Aktív témák
-
válasz
juhi07 #37077 üzenetére
A GTA4 masszívan CPU limites, ráadásul nagyon kell neki az L2. Vagyis a legjobb választás egy húzott E8000-es proci hozzá, ha már maradunk a 2 magnál. Persze egy Q6600 lenne a legjobb, mert komálja a több magot. Az átlag 25 FPS-hez valszeg kell neked is erősen rántanod a procidon.
-
kavicssli
addikt
válasz
juhi07 #33107 üzenetére
én is ezzen tanakodok mert nekem valami 14.411 pontom lett!
Havernak 8800GTS-sel szintén kicsik pontszám volt de ó azt mondja hogy egy driver frissítés megoldotta az egészet!
Neked milyen driver van fent?!Nekem Hotfixes 8.10
3dmark05 13041 ez mennyire reális eredmény?! Mondjuk úgy érzem ez a 2.9ghz-es proci még kevés lesz alá!
-
Loituma69
őstag
válasz
juhi07 #31805 üzenetére
Ha nem rakod fel a hotfixet akkor hibásan jelenik meg a kép a játékban, fél képernyőnyi fekete folt 1 secre felugrik stb.. A hotfix miatt le kell törölni a drivert és feltelepíteni a hotfixes 8.10 drivert. Onnétól kezdve már tökéletes lesz a far cry 2. De biztosan lesz akinek más a véleménye bár én 2 napja nyomom a far cry2, de mégis lesz aki jobban fogja tudni, hogy mit tegyél!
-
Visormail
addikt
válasz
juhi07 #31805 üzenetére
Biztos hogy le kéne törölni a régi drivert, mert ez nem egy patch, azt írják amd-ék hogy ez a hotfix is egy külön driver+catalyst.
Na most azt írják, hogy DX9-ben csak a crossfire rendszereken gyorsít, DX10-ben gyorsít az egykártyás rendszereken is, viszont itt meg azt írják hogy az FC2 DX10-be laggol -
fdisk
őstag
válasz
juhi07 #30197 üzenetére
Az amd-k nem a tuningjukról híresek.Tom,mert nekem is volt.És pontosan ezért váltottam intelre.Arról nem is beszélve,h húzott proci esetében az intel erősebb.(pl.3.0ghz.re húzott c2d erősebb mint egy 3.0ghz-re húzott amd)
(#30199) Hunter2 :lehet,csak milyen áron?Az én 5600+ amd-et csak igen sok + fesszel tudtam 3.2 ghz-re húzni.Míg a mostani 8200-em alapfeszen viszi a 3.6-ot.
-
_Toka_
senior tag
válasz
juhi07 #30046 üzenetére
De ugye egy e8200 es is elég a hd4850 es alá
Tökéletes!(#30051) p3rgam3nt: Hát, ekkorát csak nem tévednek azok a progik, amiket pont arra találtak ki, hogy infokat nyújtsanak a videokariról. Mondjuk, az azért érdekes, hogy a gyártó véletlenül rossz dobozba csomagolja a kártyát. Főleg azért, mert így félő, hogy árulnak 512MB-s tartalommal 1GB-s felirató dobozokat is valszeg 1GB-s áron... Nos, az azért már szívás a köbön!
-
twine
veterán
válasz
juhi07 #30041 üzenetére
Nagy valószínűséggel nem!
Azért mert "xeon", attól még nem olyan gyilkos az az1,6Ghz! Legalábbis nem abban a dologban amire te használnád! A xeonokat szerverekbe találták ki!
Egyértelműen E8200! Ez játékokhoz tökéletes választás!
Igen, a 8500 még tökéletesebb volna! Ha még eddig tudnál nyújtozkodni! -
fdisk
őstag
válasz
juhi07 #26917 üzenetére
Elmondom az én tapasztalatomat.
Előzőleg egy 8800 gts 320-omvolt.
Váltottam 4870-re.Azzal a vga-val alapon ment a 8200-em.(2.66 ghz)
Betettem a 70-et,szintén alapon a cpu.
Futtattam egy démárkhatot,nyolcezer valamennyi pöttyöm lett.
No mondom ez igen kevés,nehogymár egy 70-es ua olyan legyen mint egy gts 320.
Felrángattam a prockót 3.6-ra.
És lett 12000 valamennyi pontom rögtön.
Az én véleményem viszont az,h igen is számít a cpu.Nem is kicsit!ja,és mielőtt vki megkövezne,tudom nem trémárkkal játszik az ember,de egy gyors összehasonlításhoz jó.
-
totyax
aktív tag
válasz
juhi07 #26917 üzenetére
Nem azt mondtam hogy biztosan nem fog, hanem hogy nem lepődnék meg ha nem változna. Neten keresgélhetsz crysis cpu teszteket, páldául ez, végülis nem hiszem hogy a kiegje nagyon befolyásolná az értékeket. Nekem nem tűnik annyira gyengének a procid.
-
totyax
aktív tag
válasz
juhi07 #26911 üzenetére
Ja hogy te azért akarsz cpu-t (+alaplapot) cserélni hogy gyorsuljon a Crysis?
Nem lepődnék meg ha egy fikarcnyit sem gyorsulna. Mint írtam ez nagyon vga intenzív játék.
Ha van kedved kipróbálhatod hogy mondjuk 200Mhz-el csökkented a procid órajelét csökken-e az fps, és ha igen, mennyivel... egyébként kilépve a játékból a feladatkezelőben is láthatod hogy mennyire voltak terhelve a magok... -
totyax
aktív tag
válasz
juhi07 #26905 üzenetére
Nem nagyon nagyon a problémádat. Ez a játék kifejezetten nvidiara lett írva, tehát atin gyengébben fut. Az fps-en úgy tudsz változtatni hogy változtatod a minőséget a játékban
Gyakorlatilag egy mozdulattal válthatsz gyenge, közepes, magas, csúcs között. Nálam 1280x1024, közepes minőség, AA 2x (!) ami magával visz valami árnyékolásminőséget sajnos magasra, na és így kb játszható. Ahol nincs sok minden ott 50-60fps, ha történik valami vagy robban akkor lehet akár 15fps isTúl nagy minőséget azért sem érdemes beállítani mert az az 512MB videómemória igen hamar elfogy... és ezt a középkategóriás gpu-t mégjobban visszfogja.
-
TTomax
félisten
válasz
juhi07 #26428 üzenetére
Asus P5E
ha CF-et valaha is akarsz vagy megfordult a fejedben akkor az Asus P5E,ha nem akkor inkább egy giga P45-t javasolok a wolfihoz...Jaaaaaaaaa,azt hittem csak a lap lehet 35..elnézést..akkor P45... Giga P45DS3 az is 20 körül van... az adott árban normális lapot nem fogsz kapni..esetleg Asrock...
-
Eagl3
veterán
válasz
juhi07 #25849 üzenetére
Attól függ mekkora felbontásban játszol.
Nekem E8400-am ha alapon van és 1280x1024-be játszok akkor érezhető, h. nem elég a proci. Illetve nem akarok hülyeséget mondani mert nem érezhető hanem látható az FPS külömbség (fraps-al) mintha 3600-on halytanám a procit. Bár nekem 4870-em van, de nálad is ez a szitu van kb.
Magasabb felbontáson meg édes mindegy menyin halytod a procid mert a VGA lesz a limit nem a processzor. Ez leginkább FULL HD felbontásban jön ki és afölött, de 1680 ban is érezhető elég rendesen.
Rem érthető így leírva
-
katt777
félisten
válasz
juhi07 #23705 üzenetére
Ó, minő tudatlanság!
Senkinek nem volt itt még ATI VGA-ja?
38xx topic felé sem járt senki?
Tweakforce-ék optimalizálják a ref. ATI Catalyst-et. Az eredmény: kiegyensúlyozottabb teljesítmény, jobb tuningolhatóság, kevesebb bug. A gyorsulás/kiegyensúlyozottság mértéke persze gyártónként eltérő lehet. No és 38xx-asok esetében sokaknál előfordult, hogy a Catalyst valamiért nem települt rendesen, vagy hibákat okozott, míg az XG driverekkel OK volt minden. 48xx karikról nem tudok nyilatkozni, de nem hiszem, hogy pont ezen rontottak volna. Amúgy az oldalukon van pár infó róluk.
Mielőtt valaki sebességcsökkenést tenne szóvá, jó előre szólok, hogy alapból az XG CCC magasabb minőségi beállításokkal települ. Ha valaki kényszerített módot használ, ajánlott a Catalyst AI-t alacsonyra tenni, máskülönben nem műxik, de ez amúgy is igaz CCC-re, csak a gyári driverek alapból ezen vannak. -
-
$p@rr0w
őstag
válasz
juhi07 #23282 üzenetére
Ez nem ide tartozik, de én intelt javasolnék, hogy milyent az a pénzmagtól függ... Mondjuk sztem ez miatt ne cserélj, amúgy is egy vicc az RSV2, semmi nem garantálja hogy intelen jobb, mivel ott is sok gond van vele, haveromnak ugyan ilyen procival mint nekem csak Vistán nem szaggat pl. inkább próbálkozz patchekkel, új winnel driverrel stb. ha annyira játszani akarsz vele. Amennyire néztem nem rossz a procid, hogy cserélni kelljen.
-
dzsóbácsi
aktív tag
-
Visormail
addikt
válasz
juhi07 #23288 üzenetére
Hát azt nem tudom, de én olyan részen nem nagyon voltam hogy "terrorista hunton, egy nyitott pályán ahol sokan vannak" Egyszer kezdtem terrorista huntot az elsőt próbából hogy milyen, nem tudom annál van e gépigényesebb is később, nem sikerült végig vinni, csak azt tudom hogy nem akadozott.
-
munky
őstag
válasz
juhi07 #23262 üzenetére
Én nemrég vettem még 2X1GB-ot de jelentős különbséget nem vettem észre. A 64bites Vista elég jól kihasználja de egyébként nem sok jelentősége van (majd talán ősszel lesz pár olyan cím aminél szükség lehet 2GB-nál több memóriára: FC2, GTA IV, de ez sem biztos).
Esetedben szerintem a CPU a szűk keresztmetszet.
-
vfeco
aktív tag
válasz
juhi07 #18197 üzenetére
Elolvastam a tesztet Toxic 4850-ről! Ezt kell megvenni. IDLE 38 fok, teljes terhelés 60-65 fok és szinte semmi ventizaj. Gyönyörűen húzható, és számomra ami még fontos volt: 1280*1024 (a monitorom natív felbontása) CoD4 megverte az alap 4870-et.
(4870 alapon: 121 fps, 4850 Toxic OC: 124fps)
Jájj, erre vártam már rég!
Aktív témák
Hirdetés
- Filmvilág
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ingatlanos topic!
- Gumi és felni topik
- Autós topik
- További aktív témák...
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged