- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Légies iPhone halvány színei
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bundás22
őstag
válasz
athomi #18585 üzenetére
hát ja ezért is hülyeség új bios-t rakni rá
ezzel a hűtővel
egyébként halk a hűtője azt hittem hangosabb lesz, pedig nem is állítgattam alapból halkmég egy kérdés, ha túlmelegszik akkor lekapcsolja magát? Ha igen kábé hány foknál?
nekem 85-90 fokos tunningal, de nyáron ez több lehet -
Bundás22
őstag
válasz
athomi #18545 üzenetére
valszeg ennél sokkal több már nem lesz
azért a 4419 SM3 pont több mint a 2300, kérdés h c2d-vel is 4400 az vagy több?759/1029-en
egyébként valóban a catalyst overdrive alatt felement néha 85-90 fokra is, mikor kapcsol be a vpu recover 100 foknál? szal én nem parázok elégni nem fog
-
putti
aktív tag
válasz
athomi #18186 üzenetére
De kell, a catalystben automatikusan megjelenik a crossfire fülecske, ott csak az van hogy crossfire enabled és disabled. Ettől függetlenül nem veszem észre a sebességbeli különbséget, sőt a játékok indításakor Crysis Oblivion UT3 az intronál vibrál a kép vagy elmosottak a színek, vagy becsíkozódik, de ettől még megy a játék de csak az 1 kártya sebességével.
A kártyákat külön teszteltem, rendesen műxenek, az alaplap minkét pci-e slotjában.
-
putti
aktív tag
válasz
athomi #18174 üzenetére
Egyébként volt már róla szó, de később több vélemény is volt, szóval CF-hez 1 vagy 2 kábel kell? A HD3870-esen 2 kábelnek van hely és valaki belinkelt egy képet amin CF-be voltak kötve a kártyák 2 kábellel, de valaki meg azt mondta hogy működik 1 kábellel is.
Nekem eddig nem jött össze és 1 kábelem van.
Windows Vistát használok és Asus A8R32-MVP Deluxe S939 crossfire ready alaplapom van. Egyáltalán jó ez hozzá?
Bocsi mindenkinek a lámaságomért, de még nem volt eddig CF rendszerem.
-
putti
aktív tag
válasz
athomi #18171 üzenetére
Ismerem, csak nekem azt be kell bizonyítanom hogy nem kaptam hozzá. Sajna a kisker úr mondhatja azt is hogy akkor benne volt amikor ő odaadta.
Tudod ha án állítok valamit akkor azt nekem kell bebizonyítani. És sajna 2 videókártya árába is kerülhet egy tárgyalás, arról nem is beszélve hogy mennyi ideig ha egyáltalán jogerőre emelkedne a követelésem. Volt már részem benne hogy megloptak és bizony követeltem, de a mai napig hiába. A tisztelt hivatal még csak arra is lusta volt hogy elolvassa a papírt.
Hagyjuk ezt a fogyaszóvédelmet és panaszkönyvet, ettől nem lesz kábelem. De ha ezúton lenne, valszeg már nem mostanában lenne én meg most akarom használni és kiélvezni, nem hónapok vagy akár év múlva mikor van 3x gyorsabb vga is.
Ha gondolod akkor eladhatod a kábelt nekem ha neked nem kell.
-
RZednik
csendes tag
válasz
athomi #18058 üzenetére
Viszont vmivel többet is fogyaszt... Amúgy a DDR3-as a 3870 is alul van órajelezve? Tomshardware-es fórumon azt olvastam, h ua, mint a DDR4esé (persze lehet, h ez nem így van): "It has the full 775MHz core clock, and the only difference is the GDDR3 memory, which shouldn't make a huge difference in performance."
Mondjuk "számok" nélkül ez így csak lóg a levegőben... -
rollins
őstag
válasz
athomi #17991 üzenetére
Miattam ne kínozd.
Azt hittem ez a csodabios, van ilyesmi 256mb-hoz is. Ezek szerint nem. Nekem is max 760mhz a max gpu amivel még lehet, de párszor előfordult, hogy kilépett a crysis demó. Azóta nem is nyaggatom. Persze lehetne emelni bioseditorral egy kis vcore-t, de nem biztos hogy megéri...
-
ttt1
őstag
válasz
athomi #17980 üzenetére
Nu igen ,de azért eddig mondjuk 1-1,5 éves ciklusuk volt a hardvereknek , most meg fél évente jön ki ujabb ..ill erösebb ,novemberme jött a 38xx széria februárban az x2 (de mondhatnám a 8800 GT-t és a 9600 GT-t is ami most jön márciusban) nyár elejére jön a 4xxx széria..szal kicsit gyors a tempo ..
-
CimbiX
aktív tag
válasz
athomi #17839 üzenetére
Pl. kinai kisfiu grindelget MMO-ban es meghal 48 ora szünetmentes game utan (nyilvan a csaladi hattere elsörangu, szülei figyelmesek es sokat törödnek vele, amint az az ilyesmiröl szolo hirekben is mindig kikristalyozodik a kommentarokbol...). De mikor 12-18 eves voltam, hetvegen en is siman ott csücsültem egesz nap a gep elött, toltuk pl. a Heroes2-öt, Baldurs Gate-et vakulasig, csak kaja es WC-szünet volt joforman, no meg a kötelezö hazimunkak
-
rollins
őstag
válasz
athomi #17800 üzenetére
Nem gyorsabb? Akkor ez jó hír a 256MB -osoknak.
Amúgy már észrevettem hogy péld a Ghost Recon 2-nél is, hogy felzabálta a 256MB-ot, mégsem szaggatott. Ellenben a RSX6 Vegas meg csak kb 200MB -ot a vedomemóriából, igaz ritkán, de előfordult hogy valamiért akadt rendesen. Ahány játék, annyi furcsaság. (annyira nem értek hozzá hogy tudnám az okát.) Crysis-hoz, DiRT -höz, meg valami brutál RTS játékhoz, meg ki tudja még mihez, viszont elkel az 512MB.
-
Astaroth
csendes tag
válasz
athomi #17755 üzenetére
Tudom, csak elmaradt egy vessző az igen után és így már mást jelent az egész mondat.
Mellesleg a powercolor kártyáján a ramokon nincs semmi. Azok 1.0 ns-os ramok, gondolom bírják úgy is a 900 MHz-t hosszu távon.Amúgy mivel magyarázod, hogy 6-7 óra játék után fagy meg?
Ha túlmelegedne, akkor már 10 percig sem bírná nem? -
válasz
athomi #17673 üzenetére
Hmm a 9500... akkor azért volt olyan érzésem, hogy beszélgettünk már valahol/valamikor.
Ja, hogy csak 1 napos a kártyád, akkor nem szóltam. A hőmérsékleteket RivaTunerrel monitorozva nézed?
Még én is alapon nyomom, de épp az imént tettem rá Zalman ramsüniket, kezdődhet a nyúzása. Egyszer a CCC-vel elment 718/998 -ig, de ott megáll mindig, elöző tulaj szerint 735/1010 a vége. Innen kiindulva, kzdem majd a húzását de RT-vel.
Igen, nekem is 10ns Quimonda ramok vannak, hozzák is az 1000MHz-et szépen. -
Kelvin
őstag
válasz
athomi #17593 üzenetére
Ha rollins feletti hozzászólást elolvasod láthatod,h nem az összesített eredményről van szó.
FefeeXMért lenne balhé?Késő van már...
Egyébbként a hőt meg lehet oldani tuningnál...inkább a magas fesz teszi tönkre a dolgokat.De nem hiszem,h 3-4 év múlva sokra menne az ember a jelenlegi konfigjával. -
Komplikato
veterán
válasz
athomi #17500 üzenetére
Ha CRT, akkor lehet valami nincs jól feltelepítve és/vagy beállítva a driverben, vagy nincs hozzá (monitorhoz) driver. Utóbbi esetben van olyan program amivel lehet csinálni, feltéve ha gyártótól nem letölthető. (Igaziból ez egy TXT miben fel van sorolva melyik felbontásokban milyen képfrissítéseket bír el.)
Ha TFT és digitális csatin van, akkor első körben nem árt megnézni tud e egyáltalán 60HZ-nél többet digitlis csatolón. Legtöbb monitor ugyan is NEM.
-
Én bizony bevallom, nem cserélem túl sűrűn a videokártyámat. A 9600-asom meg volt vagy 2-3 évig... de a mostanit se tervezem lecserélni most, hogy kijött egy újabb. vicces lennék?
Bundás22:
Szerintem nincs igazad, mert ami most új, nem tudhatod, bejön-e vagy sem. Ah egy ATI-s topikban vagyunk, legalább ne elfogultan nyilatkozz...ugye? 9600 Rulez!
-
dokar
addikt
Ha ugyanolyan árban van a 8800GT és a HD3870, akkor pedig 8800GT.
Akkor is inkább a HD3870, mert:
1. Kevesebbet eszik. 55nm és PowerPlay energiamenedzsment.
2. Fejlettebb. Hosszútávra jobban megéri. A későbbi valódi DX10-es játékokból tud majd profitálni, ahol a G92 már kevés lesz.
3. Már most is erősebb CF-ben, mint a 8800GT SLI-ben. -
Alpachino
veterán
Az eddigi állapotot elnézve, most pont fordított a helyzet, már ami a 8800GT árát illeti. Az 55-60 E Ft-os árból lett 65-70 e. Szerintem jó ha jövő év elejére eléri az erdeti ajánlott 60K-t.
Itt is az a helyzet, hogy nincs miért az NV-nak lejebb vinni a 8800GT árát, mert ATI részről egyelőre nincs mitől tartania, ugyanis a 3870 lasabb, de olcsóbb is.Jól látható, hogy mind két gyártó jelen helyzetben tökéletesen pozicionálta árban a különbözö kategóriájú kariait. ( a hiányból fakadó ártöblettől eltekintve )
8600GTS.....3850-3870- 8800GT
A 8600GTS és a 8800GT közti űrt, (vagy igazi középkategóriát) az ATI árban és teljesítményben is okosan kitöltötte.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
- GAINWARD RTX 4070 Ghost OC 12GB - ÚJ! 3 év garancia
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090 24GB GDDR6X
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest