- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
Aktív témák
-
brd
nagyúr
válasz
_Toka_ #49318 üzenetére
Miért, szerinted ma a játékok hány %-a hatékony? Nézz meg pár, mondjuk 8-10 éves játékot, ami a CPU-t használta a 3D-re is, és nézd meg, hogy egy most készült programban ugyanolyan látványhoz milyen HW kell. Nyilván figyelembe kell venni, hogy hány db. pontocskát tud kihányni magából egy kb. átlagos, vagy a feletti gép a fejlesztett program motorját használva, vagy hogy képes-e a víz alól jövő fény, levegőben lebegő porszemekről 60°-os szögben visszaverődő sugarait kiszámolni, de attól még nem az adott HW-re fejlesztenek továbbra sem, hanem az adott függvénykönyvtárra (vagyis nem az adott HW-t szólítják meg, hanem a függvénykönyvtárat). Gyanítom egyébként, ez ma már konzolon is így van, ezért is viszonylag egyszerű onnan portolni PC-re.
Skálázódás? Hány mai játék fut el mondjuk egy 2 éves konfigon teljes pompájában? Akkor milyen skálázódásról beszélünk? Vagy arra gondolsz, hogy ki lehet kapcsolni pl. az árnyékokat, vagy a megvilágítás bonyolultságát lehet csökkenteni? Marha nehéz ilyet leprogramozni... -
Májsztró
addikt
válasz
_Toka_ #49324 üzenetére
48000 ezer forintom most nem lenne egy kijelzőre. Teljes gépcsere volt most fejeztem be egy táppal. Valszeg egy év múlva lesz megint valami hasonló , addig ki fogom valahogy bírni 1280*1024-be
Nem is titkos vágyam. Teljesen jó ez nekem. Most csak azért nem dobnék ki közel 50E-t az ablakon ,hogy HD-be toljam a játékokat.
-
8nemesis8
veterán
válasz
_Toka_ #49309 üzenetére
Látom nem aprózod el.
Igazából nem vagyok nagy gémer sok tanulás mellett nincs időm játszani ,ami nem is baj.Viszont mostmár sulihoz is veszem gépet mert kell matlabhoz,programozáshoz meg egyébhez 1,7Core 2 duo laptopomba majdnem gyenge és körbeérdeklődök, akkor már néhai játékra is venném.Olyanok érdekelnének, hogy Cod 4? Gta 4 (esetleg),World in Conflict.Ilyenek menne e azért mondjuk full közeli grafon?GTA4 gondolom nem, mert az enyém optimizálatlan, ahogyan olvasgattam róla.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
_Toka_ #49188 üzenetére
Sikeresen frissítettem a drivert. Egyből van egy szembetűnő különbség ez és a 8.5-ös között. Még pedig az, hogy ezzel a driverrel egyből 1680x1050-es felbontásom lett. A 8.5-ös felrakása után viszont én kellett beállítsam, mert asszem 1024-ben volt.
A 8.5 törlése után a programok telepítése és törlésében csak az ATI szoftver eltávolító maradt meg, de a program filesben töröltem az ATI technologies mappát.
Most ez a Catalyst a gép elindulása után egyből kirakott egy kis ablakot, hogy regisztráljam a kártyámat. Rákattintottam és ezt az oldalt hozta be. Regisztráljak?Majd holnap tájékoztatlak titeket, hogy jó-e így.
Viszont ha még ma kifagy, akkor rewindows, ami után hosszú órákig telepítések.
Vista nem fog járni az én vinyómon!
Köszönöm szépen az eddigi segítségeteket!
(#49189) lsc: Nem kellett megadni semmit szerencsére. Két választási lehetőség volt:
1. Törölje a drivert stb... (ajánlott)
2. Töröljön minden ati-s izét, még valami chipszetes dolgot is... (nem ajánlott)
Mondanom se kell, hogy az elsőt választottam. -
lsc
nagyúr
válasz
_Toka_ #49174 üzenetére
Ha az időt nézed közben írtam, nem utána /nem vagyok gyorsíró/.
Mod vzsryl : Ha új rendszert raksz akkor ccc-vel : a videokártya telepítése előtt .net 2.0 /ez elég, nem kell újabb/, újraindítás, majd mehet a driver és a ccc telepítése együtt, majd újraindítás és kész . Ha pl. att, akkor .net nem kell, mehet a driver, újraindítás, majd mehet az att, újraindítás és kész . Ha működő rendszerre megy akkor az eszközkezelőben ati driver uninstall /az att-t nem kell, annak csak ki kell kapcsolni az automatikus indulását/, c:ati könyvtár törlése /ha oda engedted kicsomagolni az előző telepítésnél, alapból azt ajánlja fel/, újraindítás majd mehet fel az új driver, att aut indulás engedélyezése majd újraindítás . Soha nem volt még gondom ha így csináltam .
-
vzsryl
nagyúr
válasz
_Toka_ #49165 üzenetére
Prime95+Furmark már ment egyszerre, és semmi hiba nem történt. Tegnap felraktam ATT-t úgy, hogy ment CCC is közben. Egyszer újra is indult a gép, majd töröltem ATT-t. Aztán tegnap este kirpóbáltam 675Mhz-re húzva a GPU-t 3dmark06-ban meg Furmark-ban, de aztán visszaállítottam.
Egyébként a procim húzva van 3,3Ghz-re. Esetleg még ez beleszólhat.
Remélem ezek közül valamelyik mond számodra valamit. Ha így is tanácstalan vagy, akkor esetleg garancia, rewindows vagy csak driver frissítés?bozont: Múltkor már behalt egy Ram-om, azt cserélték, és ezzel megy rendesen. Az alaplapom 2 hónapos és Gigabyte, én megbízok benne. Eddig amúgy se volt semmi baja a 9500GT-vel, csak egy problémája volt eddig, az amikor a Ram-om meghalt 1 hónapja.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
_Toka_ #49163 üzenetére
Hőfokok biztos jók, 59 fokot tudtam max. kihúzni Furmark alatt. Játék közben meg nem tudom megnézni, mert ahogy leteszem tálcára, már vissza is hűti a kis Zalman 2D-s érték közelire, de sztem 50 fok fölé nem megy.
Tehát komoly baj van? Mit tegyek? gép újraindulás eddig csak 2D-ben volt. Ez a VPU recover először ma jelentkezett counter strike közben, és most COD4 pályabetöltésnél. -
válasz
_Toka_ #49036 üzenetére
Bekapcsoltam, ugyan úgy maradt. Igazából le kéne videozzam, de úgy úgysem lenne jó minőségű. Megpróbálom leírni: Szal ha forog a kamera akkor így csíkokban felfelé "épül" át a textúra. Tehát forgatom a kamerát horizontálisan és vertikálisan csíkok mennek fel és "épül" át a textúra. Nem tudom jobban megfogalmazni
-
old gray
addikt
válasz
_Toka_ #48912 üzenetére
[P:J]Nem akarok kavarni, távol álljon tőlem, hogy visszaküldejm / lemondjam a rendelést. Az Ipon meg olyan mint az időjárás... megjelenik az oldalukon 1-2 best buy alkatrész, amiből eladnak néhány darabot és másnapra megint eredeti áron van minden. Ez üzletpolitika szerintem, az, hogy azon a néhány darab 4870-en nem keresik magukat halálra nem fogja őket földhöz vágni, viszont látod: róluk beszélünk és ez nekik jó.[/P]
Madgie: köszi a lelki fröccsöt, v.mivel jobban érzem magam, de azért még egy sört meló után legurítok rá, hogy teljes legyen a lelki béke.
-
kfron
aktív tag
válasz
_Toka_ #48365 üzenetére
"Sajna, nem tudom most Neked megmondani, mire cserélnék a helyedben... "
Tudjad má'! Légy Férfi!
Egyébként meg, a mai játékok már nem izgatnak annyira
(valahogy egyre jobban hasonlítanak egymásra)...
Igazándiból "dévédézni" (is) kéne a kari, de azért a pár filmért, ami valóban jó, és érdemes megvenni Dvd-n, nem szeretnék dvd lejátszót venni... Ez a 14 kg-s PC meg úgy is itt van.
A monitorom amúgy is szélesvásznú... (A TV meg nem!)
-
kfron
aktív tag
-
katt777
félisten
válasz
_Toka_ #48355 üzenetére
Hol akartalak én belerángatni?
Nem idéztelek, még csak nem is hivatkoztam rád.
Nyilván, mint írtam, felesleges komolyan venni a plágiumot is, hiszen vajmi kevés jelentősége van közösségi cikkek esetében, csak szebb lett volna a hivatkozást megadni, mint az a duma, hogy "én nem olvasok semmit", mert minden plagizátor ezzel kezdi.
Amúgy persze, hogy bárki el tudja sajátítani, nem erről van szó (lásd előbb).
No ne OFF-oljunk, én elmondtam a véleményemet, tőled meg bocs, ha bármiből is úgy vetted ki, hogy bele akarnálak rángatni.sellerbuyer: Fejezzük be, és további jó munkát neked.
-
sellerbuyer
őstag
válasz
_Toka_ #48347 üzenetére
1. Nem akartam hírt verni, segíteni akartam, semmi többet. Az vérlázító, hogy egyeseknek ez csupán azért nem tetszik, mert nem tudják elnyomni az egojukat (nem rólad beszélek természetesen).
Én az írásra időt, energiát szántam, mert láttam, hogy szükség van rá. Sokkal kellemesebb dolgokkal is tölthettem volna a szabadidőmet.2. Mikor hurrogtam le én két embert? Aki belém köt, azt nyílván, de a többit nem nagyon értem...
-
Májsztró
addikt
válasz
_Toka_ #48255 üzenetére
jaja , hát ez sem lett sokkal egyszerűbb
Nem baj. Értem én amit mondasz. De ha nincsen hátránya neki a referencia sapphire-val szemben, és jobban a hőfokok, akkor bizony lehet hogy váltok. Azért kéne valaki , akinek van MSI radeonja, és akkor ki lehetne kérdezni ,hogy mi hogyan
-
->Raizen<-
veterán
válasz
_Toka_ #48176 üzenetére
Ha én beszaladtam ide akkor te kiszaladhatsz!
Más is irta hogy a meghibásodás viszonylag ritka úgyhogy elhiszem csak a kicsit aggaszt hogy 90 fokosak a ramok everest szerint a vgan terhelés alatt. Hiába van alatta egy rendszerhűtő hogy kitolja a meleget a vga alól. Valamit jelent azér hogy mikor win7 betölt 70 fok helyett 50 fok a kezdő hő aztán 68 70 fokig azér felmelegszik 10 perc alatt.
-
katt777
félisten
válasz
_Toka_ #48017 üzenetére
Értem én, csak pont a Grid az egyik program, amelynek a megjelenítési hibái nem illusztrálják az elvieket (és fölösleges miatta 1GB-os VGA-t venni).
Persze ott van még a Dirt és a GTA4 is.
Sajnos egyre több program nem azért készül, hogy szórakozz és jól érezd magad, hanem hogy a megvezetett fogyasztó szükségtelenül fejlessze a PC-jét. Mivel pedig a legtöbb user nem szakértő, ez működik is, legföljebb mi szívjuk a fogunkat, hogy már megint sz.patnak valamivel, miközben sok pénzt kiadtunk egy drága, jó minőségű VGA-ra, amelynek elméletileg fennakadás nélkül kéne vinnie minden játékot, ahogy a megfelelően optimalizáltakat természetesen viszi is.
butcher eu: Ez a Far Cry beépített hibája, a játékot patchelve is remekül működik. A megoldás: Játssz fullgrafikával DX9-ben, szebb, összetettebb, és nem is akad.
-
butcher eu
senior tag
válasz
_Toka_ #48017 üzenetére
én nem tudom, de nekem FC2-ben ha mindent fullra teszek, dx10 minden szűrőt, 1680x1050 (4870 1giga) akkor akad. de lehet valami patch kellene hozzá, mert kb 30-50Fps-el megy, és 5 másodpercenként leesik 2Fps-re. majd vissza. ez nem tudom hogy a kártya gondja-e? valami ötlet? ja és csak dx10-ben
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
_Toka_ #47987 üzenetére
Néztem már feljebb is.
Ez a max amit kihoztam belőle, de ez csak 3Dmark06 stabil
3.5Ghz stabilra be tudom lőni nagyjából, de viszonylag sok fesz kell neki, így nem bántom, ez a 3.2Gh nekem bőven elég.fagy53 Hát nagyjából ennyi a különbség. Nem sok. Esetleg SM3.0-ás játékokban a 14% jól jöhet. De hát ez a 3DMark06 elég régi már, A másik meg az, hogy nem is 1280x1024-ben tolom, hanem 1680-ban.
-
dangerzone
addikt
válasz
_Toka_ #47870 üzenetére
Hát...most van az első nap 2 hét után, mikor van időm itt is felbukkanni. Szorgalmi időszak vége.. 10 zh-m volt a héten. Na meg a beadandók. Imádok csőszerelvényt rajzolni...Egész éjjel, alvás nélkül meg pláne.
A green peace -től meg nem kell tartanod. Nem szeretem a zöldet. Meg most pénzem sem lenne cserére, mert kell pótleadási különeljárási díjra..
Egyébként sem látnám értelmét a váltásra egy 4850-ről. Max majd egy 5850-re, ha 30 k körül tudok megint szerezni, ahogy ezzel is tettem.
-
butcher eu
senior tag
válasz
_Toka_ #47836 üzenetére
egy biztos. megizzaszja a vasakat, mert én pl. a vízhőfokot csak azzal tudom rendesem megemelni, amikor tesztelem a vizes rendszer valamelyik új jövevényét. másfél óra prime sem emeli meg annyira a hőfokot, mint 8 perc furmark. és az is biztos, ha szőrösfánk nem eszi meg a kártyát, akkor egy játék sem fogja.
-
válasz
_Toka_ #47804 üzenetére
Nálam Crysisnál elég sokat számított a tuning 1680*1050-ben, több volt a min fps és érzésre is stabilabban ment. Mondjuk ott, ahol alapon is 80 fps van, ott tényleg nem számít.
(#47809) vergilx: csak pont a felbontást felejtetted el leírni.
(#47811) _Toka_: a kivétel pedig erősíti a szabályt!
-
JSaN
addikt
válasz
_Toka_ #47575 üzenetére
Még azon belul vagyok, novemberben vettem. De most akkor csereljem ki egy masik szar glaciatorosra? Akkor inkabb en is belaok a vga tuning hutosok koze
(CPU-ra se sajnaltama a gemini2-t
). A Musashi tetszik, bar egy kicsit draga, de egye fene jon a nyar es egyre melegebb a novemberben vasarolt gepem.
-
sellerbuyer
őstag
válasz
_Toka_ #47098 üzenetére
Chieftec GPS550-AB....
Új fejlemény: megfogadtam a tanácsot (végső elkeseredés) és használtam az Ati Tray Tools-t. Ezzel beállítottam a 750-et és végre működik is, a hűtést itt is 40%-ra állítottam. És most ott tartok, hogy még a 3DMark Vantage tesztek is lefutottak, bár az egyik proci tesztnél gubanc volt, de nem klasszikus fagyás, hanem valami érdekes izé, de ennek már inkább a procihoz van köze (arra /is/ vennem kell még egy normális PWM-es hűtőt). Emellett hiba nélkül futott az ATT saját hibatesztje, már megúntam úgy kb. 10 perc után, úgyhogy kinyomtam. A GPU hőmérséklet a teszt alatt 60 fokon maximalizálódott. A többi hőmérsékletet is figyelemmel kísértem és feltűnt nekem, hogy amikor fagyások voltak, a GPU MEMIO hőmérséklet volt 70 fokon (már miután kidobott Win-be a VGA a gémből, tehát előtte jóval forróbb lehetett). Úgy gondolom, ez okozhatta a fagyást alapvetően. De mindenképpen úgy tűnik, hogy az 500-as freki és a túlmelegedés az oka a fagyásoknak. Így most el tudok indulni vmerre legalább...kell egy normális VGA hűtő és 750-en kell járatni a GPU-t...talán ennyi lesz a megoldás.
Jelenleg keresek egy új BIOS-t a kártyához, mert vhogy nem tudom elfogadni, hogy automatán ennyire rosszul működjön. Úgyhogy ha az is meglesz (egyelőre csak régit találtam: Gigabyte 4870 1GB DDR5), akkor újra tesztelem.
Köszi mindenkinek a helpet!
-
brd
nagyúr
válasz
_Toka_ #46873 üzenetére
A hő nem melléktermékként keletkezik (fizikai szemmel nézve). Az információ nem energiahordozó, a kártya pedig információátalakítást végez. A bemenetén is információt kap, és ő is azt ad ki a kimenetén. Az összes tevékenysége abból áll, hogy a felvett áramot a bemenetén kapott információk alapján irányítgatja a kártyán belül ide-oda, majd a kimenetén ezen irányítgatás információit bizonyos időnként kiküldi. Az irányítgatás közben, az áramkörök tulajdonságaiból fakadóan hő keletkezik, és emiatt a felvett áram majdnem összes energiája arra megy el, hogy ezt a hőt létrehozza (a majdnem azért van ott, mert távozik még pl. elektromágneses hullám is, de ezeket most hagyjuk, elhanyagolható). Tehát szinte az összes felvett energia (áram) hő formájában távozik el a kártyáról. Ha ezt sikerül megérteni, akkor azt is, hogy ez (mármint a hőtermelés) miért független attól, hogy hogyan hűtöd a kártyát (persze nem teljesen független, mert az áramvezető-képesség függ a hőmérséklettől, de a kártyák működési hőmérséklettartományában ez nem okoz lényeges változást).
Egyébként nem én írtam, hogy szobahőmérsékletet kellene vizsgálni, ez a vitaindító hozzászólásban olvasható:
Akkor a mikrót is eladhatod, meg radiátort is szereld le nyugodtan mert fázni sose fogsz az fix ha tényleg passzívban használod.
Na ez nem igaz, és én erre reagáltam a fentiekkel.Szerk.: na közben már írták. Ilyen a meló közbeni fórumozás...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
_Toka_ #46873 üzenetére
M@trixfan: Jaja, de azért nem mindegy az élettartam szempontjából hány fokon megy a vga. Kondik is hamarabb száradnak ki, ha izzik a vga, ami lehet még szerintük "normális üzemhőfok". Bár az én GTX-em is 84 fokig melegszik alapórajelen, szóval az se leeányálom, pedig a GTX hűtésre nem szoktak panaszkodni (VRM meg 80-90fok körül mocorog). Igaz ezt 40%-os ventifordulattal hozza ahol alig van hangja.
-
dangerzone
addikt
válasz
_Toka_ #46677 üzenetére
Jah, ment az direct x 10-ben, há' hogyne ment vóna. Az volt a titka hogy a ramfoglalatba kellett tenni...
Egzee: Nekem sem jött be a Far Cry 2. Én megnéztem az intrót. Lőttem kettőt egy fegyverrel, aztán le is töröltem. Grafikája sem tetszett, olyan fakó volt az egész.
-
twine
veterán
válasz
_Toka_ #46600 üzenetére
...ha megengeded még annyit hozzátennék(amit nem fejtettél ki csak céloztál rá) hogy 32 bit alatt 2 gb, az egy programnak kiosztható RAM mennyisége a címezhető 4 GB-ból....erre van az a bizonyos 3gb-os kapcsoló(én Vista alatt használom), ami 1Gb-al megtoldja ezt,,,ennek ugyan semmi jelentősége ebben a topicban ahol játékokkal játszik a nagyközönség,,,és kevésbé munkára használja,,mivel, játékok alatt ebből a plusz 1GB-ból semmi előnyre nem lehet szert tenni....(bár crysis utolsó pályára kiváncsi volnék,,lehet majd még ha nagyon unatkozom kipróbálom)
Szóval ennek a kapcsolónak pld olyan memória éhes programoknál van értelme mint pld az Adobe After Effects...ott nagyon jól jön.....
ezt a kiegészitést utólagos engedelmeddel, csak azért gondoltam, ha már ramnál járunk és látom hogy vannak kollegák akik nem teljesen vannak otthon RAM fronton..... -
HSM
félisten
válasz
_Toka_ #46513 üzenetére
Szerintem nem a felbontás a lényeg, az már csak az utolsót teszi be az 512-es kariknak, pláne élsimítással... De még azok nélkül, 1680*1050-ben is bőven érezhető különbség van 1gb és 512mb között bizonyos játékoknál. (Főleg Crysis, GTA4, FC2... Meg amit nem próbáltam eddig...)
-
One79
csendes tag
válasz
_Toka_ #46461 üzenetére
Toka
Igazán köszönöm a választ, akad ilyen cucc a fiókban, de nem ilyenre gondoltam mint, hatékony, halk, olcsó hűtés.
HSM
Igazán köszi a pozitív hozzászólást, azt hiszem megpróbálom egy Noctuával párban az AC Accelero S1 rev 2 bordát.
Ha még van valakinek egyéb javaslata továbbra is várom.
Aktív témák
Hirdetés
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Autós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Nagyrobogósok baráti topikja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Quadro FX 570 eladó
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest