- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
Aktív témák
-
Tibord
senior tag
válasz
DarthPeeter #19414 üzenetére
igen a vista valóban gyorsul. Jó mi?
A játékban ez nam azt jelenti hogy 15%-al több FPS-ed lesz hanem mondjuk nekem a COD4-et az első nap 10 emberből kb 8. nak tölti be. 1-1,5 hét elteltével első vagy mésodik vagyok ugyanazok az emberek közt.
Akkor ott a catalyst a sz.r.
Sajna ebben nem tudok segíteni.
Szerintem a virtuális memo kevés. Amit nekem ökörszabályként mondtak: A fizikai memoria fele 2GB-ig felette lehet lejjebb menni. (1GB-nál legalább annyi, alatta duplája) persze ez lehet hogy igy nem jó de én kb 6-7 éve igy üzemeltetem a ketyeréimet
A nod nem a VGA-t fogja vissza hanem a gépet magát. Általában a HDD a lassu amit a crysis egyébként elég gyakran használ.
Esetlegesse egy töredezettségmentesítés is gyorsíthat a rendszeren. Bár ha vistát használtál akkor ez nem lehet gond ha csak le nem tiltottad.Nekem sajna más nem jut eszembe. Mindenképpen próbáld ki xp-n is a dolgot mert szerintem itt a catalyst az a mi szarakodik.
-
Bluegene
addikt
válasz
DarthPeeter #19416 üzenetére
rakd fel az xp-re a crysist az 1.2 patchet a natural modot és simán 30 FPS felett leszel 1680ban, bizony
-
arsenlupin
aktív tag
válasz
DarthPeeter #19409 üzenetére
Nincs véletlenül az energiaséma energiatakarékosra állítva nálad?
Nálam akkor voltak lassulások, átállítottam teljesítménycentrikusra és minden ok! -
Tibord
senior tag
válasz
DarthPeeter #19400 üzenetére
akkor pár hülye gondolat.
Az sp1 nekem lassab volt de ez semmit nem jelet. Láttunk már ilyet.
Lehet hogy félreértettél. Én akkikkel beszéltem azok nem elfelejtették hanem nem is ált szándékukban feltenniJó nem?
A vistával vigyázni kell mert az első egy héten lassú. Ez ténny. sokan ezért fujnak rá mert nem olvasnak utánna. A vista egy hétig nézelődik, pakolászik, tanul. Utána kezd el rendesen működni.
Ha használsz virusítót vagy pajzsot (legelterjettebb a NOD) akkor az is megfoghatja de ez nem gyakori.
Lehet a driverrel is abaj van. Pl.: Mondjuka az nvídia teljesítményre volt beállítva az ati meg minőségre. Erre figyelj mert az egyik haver nem tutta miért nem megy nála semmi (pedig nem is váltott kártyát csak véletlen beállította fullra az élsímítás meg az ani-isotróp szürést).Egyáltalán mekkora felbontáson vagy?
Ja igen. Mennyire dolgozik a HDD? Ha túl nagy a virtuális memoria akkor a merevlemezre írás erősen gátolhatja a gép teljesítményét.
Sajna én nem vagyok szakértő csak a saját tapasztalataimat tudom leírni. Esetleg véleményeimet.
-
finest
addikt
válasz
DarthPeeter #19400 üzenetére
Van egy naiv kérdésem: A 8800GT-és eredmények is Pista alatt születtek?
-
válasz
DarthPeeter #19398 üzenetére
Mondd meg, milyen tippeket vársz. Nem tanácsadás hiányáról van szó, de ha így jobb, akkor fogalmam sincs, miért teljesít nálad gyengébben a 4850, mint a 8800GT, mert ilyet még nem hallottam eddig. Ez sem megnyugtató a számodra, de ez a millió off is felesleges már. Én nem tesztekkel jöttem, számokkal. Mekkora felbontásban és milyen játékoknál, milyen beállításokon jött elő? Mennyire általános, hogy gyengbb, mint a 8800GT? Mindenhol vagy 1-2 játékban?
Amúgy nekem is Vista van SP1-gyel és semmi bajom ele. Nincs áltlalános 10-15% lassulás és gyanítom, hogy az, hogy valaki írta, hogy a Phenom-ot állítólag megfogja, az is másból ered. Miért lenne így? Intelt nem fogja meg?
luw2win: ja, már értem
-
Tibord
senior tag
válasz
DarthPeeter #19389 üzenetére
Hát ennek sok oka lehet. Én eddig azt hittem hogy az itt lévő emberek egytől egyig xp-t használnak.
Végre egy bajtárs
Akkor az mond meg milyen az sp1-es vista. nekem kb az is háromszor volt fenn.....
Nekem állandóan valami hülye hibaüzenetek jöttek vele elő és a phenom belassult tőle. (de ez téged nem veszélyeztet)És minden játék lassabb?
Mennyivel?
nincs véletlen valami baj vele? Mondjuk melegszik és letiltja magát.Még egy kérdés kérlek ne vedd sértésnek de meglepődnél hány embernél volt a következő a gond. Alaplapi driver fönt van?
Tudom fura kérdés de rengeteg ilyet látok -
válasz
DarthPeeter #19390 üzenetére
Akkor nézzük csak számokban a dolgot, hogy kiderüljön, mi okozhat rejtélyt nálatok.
4850
Core Clock: 625 MHz
Shader Clock: 625 MHz
Memory Clock: 993 MHz (1986 DDR)
Memory Bandwidth: 63.552 GB/sec
FLOPS: 1000 GFLOPS
Pixel Fill Rate: 10000 MPixels/sec
Texture Fill Rate: 25000 MTexels/sec
Texture Units: 40
Raster Operators 168800GT
Core Clock: 600 MHz
Shader Clock: 1500 MHz
Memory Clock: 900 MHz (1800 DDR)
Memory Bandwidth: 57.6 GB/sec
FLOPS: 336 GFLOPS
Pixel Fill Rate: 9600 MPixels/sec
Texture Fill Rate: 33600 MTexels/sec
Texture Units: 56 (64)
Raster Operators 16Akkor miben lehet jobb?
Első sorban textúrázásban (talán) és abban, hogy a shader clock 1500 az nV-ben, míg 625 az ATI-ban. Vagyis itt max. arról lehet szó, hogy a Crysis és esetleges gépölő társa(i) alatt nem érzékeltek akkora javulást, sőt! talán még hasonló teljesítményt is ad le. DE! Mindez max olyan felbontáson jöhet elő, ahol a 8800GT jól érzi magát, de 1600 fölött már nem hiszem, hogy lenne reális alapja annak, hogy a 8800GT akár egy hajszállal is, de jobb legyen. Ne abban a sávban nézzétek, ahol a CPU hajtja ki a lelkét csak. Azt a 226BW-t erőltessétek meg kicsit és látni fogjátok, hogy egyszerűen ésszerűtlen a dolog, így nem tudok én sem mást írni, mint azt, hogy nálad nem a kártya a bibi...Akkor ezzel akár be is fejezhetjük a dolgot, mert már nagyon emlékeztet egy film címére ez a huza-vona: "Ketten a hadsereg ellen"
Nem kell besértődni!
-
Tibord
senior tag
válasz
DarthPeeter #19383 üzenetére
SAJNOS egyet kell hogy értsek.
Én nem igazán ide való vagyok a 3870-el de...Szóval hibalehetőség szerintem:
Az nvidia kártya után bele lett rakva az ATI és nem lett xp ujratelepítés. (nálam el sem indult addig az xp rendes felbontáson.)
Bár manapság a vista és az xp megenyező fps-t hoz de azért ne felejtsük már el hogy ehez a vistának dx9-ben kell mennie.Szóval én újratenném a redszert, aztán utána lehet méregetni.
-
Bluegene
addikt
válasz
esetleg az lehet h a gyári CD driverjét raktátok föl és nem a amd.game-ről a legújabbat
#19386 pooshy : ugyanmár! vannak oldalak amiknek van nevük, kötve hiszem h ők manipulálnának(ami úgyis kiderülne)
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Valaki 9800GTX-ről váltott 4850-re, és a játékok nagy része minmum 15%-al jobban megy. Nem bánta meg. Na most gondolom egy 8800GT-től csak erősebbnek kellene lennie.
Lényeg az hogy valószínűleg a 8800GT tuningolva volt, a 4850 alapon van. Ezért nem olyan szembetűnő a gyorsulás, illetve néhol ezért tűnhet kicsit lassabnak. A helyetekben azért a 8.8 véglegeset megvárnám, és csak utána döntenék, mi a sorsa a VGA-nak. Az biztos hogy a 4850 erősebb, fejletebb, modernebb, ami a jövőben egyre inkább szétfogja választani a 8800GT-től és a társaitól teljesítményben. Valószínű nem is egy kategória lesz a teszteken belül, de várjuk ii a végét. Illetve 2008 végét, 2009 közepét, mikkel rukkolnak elő a játékfejlesztők.Többet nem OFF-olok.
-
Bluegene
addikt
válasz
DarthPeeter #19375 üzenetére
igen én XP SP2-vel értem el ezt az eredményt sp3-mal nem próbáltam
-
Tibord
senior tag
válasz
DarthPeeter #19375 üzenetére
NE
AZT NEeddig kb 5 ismerős tette fel egyszer én is (illetve háromszor: ELŐSZÖR, UTOLJÁRA, SOHATÖBBET) sp3-at és kb 25%-ra lassult vissza a gép. Nem a játékok a gép.
De ez csak egyéni véleményem. (meg az ismerősöké) -
Bluegene
addikt
válasz
DarthPeeter #19372 üzenetére
nekem 1280-ban extreme high modban xp alól megvan a 28-30 fps, kábé ugyanazt tudja a te géped is
natural modban szerintem 40 is
www.crymod.com
-
Bluegene
addikt
válasz
DarthPeeter #19369 üzenetére
xp felrakása okos döntés
de vista reinstalltól ne várj csodátén nem értem miért nekem mindent fullon visz, te írtad h 700-800FPS-t szeretnél, megsúgom egy átlag tft monitor ebből kábé 75 képkockát képes megjelníteni neked, úgyhogy felesleges, tudom cod2
ha nem tetszik cseréld vissza, boldogan elcserélik 8800GT-re csak rakd fel a hirdetést 2 óra múlva üzletet is köthetsz
-
Bluegene
addikt
válasz
DarthPeeter #19366 üzenetére
erre azt tudom mondani h valaki 8800GTX-ről váltott GTX 280-ra és szerinte legtöbb játékban nem érezhető 1650-ben, még a crysisban is épphogy(ezt elhiszem, lehet h így van csak mérhető de nem érezhető a különbség)
szvsz időtállóbb a 4850 valamivel a 8800GT-től, ezen is azon is emberi felbontáson minden fut és egy évig ez így lesz minimum, sőt 2-3 év múlva is jó lehet még(hisz a konzolokra fejlesztenek amit átírnak, szal az átírásokat jól viszik)
CPU limit megvan nálam is 3,2ghzes E2160
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
DarthPeeter #19366 üzenetére
Ne haragudjatok, de mi köze van a 8800GT teljesítményének a 4850-hek. Mikor a 9800GTX+-kat is megveri, nem értem mit ríttok itt. Felejtsétek már a crysis-t, az a játék a g80-ra lett írva. Egyébként nem értem, mert minden eddig látott teszteben a 4850 erősebb volt crysis-ben is a 8800GT-nél, de egy pár helyen az ultra-nál is.
Igen E6300 is, meg E8400-al CPU limites tud lenni ennél a karinál alapon egy csomó játék, ezekszerint a crysisnél is.
Soroljátok már fel akkor hogy melyik játékoknál lett még lassabb, mert szerintem mindenkit érdekel. Szatesz te is sorold fel az eredményeket, a crysis-t hagyd ki, több játék tesztet szeretnénk tőletek, illetve a haverjaidtól. Képekkel illusztrálva. a 4850 kóstolgatja a GT260 fenekét a teszteken sokszor, azért azt ne felejtsük el.
Szatesz: A 4850CF-től ne félj, mert a GTX280-at alázza minden tesztben.
Akkor meg már baj nem lehet....
-
DarthPeeter
aktív tag
válasz
DarthPeeter #19354 üzenetére
Ja meg meg kell szereznem de délutánra meglesz.
-
newgamer
aktív tag
válasz
DarthPeeter #19349 üzenetére
Half-Life Episode 2-re nézz egy tesztet, ha megoldható
-
DigitXT
félisten
válasz
DarthPeeter #19349 üzenetére
Hát, ha "powered by Nvidia" játékokat nézel... (Crysis)
Minazonáltal nagyon kevés az az FPS: very highban
nézed, vagy csak a (kamu) DX10, ill. a Vista szar?
(Amúgy az sem mindegy, hogy melyik részén nézed a játéknak,
de a COD FPS-ből ítélve multira tippelek: az még nem néztem.)
-
newgamer
aktív tag
válasz
DarthPeeter #19346 üzenetére
Mennyi volt FPS-ben a különbség, átlagban?
-
Bluegene
addikt
válasz
DarthPeeter #19235 üzenetére
én egy külön particióra fölraktam az XP-t, ha lassú valami onnan indítom szvsz és nincs problemo
-
Bluegene
addikt
válasz
DarthPeeter #19231 üzenetére
javaslom neki egy windows reinstall-t vagy inkább egy XP + crysis patch fölrakását ha nagyon akar crysisolni, persze rendbe is lehet tenni az oprendszert(CCleaner, adaware, vista manager, firewall...stb.) a vistás topicban segítenek
mod: nagyon szaporodnak a 4850-es tulajok
, magyar embernek való ára van biza
EVGA GTX 280-asnak svájci embernek valómarioana: a szőrösfánk VGA-killer inkább egy vantage-ot futtass és ott mérd a hőmérsékletet, a szőrösfánk miatt már ment tönkre VGA nvidia és ati is szerintem hanyagold, 90-95 fok fölé egyébként szerintem nem szabadna mennie alapon, alap órajelekkel
-
Bluegene
addikt
válasz
DarthPeeter #19226 üzenetére
hát ez érdekes, lehet valamit elcseszett a gépén, vagy vírus, nincs karbantartva
az összes teszt szerint gyorsabb a 88GT-nél tehát ez nem mérvadó
milyen kártyája van? -
Skizz
addikt
válasz
DarthPeeter #19203 üzenetére
Mert berögzült NV fanatikus vagy és lassabbnak akarod érezni, ergo lassabnak is fogod érezni.
A pólód színéből indultam ki.
-
schwartz
addikt
válasz
Mert ugyetlen vagy?
-
horvathkrisz
addikt
válasz
az kizárt dolog mer' nemtudom!
-
Baluka71
tag
válasz
DarthPeeter #19118 üzenetére
Figyú Darth!
Én is GT-ről váltottam 4850-re, és én is szívtam (XP-vel).
Igazából most már csak a melegedés nem tetszik! A GT kultúráltaban járt.
Nálam is lassab volt a Crysis ez tuti!
Szóval nekem egy varázslatos dolog segített, hogy kikapcsoltam az adaptív élsimítást.
Ennyi.Amúgy azt gondolom nyers erőben jobb a GT.
De pl. hasonlítsd össze a COD4-et fullban + AA
Egyebet nem tudok elmondani.
-
schwartz
addikt
válasz
DarthPeeter #19126 üzenetére
Mar meg se haragudj de a 8800GT a nyalat veri s nem a HD4850-et.
(Huuu, lassan kezdek bevorosodni)
-
wowmaster
csendes tag
válasz
DarthPeeter #19126 üzenetére
Az Nvidia(fúj
) driverjeit letakarítottad DriverCleanerrel?(Asszem így hívják) Mert lehet attól is a lassúsága. Nálam Vista alatt az UT3 gyorsabb ATi-n.
Más: van egy videó ami a kártya képességét mutatja ba, az amikor két hajszárítóval fújják a labdákat. Azt honnan lehet letölteni? Vagy esetleg másik techdemot?
-
juhi07
senior tag
válasz
Szerintem cserél oprendszer !Válts xp-re és már ot gyorsabb lesz minden
-
Laraxior
titán
válasz
mi a szűzmáriának 7-800 FPS?
multiban is elég bőven ha 60 felett vagy...
tzsolesz: igen én is észrevettem hogy egy 4GHz-es quad is épphogy kitekeri az ultrát,akkor mi hajtja ki a 4850et
azért nagyon nem látom értelmét a tuningnak,remélem azért mutatkozik majd valami javulás teljesítményben. Még a végén be kell szerezzek egy 4850et hogy megismerkedjek vele közelebbről,az IceQ még tetszik is,vagy valami sima verzió a matricát átpumpálom zöldre és máris haverként kezelem
Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hobby elektronika
- Tőzsde és gazdaság
- Xbox Series X|S
- Autós topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nagyrobogósok baráti topikja
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- Asus Rog Strix G16
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest