- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
- Yettel topik
- Légies iPhone halvány színei
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
Aktív témák
-
Keitaro
addikt
Ismered.
Elnézést a billentyűzetem fele rossz, úgyhogy pár ékezet hiányozni fog
Mivel a legelterjedtebb TFT-k 1280-as natív felbontással rendelkeznek és ráadásul nem is a TOP minőségűek azok amik minden asztalon megtalálhatóak, így bár lehet én vagyok maximalista a legtobbon a nem natív kép elég randa tud lenni. Így nem akartam az 1280ból engedni, főleg, hogy később erősebb kártyák kerültek be, ha ott meg 100-200FPS-t mutogatok az se jobb, így is van chart 200 felett.
Melyiken veri meg a Pro az XT-t egyébként? Mert ezt kaptam még az arcomba
Minőségi beállítások miatt hasonló. Ha belovom a legkisebb kártyán játszhatóra akkor a tobbi persze brutális eredményeket fog produkálni. Akkor most melyiken is lőjjem be játszhatóra? Mindenképpen lehet rajta fogást találni. Mivel végül 22 kártya lesz az egészben, így egyikhez sem akartam igazítani. Szűkebb tesztben el lehet ezzel játszani, ekkorában azonban _szvsz_ érdemes, az arányok kijonnek így is, ha az érdekel melyiket érdemesebb megvásárolni. Jovo héten pl 8800GTX biztos nagyon jól teljesítene 800*600-ban szűrők nélkül de minek...
Btw, építő jellegű kritikákra nyitott vagyok, ha valakinek van otlete, hogy szűkos határidő mellett minek lenne értelme szerinte, akkorkozolje. Ha tényleg jó otlet, legkozelebb úgy lesz. -
Olasza
aktív tag
Pedig elég egyszerű a választás!
Ha foglalkozol a géppel, és egy fél év múlva is hajlandó vagy kártyát cserélni, akkor egyértelműen 1950pro, mert az eddigi játékoknál ő a nyertes. Ha hosszabb távon gondolkozol (nekem az előző kártyám közel 3 évig szolgált), akkor 2600XT, viszont ne várj tőle max részletességét és hatalmas felbontást.
Nálam sajnos most jött el az ideje a fejlesztésnek, és én már nem akarok DX9-es kártyába fektetni, hisz évente csupán 2-3 szor ülök le játszani, viszont filmeket annál többet nézünk. Tudom, hogy a 2600XT nem éri el az elvárt teljesítményt, de ha kevés lesz, veszek használtan mellé egy másikat. Viszont nekem nincs kedvem folyton cserélgetni, ezért is veszek inkább 2600XT-t. -
GuMipOkE
senior tag
Hát az általad belinkelt tesztek között is volt mérés, és azok alapján a GDDR3-as jelentősen kevesebbet fogyaszt a 4-eshez képest. Full loadon valahol 40-50w között...
[link]
A terhelt állapotnál azt is figyelembe kell venni, hogy a CPU, és minden alkatrész több naftát eszik. Tehát a fogyasztásnövekedés nem csak a vga számlájára írható...
Mod: most látom, hogy elvileg a linkelt tesztben elvileg a GDDR4-es szerepelt. Mind1, a 3-asnál a 40-50w klappol...
[Szerkesztve] -
rocket
nagyúr
Azert az iceQ hutes egy plusz a HIS mellett
HIS a weboldalan elegge felrevezetoen irja a bundlet, mert Valve kuponrol irogatnak a bundle reszekent gddr3 zalman hutessel szerelt valtozatnal [link], de ez nem a black box kupon, meg csak nem is kupon, minden radeon kartya melle letoltheto hl2 deathmatch es a hl2 lost coast csak steamet kell felrakni -
keszegduda
őstag
Csak az a furcsa, hogy ekkora órajelek mellet miért nem tud felülmúlni egy 8600GT-t? Azt tudom hogy különbözőek azok a bizonyos steam procik, de azért ekkora különbségek legyenek...Egyedül a CoH-ban vert el a GTS-t. Talán a DX10-ben jobban fognak majd teljesíteni? Volt lehetősége lépni ATI-AMD-nek, de ezt nam használta ki sajnos.
-
Alvin_ti4200
félisten
szerintem totálisan felesleges az 512 MB VRAM, a 3 napos teszt bebizonyította (ahol számítana, ott meg már úgyis lassú mindegyik kártya, ami ebbe a kategóriába esik). Szerintem még lehet javítani a HD-k teljesítményén, UT3-mas engine-ben nagyon jól szerepelnek, szóval aki UT fan az nem kérdés mit vesz
Nagyon kíváncsi vagyok és nagyon sajnálom, hogy jelenleg nem állt módomban letesztelni a HD 2600-ak Geometry Shader-ének a teljesítményét, mert ahogy nézem az valami beszarás, milyen gyors. Nem lepődnék meg, ha az első natív DX10-es játékokban hullára vernék a 8600-akat, lévén a fizikára ha minden igaz a Geometry Shadereket fogják használni a programozók. X1950Pro/GT-ket nagyon-nagyon régen teszteltem már, őszintén szólva nem is emlékszem rájuk
Én abból tudok kiindulni, hogy a Sapphire HD 2600XT ára valahol 26-27 ezer forint környékén lesz, az Asus X1950Pro 35 ezer jó magyar pénz (ugye itt most hangerőben is egált próbálok mondani), ami lássuk be, hogy 30%-kal több, és valószínűleg a régebbi és ROP-igényesebb DX9-es játékokban is kijön ez a különbség. Viszont amit a jövőt illeti nem vagyok benne biztos, hogy nem lesz a két kártya egálban (csak az X1950Pro nem képes DX10-es kódot futtatni), a Lost Planet (bár elég elbaszott egy engine-je van) rámutatott, hogy a HD 2600-akban azért van kraft, csak a mostani játékok nem fekszenek még annyira nekik. Viszont a felépítésből látszik, hogy abszolút DX10-es a kialakításuk, ergo ott jobban előretörhetnek ebben a sűrű mezőnyben. Nekem ami miatt nagyon, de nagyon megtetszett (még a HD 2600Pro is), az a minimálisnak mondható fogyasztás, az alacsony hőtermelés, a korrekt (és jövőbiztosabb, ha lehet erről beszélni) teljesítmény, a natív Crossfire és az UVD, amivel komoly összegeket lehet lefaragni a procivásárlásból (igaz a 8500/8600-ak is ugyanolyan jók ezen a téren). Hangerő mondom nulla volt, pedig a Sapphire hűtője majdnem full alu (ha jól néztem) és egy deka heatpipe nincs benne, ráadásul a venti is kicsi és alacsony fordulatszámon jár (20%).
[Szerkesztve] -
Alvin_ti4200
félisten
milyen ramokkal van szerelve?
Sapphire HD 2600Pro -> 2.0 ns Quimonda DDR2, 1100 MHz-en gond nélkül ment, feljebb nem tudtam nyúzni (értsd: nem tudtam kipróbálni, hogy bírja-e, GPU a Catalystban beállítható max. 660 MHz-en lazán ment, érezhetően van még benne tartalék, reméljük gyorsan megoldják, hogy 3rd party progival is lehessen tuningolni őket)
MSI HD 2600XT -> 1.4 ns Hynix GDD3, nem tuningoltam, tesztek alapján nem sok tartalék van benne
Atitool kezeli rendesen?(elvileg az ujban már támogatja)
kezeli, de órajelet nem tudsz benne állítani, mert egyből visszaállítja alapórajelre sajnos
lesedted a hűtőt?(ha igen mennyire gányul van pasztázva? )
nem szedtem le egyiket sem, a Sapphire HD 2600Pro (és valszeg az XT is, mivel megegyezik a hűtőjük) eszméletlen halk és a tesztpadon max. 61 fokig sikerült felkergetnem. Az MSI HD 2600Pro GDDR3 66-67 fokig, a HD 2600XT 512 MB pedig 73-74 fokig ment fel, utóbbi viszont plusz hűtés nélkül egyszer szemetelve fagyott, egyszer pedig újraindult. 12 centis Glacialtech Silent Blade hűtővel a seggükön 40-50 fok között mozogtak fullon (az XT nagyon közel volt az 50-hez).
a Sapphire mint ventis- mennyire hangos viszonyitva x1650Pro-hoz(esetleg ha van dB az lenne az igazi)
nagyon hasonló hangja van, és emlékeim szerint a Sapphire X1650Pro is baszott halk volt.
hány fokos a GPU alapon és terhelve?
alapon Sapphire HD 2600Pro olyan 43-45, terhelve 61, MSI-k pedig 50-55 körül mozognak alapon és 66-67 illetve 73-74 fok fullon, de passzívan nem használnám őket sem télen, sem nyáron.
[Szerkesztve] -
Alvin_ti4200
félisten
MSI csomagban mi volt? kártyán kivül és driver cd-n kivül? 7.6-al teszteltél?
fogyaztás tényelg nem éri el fullon az 50W-t?
DVI->HMDI átalakító, meg papírok. Igen 7.6-tal teszteltem. Fogyasztásról nem tudok nyilatkozni, nem volt műszerem, amivel kimérjem.
UVD hogy működik?érezhető?
x2 3600 elég neki?
CF-ben megéri e?
igen, igen, nem biztos
hány rétegű a nyák?
passz, nem számoltam meg
letesztelted amit kértem?
láthatod, #1713, fasse érti -
ftc
nagyúr
jah lemaradt pár kérdés
milyen ramokkal van szerelve?
Atitool kezeli rendesen?(elvileg az ujban már támogatja)
lesedted a hűtőt?(ha igen mennyire gányul van pasztázva? )
a Sapphire mint ventis- mennyire hangos viszonyitva x1650Pro-hoz(esetleg ha van dB az lenne az igazi)
hány fokos a GPU alapon és terhelve? -
TomBoy1986
veterán
Nagyon kíváncsi vagyok rá, hogy mikorra is fognak a játékok készítői átállni erre a programkódra.
Őszintén szóval az egész egy nagy szokásos maszlagnak tűnik, amivel kábítják csak a népet.
És hogy miért? Hát mert azzal a lendülettel ítélnék halálra egyelőre a játékot, mivel a háztartásokban található gépek jelentősebb hányadában van DX9-es kártya. Szóval...szerintem, mire nagyon kell a DX10 addigra ez a kártya igencsak a múlté lesz.
De attól még a kedvező árfekvése miatt egész jó alternatíva lehet -
adalbert1
veterán
Akkor még akár valami jobb is kisülhet belőlük ha tényleg így lesz + driver optimalizáció.
Mondjuk nem tudom, hogy mennyire látványos javulást érhetnek majd el azokhoz az értékekhez képest, amiket itt produkáltak, remélem sokat, mert ha nem akkor csak a köv. középkategória kártyái tudnak majd valami használhatót produkálni dx10-ben. -
Alvin_ti4200
félisten
-
TomBoy1986
veterán
Még mindig probléma a fogyasztás?
Egy X1950Pro hozzávetőlegesen 65W-ot fogyaszt terhelés alatt. Terheletlen állapotban pedig ~25W-ot. Nem igazán értem, miért fontos. Nagyságrendileg ugyanaz.
És annyira nem megy ma rosszul idehaza, hogy 10-20W-on kellene szarakodni. Nem hiszem, hogy sokan lennének olyanok, akik fogyasztás alapján választanak maguknak a számítógépbe alkatrészt (persze nem végletekben kell gondolkodni, mint VIA C3 és Prescott) -
Komplikato
veterán
Ehhez kéne egy értelmes DX10 progi amivel tesztelni lehet(ne), itt léphetne képbe a Crysis demo ... de mostanában nagy divat mindenre azt mondani, hogy nem lesz demo, vagy csak megjelenés után.
Ha jól tudom a Bioshockból se lesz, az már ilyen félig Dx10-es UE3 motort használ pedig. -
TomBoy1986
veterán
Akkor a többiek ára jelentősen megnövekedne, mert a nyák rétegszáma - bonyolultsága - erősen kihat az árra, ugyanis bonyolultabb gyártástechnológiát igényeg, precízebb gyártósort, több anyagot...viszont a tervezés egyszerűbb.
Én nem tartom valószínűnek a 8 rétegű nyákot.
[Szerkesztve] -
Komplikato
veterán
Nem kamu, hanem a vásárló tudatos megtévesztése ''törvényes'' eszközökkel. A 2x128 bit az 256, de ugye mind tudjuk, hogy SOKKAL lasabb mint ha 256 bit lenne ténylegesen. Én csak azt nem értem, hogy ha a GDDR4-es XT-hez úgy is másik nyák kellett, akkor miért nem valami 256 bites GPU alá csinálták meg?
-
VaniliásRönk
nagyúr
-
TomBoy1986
veterán
Nem értem pontosan mire gondolsz.
Nekem fontos az 1280*1024, mert annyi a TFT-m natívja. Szerintem az X1950Pro nem sok, sőt jelenleg ehhez az épp elég kategória.
Amúgy én 2 gameval szórakozok most, amikhez kell (Oblivion, TDU). De akkor én is kérdezek egyet. 1440-ben jó azt írtad, ha jól rémlik. Az volt valamelyik tesztben? Mert elkerülte a figyelmem. (a kérdés komoly, szóval nem kötözködök)
Egyébként ha jól tudom az induló ára 30K körül lesz. Szerintem akkor egy 1950GT jobb választás, mert a DX10-hez úgy tűnik nem lesz elég a kártya, pedig az elsődleges érv mellette az volt -asszem.
[Szerkesztve] -
Komplikato
veterán
A többség úgy is csak akkor cserél, ha látványosan gyorsabb, mint előző VGA-juk. Pl. egy X1300/X1600/1650pro tulajnak tán érdemes lehet. Én akkor cserélnél ha NEM lasabb a jelenlegi kártyánál, és plusz 10K-ból megúsznám. És mindezt csak azért, hogy menjen DX10-ben a Hellgate.
(Tudom elmebeteg vagyok)
Na meg nem utolsó sorban a H264 videól miatt, pár hete azt gondoltam engem nem érint, de pöttyet jobb minőség, mint a DivX.
Viszont így még sokat kell rá aludnom. (Amúgy remélem az elírás, hogy DVI-D van rajta az OCW szerint, azért csak DVI-I lesz az.)
-
TomBoy1986
veterán
Én hangot is adtam annak, hogy nem lesz nagy durranás, de ennyire kakira nem számítottam - bevallom töredelmesen. Az egyik játékban a 7300GT-t sem sikerült leverni.
És hát általában a 8600GTS közelébe sem sikerült érnie. Akkor mi ennek a kártyának az ellenfele? Az a baj, hogy időnként a 8500GT.
Azt is mondtam, hogy ha az induló ár ilyen, akkor.... hát egyelőre ebben is igazam van.
Viszont egy jó hír is van. A 7.5-ös Catalysttel teszteltek. Ami ezért jó hír:
- [link]
- [link]
Az eddigi legszarabb Catalyst. Szóval fog ez még gyorsulni, mert most tényleg van némi lehetőség a driverekben. De az X1950-es szériától nagyon messze van ez a kártya teljesítményben - eszerint a teszt szerint.
Tipikusan 1024*768-ban szűrők nélkül használható kártya. Ez a véleményem.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
A TecPowerUp tesztje még hervasztóbb szerintem. Szóval nem nagy durranás ez a 2600XT. Ahogy sejtettük...
Szerk: Bár inkább azt mondanám, hogy az egész R6xx széria egyelőre nagyon felemás képet mutat. Ahogy a 8600GTS-től nem kaptuk meg az elvárt nagy durranást, nem kaptuk meg a HD 2900XT-től sem, és nem kaptuk meg a 2600XT-től sem. (Bár még talán a HD 2900XT relatív jobban sikerült, mint a 2600XT.)
[Szerkesztve] -
Zé_Mester
őstag
valóban nagyon jó teszt lett, és világosan látható ebből a tesztből is hogy a 8600GTS igencsak messze van még.
lehetséges hogy driver frissítések során gyorsulni fog, de ezt előre nem lehet megállapítani.
tuningolva is gyengén muzsikál (+7%,+4%), igaz megemlítették hogy a probléma nem a kártyával lehet hanem vagy a BIOS vagy a tuningprogram miatt.
''The overclocks are small, but it seems to me that this frequency is not the card's limit but a limit with the card's BIOS or the overclocking software.''
remélem javulni fog ez a része is a dolognak és akkor ...... talán -
Viszont valami nem stimmel a német teszttel: a Prohardveren ha megnézed a 8600GTS tesztet, és keresel azonos játékot azonos beállítással, akkor hatalmas eltéréseket tapasztalsz, s németeknél sokkal alacsonyabb FPS-ek vannak a tesztben!
STALKER, 1280x1024, 16xAF, PH / CB FPS értékek:
7950GT: 42 / 16,9
X1950Pro: 41 / 12,4
8600GTS: 45 / 16,8
7600GT: 23 / 7,3
Ráadásul a németeknél STALKER-ben a 8600GTS veri a 8800GTS-t? Röhej...
Ezen kívül a Company of Heroes esetében sem stimmelnek a dolgok.
Összevetettem a tesztkonfigot is: a németeknél egy 3,64 GHz-re húzott X6800 van a gépben, nálunk csak E6700 2,66 GHz-en.
Akkor most mennyire is megbízható ez a ComputerBase teszt?
[Szerkesztve] -
Igen, úgy néz ki, az újabb játékokban jobban teljesít. Reméljük, a driverek javulásával ez még inkább így lesz, illetve a régebbi játékokban (a Far Cry óta kiadottakra gondolok) is javul majd a teljesítmény. De legalább legyenek jászhatóak 1024x768+4xAA+8xAF mellett.
És valóban, a 8500GT-hez képest lehet azt mondani, hogy a 64 bites 2400XT is jól sikerült, mert nem egy esetben jobb az Ati.
[Szerkesztve] -
Pontosítok a ComputerBase játéktesztek alapján, 1280x1024 AA+AF off/on beállítások szerint: a két HD 2600XT a 8600GT és a 8600GTS között van sok esetben. A GDDR3 és GDDR4 között nem sok a különbség, mindkettő együtt mozog, sem a GT, sem a GTS nem ékelődik közéjük.
Erősorrend
Anno 1701: 2600XT < 8600GT < 8600GTS
COD2 : 8600GT < 2600XT < 8600GTS
Colin Dirt: 8600GT < 8600GTS < 2600XT
COH: 8600GT < 8600GTS < 2600XT
FEAR: 2600XT < 8600GT < 8600GTS
Gothic3: 2600XT < 8600GT < 8600GTS
Oblivion: 8600GT < 2600XT < 8600GTS
Prey: 8600GT < 2600XT < 8600GTS
R6V: 8600GT < 8600GTS < 2600XT
SS2: 8600GT < 2600XT < 8600GTS
SC4: 8600GT < 2600XT < 8600GTS
STALKER: 2600XT < 8600GT < 8600GTS
COJ DX10: 8600GT < 8600GTS < 2600XT
COH DX10: 8600GT < 8600GTS < 2600XT
Összpontszámok (első hely 3 pont, második hely 2 pont, harmadik hely 1 pont):
8600GTS = 3+3+2+2+3+3+3+3+2+3+3+3+2+2 = 37 pont
HD 2600XT: 1+2+3+3+1+1+2+2+3+2+2+1+3+3 = 29 pont
8600GT = 2+1+1+1+2+2+1+1+1+1+1+2+1+1 = 18 pont
Remélem korrekt a pontozás, jobb most nem jutott eszembe.
Egyébként én is max 4xAA-t használok meg 8xAF-et. Magasabb AA esetén egy FPS-ben nem nagyon észrevehető a különség, mivel úgyis mozgok folyamatosan. Maximum sniper kaszt esetén számít(hat), ahol nem a rohangálás a fő mozgásnem.
[Szerkesztve] -
Zé_Mester
őstag
nem tom , lehet csak én vagyok vak, de az első linkben amit megadtál, ott úgy jött le nekem hogy a 8600GT-és a GTS is veri az 2600XT-t.
azonban a második tesztben nem egyszer előfordul hogy a 8600GTS-t is veri.
igaz hogy a 2 tesztben más környezetekben tesztelték.
ha a második tesztből indulok ki, akkor sztem nagyon jó kis kari lett : alig melegszik, csöndes, olcsóbb mint a GTS és esetenként pedig gyorsabb is tőle. -
Én nem tudom, mit néztek a német tesztben, de a 8600GTS 14 tesztből 9 alkalommal kalapálja el a 2600XT GDDR4 kártyát. (Ezt a 1280x1024 AA/AF off/on beállítással készült tesztek alapján mondom. 1600x1200 nem való a középkategórának, másrészt nem is érdekel, mert én még mindig 1024-ben játszom, 100Hz-en.)
És számomra az sem vígasz, hogy DX10 alatt a HD gyorsabb, mert számomra a 10 FPS ugyanolyan játszhatatlan, mint az 5 FPS.
Viszont a COH DX10 tesztben vagy programban valami hiba lehet, mert nem hiszem, hogy egy 8800GTS 320MB kártyát kivégezne a 4xAA & 16xAF olyan szinten, hogy anélkül 33,6 FPS-t tud, bekapcsolva meg leesik 7,9 FPS-re. Ilyen szintű lassulást utoljára a DeltaChrome S8 kártyáknál láttam, ha bekapcsolták az AA-t.
[Szerkesztve] -
GuMipOkE
senior tag
A 1950Pro alapon gyengébb, mint a 8600GTS, de erőssebb mint a GT. Persze dx9-ben. A 2600XT ugyanezt fogja hozni.
(ha ennek a nyomorult 3DMarknak lehet hinni)
Ha nem így lesz, akkor mérges leszek, hogy hallgattam rátok abban, hogy várjam meg a 2600XT-t, és ne vegyek 8600GT-t még.
Na jó, nem leszek mérges, csak csalódott. -
-
Aktív témák
Hirdetés
- Majdnem mindenki a TSMC 2 nm-es node-jára vágyik, de van egy nagy probléma vele
- Autós topik
- Óvodások homokozója
- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
- Diablo IV
- BestBuy topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós kamerák
- További aktív témák...
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest