- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
Új hozzászólás Aktív témák
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
Teodor52 #27583 üzenetére
Nemrég szedtem szét az enyém de ha jól rémlik mindenképp le kell venned az egészet, hogy a burkolatot külön le tudd venni. Szóval akkor már a pasztázás is szóba jöhet. Bár nekem majdnem 3 év alatt kb semmi kosz nem volt beragadva és még a paszta se volt rossz, mert kb nem változott a helyzet miután mx2-vel átkentem.
-
törölt tag
válasz
Teodor52 #26839 üzenetére
Legyen eléggé huzatos a ház - necsak a tápventi huzza kifele a megtermelt meleget , mert azzal hűti ?? a tápegység belét , azaz elektronikáját ! Ilyen forróságban mégjobban ajánlott a szellős ház , ami nem az oldallap levételét jelenti !!!
Elöl egy befúvó venti ! hatulra és esetleg tetejébe ha van rá mód egy-egy ventit berakni , beépíteni ... nem elég ha csak jó hűtő van procin és vga-n , azt ki is kell valaminek szippantanikell a nagyon jó átszellőzés . És akár 7-10C° -al is lehet hűvösebb bent ...
-
John Rose
aktív tag
válasz
Teodor52 #25469 üzenetére
Nálam mostanában valamiért hasonlóképpen szórakozik a VTX3D HD6850-em. Igaz annyiban tér el, hogy ma pl. avi videót néztem és a film végén megakadt a lejátszóprogram (Smplayer), újraindítás után nem látta a vga-t a rendszer. Gép leállít, kártya ki majd vissza és utána már újra működött. Lecseréltem a 12.10-es catalystot a 12.8-ra és majd meglátom miként viselkedik. Bár arra tippem sincs, de esetleg az smplayer nem jó videólejátszáshoz? Viszont akkor miként lehet az, hogy fagyás után újraindítva a gépet a rendszer mégsem ismerte fel a vga-t?
-
Z10N
veterán
válasz
Teodor52 #25313 üzenetére
Esetleg nem atikmpag.sys volt a hiba okozoja? Ez nalam is elofordul mikor hetvegen nincs kikapcsolva a gep (24+ ora) es az ati/amd driver besokkal, a venti ezutan nekem is felporog 100% par masodpercre rebootkor. Ilyenkor a memoriara szokott mutogatni a dump, ami vicces, mert van 8GB ahova szemetelhet a win7. Nuygodj meg nincs semmi baj, a driverek ilyen sz*rok.
-
Z10N
veterán
válasz
Teodor52 #25147 üzenetére
Most akkor ellentmondsz annak amit irtal, miszerint utana olvastal a temanak. Ezek az adatok a chipgyartonak (esetunkben a TSMC) a sajat feljegyzesei a legyartott chip-rol. Aki nem tud angolul annak egy gyors leiras, bar eleg egyertelmuek (nem utolso sorban a google translate-t hasznalni ajanlott). "...a többi értéknél is különbségek vannak." Meg jo, hisz az egy masik chip
A belinkelt kepet meg vegkepp nem ertem, ez egy idle allapot, mit akartal volna ezzel demonstralni.
Production Location: TSMC Fab 14 300mm (Tainan, Taiwan) //gyar neve es helye, wafer atmero
Production Year: 2011 //gyartas eve
Production Week: 21 //melyik heten gyartottak
ASIC Revision ID: 111 //gyartasi beallitasok
Wafer ID: 6 //az adott heten hanyas sorszamu waferbol keszult
ASIC Quality rating by Iddq: 73.4375% (higher value the better)
ASIC location in wafer (Axis Y): 05 //elhelyezes a waferen Y tengely
ASIC location in wafer (Axis X): 04 //elhelyezes a waferen X tengely
ASIC Lot S/N: 4250C233 (Encoded) //egyedi azonosito
ASIC SIMD Configuration: 0 (ASIC has full SIMD/CU configuration enabled) //teljes-e a chip vagy vannak-e letiltott reszek (ezt hibasan jelzi, hisz csak 960 aktiv az 1120-bol) 6950 eseten ezt jol ismeri fel, bar lehet az "unlock"-on van a hangsuly (hw/sw) -
Teodor52
senior tag
-
Teodor52
senior tag
-
Apone33
őstag
válasz
Teodor52 #23392 üzenetére
Mekkora felbontásban játszol? Szűrőket is használod? Nálam full hd-ban 6870 cf-nél csinálta azt, hogy 80 fps-ről hirtelen leugrott 10-re, elég sűrűn volt ez, miután visszavettem az levettem a szűrőket, ez a hiba megszűnt, mert azt írták rá hogy elfogyott a vram. 2x-esen már nem volt baja.
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
Teodor52 #23367 üzenetére
Még ha nem is emelsz akkor is ez a baj azzal a 2 programmal, hogy feleslegesen adja 2D-ben a feszt a kártyáknak. Szóval maradj a catalyst-nál, 850MHz is valami. Vagy használj afterburnert addig amíg játszol és akkor akár 900MHz-re is belőheted. Csak akkor játszadozni kell vele, hogy elindítod külön mielőtt használnád...mondjuk nem nagy feladat csak nekem jobb a kényelem.
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
Teodor52 #23352 üzenetére
Elég ha a catalyst-al felhúzod 850MHz-re. Ha egyéb programot használsz akkor úgy jársz, mint én, hogy feleslegesen adja a max feszültséget 2D-ben is a kártyának. Amúgy bőven elég ha high-re veszed a grafikát. Ultra az már "pazarlás".
(#23360) NxAlex: ha újonnan vetted a kártyát akkor felesleges. Meg egészen addig amíg nem forrósodik "értelmetlenül". Passzív kártyához kell egy szellős ház mindenképp, nem tudom neked mi van...
-
Beri
addikt
válasz
Teodor52 #23281 üzenetére
Ha ugyanolyan hűtő lenne a két kártyán, akkor nyilván a nagyobb áramfelvételű melegedne jobban. Az gondolom, tiszta, hogy egy GPU a felvett energiamennyiséget gyakorlatilag majdnem 100%-ban elfűti.
Apone33: Jahogy ő az újrapasztázós tag régebbről? Akkor tényleg nem a háza szellőzik legendásan rosszul
-
keke69
őstag
válasz
Teodor52 #23098 üzenetére
Nem hiszem,hogy hibát írna ki,de viszont a kártya lekapcsolna ha elérné a biosban beállított max hőfokot.Azért írta a kolléga hogy figyelni kell a hőfokot.Ha ment 1/2-1 órát és minden renben van akkor biztosan jó lesz a játékok alatt is még 6 óra folyamatos használat mellett mert ilyen extrém körülményeket nem fog produkálni 1 játékkal sem!Folyamatosan 100%-ra terheli a kártyát a program!
Természetesen a rendszeres karbantartása mellett itt értem a portalanítást a bordák közül(ez nem csak a vga-ra vonatkozik) valamint időközönkénti újrapasztázást! -
Beri
addikt
válasz
Teodor52 #23098 üzenetére
akkor leállna teszt hibát írva vagy átlépné azt és folytatná a többi teszttel
Nincs több teszt. A furmark nem áll le soha, csak ha a kártya eldobja magát alatta.Ui:és az MSI R6850-PM2D1GD5 1GB GDDR5 PCIE max hőfoka az mennyi?
Baromira egyszerű. Ha van kép, még nem túl meleg. Nem tudod megsütni a kártyádat, nem olyan hülye szegény.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS Dual RTX 4070 SUPER EVO OC Edition 12GB - AQUA garancia 2027.12.19.
- ASUS GeForce GTX 1070 Ti 8GB GDDR5 256bit
- Eladó használt Gigabyte AMD Radeon HD 6750 videókártya
- ASRock Radeon Challenger Pro RX 6700 XT 12GB OC Videokártya
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23 , 8/128GB, Kártyafüggetlen
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest