- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Google Pixel topik
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
Aktív témák
-
fdisk
őstag
Nem rossz,nem rossz.
De miért nem veszed lentebb a mem.órajelet?
Nekem ennyi a stabil,mert utána már szemetel a kari.
Viszont ha lentebb tudnád venni a mem.et,akkor még nyernél pár fokot és pár Watt-ot is.
Én minden esetre nyertem vele.mod.:ja és én azt tapasztaltam,h 3d-ben is túl vannak feszelve a karik,tehát pl nekem az 1.263V a gyári fesz,ezt levettem 1.203V-ra és így is stabil,cserébe 3d-ben is hűvösebb lett.
-
Skizz
addikt
Sáláláláááá, én voltam a hülye. Tényleg a 4 műanyag biszbasz volt útban és nem érintkezett a GPU-val a talp rendesen! Mostmár legalább azt tudom, hogy mind3 szenzorr a GPU-ban mér. Ja meg kéne paszta, mert 1 gramm se volt itthon... addig meg nem vetném össze az S1-el, mert azalatt meg mx2 volt..
-
_Toka_
senior tag
Nem ismerem a cuccost, de nem adtak hozzá lesarkazásvédőt? Mert állítólag azt nem kell külön rárakni, mert eleve ott marad a GPU körül. Így talán most nem érintkezik megfelelően az új cucc.
(#38557) SystemRoot: Ez egy érdekes hozzáállás...
Gar. esetén semmit nem fog számítani, hogy mi az, ...ami számodra elfogadható olyan indok gyanánt hogy emiatt ment tönkre a kártya...
Egyszerűen nem így működik a világ ... persze lehet ez ellen lázadni, csak nem túl hatékony...
Ha ők leírják/leírhatják, hogy milyen körülmények között vállalják a garanciát, addig mindegy, ki mit fogad el. Persze nagyon kirívó esetekben lehet próbálkozni a törvény rögös útján ... de addig is a többiek, akik inkább "jobb a békesség" címén járnak el, addig megjelenő játékokkal is viszonylag megelégedéssel játszhatnak... -
katt777
félisten
-
Bluegene
addikt
én azt írtam pentium alapú, ezek szerint helyes
azt hogy te mire gondolsz az más
na tehát ez nem kétmagos pentium, hanem kétmagos core, csak úgy híjják, ezen mit kell elmélkedni, nem értem a problémát
amiről te beszélsz az a kódneve, deh mind1 a nép úgy hívja hogy pentium
-
Visormail
addikt
"Pentium E és 1440*900" Nooboknak lehetne részletezni, mi az összefüggés, meg mit kell ebből levonni mint tanulság?
Na mivan mondták itt hogy milyen jók szoktak lenni az ExtremeG driverek, aztán nem próbálta ki senki? Pedig ti mindent kipróbáltok, barkácsoltok, stb nem?
-
elfelejtette
veterán
Tegnap összerakott gépben CM Elite331 házban elölre berakott 16dB(A)-es 12-es Coolink ventivel, Giga Superb 460-as táppal (FSP GP belsö), AC Freezer64 Pro proci hütövel (PWM szabályozással, idle 550rpm) és Gigabyte HD4850-es karival XML-ben 45%-ra állított ventivel meglepöen halk gép született. Én már csak tudom, volt szerencsém 1-2 Codegen házhoz, meg zajos ventihez. Ja és a kari max. 70 fok terhelve.
Üdv. -
HSM
félisten
Nem értem, mire jók ezek a fos ezüstös paszták....
GPU-ra nem is nagyon szabad használni, de sebaj... Miért nem veszel Noctua NT-H1 pasztát? 1000Ft-ért kapsz egy akkora tubussal, hogy 5-ször végigkenhetsz vele mindent, akkor is marad, cserébe jól hűt, nem vezeti az áramot, olcsó, könnyen szétkenhető, hadd ne soroljam tovább....
De van még pár jófajta paszta, én pl az S1-em a gyári pasztával használom (AC MX-2), már 3X le is szedtem a hűtőt a kártyáról, és még mindig tökély a gyári paszta....
(Mondjuk a harmadiknál már kicsit középre kellett kennem a széléről...
)
-
HSM
félisten
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Kevés idő állt az nV rendelkezésére ... ennyi idő alatt új mikroarchitektúrát fejleszteni képtelenség. Ettől persze nem az esélytelenek nyugalmával indul harcba okos stratégiával nem lehetetlen a komolyabb harc. Nyilván a G80 elvei miatt azonos tranzisztorszámon állandóan ki fognak kapni a R600 alapú rendszerektől, de egy kis GPU-val sokkal kisebb lehet a gyártási költség ami lehetőséget ad az árakkal való játszadozásra.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A DX11 fogja támogatni a tesszalátort, de a HD Radeon szériába már raktak tesszalátort.
A CPU marha kevés ahhoz, hogy ilyen munkát rá lehessen bízni, maximum Geometry shaderrel lehet megoldani a tesszalálást, de az nagyon lassú a legtöbb karin.
Még ködös a dolog persze, de a fejlesztők nagy valószínűséggel ebbe az irányba mozdulhatnak el. -
ProEvoFan
nagyúr
nekem idle/load 66/80; játék közben pl COD4 77 a max, Guild Wars 73, DMC4 bechmark test na itt 85fokos de más játék nem megy 80fok fölé, persze mindez ATT venti szabályozással
nagyon jó a ATT, használjátok!!! viszont érdekes, h ha nem használom az ATT-t akkor idle/load 79/92....tehát durván -10fokot nyerek az ATTvel ami sztem nem rossz
jah és itt van egy kis help DepeDon kollégától [link] -
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem teljesen ... az átírást vélhetőleg többen komolyan veszik majd csak nem fognak nagyon gyúrni a DX10/DX10.1-es lehetőségekre. Többen mondták, hogy a DX10.1 Multisample Acces támogatása az egyetlen indok az új API-k mellett, mert ezzel a megoldással lesz élsimítás Deferred Rendering használata mellett is. Ez nyilván az AMD-nek valamilyen szempontból rossz, mert sokat gyúr a DX10 támogatása mellett ... de azt is érdemes megjegyezni, hogy ugyanakkor rohadt nagy mákja isvan, mert a PC-s Radeonoknak is van Tesszalátor támogatása, így ha valamelyik fejlesztőcsoport úgy dönt, hogy nem készítik el a játékban szereplő modellek magas poligonszámú változatát, akkor az AMD még mindig lobbizhat, hogy címezzék a HD széria tesszalátorát, így minőségben előnyre tesznek szert a konkurens megoldásokkal szemben.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az előadások alapján itt arra lehet számítani, hogy a fejlesztés elsődlegesen a kiválasztott célplatformra lesz ... Ennek megfelelően a dolog technikai része az adott konzol képességeihez lesz igazítva. Jelenleg azért nem érződik ennek a hatása, mert a PS3-at és az XBox360-at megpróbálták közös határokon belül használni, ám a két rendszer erőforrásai ebből a szempontból kifogyóban vannak. A jövőben például a grafikai fejlődéshez hozzá kell majd nyúlni az XBox 360 tesszalátorához, vagy a PS3 egyéb tartalékaihoz.
Már most is érzi a PC-s piac a fejlesztők úgymond elpártolását, gondolj csak arra, hogy eddig nem igazán próbáltak megoldást teremteni az MSAA kontra Deferred Rendering problémára, ami miatt elég sok játék nem támogatja az élsimítást jelenleg. -
HSM
félisten
Ha valakit nagyon zavar, a hűtés, és nem mer/akar barkácsolni az vegyen 70-est. Azon aztán egy rossz szó nem érheti azt a hűtőt. A 4850 KÖZÉPKATEGÓRIÁS kártya, ne akarjunk már rá fullextrás hűtőt, ezért a teljesítményhez, ezen az áron. Amúgy ottvannak a nem gyári hűtésű kártyák, jah, hogy az nem jó, mert némelyik hangos?
Ja, és emlékeim szerint a 8800GT hűtője se valami nagy szám, hogy finoman fogalmazzak...
A driver meg... Inkább hagyjuk, nekem eddig jól működött, (5 éve Ati kártyám volt, még sose éreztem hátrányát az állítólag sz*r driverek miatt...) nekem az NV-vel volt bajom, bár azon se volt tragédia, amit akartam, meg tudtam vele csinálni. -
-
hakos1987
őstag
hát érdekes jelenség lett urrá a gépen.. amikor mondtam, hogy 300/750 lett az órajel, ugrált a vantage... most újraindítottam a gépet... nem ugrált a vangate-ban az fps-ek, és az órajeleket is 500/750-re veszi vissza... nem értem mi lehetett, viszont a score akkor is több lett most 800-zal...
mod: memio gyanítom, hogy a memória, a shaderprocessor a másik, a harmadikat nem tudom, mert a 4. az a gpu.. sztem VRM lehet... másnak nem nagyon szokták mérni a hőmérsékletét
-
hakos1987
őstag
sztem biztos hogy van, 500/700 helyett most 300/700-ra vette vissza az órajeleket, viszont vantage alatt kicsit ugráltak az fps-ek (gondolom a szabályozás miatt)
mod: jah, meg most lestem, eddig 2D-ben a cuccok 35-36 fok körül voltak, most 29-31.... gondolom a fesz szabályzás miatt
-
Bluegene
addikt
lényeg h a konfigom max 200W-ot fogyaszt és 350W-os tápom van
Attól, hogy Chieftec, még nem képes minden kráftot 12V-on leadni. Sőt, a GPS-ek a gyenge 12V-os águkról híresek...ennyire nem vagyok tápszakértő, de nem is érdekel addig amíg tökéletesen, megbízhatóan és csendesen működik a chifi és a gép(ha nem hiszed gyere át és nézd meg)
ez álprobléma, nem érdekel(ne vedd magadra)
úgy gondolom h márkás tápom van és soha semmi gond nem volt vele
egyébként h lerendezzük ezt a tápos vitát: Frissítés: tettünk egy próbát, aminek során arra voltunk kíváncsiak, hogy egy minőségi 350 wattos táp megbírkózik-e egy igazán high-end rendszerrel, ....[link]
szerintem azért születnek ilyen böszme 650Wos tápok mert az emberek beveszik amit a tápgyártók és hardvergyártók sugallnak(hisz nekik az az érdekük h eladják a terméket), nekem jól működik, azt aláírom h csúcsgépekbe kellenek a nagyobb tápok, de átlaggépbe felesleges, oda elég a 350W bőven, szal pénzkidobás lenne lecserélnem, sőt 300W-tal is vígan elmenne(hisz 200W-nál kevesebbet fogyaszt full loadon)
-
katt777
félisten
Mindezt én is tudom, nem ez volt a hsz lényege.
Bluegene: Nem feltétlenül a te konfigodról volt szó, hanem azokról a szerencsétlenekről, akik lépten-nyomon azt hallják: elég egy 350W-os táp, aztán megveszik a noname házat egy szar 350W-os táppal, és nem értik, mitől megy tönkre a hardverük. Ezért marhaság önmagában ezt propagálni. Ahogy Skizz is írta: jót kell venni, nem xxx W-osat, de ezt valahogy sehol nem említed, ahogy a többi okosság hangoztatása közben is hanyagolod a körülmények megemlítését.
Ahogy könnyen kitolsz éppen az ilyen emberkékkel (legyen meg a jó gyors VGA, ház meg, mint a táp, elég egy noname), akiknek nem szellőzik jól a házuk, és megint ott vannak, hogy megsérülnek az alkatrészeik a forróságtól.
Ha meg valakinek (de erről abban a topicban is volt szó, ha olvastad volna) sikerül esetleg rosszul összerakni, vagy pasztázni egy Chillát, és ettől forróbb lesz a VGA-ja, mint a gyári hűtővel, az még mindig nem a Chilla felelőssége. Nekem -25-35°C-ot jelentett a stock cooler-rel szemben, szóval egy rossz teszt alapján megint nem lehet lehúzni.
Szóval csak csínján a hiányos kijelentésekkel, erre próbáltam felhívni a figyelmed.Recon: Én a Chillához a hozzá adott pasztát használtam.
-
tibz03
őstag
Köszi, már adtam fel hirdetést!
(#22024) Bluegene: Igazad van, én is ezt mondom, hogy aki nem akar kockáztatni, inkább ne nyúljon hozzá. Én bevállaltam a kockázatot, és hát meg is szívtam, ez van.
DE! Nem hinném, hogy elégtelen volt a RAM hűtése, eddig a Chilla sz@r bordáival simán ment, most feltettem rá a sokkal jobb Thermaltake réz hűtőket, és meghalt volna, mert nem hűti jól.
A Chilla miatt magában nem halhatott meg, hisz sokkal jobban hűt, mint a gyári hűtés. Én továbbra is az ezüstpaszta felé hajlok. Pedig igyekeztem nagyon keveset nyomni rájuk, nehogy lefolyjon, de úgy látszik, hiába.
(#22026) rup1u5: Biztos nem a BIOS volt, ebbe a sok gányolásba, amit véghez vittem rajta, belecsúszott valami hiba, és kész, meghalt.
(#22039) HSM: A VRM-ekre azért nyomtam, mert a gyári hűtőről lefűrészelt borda volt rajtuk (a ragadós műanyag akármi nélkül, ami rajta volt gyárilag). Amíg fehér színű pasztát használtam, addig nem is volt gond, valószínűleg az ezüstpaszta nyírta ki.
-
Szatesz
őstag
Igen de miért is esett ekkorát az ára hirtelen? Mert tularaztak ez a nagy areses nem jellemzo semelyik karira foleg nem az atikra....ÉS pl oké lemegy 100 k ra az ára és akkor is mar van 80k ert is gtx280 as ami sokkal kevesebbet eszik és nem melegszik ugy..Bar tenyleg gyengebb valamivel....2-3 éves gamekbe 30% al az ujakba meg 10% al sem...És szerintem a legtobb felhasznalo maximum 1900 as felbontasig jatszik...És mikozben esik az ára a 4870x2 nek akozben ugyan ugy esik majd a gtx280 é is....De ezt roszhelyre irom
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen joysticket vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest