- Magisk
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Videón a Z Flip7 méretes külső kijelzője
- HTC U11 - újra a szorítóban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
titán
válasz
tzsolesz #3598 üzenetére
Hát ez itten beza cunami lett
E5200@12x333=4GHz
800/C5 (1066 meglesz)
HD4670/512@830/2350Éés tádádádáá: 9281
Itt a többi is, hogy legyen mivel szórakozni: 01 48322, 03 31273, 05 19014A prociban van még kakaó, 12.5x333@1.45V Pi1M megvolt már, most a memókkal szórakozok, hogy meglegyen az 1066/C5, de 2x2vel nehézkés. Felcseszi az agyam és beteszem a 2x1GB D9esemet, aztán lesz 1066/CL4
A 4670es kapott egy kis kieg. hűtést RAMügyileg, 2400ig jó vagyok még így, de ki kéne találni valamit a GPUra, mert tiszta gáz ez a 835 halál
Ha minden összejön ahogy szeretném, 50k/35k/20k/10k megcsíphető valszeg -
törölt tag
válasz
tzsolesz #3562 üzenetére
"Érzéseim szerint, ennek a VGA-nak 3300Mhz-es Core 2 Duo, vagy Athlon X2 kell, hogy teljesen kihajtsuk belőle az utolsó fps-t is. Tehát egy megrángatott E4500, vagy E5200 úgy 3Ghz felett szükséges a kari maximális használásához.
Kihajtja egy E2xxx-es proci is, de nem teljesen, és mint azt Aggregátor kolléga is mondta egy E2xxx szériás procival alacsonyabbak a minimum fps-ek, még ha az átlag fps változása nem is szembetűnő pl. egy E2180, és egy E6700 tükrében"Itt ki is ütközik, hogy a Core 2-es processzorok 2 MB L2 alatt eléggé veszítenek a teljesítményükből. Szerintem nem feltétlenül szükséges a 3.3GHz-es C2D, mert a PH!-s CPU-VGA párválasztóban is írták, hogy a 3GHz-es C2D már a 4850-hez is bőven jó, nagyobb L2-vel még a 4870-hez is. Én nekem ebből az jön le, hogy 2.7-3Ghz-es C2D is elég lehet a 4670-hez. Athlon X2-ből 2.8 GHz-től felfele ugyanígy.
(legalábbis szerintem.) Én szvsz nem nagyon hinnék a 3DMarknak, mert mindkét VGA-gyártó valamennyire optimalizál rá, hogy több pont legyen, bár ez inkább az NV-re jellemző. Játékok alatt kellene megnézned a teljesítményt 3 majd 3.3GHz-en (jelenlegi FSB mellett 1-gyel vagy 2-vel csökkented a szorzót és ki is jönnek az órajelek). De ez már csak tipp.
-
törölt tag
válasz
tzsolesz #3520 üzenetére
Az E5200 és az E4500 azonos órajelen egyforma teljesítményt nyújt (az esetleges különbség mérési hibahatáron belülre esik), mert az E5200 (bár Wolfdale magos) nem tartalmazza azokat az új utasítás-készleteket, amik a nagyobb Wolfdale magos procikban benne vannak (E7000 és E8000), ez utóbbiak a magasabb FSB és nagyobb L2 miatt is gyorsabbak az E5000-nél (sebességkülönbség mértéke nem nagy), de az új utasítás-készletek csak akkor hoznak nagyobb teljesítményt, ha az adott program ki is használja, pl videovágó-szerkesztő progik.
"Instructions" sort figyeld a következőknél (ezeket a CPU-Z screenshotokat találtam, órajel mindegy):
E4x00
E5x00
E8x00 -
barnam_
nagyúr
válasz
tzsolesz #3368 üzenetére
Nem lepődtem meg hogy kifagyott, mert nem letesztelt órajelen próbáltam, de a 3DM06 végigment 3.6 Ghz-n 2 féle fsb-vel is (10*360 és 8*450 1.45V-n).
Szerintem gyorsabb nem lenne új procitól (eltekintve pár esetet).
E6xxx-k jól tuningolhatóak, de kell nekik a fesz , ezért jó hűtés kell rájuk. E5200-re nincs értelme szvsz cserélni. -
szacsee
nagyúr
válasz
tzsolesz #3265 üzenetére
Öcsém 8600GTS-e megfingott, ahelyett kellett valami sürgősen.. szerintem nem bántam meg. Sapphire 4670-et vettem.
Driver nélkül is mintha menne a szabályzás, bár win alatt egy idő után felpörög.
Drivert felteszem és elvileg elhalkul.CHIPman: NorhtQ NQ-3390. Annyi pénzt megér és nagyot lestem amikor megjött, mivel nagyon korrekt a kinézete... és persze TTS is az volt.
-
barnam_
nagyúr
válasz
tzsolesz #3237 üzenetére
Vista-t használok, de ezt tudhatnád
3DM06 tuningos eredmény. Hát a HD38xx listához képest nagyon kevés
A proci 8x400-n ment.
Vantage-t újra le kellene töltenem, mert az első futtatás után töröltem az egészet...szerk.: az ilyen kommentek nem kellenének bele
"Upsz! 128 bit?"
-
Speed®
titán
válasz
tzsolesz #3110 üzenetére
Hát ha győzi hűtéssel és megbikázza 10x400ra, akkor nincs határ VGAban..
Nem rossz proci az E6700, de nem vettem volna már ilyet, sokat zabál\fűt
Tényleg inkább E7300, vagy akár egy kis E5200, mindkettő megy mint állat..
Arra viszont piszok kíváncsi leszek, hogy E5200ammal mit megy majd GTA4.Szerk.: igen jól néz ki a GFXChillával, méretben pont passzol hozzá
-
Speed®
titán
válasz
tzsolesz #3100 üzenetére
Zsír, akkor refhűtős eredményeket már nem kell csinálnom, robbantom is le róla, legalább tényleg 0kmesként kínálhatom majd ha egyszer eladom
Accelero S1el passzívan lesznek majd eredmények, GFXChillával gyári ventikkel.
S2vel is megnézném, a 2600XTmet azzal hűtöttem passzívan, kíváncsi lennék ezt is bírná-e, de sajna az XTvel együtt eladtam és most nincs fölös zsém.. -
Poplacsek
senior tag
válasz
tzsolesz #2992 üzenetére
Nekem 24"-os HP LP2475W-m van meg egy zafír 4670-es, de nekem egyáltalán nem ronda a FarCry 2 + a Crysis WH :-)
Nemtudom, biztos ízlés kérdése, de nekem naon tetszik a 24"-esen és a sebesség szempontjából is szuperül játszható. Persze tudom, hogy van aki 70fps alatt képtelen játszani egy játékkal de nekem a 25-30 mindig elég volt. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
tzsolesz #2892 üzenetére
Na, VM-103 megoldotta a gondjaimat. 2D-ben 40-43fok, terhelve mindössze 65 fok volt a max, ami alig magasabb a ventilátoros megoldásnál.
Amúgy ugye 1280*720-ban tudok játszani, gyors teszt XP alatt:
Farcray2 minden extra high-on (fizika, fák tűz a külön menüben lowe-on)
CoD: WaW 4XAA, minden effekt bekapcsolvaÉs mindkét játék tökéletesen megy, még tuning sincs a vidkarin. Asszem jó választás volt!
-
-
Dark KillerX
addikt
válasz
tzsolesz #2741 üzenetére
Undercovernél kékhalál Vista alatt ismerős.Én nálam is szintúgy ez a helyzett;3500Mhz-es proci órajellel és mem időzítés finomhangolással minden játék hiba nélkül fut(GTA4,Far Cry2,Grid,BiA HH),de ez a szúnyok játék,csak 3400-as prociórajel mellett stabil,és a ram időzítéseket is default-ra kell állítani(ha ezzel játszok)szal az Undercover nagyon instabil engine-nel rendelkezik.Ha minden más jó nefoglalkozz vele.
-
-
elfelejtette
veterán
válasz
tzsolesz #2726 üzenetére
Hy!
Pont ilyen összeállításban raktam össze gépet múlt héten egy ismerősnek:
Giga MA770-DS3
AM2 X2 5200+
Sapphire HD4670 512MB DDR3
FSP 350PNF
Igaz, hogy a boltos azzal kezdte, hogy kevés lesz a táp, legalább 400-as kellene. Kérdem én, hogy minek? A táp 12V-on 300W-ot tud leadni, a gép pedig 150W alatt fog fogyasztani.
Persze válasz nem volt.
Amúgy a gépben van még egy AC AF12025PWM venti elölre berakva a CM Elite331 házba, de az amíg nincs terhelés, addig el sem indul.
Üdv. -
-
Chaser
legenda
válasz
tzsolesz #2465 üzenetére
Rosszul tudom, hogy a gpu és ram is ugyanazt a feszt kapja? Legalábbis állítani nem lehet külön őket. Ha igaz az elmélet, akkor 0.9V-on menne az 1000-es ram? Nálam meg nem tudom mi a f@sz lehet, az RBE óta baromkodik, belepiszkált volna a BIOS-ába?
szerk: én gpuz-vel néztem előtte is az órajeleket, most is
-
barnam_
nagyúr
válasz
tzsolesz #2457 üzenetére
Az elméleted (4670 15% OC = 9600GT) ott bukik meg, hogy 15%-os tuning sok esetben nem egyenlő 15%-s teljesítmény növekedéssel.
A játékok jók, talán a MOHA (Airborne?) nem kell, az a 2600XT-vel is simán ment.
Jut eszembe, ha még megvan a 2600XT-d, akkor azt is belevehetnéd a tesztbe. -
Chaser
legenda
válasz
tzsolesz #2437 üzenetére
5:4-es lesz az
Olyan game-mel még nemigen néztem, amivel a 3850-et is, warheadet végzem ki lassan, megnéztem tegnap az undercovert is..tényleg sokkal kevesebbet kell fogyasszon 2D-ben is, mint egy 3850...tuningot még nem néztem, lehet nem is fogokMegcsináltam az egyedi hűtést a GB-hez, meg rávágtam 5V-ra, szóval duplán biztosítva van
-
barnam_
nagyúr
válasz
tzsolesz #2363 üzenetére
Próbáltad már hogy 0%-on meddig melegszik 2D-ben? A 2600XT-men letudtam állítani a ventilátort, de kb. 60°C-nál vissza kapcsoltam
szerk.: elképzelhető hogy 3%-on megy, de akkor annak nincs köze a ventilátor feszültségéhez. Vagyis ha 100% = 12V, 3%-on nem mehetne, mert az 0.36V lenne.
-
Pala
veterán
válasz
tzsolesz #2342 üzenetére
Nekem se, pedig mostanában egyre-másra olvasom az AMD-t elmarasztaló hsz-eket a béna drivertámogatottság miatt.
Nekem volt jó pár kártyám tőlük (Rage128 Pro, Radeon 7500, 8500LE, 9600XT, 9700Pro, 9800Pro, X1950Pro, HD3850, HD4670, HD4850), gond egy szál se, legfeljebb annyi, amennyi sok év tapasztalattal sokféle hardverrel elő-előfordulhat.9550 is best-buy volt annak idején.
-
Pala
veterán
válasz
tzsolesz #2340 üzenetére
Nem is azért linkeltem, hogy a 3870 mindenhatóságát bizonygassam, hanem csak úgy.
Ami a három kari közül szaggat az egyiken, az a másik kettőn se fog száguldani.
Általában úgy vettem észre, hogy a 4850-esen eggyel nagyobb felbontásban lehet ugyanazt az fps-t elérni, mint a 4670, és a 4870 pedig szintén eggyel nagyobb felbontásban képes arra, mint a 4850.
Ha az ár/érték arányokat nézzük, akkor a 4670/4850/4870 közül az első éri meg a legjobban. A másik két kártya nem gyorsabb annyival (százalékosan), mint amennyivel többe kerül, de ez mindig így van, ahogy haladunk a csúcskategória felé, exponenciálisan növekszik az ár.mod: azért a 3870-et is lehet húzni.
Meg a saját 3850-em is egészen jól bírta a nyúzást, igaz, csak tesztelés erejéig használtam emelt órajelekkel.
-
Pala
veterán
válasz
tzsolesz #2338 üzenetére
Szó se róla, valahol még tovább is (pl. Gridben, szűrők nélkül nem tartom lehetetlennek...nagyon amd-párti az a játék)
Egyébként itt van a (sokak által áhított) 4670 vs. 3850 vs. 3870 is, igaz szeptemberi driverrel: [link]Saját tapasztalataim alapján ezek az arányok teljesen reálisak.
-
Pala
veterán
válasz
tzsolesz #2336 üzenetére
Egyébként azt a 28fps-t sem én állítottam, hanem a Guru3D. Azóta többektől hallottam már, hogy bár tetszetős oldal, de érdemes fenntartással kezelni az eredményeit.
Sebaj, maradok az Anandtechnél.Itt van a 4670 a nagytesókhoz viszonyítva! [link]
Bár nekem 4670 és 4850 van itthon, de lehet, csinálok majd én is egy ilyen kis tesztet kettejük között.
-
Pala
veterán
válasz
tzsolesz #2309 üzenetére
Nálam ez teljesen játékfüggetlen. 25fps mindenhol szaggat, 30fps úgy, ahogy elmegy. Mindenütt érzem, de általában kevésbé zavaró stratégiai játékoknál.
A gyors tempójú fps-ekben viszont baromira észrevenni, Q3-nál kifejezetten szaggat a 30fps, nem lehet pontosan célozni távolra.
Pedig nekem nincsenek sasszemeim, viszont az fps-re nagyon érzékeny vagyok valamiért. -
brownus
veterán
válasz
tzsolesz #2300 üzenetére
nálam is 300/1000-ra
#2298) Balage21, elég. fc2-ben ezen beállítások mellett játszom: 25-30 fpsde mindig folyamatos, nem szaggat, abszolúte élvezhető a játék. ha le veszed felbontást 1280*akárhányra az fps felugrik 30-40 közé.
más játékot még nem nagoyn néztem csak a CoD 5öt, 1280ban az is szépen megy high beállíásokkal, asszem 4aa-val.
viszont ha 1680*1050-ben akarsz játszani nem elég a kártya!
-
Pala
veterán
válasz
tzsolesz #2278 üzenetére
Jah igen, bocs, tényleg 28 van ott.
Az a 38fps viszont a sima Stalkernél van (Clear Sky teszt itt nincsen), ami számomra kicsit meglepő, mert ennek kisebb a rendszerigénye. Bár itt is figyelembe kell venni, hogy csont maxon van minden.
Amit nem tudni, az az, hogy milyen driverekkel teszteltek. Ez ugyanis a 4xxx széria esetében baromira nem mindegy.mod: 2900XT igazándiból egy kalap sz*r, fűt, mint a kazán és zabál, mint egy víziló.
Igaz, a teljesítménye még jó!
diegho: Igen, erre gondoltam. Szórul-szóra. Engem is megfogott, mikor a wikipedián olvastam.
Tomax: Clear Sky tényleg egy kupac ürülék ebből a szempontból (egyébként én sem vagyok stalker-mániás, csak tesztelgettem a vga-kat vele). Crysist tudom játszani a 4850-en 1280 high-on átlag 40fps körül (DX9, de DX10-nek semmi értelme Crysis alatt), míg a Clear Sky-ban 20-25fps-ek sem voltak ritkák, DX10-ben meg pláne. És még rondább is.
-
Pala
veterán
válasz
tzsolesz #2274 üzenetére
38, nem 28 (azért ez nagyon nem mindegy
)
Viszont vedd figyelembe ám azt is, hogy ők full maxon tesztelték. Minden szűrőt ráadtak. Te is így nézted?Nem gondolom, hogy a guru3d lenne az etalon tesztoldal (én speciel csak és kizárólag az anandtechben bízok, főleg, ha vásárlás előtt állok; még soha nem bántam meg), de arra sincsen bizonyítékom, hogy egyértelműen hülyeség, amit írnak.
-
Pala
veterán
válasz
tzsolesz #2267 üzenetére
A tesztre vonatkozó dolog oké, viszont a Clear Sky-t nem értem. Idehaza van egy Sapphire 4850 és egy 4670-es is. Még az előbbivel sem megy fullon (azaz maximum beállításokkal) 1280-ban. Pedig nem egymagos P4 van alattuk.
Az is lehet, hogy a folyamatosságról alkotott nézeteink nem egyeznek. Nekem 30fps szaggat, másnak meg teljesen jó és folyamatosnak érzi. Én olyan 40fps körül (kicsit felette) kezdem folyamatosnak érezni a képsebességet, szóval ami maxon "jól megy", az az én olvasatomban annyit tesz, hogy 40fps alatti értéket soha, semmilyen körülmények között nem látok. Nah, ha a Clear Sky-t felhúzod csumára, kötve hiszem, hogy így menne, erre még a 4850 se képes. (Többféle driverrel is próbálkoztam, illetve a játékkal is "elszórakoztam") Kicsit irigylem azokat, akik 25fps-t folyamatosnak gondolnak, hiszen nekik akkor gyengébb vga is elegendő ugyanahhoz az élményhez.
Nyugtassatok meg, hogy bennem van a hiba, de két különböző gépen, különféle driverekkel is ezt tapasztaltam. -
brownus
veterán
válasz
tzsolesz #2267 üzenetére
milyen ez a clear sky, jó? FPS?
és ez szerintetek miért van?-> (nálam)
sokan sokfélét mondtatok már, de nálam a dx9 vált be, sokkal szebb és FOLYAMATOS képet ad!! dx9 - 1440*900 e beállítások mellett 25-30fps van átlagban ami elég (nem készülök fps bajnokságra...) . soha nem szaggat be, míg dx10-es beállítások mellett 1024es felbontásban is beszaggatott... a catalyst 11 van fent, plusz a legújabb fc2 patch. -
diegho
nagyúr
válasz
tzsolesz #2262 üzenetére
engem egyik teszt sem érdekel, ami érdekel azt úgyis letesztelem magamnak, a sok fizetett kamus oldal meg elmehet a sunyiba. A 3870-es minimum 15-20%-al gyorsabb, de inkább 25% felett van átlagban, egyedül a fogyasztás ami miatt szerintem jobb vétel a 4670-es, no meg azért mert ez is bőven elég 1280-ban.
-
diegho
nagyúr
válasz
tzsolesz #2259 üzenetére
a 3870-es bőven gyorsabb, sőt a 3850/512 is a legtöbb helyen simán veri, a tesztről meg csak ennyit:
Treiberversionen
* Nvidia ForceWare 174.16
* Nvidia ForceWare 174.53 (9800 GX2, 9800 GTX)
* Nvidia GeForce 177.34 (GTX 280)
* Nvidia GeForce 177.39 (9800 GTX+, GTX 260)
* Nvidia GeForce 177.72 (9500 GT, 9800 GT)
* Nvidia GeForce 177.92 (9600 GSO)
* ATi Catalyst 8.3
* ATi Catalyst 8.6 Release 5 (HD 4850, HD 4870)
* ATi Catalyst Sample 8-52-2 (HD 4870 X2)
* ATi Catalyst Sample 8.53_RC1 (HD 4670)sok értelme van így összehasonlítani bármit is.
-
barnam_
nagyúr
válasz
tzsolesz #2240 üzenetére
Azért gondolom hogy jó hozzá, mert a 2600XT-n is ugyanaz az IC van, mint ezen. Ráadásul tök ugyanúgy néz ki a környéke. Ceruzás mod van a korábban linkelt írásomban.
Önmagában szerintem a mem vmodnak nincs értelme, csak ha a gpu-t is tuningolod mellette.
Ezek a Hynix ramok vmod nélkül mennek kb. 1150 Mhz-en, egy kis plusz feszültséggel talán még kihozható belőle +100 Mhz. Pofonegyszerű a mod, csak oda kell figyelni, mert kis grafitozással is nagy feszt lehet beállítani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Apple asztali gépek
- Milyen videókártyát?
- Monitor hiba topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen routert?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Végleg leállnak az Anthem szerverei
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- LENOVO ThinkSystem NVIDIA Quadro RTX 6000 24GB PCIe Passive GPU
- Crucial 240GB SSD eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest