- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
rup1u5 #45195 üzenetére
Ja, hát ahol nem lefizethetőek a fogyasztóvédők és a bíróságok, aztán egy apró hibáért is 100M USD-s kártérítést fizethetnek, ott nagyban meg van támogatva a fogyasztóbarátság.
Gaboman: Csak arra lennék kíváncsi, mit tud a karid valóban max grafikával a játékban. De pusztán ezért nem kérem, hogy vállald a kínlódást és az időveszteséget a modokkal és az ini-buherálással.
DigitXT: Már írtam (némi maliciózus megjegyzéssel bizonyos "szakértők" "szakértelméről"
): a Sapphire természetesen engem igazolt, és cserélte a kártyát.
Ma olyan korrekt garos ügyintézéssel találkoztam egy üzletben, hogy még mindig nem tértem magamhoz!
Hát, meglepődtem, az szent igaz! Még most is a csillagállásokat tanulmányozom.
De tuti vissza fogok menni oda vásárolni.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
rup1u5 #45065 üzenetére
8800GTS 512 után jött a HD4850, majd a GTX 260 a gépembe ugyanarra az XP-re, és semmi gond nem volt egyik átállás után sem. A dolog kulcsa a Driver Cleaner nevű kis progi.
Ez rendesen kitakarít mindent a régi driver leszedése után aztán jöhet az új.
4850 árát tekintve egyet értek veled, én is ezért váltam meg tőle többek között.
-
Auratech
őstag
válasz
rup1u5 #45065 üzenetére
"ünnepnap ha system reinstall nélkül megtudsz oldani egy nvidia-ati drivercserét. (nekem nem sikerült megúsznom a GTS-4850 váltáskor)"
A legegyszerűbb a Revo uninstallert használni, utána Ccleaner, vagy Easy cleaner. Kicsit sok a fennmaradó, törölnivaló bejegyzés, de gond nélkül cserélgetheted a kártyákat. Esetleg Driver cleaner.
-
butcher eu
senior tag
válasz
rup1u5 #45057 üzenetére
nem csak azt kell figyelembe venni, hogy picit több fps-t produkál egy kárgya. egyik cimbim amióta lecserélte az X800XT-jét, és vett egy 8800Gts 512-re, ami elvileg baromi nagy előrelépés kéne hogy legyen. Több szempontból az is volt, mert a S.M. 2.0-át tudott az előző kártyája, és így több program fut neki mint előtte, de azóta csak azt hallom tőle, hogy soha többet nV, mert az ati-nak sokkal szebb volt a képe. És ezt már azóta objektív teszt, és egy jópár fórumtárs igazolta. ennek tükrében nem biztos hogy lecserélném az atit. de persze ez mindenki önálló döntése.
-
twine
veterán
válasz
rup1u5 #44257 üzenetére
Parancsolj
Gta IV linket ha megbocsájtasz, nem keresek,,,de volt itt a fórumon is linkelve, meg a google-ben is hamar kidobja,,a kis videót, ami megmutatja, mennyit számit GTA IV-ben, 512 vs. 768 vs. 1GB....Ha nincs kedved rákeresni, segitek...kurv@ sokat512-nél az ember körbeforog valami darun vagy min,,,és szép lassan szórja ki az objektumokat,,,,768, nál már van ami ott van, és csak kevesebbet szór ki utólag,,,1Gb.-nál, meg gyakorlatilag minden kint van a képen ha forgolódsz,,nem tölt semmit szinte....
Üdv
Twine -
BloodyEddie
őstag
válasz
rup1u5 #43526 üzenetére
Úgy tudom, a voltmod a forrasztgatós módszer, fesz emelés pedig ugye szoftveres alapon megy, de ezekben nem vagyok biztos.
mod: én félek az ilyen auto-tuningoktól, CPU-nál is sok gondot okoztak az ilyen progik, aztán inkább megtanultam biosból ócézni(#43524) Rayyy: refhűtős 4850-től ne is várj mást, én most cseréltem rajta hűtőt fél év után (adatlap), és így már álmaim kártyája lett
Az ún. nvidiás játékokról: öcsém gépében 8800gts (512) üldögél, kevesebb fps-eket kap, az ő kártyájának egy hangyányit rosszabb a képe, és dx10 alatt grafhibás neki Crysis, hogy csak egy példát említsek. Aki viszont GTAIV-ezni akar, az dzsíforszot vegyen, ez az egyetlen játék, amiben az optimalizáció hiánya miatt a gyengébb 88gts ~10fps-el többet produkál a 4850-nél.
-
katt777
félisten
válasz
rup1u5 #43037 üzenetére
Ha csak 40nm-re váltanak, és semmit nem javítanak a kártyákon, akkor továbbra is ugyanilyen szar lesz a powerplay (órajel- és ventifordulat-ugrálási hibák)
beers: HAF-932
Silent77: Visszavesz, csak felugrik, aztán megint le, és ismét fel, ha bármit csinálsz (lásd fent). ATT kell neki.
-
proof88
addikt
válasz
rup1u5 #42285 üzenetére
Vagy ha van egy felesleges winyód, meg RAID-vezérlőd (pl alaplapi intel ICH), akkor RAID1-be rakod a 2 winyót, felrakod a rendszert, és megbontod a RAID-tömböt. Aztán ha kell valami, akkor visszatükrözöd róla. Persze lehet ez macerásabb, bár valakinek ez testhez állóbb lehet.
Mindenki: egyébként néha elég meglepő dolgokat lehet észrevenni driverek között. Simán tudok példát mutatni arra, hogy 7.10-es és 8.5-ös Catalyst között van olyan különbség, hogy írsz egy egyszerű OGL-es programot, 1 textúrát tölt be össz-vissz, aztán a 7.10-zel mondjuk 16 mega memóriát használ el a program, 8.5-tel meg 30-at.
És amikor letörlöd a 8.5-öt és visszarakod a 7.10-et, megint csak 16-ot használ, tehát a driver okoskodik ott valamit ...
-
katt777
félisten
válasz
rup1u5 #42285 üzenetére
Tud ilyet a Nero (BackItUp), a Paragon Partition Manager/Drive backup, vagy freewarefiles.com-on érdemes az EASEUS szoftverekre rákeresni, azok is jók, ráadásul ingyenesek. De van, aki Norton Ghost-ot használ (szerintem egy nagy rakás szar, mint a többi Norton progi, de lehet, hogy csak nekem nem jön be), vagy Acronis TrueImage-et.
A lényeg: boot lemezről ments, vagy másik partícióról (ez esetben ügyelni kell az aktív partíció beállítására), hogy 1:1 másolatod legyen.
-
katt777
félisten
válasz
rup1u5 #42271 üzenetére
Azt bizony én is soxor tapasztaltam, hogy hiába a pucolás, a tiszta install jobb eredményt hoz. Viszont fölösleges a windowst újrahúzni, az rohadt nagy meló minden beállítással, ezért nekem van egy teljes telepített rendszermentésem bármiféle VGA-driver nélkül. És ha gebasz van, 10p alatt megy a rendszer tökéletesen beállítva, és rá a driver. Ln is ATI-nál szoktam rá erre, nV-val semmi probléma nem volt.
sgteam: Lényegében azt jelenti, hogy hibásan installáltad a drivert, ami lehet annak a hibája is, nem feltétlenül a tiéd. 3-4 havonta jön egy ilyen basztatós driver az ATI-tól, amely bizonyos konfigokon ezt produkálja, hiába pucoltál rendszert előtte.
-
Gaboman
nagyúr
válasz
rup1u5 #42271 üzenetére
DriverCleanerezem is uninstall után csökkentett módban,de úgy sem szokott változni az eredmény.
Viszont ha új Windowst is teszek hozzá úgy már igen.
Tudod nem muszály minden hónapban feltenni az új Catalystot hacsak nem lenne mindegyik nagy előrelépés a régebbi verzióhoz.
Ezért kézdeztem nem is olyan régen hogy van e előrelépés mert ha nincs marad ez.
Nem biztos hogy ami újabb az jobb is. -
-
DerStauner
senior tag
válasz
rup1u5 #32748 üzenetére
de én azt olvastam, hogy a clear sky-t egymagos procira írták, azért akad max-on egy kétmagos, jó videókártyás gépen. és ha azt vesszük, akkor a hotfix a videokártya teljesítményét javítja, pedig a processzorét kéne. de ha jól tudom, van valami ilyesmi tool is.
a játékot még nem próbáltam, mert még túl sokat kell végigtolnom
-
XoZ
aktív tag
válasz
rup1u5 #30806 üzenetére
Warhead-et a lehet Vista alatt DX9-es módban futtatni, a parancsikont kell módosítani, az exe után ez kell: -dx9. Ha minden igaz, ez sima Crysis esetén is működik, és remélhetőleg jobban is fut így. És a Crysisnál sajnos tényleg elég nagy a különbség az XP-s DX9 és a Vista-s DX10 között FPS-ben (látványban alig)
-
DerStauner
senior tag
válasz
rup1u5 #30461 üzenetére
hát mégsem hagytad rajta az alumínium bordákat?
nálam tapadnak rendesen. és mint ahogy már korábban írtam, a kártyán 5 olyan szürke izé van, és az egyik kint van a kártya szélén, és a gyári hűtő abszolút nem hűtötte. szóval azért szerintem nem követ ezl az ember nagy bajt, ha azok nincsenek hűtve.
-
lala42
őstag
válasz
rup1u5 #30461 üzenetére
Hali!
Milyen magasak azok a bordák? Ui. én anno készítettem kihalt tápban lévő alubordából a régi 9600 XT-m re hűtőbordákat és jelenleg azon törpölök, hogy a Gainward 4850 Gs-re is készítek. Mivel olyan helyen lakom, hogy a futár, vagy postai költség a megrendelt ramsünik árával megegyezőek, így ár/érték arányban nem érdemes rendelni. És ezeket milyen stock bordából készítetted?
+1 kérdésA legalsó bordát szándékosan nyomoritottad meg, vagy valami miatt nem fért el rendesen.
KösziJa és mivel ragasztottad fel?
Ja és +1. A bordákat, ha megfordítanád 90 fokkal, hogy a légáramlat kitolja a közöttük felgyült meleget, nem lenne jobb? Mert így csak a borda oldalát éri a venti huzata. Nem tudom, azért kérdezem.
Nos most kösz
-
alien_
őstag
válasz
rup1u5 #29577 üzenetére
Én is pont ilyen hűtőt szereztem be : )
Felrakáskor elég bizonytalanul maradtak ott a bordák (főleg a vrm-eken), egyszer le is esett a tápcsati mellőli, de sikerült visszatennem, azóta nem is néztem, de jó hallani, hogy a tiédet masszívan odafogja már. Venti vezérlést megpiszkáltad már biosban? Én általában 40%, komoly igénybevétel mellett 730/2300 -nál 80%-on járatom, de az autó vezérlés elég gyászos, mert a gpu win desktopban kb 70C (40%-on 38C). -
DerStauner
senior tag
válasz
rup1u5 #29577 üzenetére
na, már akkor ketten vagyunk, akik elégedettek ezzel a termékkel. csak ajánlani tudom.
habár kellett hozzá egy kis kézügyesség, egyedül feltenni nem egyszerű. amikor a végső fázisban a felfordított hűtőre tettük fel a kártyát, fogpiszkálókat
tettünk 3 csavarlyukba, hogy a kártya biztosan a megfelelő helyen legyen, és a negyedikbe tettük az első csavart.
a legalsó ram bordát tettük fel utoljára, mert tudtam, hogy útban lesz, előtte pesze mérlegeltem, hogy most hajlítsak, vágjak, reszeljek, vagy mi legyen. aztán az lett belőle, hogy a 4 lapból elfeleztük 3-at, így gond nélkül elfér. amint felszereltük a hűtőt, látszott is hogy a 3. lapot is megtarthattuk volna, meg elég lett volna csak átlósan levágni a lapokat. de végül is nem baj, max egy kicsit alacsonyabb az egyik ram borda.
plusz még ment a ház hátuljára egy 12-es xilence venti, lehet, hogy felesleges volt, de fő a biztonság. és játék közben, háááát....hűűűűűűűűűűűűűs. és alig hallható. én 75%-on járatom játékok alatt, habár elég lenne 50%. jah, meg a 6 év garancia sem semmi.
szóval aki elégedetlen a 4850 hűtésével, és rámegy neki ez a hűtő (ref kártya), akkor bátran próbálja ki. megéri.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
rup1u5 #29474 üzenetére
Ilyet vettem, a réz az 1,8K ugyan ebből annyit nem áldozok rá.
Most megnéztem kb 45 perc GPU Caps szőrösfánkját (800x800 MSAA 4x) GPU 50 fokos volt de a VRM meg is égette az ujjam (kis nosztalgia a HD2900-em után
). Hétvégén feldobom a bordákat, remélem segít valamennyit... Ránézésre kettő vagy három megy a VRM-re a többit meg a VRM utáni fémkupakokra teszem (amúgy az mi?).
-
DerStauner
senior tag
-
Mcsiv
csendes tag
válasz
rup1u5 #27540 üzenetére
A 3GB kapcsoló az akkor jön jól, ha valami masszív alkalmazást használsz (Pl renderfarm egy egyedjénél, ahol teljesen ki van pucolva a rendszer és egy alkalmazás fut masszívan ami betudja kapkodni a memóriát). Igazából nem sok alkalmazás van, ami masszívan bekapkod 3Gb memóriát (egy két speciális esetet eltekintve), így lényeges változás nincs, előbb fog neki a rendszer kiosztani a lapozófájlból szeleteket.
[ Módosította: Foglalt név ]
-
HSM
félisten
válasz
rup1u5 #27230 üzenetére
Amúgy ami még tetszik, az a HIS IceQ, de nem lenne nyugodt a lelkem, hogy csak 512-es, a gigás meg drága....És különben is, ha a HIS-t venném, akkor nem maradna barkácsolni való a gépben!
(#27228) aginor: Nincs olyan hűtő, ami nem szabályozható!
Asszem sose fogom tudni kiheverni azt a lelki válságot, amit az okozott, hogy csak mediumon tudtam a doom3-at a 9700-as radeonomon játszani, mert a többihez több VRAM kellett volna, pedig a sebesség adott lett volna...
-
tdd587
őstag
válasz
rup1u5 #27223 üzenetére
Végre egy teszt:
Kár hogy számomra egyetlen érdekes progy nincsen benne, viszont legalább nem 2560x1600-ban tesztelnek. Pár ezer forintot lehet megérne, ha be lehetne szerezni végre.
Itt egy másik:
24-es monitorhoz tehát kell az 1 giga Radeonhoz is. Crysis-hoz mindenképp. Ez a kártya amúgy OC is...
-
NKing
tag
válasz
rup1u5 #24495 üzenetére
Olyan mint a Geforce 9700Pro
Biztos csak elírta...
Baleegamer: A 8.5 Catalyst nem is támogatja a HD4800-as szériát, 8.6 plusz hotfix kellett neki, vagy az újak. 8.7 vagy 8.8 megérne egy próbát. Ja és a GPU elbírja a 80 sőt a 90 fokot is. A vrm-el lehetnek gondok esetleg...
-
Osynho
addikt
válasz
rup1u5 #23765 üzenetére
(#23760) Gainward HD4850 Golden Sample
(#23766) TTomax
Jaja, most nézem énis. Lehet ránéztek a kártyára, és annyi pontot adtak rá amennyit kinéztek belőle(#23768) rankesz
Ez UT3 elvileg. Érdekes. Mindenesetre sztem a sima 4850 és a 4870 között lesz nagyjából félúton teljesítményben, de árban inkább a 4850-hez közelebb, úgyhogy elég jó vétel.
Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest