- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Motorola Edge 30 Ultra - a 200 megapixeles kérdés
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Aktív témák
-
Laraxior
titán
válasz
Bluegene #49854 üzenetére
nagy beszólás
gondolom probléma hogy nem vagyok elájulva tőle
86fokos GPU csak simán ha hozzá se nyúlok? idle... abnormális érték, még ha birja is, mert úgy fűti a gépet mint állat. a déli hid nem kap semmi levegőt,mert ez a szörny ott van előtte.
40-45% venti meg már olyan hangos hogy -
Laraxior
titán
válasz
Bluegene #49851 üzenetére
Vettem és elmondom a véleményem róla. Ha pozitiv ha negativ. Ez van még ha fáj is
Nem kell X2, nem jön be a 2GPU-s téma, főleg az Ati ventivezérlése egy nulla.
1280ba maxon AA nélkül? 4850el? végülis kinek mi a játszahtó kategória. multiba tolom oda kevés az AVG30FPS. AA lassit de szebb istzsolesz: erre tudtam cserélni a laptopomat, de holnap hozzák a 9800GTX+ -t
elcseréltem a 4870et
-
Laraxior
titán
válasz
Bluegene #49847 üzenetére
GTX280am volt
abból is az AMP! és a legjobb
Én a Wars-al gamelnék,aszittem ekkora felbontásba vinni fogjatzsolesz: ezzel játszom,ezért van asztalim újra
nem kell másik game
egyébként szép kártya szó ami szó, állat az a piros hűtő... kicsit szét is kapnám, de hát csak ma vagyok a topik tagja, holnap már nV -
Departed
őstag
-
-
dangerzone
addikt
válasz
Bluegene #45900 üzenetére
"nem ugyanaz es mivel nem ismerjuk, nem probaltuk, nincs is rola review, senkinek sincs ilyen, nem szabad leszolni" - ez igaz. Ezzel egyetértek.
Én ezügyben csak az E8400 vs E8600 esetét tudom felvázolni. Az e8600 kb 15k-val drágább, talán vhol még többel is, plusz 333 mhz-cel megy alapon többet. De nagyobb esély van kifogni egy olyan e8400-at, ami 1.35V alatt viszi a 4600 mhz-t, mint egy hasonlóan tuningolható 8600-at.
Aztán hogy ez ez e5xxx sorozat tagjaira mennyire érvényes, nem tudja egyenlőre sok ember.
Na többet nem offolok, főleg hogy én szóltam emiatt.paprika: Ennyi pénzből 4870-ből csak 512 MB--sat kapsz, amin nem ref hűtés van.
-
Speed®
titán
válasz
Bluegene #45896 üzenetére
Te kipróbálnád..próbáld. De ne vetess vele 6kval többért procit egy +szorzóért..
Bőven jó az E5200OC+TX2 azonos áron, te is tudod, nem is értelek..4850 alá..
Amúgy nem wallos 300nál a proci, én is 333mon hajtom, van akinek 385 ment.
Kis szerencsével stabil 3.75G <1.3V is kifogható, de átlagban 3.5-3.6 megvan.
Felesleges csodát várni az R0 steppingtől, WRben gyengébb is az E5200nál ;)Amúgy milyen jó, hogy a 48x0 topikban megy a diskura erről..sicc mindenki x)
-
Auratech
őstag
válasz
Bluegene #45887 üzenetére
Ugyan az a processzor. Ugyan arról a szalagról. Eredetileg is megy ez az arhitektúra 3.2-t szinte mindenhogyan. De inkább 3.5-öt. A gyári "fejlesztés" abból csinál pénzt, hogy felesével emelgeti a szorzót, amíg az alap fesz stabilan hajtja. A korábbi celeron D is 2,4-en kezdte, a végén meg 3,06 lett belőle legalább. Egyébként azért tuggyuk, mert sokat próbálkoztunk.
Ilyen alalpon kéthavonta plusz 5e- ért mindig megveheted a 300mhz-el gyorsuló legolcsóbb processzort.
Gyárilag gyorsabbra állított processzort nem lehet annyival felljebb húzni, amennyivel gyorsabb az előzőnél.
-
válasz
Bluegene #42122 üzenetére
Nem adtam neki extra feszt, de a proci akkor húzva volt. Majd ha lesz normálisabb lapom akkor megy a proci is 2,8-3ghz körülire. Nem érezni procilimitet, játékok alatt érezhetően gyorsabb (StalkerCs,Fallout3,Cod4...) mint a Gt pedig a proci csak 2,2ghz-megy. Bár elég nagy felbontásban játszom ott nem nagyon jön elő. Eddig ez az első Ati karim és meg vagyok vele elégedve.
-
quasarus
tag
válasz
Bluegene #41554 üzenetére
Hogy lehet azt rosszúl felrakni? a ram sünik, öntapisok a rajz szerinti irányokba felrakva. a graf procira paszta/rézlap/paszt/hűtő, hátlap fel, gumi golyóval a nyák fele, 4db anyacsavarral rögzítve, így is lőtyög oldal irányba egy picit, mert a nyák furata nagyobb mint az átmenő csavar, de függőbe nem lötyőg, a VRM az a 8db memo chipp? vagy a pici mütyűrök jobb oldalt? ja és 100%-on pörgetem a 2hűtő ventit.
A befordított felső 12cm-es házventi olyan vihart csinál a házban, hogy a vga hátlapjáig szabályosan hűvös van e8500proci pl 27fokos magok 35/35 alpban. de a chipszet az 46fok
Mit rontottam el a Scythe Musashi felrakásnál?
-
katt777
félisten
válasz
Bluegene #41501 üzenetére
Sosem ellenkezem reflexből!
Az ASUS G nem löki ki a hőt, mégis jól hűt. No de gyárilag egy termetes hűtés van a VRM-eken (talán a legnagyobb a 4870-ek közül) annak ellenére, hogy a RAM-okra nem tartották szükségesnek a gyárban. És eddig nem jelentkezett túlmelegedési probléma.Giot: A Fridge nem is egy nehezen beszerezhető hűtő.
-
-
WesTM
őstag
válasz
Bluegene #40964 üzenetére
Szerintem itt szó nincs szponzorálásról. Modernebb gyártástechnológia, nagyobb órajel, és azonos órajelen is jelentős sebességfölény. Még az ati kártyáknál ez nem mindig jön be, az intel cpu-k nál világosan látszik, hogy azonos órajelen is sokkal gyorsabbak. Ezt pedig nem lehet idde-oda fejlesztgetéssel elérni. Ahogy néztem a denebről a teszteket, azonos órajelen nem nagyon lett gyorsabb, csak jobban lehet tuningolni. ennyi.
-
WesTM
őstag
válasz
Bluegene #40859 üzenetére
Nem semmi!!!
Közel 45ért lehet venni kinnt a 4870et. Annyiért viszont nem rossz. Legjobban a 4850x2 tetszik a maga 210euros árával, ami most átszámolva a gyenge forintra is 58-60.000 ft. Nem rossz, csak pocsék driverek keresztbe tesznek.
Hogy lett a 5-0-5% os telj hátrányból/előnyből 15-20%os hátrány??? 260gtx+vs. 4870? Egyértelműen driver. Nagyon kéne már húzni valamit.Forza ati!
-
katt777
félisten
válasz
Bluegene #40790 üzenetére
Mert nincs olyan rézből. Ez is több mint 1 kg.
De legalább hűt, mint Zállat.
CHIPman: Hát, ez azért kapitális tévedés. Persze, ha alacsony grafikai beállításokkal tesztelnek, ahol a VGA nincs kihajtva, ott lehetnek ilyen eredmények, ill. amikor még megvolt a karim, a 3870 3X olyan gyors volt, mint a 4870 Clear Sky-ban és Crysisben is, pusztán a szar driver miatt.
WesTM: Én azóta ezt mondom, amióta ATI VGA-im vannak, és igazoltam is többször. Szóval engem nem lep meg. nV-nak meg nincs DX10.1-es kártyája AVIVO-val, meg nincs hozzá ATT sem, ráadásul randább a képe. Viszont mindezek ellenére egyre szimpatikusabb. És ezt az ATI érte el!
butcher eu: Még mindig nem tudom, mi az a WRM.
Hunnia: Már mondtam: nem nyilatkozom, amíg nem rendezik a problémát.
Baszki, de qrwa szar ez a rios még mindig!!!
10p. alatt tudtam belépni, most meg 2p egy oldal lehívása...
Meg 5X kell elküldeni 1 hsz-t, szóval bocs, ha többször menne.
-
ggaben1
tag
válasz
Bluegene #39182 üzenetére
Köszöm a tippeket.Csak is kizárólag olyan megoldás játszik amivel nem kell nagyon szétberhálnom a kártyát mivel 3 év garim van még rá és ezt nem szeretném elbukni!
Arra hogy miért épp ezt vettem azt tudom mondani hogy azért mert ezt leszámítva k*rva jó kártya és 33000HUF-ért szerintem nagyon jó business volt! -
LamaCube
addikt
válasz
Bluegene #39167 üzenetére
Szerintem a műanyagot ne vegye le semmiképp ,mert az tereli a levegőt a vrm-ekre amiken nincs borda és a házból is így kifújja a levegőt.
ggaben1
[link]
Furmark alatt az első oszlop a venti % a második a gpu kihasználtsága a többi a hőmérséklet.
[link]-gpu-z innen letöltheted.
Sztem furmark-al teszteld az megizzasztja rendesen. -
DeSanto
őstag
válasz
Bluegene #39109 üzenetére
Nana!
Azért nem kell betojni.
A hűtőcsere döngette el.
Visszaraktam a gyári hűtőt mert a 8800GT nem fért el alatta az S1+venti kombóval.
A vmod már nem is volt rajta.
Valami más vihette el szegényt.
Szerintem a RAM pusztult el rajta mert a kép elkezdett színes csíkozódásba menni egy kimerítő PoP után.
Kilépett a játékból majd lefagyott a win.
Ezután a restart után még ment de pár mp után színes csíkok jelentek meg.
Reset majd megint jó volt pár mp-ig.Szerintem nem a vmod adta meg mert a ram nem kapott +feszt.
Az alaplapommal sem volt sosem kibékülve mert csak leállítással lehetett restartolni.
A restartot nem szerette mert akkor az alaplap vga-t hiányolt.
Szóval ez a vga már születése óta beteg. -
_Toka_
senior tag
válasz
Bluegene #39085 üzenetére
Sorry, annyit még muszáj...!
az a játék hibája, rosszul programozták
szikronizálni kellene a szerver és a játékosok gépeit(pl.: 100 FPs legyen a max)
Hidd el, sokaknak okoz ez komoly fejtörést! Ha bármi ötleted van, biztosan tárt karokkal fogadják! Keresd meg őket az ötleteddel, forradalmasíthatod a 3D-s megjelenítést. Mint anno Carmack-ék...Nagyon-nagyon komolyan "mondom"!
-
_Toka_
senior tag
válasz
Bluegene #39085 üzenetére
toka: hagyjuk már, unalmas, elhiszem...
Ez külön tetszik ... nyilván azért hoztad szóba újból, mert unalmas...egyébként az emberi reakcióidő sokkal rosszabb mint a másodperc 1/60-ad része, nekem ne mondja senki h számít, h a másodperc hatvanad része alatt tud reagálni
, ha a másodperc tizedrésze alatt tud valaki reagálni az már nagyon jó, de az átlag jóval efelett van
a többihez pedig annyit, hogy pl. az általam említett "kanyaros" témánál maradva ... én ott stabilan tekerem a kormányt ... nem naon reagálok...
Megfelelő játékoknál pedig jellemzően megint csak lő az ember, mint a hülye, ülve a bal egérgombon... Hidd el, ezt az aktuális képernyőtartalmadnak megfelelően tolja a játék, hisz pl. vsync esetén nem is készít újat, majd szinkronjel megérkeztekor, addig pedig egyirányba lősz ... ha szitává lőtted, azért mindegy, ha meg mellé, akkó azé!Tegyünk ide egy újabb pontot!
Legalább hetekig egy végsőt!
-
_Toka_
senior tag
válasz
Bluegene #39080 üzenetére
Még jó, hogy ott voltam...
Ő megjelenítésről beszél ... olyan értelemben tényleg hiábavaló a többi frame, csak az számít - még egyszer: látvány szempontjából... -, amit látsz.
De, amíg a vas együtt nem képes reagálni az input eszközökre, mert nem tom, hogy a falhoz értem, vagy nem, vagy mittomén..., nem tud AI-t futtatni, addig a játszhatóság szempontjából mindez nagyon nem mindegy...
Ha vsync-et bekapcsolod, addig nem fog reagálni az inputra - nyilván megvalósítás függő, megjegyzem, ha meg reagál, sokszor az a probléma... -, amíg a képedbe nem tolta az aktuális tartalmat. Ergo, hiába nem látod - mondjuk, autós játék esetén a kanyar bemeneti ívén már tudom, kb. meddig kell nyomnom a megfelelő irány bill.-t -, mi az aktuális tartalom, mert a monitor még nem végzett a frissítéssel, de az applikáció már tud rá reagálni. Ez néha problémás lehet, néha nem... Többnyire megvalósítás függő.Két külön dologról/fogalomról van szó! Ne hidd, hogy a kitalálói/megalkotói ne ismernék jobban ennek működését, mint mi. Ergo, ha lennének echte felesleges képkockák, hidd el, nem terhelnék vele a hardvert!
(#39081) dangerzone: A "képkockás" részhez... Valahol ott van a dolog logikája, ahogy írtam. Ha nincs elkészült frame - ha látod, ha nem -, nem tudsz rá reagálni...
-
dangerzone
addikt
válasz
Bluegene #39080 üzenetére
Szerintem 64 bites vista játékok alatt két giga fölött eszeget ramból. Szerintem ezért a nagy változás.
De gondolkodtam amúgy rajta, hogy xp-ről kéne nekem is tolni. Nem sok különbséget véltem eddig felfedezni a dx9 és dx10 között.Az képkozkakirajzolós vitához én csak annyit szólnék , mivelhogy ilyen mély szinten nem másztam bele a dolgokba, hogy multikban pl cod 2-ben számít az hogy 65, vagy 500 fps-ed van. Nemtom mi ennek a logikája, de nagyon számít az fps .
-
nixx-21
őstag
válasz
Bluegene #38881 üzenetére
ez azért nem tlejesen így van mert nem konstans az első 75FPS-t jelenítí meg.... hanem ami éppen érkezik rá pl az igaz h 75Hz-nél =75FPS-t tud megjeleníteni de nem mind1 multiban(elvileg hamrabb meglátod az enemy-t
) h a megjelenített képkocka mien mert ha neked 150 FPS-ed van akkor nem az első 75-öt adja le hanem mindnen 2.at
ha 225FPS-ed akkor minden 3. ha 300FPS-ed akkor minden 4.et látod meg azaz így kétkép közötti változás kisseb mint 75FPS-nél...érted nem?
(tehát ha egy mp alatt 75 FPS akkor 0,013 mp-ként kapod a képkockákat ha 150 FPS akkor 0,0065 mp ként kapja a képkockákat a monitor és ebből csak 0,013mpként tudmegjeleníteni 1et mondjuk ezek agyon kicsi különbségek csak hardcore -gémereknek fontos de ők sem mindíg húznak belőle hasznot mert lehet h az enemy-nek jobb a reflexe és akkor hiába látta meg hamarabb ha nem tudta előb megyomni a gombot)
amúgy kétségtelen h jó dolog a V-sync én is úgy játszom már ahol emgvan a stabil 75FPS mert tényleg folyamatosabban adja a képet mintha 100FPS-em lenne
és azt is tény h lehet játszani 40 FPS-el is sőt még 18-20FPS-el is(tapasztalatból modnom h így is tűnhet folyamatosnak) mert akkor nem az FPS számra hanem a látványra figyelsz
-
CimbiX
aktív tag
válasz
Bluegene #38886 üzenetére
Es en akkor ezuton kerem a PH! tesztereit, hogy a különfele tesztekben legyenek szivesek V-SYNC-et bekapcsolni, ill. a 60 (75) FPS feletti ertekeket ignoralni- mert ezek lennenek az "ertelmes" ertekek. Az erdekes harcok ugyis mindig a 20-50 FPS között dölnek el- amit meg talan erzekelünk is. Ha egy jatek 7-15, vagy 70-200 FPS-el megy, az edesmindegy. ..
-
_Toka_
senior tag
válasz
Bluegene #38886 üzenetére
Én nem hülye vagyok - eddig permutálható...
-, aminek folyományaként nem mosom össze a fogalmakat. Tehát képfrissítési freki kizárólag a láthatóságot befolyásolja. FPS a láthatóság határáig természetesen befolyásolja azt is a játszhatóság mellett, de utána már kizárólag a játszhatóságot, de ez utóbbit mindig.
akkor még1X: nem tud több FPS-t megjeleníteni a monitor, érted?
Nem, nem értem - na jó, azt igen, hogy mit szerettél volna írni, de hát ez itt... -! A monitor a video puffer aktuális tartalmát jeleníti meg mindig, ami semmi esetre sem FPS.A v-sync használata pedig nem törvényszerű, hogy jó megoldás. Alkalmazása válogatja. Mégpedig azért, mert az alkalmazás által használt megoldás függvénye is, hogy adott esetben segíthet, vagy nem.
Messzire vezet, tényleg ne menjünk ennél mélyebben bele!
Egyébként - emlékeztetőül - ott folytam bele a dologba, hogy említettem, mennyire nem éri meg nekem pl. most neten lógva plusz 1db bazi komoly fogyasztású kártyát, ami nem mellesleg nem is olcsó tartani a gépemben azért, mert olyan alkalmakkor, mikor játszom, talán az elvi tudásának 80%-át is ki tudom aknázni. Ez egy vélemény volt!
-
_Toka_
senior tag
válasz
Bluegene #38879 üzenetére
... igen de a régebbi játékokban nincs is szükség a CF erejére, nem? most nem működik a Half life 2-ben, és? egy kártya is 180FPS-sel pörgeti, akkor?
Nincs ez így rendben akkor sem... Olyasvalami ez, mintha utánfutóval szaladgálnál olyan alkalmakkor is, mikor éppen csak elugrasz a kissé távolabbi pékségbe a kedvenc pizzás tekercsedért, és persze mindez éppen absz. nem zavarna...Tod, nem kapom olcsóbban a második kártyát olyan címszóval, hogy "nem megy ám együtt a kettő minden 3D-s alkalmazásban"... Ergo nem látom semmi, de semmi értelmét!
(#38881) Bluegene: Most ezt nyilván nem komolyan kérdezted...
Ha igen, akkor se megyek itt ebbe bele! Dióhéjban annyit, hogy az egyik képfrissítési freki, ami állókép esetén is annyi, amennyi, a másik pedig a játszhatóságot, nem pedig a láthatóságot erősen befolyásoló tényező. Részemről pont.
-
Bluegene
addikt
válasz
Bluegene #38641 üzenetére
mondjuk nem akarom bántani az nvidát, de azért kicsit lottózás az egész
ha veszel egy 4850est van benne egy 4850ha pedig 4870 1GB-ot veszel az van benne és kész
tiszta sor, hihetetlen!de ha veszel egy 260as GTX-t és peches vagy:
kapsz: 65nm-es 192sp-t
ha szerencsés: 55nm 216 sp-t
nem igazán korrekt akárhogy is nézzük, végülis a 9800gt se az
-
SystemRoot
őstag
válasz
Bluegene #38542 üzenetére
Nem kéne ilyesmiktől tönkremennie egy kártyának. Egyedül a fesz emelés ami számomra elfogadható olyan indok gyanánt hogy emiatt ment tönkre a kártya, de más nem. A magasabb órajel, más bios-> más mem időzítések, csak instabillá tehetik.
Mégcsak a rossz hűtéstől sem kéne meghalnia, ugyanis automatikusan le kell kapcsolnia minden mai procinak (ez már a Pentium 1 óra így van asszem ami nem tegnap volt
)
A magasabb volt miatt sérülhet a cucc, mert a nagyobb fesz a kicsi csíkszélességű szerkezetet eldeformálhatja.Na egyszóval, nagy ürügy az a gyártók részéről hogy a júzer teszi tönkre a kártyát. Ha sima órajelnövekedéstől tönkremegy akkor eleve szar volt.
-
TTomax
félisten
-
TTomax
félisten
válasz
Bluegene #37870 üzenetére
Readler 3? Látod most nem vagyok képben ...a box meccsel elég rendesen mellényúlnál,amúgy májusban megyek haza,Pestet útba ejthetem ha gondolod de szerintem maradjunk a Readler 3-nál
Nem csak a CF-el volt gondom... mivel nem egyszerre vitték el a 2Radeont így solo-ban nyúztam majd egy hónapig egy 22"-os monitorral...a sok bug keserített el,ami viszont nem a kártya hibája hanem a hanyag driver íróké...Van itt néha apró bug GTX-el is... na de az arányokon van a hangsúly...
Nagyon jó kis kártyák az RV770-ek,és ha a driverek is felnőnek a feladathoz akkor igazán meg tudják verni az Nvidiát... már előre félek az RV 870-töl ugyanis ha tényleg új félépítése lesz akkor újabb driver kálváriák várhatok... na de ez már nagyon off... -
valakiiii
tag
válasz
Bluegene #37637 üzenetére
már próbáltam vagy 4x
szerintem én mindent megpróbáltam...
Gta4-be kezdődött és olyan volt hogy pont egy hajót loptam el
és utána ilyen 3 kis zöld csillag megjelent .. azt hittem a játék utána elő jött vagy 40-en és csak úgy játék közbe szóval sztem vga gyanús . Most már megpróbáltam több játékot és valamilyen formába mindegyiknél megjelenik. Például az Undercoverbe a bejátszásoknál és a játékban úgy jelenik meg hogy a térképen lila foltok és a kilóméter órán terjed, de még játszani lehet vele a gta-val már nem ...
-
válasz
Bluegene #37603 üzenetére
Igazából nincs bajom az ATi-val, eddig is olyan kártyáim voltak, de ami nV volt haveroknak mindigis brutálisabbak volt és csak pár eFt eltérés volt. Illetve sosem láttam textúrahibát, meg hogy ne indult volna el játék alattuk.
Az, hogy az ő kártyája hibás, meg rajta kívül ~100-é biztosan, ez előfordulhat velem is amilyen peches vagyok..
Jó egyébként egyik teszt nagyonn sz@r, mint a másik.. Egyikben ATi a jobb másikban nVidia... Épp, hogy van kedvük az embereknek beirkálni az adatokat...
-
-
-
Eagl3
veterán
válasz
Bluegene #36866 üzenetére
"gen a játékokat nvidiára írják és azok 1 giga rammal gazdálkodnak, ezt követi az ati is"
Látom, nem vagy képes értelmezni azt amit leírtam. Segítek, az elméletem szerint marketing fogás az egész.
"aki 512-es kártyáról váltott 1 gigásra beszámolt arről h ritkán röccen be, sokkal simább nincs az h picit beszaggat"Egy ilyen illető volt, rajtad kívül csak ő érvel ennyire ez 1gigás kártya mellett. Bár ő lecserélte az 1gigás 4850-et egy 512-es re ha jól emlékszem.
"valószínűleg a 4870X2 kártyákra se véletlenül raktak 2X1gb-nyi ramot, vagyis 2 giga ramot, sokak szerint azért mert marketing, de szerintem a lehető legnagyobb sebesség elérése érdekében"
És jövőhéten már azt fogod majmolni, hogy mindenhez 2giga ram kell mert az X2-őn is az van.
Viszont valamit nagyon jól csinálltál. Baromira eltaláltad az avatarodat, valóban olyan vagy mint egy papagáj, folyamatosan a saját hülyeségeidet mondogatod.
-
_Toka_
senior tag
válasz
valószínűleg a 4870X2 kártyákra se véletlenül raktak 2X1gb-nyi ramot, vagyis 2 giga ramot, sokak szerint azért mert marketing, de szerintem a lehető legnagyobb sebesség elérése érdekében
Sztem pedig egyszerűen "a lehető legnagyobb ... - bármi is álljon itt - elérése érdekében"... -
válasz
Az X2-őn azért van dupla ram, mert magonként megvan osztva, vagyis egyszerre 1 mag csak 1GB-t lát. És csak úgy tud minkét mag ugyanazon a frame-n dolgozni, ha mindkét memóriarész tartalma megegyezik, vagyis gyakorlatilag csak 1GB-nek számít. Szóval a 2GB felirat tényleg csak marketing, a kártya ténylegesen 1GB-t tud használni. És hogy miért nem tesznek akkor csak 1GB-t rá? Mert akkor csak fél giga memória lenne magonként.
Szóval az 4870 X2 2GB ugyanúgy működik, mint 2db 4870 1GB CF-ben.
-
bozont
veterán
válasz
Bluegene #36862 üzenetére
Most nem azt vitatom, hogy az 1 gigás gyorsabb bizonyos helyzetekben, és láttam hogy az Assassin's Creed-nél gyorsabb, de 2560x1600 felbontás mellett! Én azt mondtam, hogy akkora felbontásnál amire neki kell szinte egy játék sem gyorsul vagy csak nagyon minimálisan. A plusz memória hatása inkább 1920as felbontástól felfelé jön ki. Persze, azt nem tudom hogy mennyi az árkülönbség a két kártya között, de ha már nálam van a toxic biztos nem cserélném le. Nem érné meg a macerát. És mint írtam, bár ez már egy szubjektívebb dolog, a toxicnak halkabb hűtője van. Nálam ez is számít.
mod.: Én nem nagyon tapasztaltam beröccenést egy játéknál sem, persze volt ahol ki kellett kapcsolni az AA és/vagy AF dolgokat, de szépen megy minden (a Crysis-t még nem próbáltam
). A 24"-os monitorom van, tehát mindez 1920x1200 felbontás mellett.
-
bozont
veterán
válasz
Bluegene #36846 üzenetére
Már nem azért, de a Cry és GTA4-en (ami ráadásul egy elég russzul sikerült port) kívül megnézted a többi játékot is? 1680as felbontás mellett nem számít sokat a +memória, a tuningból többet profitál és 1 év múlva sem változik sokat a helyzet szerintem. Én sem cserélném le azt a toxic kártyát, már csak a hűtés miatt sem. Bár még nem hallottam a hangját, de a gyári hűtő baromi hangos LOAD alatt.
-
D®. GeNy@
aktív tag
válasz
Bluegene #36853 üzenetére
Hidd el, nem úszok a pénzben!
Igen keményen megdolgoztam érte és ezért félek döntést hozni, ha könnyen jönne a lé, leszarnám és vennék fél év múlva egy 1GB-osat vagy még nagyobbat!
De mivel a "pénzem nem dolgozik helyettem"
így nem szeretnék foglalkozni vga-val 1-1,5 éven belül!
-
katt777
félisten
válasz
Bluegene #36849 üzenetére
Sosem fogja a sima 4870-et úgy megtuningolni, főleg 1GB RAM-mal. Örülhet, ha 5-10% kijön belőle. Crysis amúgy sem mérvadó, amúgy tényleg az van ott, ebben igazad van. De én láttam egy rakás tesztet, nem csak 1 kiragadott Crysist (vsz ehhez keresett beállításokkal, mert másutt nem volt 2 FPS sem), és csak max. 1-2 FPS volt.
Az tuti, hogy én mindenképpen a Toxicot választanám, D®. GeNy@ meg, ha okosan jár el, rákeres gugliban a "4870 1GB review" kifejezésre, és szélesebb körűen tájékozódhat, mint itt azt remélheti.D®. GeNy@: Max 8XAA helyett 4XAA beállítással játszol. De mondom: az ATi driverek folyamatosan javítanak az ATI-k teljesítményén, és könnyen lehet, hogy egy következő driverrel behozzák a sima 4870-ben azt, ami eddig az 1GB-os előnye volt, főleg, ha még a játékot is patchelik. Persze ez lutri. Én elmondtam, mit választanék, és tényleg keress sok-sok tesztet.
_Toka_: Már túl van tárgyalva, WesTM megoldotta. Egyébként pont abból van a hiba, hogy valaki körültekintés nélkül nekiáll, volt elég ilyen eset ebben a topicban is.
-
D®. GeNy@
aktív tag
válasz
Bluegene #36846 üzenetére
Teljesen igazad van, az a +20-30Mhz nem olyan sok, egyedül a hűtés komolyabb a Toxic-on.
Furcsa ez a vga piac és egyben dühítő is, de ez van...Még van 1 napom döntést hozni, ráadásul holnap jön meg a 22" monitor is...
Köszönöm mindenkinek a segítségét.Jelenleg ott tartok, ahol elkezdtem...de holnapra hátha megszületik a döntés!
Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Macska topik
- EAFC 25
- Kuponkunyeráló
- Milyen processzort vegyek?
- PR-Telecom
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Mini PC
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged