werszomjas #13004 üzenetére
Milyen tejjel próbálkozol? Az sem mindegy.
-
FőDudu
veterán
válasz
Felejtos.
Nalunk a cegnel van bent LaCimbali full automata gepbol ket kulonbozo verzio - azok sem kispalyasok (18-20e Euro darabja). De meg azok sem ernek fel a kezi tejhabositassal.
Pedig az allithato tejhofoktol kezdve a snow milken at kb mindent tudnak.
Jura gepek ugyancsak nem nyugoztek le, szoval nem tudom mi egyeb lehet.Ha kezmuves latte art a celod, akkor arra nem lesz jo az automata gep. Nem azert vannak a kavezok, hogy otthon megcsinald ugyanazt automataval.
Ismeros makettkodik Descent De1 meg a hozza valo kb egy auto araba kerulo daraloval - de meg o is kezzel habosit ha valami tejes italt keszit nekem.
-
blueye
veterán
válasz
Mi a baj a Philips 5500 tejhabosítójával? Nálam jól működik.
-
Vanka
tag
válasz
werszomjas #12883 üzenetére
[DeLonghi Magnifica S ECAM 23.260.B] Az enyém ez. Capuccinót,és csak sima tejhabot is tud.
A főző rész szerintem egykutya mindegyikben. -
Nagya21
addikt
válasz
werszomjas #12883 üzenetére
Hali!
Nekem az ecam 290.81 van
Ez tud Capucchinót, és Lattét is, nekem teljesen megfelel a tudása.....ha majd tönkremegy akkor esetleg olyan lesz ami tud jeges KV-t is.
Üdv Nagya -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
werszomjas #12636 üzenetére
A főzőkamrában maradó víznek is távozni kell, csak lefelé tud, belül a tálcába. Bárki megfigyelheti kézi mosás közben, ami vizet a főzőkamrába folyatunk, az lent a pipánál csorog ki, akkor jó.
Mellesleg nem csak öblítés, hanem minden főzőciklusban is van egy kis víz, ami a pogácsa alatti részben reked és utána lefelé folyik.
#12639 perge666
Ezt kevesebben ismerik, itt a topikban is ritkább a tapasztalat, ellentétben a Saeco / Philips főzőegységgel, ami hasonló elven működik, de más tervezés, más alkatrészek. Olyat Youtube-on láttam én is, szétszedős videóban, hátha az segít valamit.
Részletekre nem emlékszem, de elvileg erre is érvényes, hogy a megfelelő retesz oldása után kézzel átforgathatónak kell lenni az egységnek.
-
hcol7
senior tag
válasz
nekem erre a regi kavegepes kontaktom aztmondta, hogy valamilyen szintig normalis, mert amugyis megy bele viz. ugyan miletta gepem volt, de enis poharba gyujtottem az oblito levet.
-
FőDudu
veterán
válasz
Nem csak a kifolyon oblit - a fozo egyseget ha jol tudom masik uton mossa el. Az pedig a csepptalcaba folyik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Synology NAS
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Revolut
- Tesla topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged