- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Aurát vált a Vivo V60
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
ADAM1337
nagyúr
Semmi értelme ennek a kihajtsa dolognak.
A mai játokoknak elég egy 4 magos proci.
Ha pl 1280-ba játszol biztos cpu limited lesz ergo húzni kell a procin viszont ha már vga limit közeli beállításokon játszol értsd fullhd max beállítás ott mindegy milyen cpu-d van vga limited lesz, avagy egy 4magos amd-vel ugyan annyi fps-ed lesz mint egy i7-el. -
gombcomp
senior tag
Nem hiszem,hogy az ASUS előbb adna ki WHQL drivert az ATI-nál,vsz. a hotfixet gyúrták át,hiszen a 10.1 is arra épül.
És még egy baki a nagy sietség miatt:
"Utólag kiderült, hogy az AMD a Catalyst Control Center verzióját elfelejtette módosítani, így nem a 10.1-es verziószámot írja ki az információs modul. Ez természetesen a meghajtó működését nem befolyásolja." Írja Abu85 a címlapos cikkében. -
rocket
nagyúr
En teljesen nyugodt voltam, vagyok is
"ati bocsánatkérését viccnek szántam, ha elolvastad volna a hozzászólásaimat"
Pedig hianyoznak a hozzaszolasbol az erre utalo jelek, ezert is kerdeztem ra, persze utolag mar ugye....
Osszefoglalva a lenyeget:
Vannak elromlo HD5970 kartyak (pont)
Egyelore semmi szeria hibara utalo jel nincs (pont)
Ha szeria hiba ugyis ki fog derulni (pont) -
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem teljesen. Ami a vásárlónál előjön az olyan hiba, ami az adott termékre vezethető vissza. Rossz a kártya egyszerűen. Garira kell vinni és remélhetőleg az új jó lesz.
A specifikált hiba - amiről Gorneck23 beszél - az az Acer tesztprocedúráján jön ki. Ezzel kapcsolatban csak ő tud komolyabb felvilágosítást adni. Ez persze nem azt jelenti, hogy a júzernél előjön, mert általában a tesztprocedórák olyan körülmények között tesztelik az adott rendszert, amit a júzer otthon jó eséllyel nem tud előállítani. Ettől függetlenül a gyártó dönthet a forgalmazás kizárása mellett. -
rocket
nagyúr
"mikor kifogynak az érvek jön az "ovizás"?"
Ezt inkabb magadtol kellett volna megkerdezned amikor leirtad azt a hozzaszolast (#503) amire irtam.
"neked is 5970-ed van?"
Nincsen HD5970 kartyam, ahoz amit leirtam nem is kell legyen, az egesz vita arrol szol, hogy mert elromlott nehany kartya amikrol a felhasznalok a forumokon irogatnak azt ugy probaljatok beallitani, mintha valami szeria hiba lenne, es keptelenek vagytok felfogni amit mar parszor leirtam, hogy tokeletes, el nem romlo muszaki termek nem letezik, es nem is fog.
"én nem sz@rom a pénzt, úgy hívják, amit csinálok h munka, és elvárnám, h nem vernek át"
Hihetetlen, hogy meg mindig nem sikerult felfognod a lenyeget, nem vert at senki, hanem sajat elvarasaid aldozatava valtal azaltal, hogy azt gondolod egy premium kategorias termek nem tud elromlani.
"nem azt várom h MINDEN darab jó legyen, de szvsz és mások szerint is (kivéve titeket, szakembereket) GYANÚSAN SOK a rossz db"
Utolso ket toled idezet resz eleg ellentetes dolgot sugal, elsoben ugye atveresnek gondolod, mert elromlot a kartyad (vagy meg csak erre utalo hibakat produkal, most nem emlekszem hirtelen mi a pontos gondod a kartyaval), a masodikban meg azt irod nem varod el, hogy minden darab jo legyen
Mar megint elovetted a "sok" szot, pedig mar vagy 5x leirtam a lenyeget. -
XoZ
aktív tag
Az majd idővel talán kiderül, hogy mi okozza a hibát, de addig nem lehet sorozathibáról beszélni. Sajnos nem lehet tökéletes terméket gyártani, ezt el kell fogadni, ahhoz túl bonyolult dologról van szó.
Néhány kártya meghibásodási aránya (forrás: hardware.fr):
- NVIDIA GeForce GTX 260 : 2.4%
- ATI Radeon HD 4850 : 3.3%
- NVIDIA GeForce GTX 295 : 6.5%
- ATI Radeon HD 4870 : 6.1%
- NVIDIA GeForce GTX 280 : 8.3%
- ATI Radeon HD 4870 X2 : 10.5% -
rocket
nagyúr
Az eladott, es elromlott kartyak pontos mennyisege nelkul nem lehet definialni azt, hogy mi szamit soknak, igy amit irtal annak nincs semmi alapja.
Dual GPU-s kartyaknal jellemzo, hogy joval tobb megdoglik mint a single GPU tarsaikbol, altalaban 7%-os elromlasi arany szokott jonak szamitani a muszaki termekek eseteben.
Szeria hiba az amikor tudni lehet, hogy jo esellyel biztosan elfog romlani (valamilyen alkatresznek koszonhetoen, Corsair eseteben amit peldakent emlitettel a memoria IC volt a ludas a dologban), es nem az amikor 1000 kartyabol 100 elromlik, meg az elso szerias Xbox360-at se lehet szeria hibasnak tekinteni, pedig annak az atlagosnal joval magasabb az elromlasi aranya.Ilyen urban legendak mindig kialakulnak, regebben (ha jol remlik a Sapphire x1950XT volt) amibol kerult Magyarorszagra egy szallitmany, es az atlagosnal tobb romlott el, ezt meg nehanyan ugy ertelmeztek, hogy minden kartya rossz.
-
rocket
nagyúr
"ATI nem adott még ki vmi magyarázatot? nem hallottam még arról h bocsánatot kértek volna..."
Ezt viccnek szantad?
#490: Mi szamit nalad soknak?
Akinek nincs gondja nem fogja napi szinten beirogatni a forumokra, azok irnak ilyen helyre altalaban akiknek valami problemaja van,de ettol meg nem lesz sok az elromlott kartyak aranya, csak mert a forumokon par szazan panaszkodnak.
Akkor irhatnad, hogy sok romlik el, ha tudnad mi szamit annak, ~700000 eladott kartya melle nem szamit soknak az a par szaz felhasznalo aki a forumokon panaszkodik. (ha van ennyi panaszkodo felhasznalo egyatalan.) -
zuchy
őstag
-
eladohardver
őstag
-
gombcomp
senior tag
Valamit belefejlesztettek a BIOS-ba,illetve a driverbe is.
Ez onnan látszik,hogy más a diverpack mérete a ref.hez képest,és az ASUS BIOS-ok
határfrekvenciája a CCC-ben magasabb mint a többi.Ne gyertek avval,hogy az RBE-vel
(Bioseditor..) ki lehet tolni a frekit,mert nem ilyen egyszerű...ez nem működik,kipróbáltam.
A moddolt 5870-et nem tudta kezelni a driver,ha rátettem az ASUS cuccát akkor minden a
helyére került,tehát valami trükk (vagy tudás) van a kezükben. -
gombcomp
senior tag
Az alap 5970-re és a procira szerintem elég lesz a 650W,de az 5870 órajelénél már jelentősen megnövekszik a teljesítményfelvétel.
Csak fesz. emeléssel érheted el a 850/ 1200 -at,valamit variáltak a tápellátásnál és ezért furcsákat csinál az 5970 órajel emeléseknél.
A sima 5870 alapfeszen simán viszi a 900 körüli GPU frekit,míg a duplamagosnak lell
bőven feszt adni.(Ez csak az én személyes tapasztalatom...) -
picur220
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest