- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- iPhone topik
- Magisk
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Új hozzászólás Aktív témák
-
tome.jr
addikt
Valaki tudna nézni a kártyával Borderlands-ot 1920x1200 16AA minden on és high beállítással. Nálam a GTX 295 nagyon ramatyul megy, nincs a játéknak normális SLI támogatása, kíváncsi lennék az 5970 tudja-e stabilan tartani a 62 fps-t.
-
tome.jr
addikt
HD 5970 raktárról, azonnal átvehető: [link]
-
tome.jr
addikt
válasz
sniper elite #1215 üzenetére
Lehet kilökte magából azt a "tömegszemét "idegen testet az EVGA lap.
Kíváncsi vagyok mire mész majd a harmadik kártyával
Vagy egyből meg is hírdeted? Kérj helyette inkább 2 db 5870-et.
-
tome.jr
addikt
válasz
tzsolesz #1211 üzenetére
Nem sok közöm van Sárpac hsz-éhez. Őt vonjad kérdőre.
Aki flémel az megkapja a jutalmát GTX topikban ugyanúgy mint itt is.
ha összesen 6-ból mondjuk 2 szar, és gány, az már "tele van"-nak számít statisztikailag
Van ilyen statisztikai kifejezés? Linkeld már azt a két "gány" GTX-et, de inkább a GTX topikban folytassuk hogy az érintettek is tudjanak nyilatkozni és ne itt OFF-oljunk.
-
tome.jr
addikt
5970 teszt soha nem lesz PH-n? Erős 2 és fél hónapos lemaradásban van az oldal
-
tome.jr
addikt
válasz
sniper elite #966 üzenetére
de ezt a kártyát korán adták ki, lehet az első DX11-es kari, de mivel 1-2 játék támogatja csak a dx11-et így nem sok értelme volt
És akkor te minek vetted meg idő előtt, túlárazva?
-
tome.jr
addikt
Szeintem jelenleg nem lézetik olyen kártya ami ezt tudná, még multi GPU-ban sem.
5970-hez még nincs normális driver.
GTX 295 elhasal ezen a felbontáson.
Esetleg 5870 3 way CF, bár szerintem a skálázódás 3 kártyánál már igencsak megkérdőjeleződik.
Talán a quad ASUS Mars, de az sem biztos. És ott meg nincs DX11.
-
tome.jr
addikt
Nem volt gyorsabb a 280-as, csupán nem voltak nagy szórások az fps-t illetően. Egyértelmű hogy erősebb az 5870, de nem is erről van szó.
Nem egy-két frame erejéig voltak fps beesések, hanem huzamosabb ideig, 4-5 másodpercig akár.
Én kizárnám a memóriát, főleg hogy 3 teljesen eltérő kittel történt a tesztelés.
-
tome.jr
addikt
Ha teljesen különböztek, akkor az probléma, hiszen semmit sem lehet belőlük összehasonlítani.
Egyedül a VGA volt ami minden tesztben ugyanaz volt.
Igazából a minimum FPS keresésénél a részegységek egyenként történő cseréje lehet a nyerő stratégia.
A kártya ki lett cserélve egy GTX 280-ra és azon nyomban megszűnt az fps ingadozás.
-
tome.jr
addikt
Nv-nél nincs ilyen
Ez az erősen ingadozó fps, főleg a bezuhanó min. fps minden 5xxx szériás kártya betegsége, valószínű a CF bizonyos helyeken a játékban nem múkdöik. Ez egyébként nem játék és nem op. rendszer specifikus. Néztem Vista 64 és Win7 64 alatt, GRID, Crysis, NFS Shift, Bordelands, ARMA alatt. Mindenütt előjött ez a jelenség egy 5870-essel is.
Egész egyszerűen nem működik normálisan a CF.
-
tome.jr
addikt
válasz
cowboy_bebop #779 üzenetére
Főleg, hogy mikor ezek a lapok kijöttek még nem is volt vezérlő az USB3.0-hoz meg a SATA III-hoz.
-
tome.jr
addikt
A 2 magos felállásban visszaraktam a 16x slotba, a min fps 50 volt és úgy láttam hogy átlagban többet volt a számláló 60 fölött mint alatt. A 8 slotban többnyire 60 alatt volt az fps, néha felugrott 70 körüli értékre.
Összegezve szerintem elég egy 2 magos proci, nálam egy soft tuningos rendszerben 50-70 fps-t produkált.
-
tome.jr
addikt
Csináltam különböző beállítással teszteket az alábbi konfiggal:
P55 + core i7 860 + 2x2 Gb ram + GTX 280
Alábbi beállításokkal: 1920x1200 8AA - 16AF - Vsync off, motion blur off, minden egyéb maxon
Első teszt:
A procit 3100 Mhz-en járattam 4 maggal HT bekapcsolva, tehát 8 szál ment, ramok 2200 Mhz-en:
54-70 fps között mozgott FRAPS szerint.
Proci használat:
Elég rosszul látszik, de a lényeg hogy 2 mag 80-90 %-on dolgozott a maradék meg 25 %-on.
Második teszt:
Letiltottam a BIOS-ban két magot és a HT-t kikapcsoltam, tehát kaptam egy 2 magos procit. A VGA-t áttettem a 16x slotból a 8x slotba:
46-70 fps
Kicsit csökkent a minimum fps, ez lehet a 8x slot miatt volt, de az is lehet hogy elfogyott a proci. Majd megnézem a 16x-osban mégegyszer.
Proci használat:
Mindkét mag 85-95 %-on dolgozott.
-
tome.jr
addikt
Szerintem felesleges egész konfigot cserélni, de ezt már leírtam korábban. Én a helyedben egy proci upgrade-et csinálnék minimális ráfizetéssel. Szerintem jó az a lap.
Mindjárt én is felteszem a Shift-et és megnézem hogy megy.
j0k3r: Azok a gyári speckók kb semmire nem jók. Már települ a Shift mindjárt megsasolom mennyire eszi a magokat.
-
tome.jr
addikt
Úgy tudom a Shift-hez már quad proci kell, mert kihasználja mind a négy magot.
A P35-be egy Q9400 vagy Q9550. P55-ben meg ezért mondtam hogy inkább 860 mert ott már 8 szálon megy a móka. Az újabb játékok idővel egyre több magot fognak használni. Egyébként milyen lapod van?
Szerk: Nekem van egy 920 D0 meg egy 860 is.
-
tome.jr
addikt
válasz
sniper elite #711 üzenetére
A Tiédben csak 2 db teljes értékű 16x slot van az nf200 chip hiánya miatt. Ha a harmadikba is pakolsz VGA-t az már csak 8x sebsséggel fog menni.
tomamd: Nekem pont ellenkező tapasztalatom volt, bár én csak Crysis-t teszteltem, de ATI-val szebb volt a kép, élénkebbek voltak kicsit a színek.
-
tome.jr
addikt
válasz
sniper elite #706 üzenetére
A Te lapod is tömeggyártott 760-as
-
tome.jr
addikt
5970 teszt mikorra várható PH-n?
-
tome.jr
addikt
válasz
Bluegene #694 üzenetére
Miben tud többet egy 920?
A 750 pont az amit semmi értelme megvenni. A 860/870 tudja a HT-t ami az egyik ütőkártyája volt a 1356-nak. Emellett a szintetikus tesztekben egy 860 proci rendre veri a 920-at. Szóval akkor miben jobb egy 920?
Ajánlom figyelmedbe mielőtt tovább kezdene terjedni egy újabb bullshit urban legend:
Góliát: Lehet félreértettelek. Az egyértelmű hogy a 860/870 nem megy bele az X58-as lapokba. Csak arra írtam hogy Te egyből leírtad a 860/870 procikat mint alternatívákat.
-
tome.jr
addikt
-
tome.jr
addikt
válasz
kelzsoca #677 üzenetére
Ha elégedett a P35-ös rendszerével akkor teljesen felesleges lecserélni. Utólag én is nagyon sok értelmetlen upgrade-et megbántam már az életemben. Akkor azt hittem hogy hű de jó lesz majd megtáltosodik a rendszer aztán semmi nem történt csak az hogy elfolyt a csövön egy csomó lóvé.
Ja és nem azt említette hogy venne hozzá másik konfigot, hanem kérdezte hogy gyorsabb lenne-e tőle?
zuchy: Így van, csak akkor fog kiderülni hogy gyorsabb-e P55 alatt ha már megvette a teljes rendszert 150k-ért
-
tome.jr
addikt
Amit linkeltem azt olvastad? Van valami saját tapasztalatod 1.1 és 2.0 között? Vagy esetleg netes teszt? Ezt most kíváncsiságból kérdezem. Egyáltalán kihasználja a 2.0 sávszélt egy mai kártya?
kelzsoca: Mi az hogy illene? Bálba megy vele?
Nekem az a saját tapasztalatom hogy szinte semmi különbség nincs fps-ben egy ddr2-es AMD és egy ddr3-as X58-as konfig között 1920x1200-nál.
-
tome.jr
addikt
[link] Első bekezdés.
Ha jól gondolom a Te szempontodból a fő különbség a 2.0 és 1.1 PCIe között az lenne hogy a 2.0-án keresztük 150 wattot, míg az 1.1-en keresztül csak 75 wattot tud felvenni a kártya. A kártya terhelés alatt kb 250-300 wattot eszik. Ha van egy jó tápod akkor meg fogja kapni azt az áramot ami kell neki. Úgy olvastam, hogy 32A-36A kell neki.
A P55-be belemegy a core i7 860/870 is.
-
tome.jr
addikt
P55 teljesen jó, nem kell ahhoz X58. Miért is kellene?
RI/OS: Az egymillió darab az a teljes 5xxx szériára vonatkozott. Ebből minimális
% csak az 5970. Ezért is nem lehet kapni.Egyébként én is gondolkodtam 5970 vásárlásán. De többek között pont az ebben a topicban elhangzó negatív vélemények (illetve külföldi fórumokon is volt negatív tapasztalat ami miatt el is adták a kárytát) tartottak vissza. Az igaz lehet, hogy a vásárlók kis %-a ír be a fórumba, de én csak ezek alapján tudok informálódni. Hogy hány elégedett user van az csak egy fikció. Lehet egy sincs, lehet mindegyik az. Én is úgy állok hozzá, hogy látom a rossz véleményeket és vásárlás előtt eldöntöm megéri-e nekem 150k-t kiadni egy olyan kártyára ami vagy jó lesz vagy nem. A jelenlegi helyzetben nem "kockáztatok" ennyi pénzt. Lehet nincs igazam, de az tény, hogy a kártyának nem jó reklám ami ebben a topicban megy.
-
tome.jr
addikt
válasz
ImpersonatoR #602 üzenetére
A képen is látszik...
Nem, a képen nem látszik a lényeg. Miért nem lehet normálisan képet bevágni?
Bocs, de ezt annyian így csinálják és már rohadtul idegesítő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest