- MIUI / HyperOS topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
tome.jr #1548 üzenetére
A Bad Company 2-ben a DX10-hez képest nem nagy dolog a DX11. Írtam, hogy csak a lágy szélű árnyékokat hozzá, mint fícsör. DX9-nél biztosan sokkal szebb, arra az API-re már nem építenek.
Eddig ami tényleg hasznos DX11 fícsőröket hozott az a Stalker: CoP, az AVP, és a Dirt 2, de majd jön még cucc. Az AVP-ben kifejezetten komoly az újfajta élsimítás DX11-ben. Érdemes kipróbálni. -
RI/OS
addikt
válasz
tome.jr #1374 üzenetére
Viszont ha van hozzá papiros gar, és tud várni 2-3 hetet, akkor simán megéri a történet.
Gyakorlatilag 90k körül beszámitják neki a 4870x2-őt egy (a gari után új) 5970-be.1376: Jah, ha van hozzá papiros gari, én bevállalnám. Legrosszabb esetben várnom kell 3hetet egy újra.Aztán lehet hogy semmi baja, csak kell neki a pénz.
-
sniper elite
senior tag
válasz
tome.jr #1219 üzenetére
Megpróbálok kérni vagy másik fajta 5970-et, vagy 2db 5870-et, nem rajtam múlik. Ha csak ilyet kapok megint, akkor meghirdetem aztán kivárom az nvidia karik érkezését, életemben még ennyit nem szívtam vga kari miatt elképesztő... Még tuningolni se mertem ,mert direkt féltettem nehogy akkor xarjon be, erre alig telik el pár nap már rossz is lett
Adam: próbáltam másik gépben, de ott se adott életjelet sajnos.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
tome.jr #1210 üzenetére
Inkább te válaszolja erre.
Jah, és válaszolok: ha összesen 6-ból mondjuk 2 szar, és gány, az már "tele van"-nak számít statisztikailag. Még ha túlzok is. De ha 15-ből csak 1 gány, az is szomorú, de nem annyira. Valaki még is gánynak nevezheti ezt a kártyát a saját topicjában is. Ti meg idejöttök a másik topic-ból vérengző szemekkel. Nyugodjon már le mindenki.
Van egy két ember aki a GTX-es topicokban néha túlzó, flame megjegyzéseket tesz. Néha temp ban-ban is szokott részesülni ilyenek miatt. Éppen ezért mondom, hogy nyugi.Részemről zártam, mert csak a topic lakóit zavarom.
-
sniper elite
senior tag
Nem látok a jövőbe, és a 2db 4870x2 megjelenésekor megvásároltam ilyen hardver hibás egyik se volt! Jó driverben voltak gubancok, de ekkora nagy probléma nem volt! Szóval ezért merészeltem megvenni ezt is hamar! Ha tudom, hogy hibás vagy ha még az elején kiszivárgott volna valami hír erről, akkor a franc vette volna meg! De gondolom az AMD lefizette a tesztelőket akik érzékelhették a bajt....
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem a skálázódás a baj a Multi-GPU-nál. Az csak szoftver kérdése. CF és SLI-s AFR-ből maximum két GPU-s rendszert érdemes építeni az input-lag miatt. 3 GPU még elmegy, de már lehetnek olyan esetek, amikor a tényleges számítás előrébb tart, mint amit látsz a monitoron. 4 GPU rendszerlimit nélkül totális katasztrófa, csak szódával ajánlott.
Szerencsére egy mai csúcsproci alig képes kiszolgálni a HD 5970-et, szóval az input lag nem nagyon jönne elő, csak ugye nem is lenne gyorsabb egy HD 5970-nél a kettő.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Akkor azt a 4-5 másodpercet hogy lehet elfedni az átlag értékeknél a tesztben? Hiszen átlagban sokkal erősebb a HD 5870. Itt valami nem klappol.
Találtam egy tesztet minimumokkal. [link] - bár nem tudom, hogy pontosan milyen mérési metódust alkalmaztak. Néhány játék átlagos eredményéből kiindulva talán a benchmark által kiirt minimumot vették alapul. Ez nem mindig jó, de a tényleges minimumok ennél tuti nagyobbak. Nem tűnik gáznak a HD 5000 ebből a szempontból. Valami szoftveres probléma lehetett nálad. Már csak erre tudok gondolni.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
De a gép különbözött. Ez a lényeg. A kártyán csak a számítások vége múlik. Ha ki akarod zárni az egyéb alkatrészeket, akkor apránként kell cserélgetni.
Ha annyira ingadozna a sebesség, hogy a GTX 280 is gyorsabb azt már sokat észrevették volna. Nem tartom valószínűnek a dolgot. Igazából az átlagban sokkal erősebb a HD 5870. Ilyen átlag értékek mellett a minimumokat valahogyan el kell fedni, hacsak nem egy-két frame ideig tartottak ezek, ami ugye rögtön gyanítja a memóriát, mint bűnöst.
rumkola: Egy-két játéknál még lehet, de öt-hatnál már nem. Pontosabban nagyon kicsi a valószínűsége.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ha teljesen különböztek, akkor az probléma, hiszen semmit sem lehet belőlük összehasonlítani. Persze ki lehet indulni belőle, de három teljesen eltérő konfig esetében gyakoraltilag a cserélt alkatrészek bármelyike lehet felelős a sebesség ingadozásáért. Igazából a minimum FPS keresésénél a részegységek egyenként történő cseréje lehet a nyerő stratégia. De előtte illik átnézni, hogy az órajelek a teszt alatt tényleg maxon mentek-e.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
De a gép ugyanaz volt nem? Mivan ha a proci a ludas? Ezt így nagyon nehéz vizsgálni. Általában ha egy frame eltéréssel nagyot esik az FPS, de magához tér hamar a rendszer, akkor abban nagy valószínűséggel a memória a ludas. Nyilván elég valószínűtlen, hogy egy jelenet eltérés olyan terhet róna a CPU-ra vagy a kártyának, ami drasztikus csökkenést okoz egy rövid időre.
Ha a sebességcsökkenés tartós, esetleg konkrétan a jelenetváltásnál következik be, akkor valószínűleg a processzor vagy a GPU dobta be a taccsot. Na most ebből kideríteni, hogy pontosan ki bűnös. Hát elég nehéz. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Na jó, de az, hogy ez előfordul még nem jelenti közvetlen azt, hogy a kártya okozza. A játék a rendszeren fut, és nem csak a kártyán. Bármilyen probléma a teljes rendszer működésében kihat a sebességre, így komolyabb vizsgálat nélkül esélytelen megmondani, hogy a kártya, vagy más a ludas.
-
-
Ybron
senior tag
Es szerinted a tied mivel er tobbet ?
Semmivel. Annyi hogy kapsz hozza oklevelet, amit kirakhatsz a szobad falara de kutya se fogja megkerdezni hogy mi az, ha meg si kerdezi es meghaljaa valaszt legffeljebb kirohog.
Masik meg hogy 3-Way SLIben tudja a 16x/16x/16x, 3-way SLI + PhysX 16x/16x/8x/8x
es van hozza meg EVGA Control Panel (ECP), de az jar a 761 is.
Tehat akkor van ertelme a 759-nek ha 3 kartyat kotsz ossze sliben, de akkor mar ott van 762 isEgyebkent:
[link]SzerkRI/OS
Ertem en azt, de most EVGArol megy av ita -
tome.jr
addikt
A 2 magos felállásban visszaraktam a 16x slotba, a min fps 50 volt és úgy láttam hogy átlagban többet volt a számláló 60 fölött mint alatt. A 8 slotban többnyire 60 alatt volt az fps, néha felugrott 70 körüli értékre.
Összegezve szerintem elég egy 2 magos proci, nálam egy soft tuningos rendszerben 50-70 fps-t produkált.
-
sniper elite
senior tag
Tudom, de nem élek 3db 5970 karival, elég egyenlőre egyel bajlódni
De az alaplapommal nagyon megvagyok elégedve, azért ajánlottam a srácnak is, mert nem érdemes már tömegszemét forma asus meg giga vagy msi lapokba fektetni! Sose olvastam még olyat, hogy egy felsőkategóriás EVGA lap cserbenhagyott volna valakit!
-
RI/OS
addikt
Ja vehet majd 6 magos procit potom 1000 dodóért, tényleg jobb megoldás az X58.
De legalább vehet bele valamit késöbb
CF-ben jobb az X58, meg memória sávszélben is (bár ez játék alatt nem számít)
a 860 meg a magasabb órajel miatt veri a 920-at, tuningnál kb. ugyanaz a két proci.
De árban is kb. egy kategória, az 1156-os lap meg annyival nem olcsóbb, szóval én biztos, hogy X58-at vennék. 1156-ba már nem jön semmi, X58-ba még esetleg jöhet egy olcsó kat gulftown. Illetve jön még bele az i7 930, picivel magasabb órajelen. -
zuchy
őstag
-
RI/OS
addikt
Nemhiszem, hogy túl sok reklám kéne neki egyébként
A GX2 időkben meg abból kb. 4x ennyi rohadt le.Mondjuk én a 2 gpu-s megoldásoktól mindig is viszolyogtam.
Inkább megveszem a legerősebb egymagost, vagy abból kettőt.2gpu, egy nyákon+még a feszszabályzók.
Ez megküldve 400wattal 100fok körül. Ámen
Én azon csodálkozom, hogy ezek múködnek huzamosabb ideig
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- Csere-Beszámítás! Corsair Dominator Platinum 2x32GB (64GB) Kit 5200MHZ DDR5
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest