Hirdetés
- Megtalálták az akkumulátortechnológiai Szent Grált? - CES
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Apple Watch
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
batagy
őstag
Szia!
Bocs, kicsit kapkodva írtam le az előző magyarázatot, talán kicsit hosszúra is sikerült.
Szóval:
- Nem a vincsiből vesz el! Éppen az ellenkezője, mindent a RAM-ban tárol! Pont ez a lényeges momentum! A kiswappolt adatokat nem vinyón tárolja, hanem továbbra is a memóriában, méghozzá tömörített módon.Ezzel azt éred el, hogy sokkal több adatot tud a gép a memóriában tárolni! Másszóval, olyan mintha több RAM-ot tennél a gépbe.
- Hogy mire jó ez?
Olyan, mintha megdupláznád vagy megtripláznád a gépben lévő RAM-ot. Ez úgy lehetséges, hogy tömörítve használja a memóriát.További előnyei:
- ha swap-ra kerül a sor, nem a vinyóra ír, illetve nem onnan olvas, hanem közvetlenül a memóriából, ezért sokkal gyorsabb a "swap"-ról való olvasás.- Hátránya:
Hát ugye semmi nincs ingyen, a hátránya az, hogy a tömörítés processzor használattal jár. Tehát, tulajdonképpen, a memóriát növeled a processzor használat kárára.Ebből következik, hogy akkor érdemes a zram-ot használni, ha a RAM kevés, viszont a procit nem használjuk ki teljesen.
Én még csak most raktam össze az ATOM gépemet, és a letöltéssel gép-terhelésével nincs tapasztalatom, de mit értesz azon, hogy 100%-on teker? A proci használat 100%, vagy a memória 100%-as fogy el?
Mert ha a memória fogy el, akkor ez a megoldás éppen ehhez való. Mellesleg, amennyire olvastam, a proci használat azért jelentősen nem növekszik meg, egy ATOM ezt szerintem lekezeli. Konkrét saját tapasztalatom még nincs vele, de az biztos hamarosan lesz.
Miért csökkenne le a letöltési sebesség?
És szándékosan ide az ATOM klubba írtam, mert szerintem ennek igenis van itt létjogosultsága.
Jobban érhető amit írtam? Mit gondolsz?
Nem akarok elvakultnak látszani vagy ilyesmi, csupán ötletet szerettem volna adni, hátha valakinek megtetszik. Én a compcache-sel a munkahelyen kerültem kapcsolatba, linux szervereket üzemeltetek, és olyan ipari alkalmazásokat futtatnak rajta, aminek 64 GB ram is kevés. Ott találtuk ezt a megoldást, mert ezzel gyakorlatilag a memória méretét meg lehet duplázni vagy triplázni.
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Házimozi belépő szinten
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Megtalálták az akkumulátortechnológiai Szent Grált? - CES
- HDD probléma (nem adatmentés)
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- World of Tanks - MMO
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Projektor topic
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hó garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB Lian Li Lancool 217 fehér CM 700W
- Gamer billentyűzetek /SteelSeries/Das Keyboard/Ozone/Deltaco/DE/EN/
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest