- Telekom mobilszolgáltatások
- Zeiss triplakamera az új Vivo V60-ban
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Fenntartható, tartós kiegészítőket mutatott be a Fairphone
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic V2 - origami
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
freddirty
senior tag
-
freddirty
senior tag
-
freddirty
senior tag
ez fincsin néz ki. Végre egy funkciókban majdnem gsejt szintű home server alternatíva. Egyedül a DC táp ami a gsejthez képest hiányzik, de végülis egy passzív bordás paneltápot össze lehet mókolni 24/7 üzemre. Gondolom a fogyasztás is hasonlóképpen 10w körül lesz.
Le7 mire kijön az új LTE ubuntu áprilisban akkor cserélem a gsejtemet -
-
Köszönöm az infót!
Az E1200 biztosan erősebb, még a D2700-nál is, de nem számítok nagy problémákra, mert most próbálom ugyanezeket egy Lubuntu linuxon, és 70%-ot csak akkor ére el a terhelés, ha mind a 4db webkamerát 1024x768 felbontású MPEG rögzítésre állítom, miközben lejátszok egy 720p-s XVID-et, és megy a torrent, meg frissítgetem a weboldalat, amihez MySQL lekérdezés kell.
Ez a valóságban sosem fog előfordulni. A 4 kamera 720x540-re lesz állítva + webes meg letöltős dolgok.Az viszont még érdekelne, hogy a D2700-as Atom ilyen GPU-val rendelkezik, nem találtam róla infót.
HTPC-ként hogy állja meg a helyét? Olvastam valami 24p, vagy 23,976 fps-sel kapcsolatos problémáról, de nem tudom, hogy az Atom-ra is vonatkozik-e, vagy csak az intel nagyobb procijaira.
Ha gond nélkül vinne mindenféle videót fullHD-ben, akkor nem gondolkodnék tovább a vásárlással. -
atlagenber
csendes tag
-
atlagenber
csendes tag
Az alaplapról készült kép jobb oldalán ott van a sata adat mellett a sata táp is.
Meg ha megnézed a táp csatlakozó mellett is van egy gyanús fehér csatlakozó. -
balpis
őstag
ez érdekes. Köszi!
Elsőre - a scripteket különösebben nem nézve, mivel a linuxhoz nagyon minimálisan értek csak - szinte semit -, ha kell valamit piszkálni (pl. a szüleimhez letett régi gépemen netezésre az van, hogy ne kelljen állandóan a vírusokkal foglalkoznom), mindig a kályhától - google- indulok -azt gondoltam, valami extra swap lesz. Ez SSD-n jól működhet (bár az meg nem szereti a túlsok írást)
Gondoltam, az asztali gépen megpróbálhatnám. De a 16GB mellett sok értelmét nem látomA második hozzászólás érdekesen hangzik. Azonban az egyébként is harmatgyenge procit még online tömörítéssel terhelni, első olvasásra, nem tűnik túl jó ötletnek.
Egyébként XP alatt a 2GB nagyjából elégnek tűnik a legtöbb alkalmazás esetén. -
Brogyi
őstag
Egy kezdőnek magyarázd már el légy szíves mire jó ez? Szerintem a virtuális RAM-odat a wincsiből veszi el. Szólj ha tévedek. Ha így van akkor sz@rt se ér.Lassú, és még emészti a kevés erőforrásodat. Most akkor miért is jó ez? kíváncsian várom a válaszod.
Ha az emlékeim nem csalnak a top UPC-s letöltésnél a GSEJT kb 100%-on tekert.Ilyenkor szépen a rendelkezésre álló bármekkora RAM-ot lefoglal. A virtuális RAM használatánál azonnal csökken a letöltési sebesség. Ez biztos nekem nem kell.Ezt csak azért írtam ,mert ez egy atom klub.Az-az minden felesleges tevékenységért drágán meg kell fizetni.Szóval miért is jó ez? -
birrbert
tag
Nem tudom sajnos, hogy mennyi az írási/olvasási sebessége a kártyának. Nincs sehol odaírva, és még nem tudtam kipróbálni. No, de az átalakítót INNEN vettem, olcsó volt, ingyenes "házhoz szállítással".
Igaz, az OpenWRT elsősorban router-ekre lett kifejlesztve, amelyek mind flash alapúak, ez vigasztal engem is. Majd kitapasztalom.
Egyéb:
Atom+pfsense+kábel+laptop+utorrent=9,8 MB/s, nem is rossz.
Végre egy kis öröm. Nagyon kellett már.A laptopom igencsak megizzadt. A 2 GB RAM maximumon kihasználva, a processzor pedig 50-60%, az utorrent egyedül 30-40%. A szervert elfelejtettem megnézni, hogy mennyire volt leterhelve.
-
Csicsóka
őstag
A hiányzó könyvtárakat létrehoztam az init alatt, az /etc/rc.local-ban.
for dir in ConsoleKit apt dist-upgrade fsck news samba ; do
mkdir -p /var/log/$dir
doneA ramlog-ot egy napig használtam, de idegesített hogy jól megnöveli a boot és leállási időt.
Értelme meg pont ezért nincs amit te is írsz. -
Csicsóka
őstag
-
batagy
őstag
Sziasztok!
Magamnak válaszolok...
Megvettem az Asus AT5NM10T-I Mini-ITX lapot, D525 procival. Azért ezt a lapot választottam Az intel D525MW helyett, mert az Asus-on van két plusz SATA csatlakozó és elvileg tudja az AHCI-t.Már összedobtam, de még telepítettem rá semmit. Csak SystemRescueCD-ról bootoltam be. Egyelőre nagyon tetszik. Amit már észrevételeztem és máshol is olvastam, hogy a backpanel protokba a dugdosás nem tűnik túl strapabírónak, de mondjuk nem is nagyon kell majd dugdosgatni semmit.
A napokban majd tesztelgetem, megírom mik a tapasztatok. Első körben lehet FreeNAS-t próbálok, de az is lehet hogy OpenMediaVault-ot. Igazából OpenSUSE-t raknék föl, de a flash diskre írás minimalizálását mindenképpen meg kellene oldanom, ez vonatkozik az OpenMediaVault-ra is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone-t használók OFF topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Formula-1
- Nők, nőügyek (18+)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen autót vegyek?
- Hálózati / IP kamera
- Mobilinternet
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3025
- Apple iPhone 13 Mini / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 84% akku
- Xiaomi Redmi Note 9Pro 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Lian Li HydroShift LCD 360R/TL AIO vízhűtés eladó!
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2937, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest