Aktív témák
-
C.Brigante
veterán
válasz
tzsolesz #50033 üzenetére
mondjuk azt is csinálhatta volna, hogy azt mondja atinak rendben, elnézést, úgy csináljuk, ahogy szeretné kedves főnök. Nem tett így, gondolom gainwardnéknál okosabb emberek vannak mint mi.
elnézést, off vége!
megkérdezhetem honnan vagy ilyen jól informált a dzsénwardról? esetleg munkatárs?
-
zip
tag
válasz
tzsolesz #47960 üzenetére
" az i7 920. Az meg elég lesz neki 6 évig is akár." - pont ezért veszek ekkora gépet.. Nem akarok havonta új videokártyát, új procit, erősebb ramot... most megveszem és hátradőlök,,,egy darabig. A régi gépem egy 2,6-os P4-es egy X800GTO val még ma is megállja a helyét, csak az a tetves "Shader 3.0" - az betette a kaput.
-
válasz
tzsolesz #48010 üzenetére
Csak részben tudja kompenzálni.
Bandeee: "De elvileg csak nagy felbontásnál előnyösebb az 1 giga mem, nem? Enyém 512-es 4870-es!"
Nem. 512MB-nél több textúra esetén is előnyösebb, mert egyben belefér a video memóriába, és nem kell swappolni (nincsenek rejtélyes lassulások). Egyébként egyre inkább a sok textúra miatt kell több memória, és nem a nagy felbontás miatt.
_Toka_: "Ugyan konkrét számokkal nem vagyok tisztában, de valószínűnek tartom, hogy a PCI-E x.y áteresztőképessége előbb korlátoz, mint a GDDR3, vagy 5 még PCI-E 2.0 esetén is..."
Így van.
-
fagy53
nagyúr
válasz
tzsolesz #47986 üzenetére
Nagyon köszönöm, szép munka!
4850...................................4830
13162.................................12168.......8%SM2.0: 5607..........................5349......4.8%
SM3.0: 6703..........................5875.....14%
CPU:: 2897............................2778......4.2%Végülis 10%-on belüli a különbség, de az SM3.0-nál a 14% elgondolkodtató....
-
_Toka_
senior tag
válasz
tzsolesz #47986 üzenetére
Már nézem egy ideje, hogy igazából mi indokolja, hogy nem hajtod feljebb a procidat? Pl. az enyém alapfeszen megy 11x333-mat stock hűtővel. Ami annyira szabvány mindennek, hogy ha a közelében megy, ott is megy... Ha nézted feljebb, de gond volt, sorry! Ha nem, egy próbát megér.
-
lsc
nagyúr
válasz
tzsolesz #47958 üzenetére
Ezt mondjuk a fél év múlva megjelenő játékokhoz is garantálod ? /Mármint hogy elég 512 /. Egyébként azt is láttad gondolom hogy 70-et akart venni, akkor arra mit mondtál volna . Azt sem tudom tuningol-e, a 4850 alapon hozza a 4830 tuningját . A másik, egy i7920-hoz már ne 4670 menjen, hisz az is elviszi az 12xx-et röhögve .
-
fagy53
nagyúr
válasz
tzsolesz #47954 üzenetére
Ha ezt nézzük akkor a 12x10-es felbontásra a 4830 512MB 22.5k-ért több mint elég!
Nem hinném, hogy azonos órajelen 10%-nál gyorsabb 12x10-ben a 4850, de 10k-val olcsóbb a 4830 és ez a 4850 árára vonatkoztatva 30%!
Nézhetnénk egyszer egy 3DM06-ot kb azonos órajeleken és a proci is kb azonos legyen, bár csak a 3D pontok érdekelnének. -
_Toka_
senior tag
válasz
tzsolesz #47881 üzenetére
Mindenki óvakodjon a Dunaweb-től. náluk a 2.5Mbs-os net, az 100kbs-os sincs. Még fórumozni sem elég sokszor.
Há' persze, de ha nem állítanád a VGA-d ilyen lehetetlen értékekre, valszeg sokkal jobban menne minden játék a Dunaweb-en is...!Csak tréfa!
Tulképp nagyon komolyan mondom, hogy kb. csukd magadra a szobád ajtaját, és tényleg járd körbe, mit is tud a kártyád elérhető beállításokban, aztán alkoss hozzávetőleges véleményt a konfigodról!
Majd dőlj hátra csukott szemmel ... és gondold jól át, mit is várhatsz ettől a vastól extrém körülmények között ... viszont sztem ezután Te jössz!... -
Beri
addikt
válasz
tzsolesz #47833 üzenetére
Pár perc elég. Egy bizonyos fokon túl már nem melegszik tovább a GPU, ha meg hibázik a kari, azt azonnal látod.
Daffni2: Tönkre nem teszel vele kártyát, hacsak nem az elégtelen hűtés miatti túlmelegedésre gondolsz. Viszont túl magas hőmérséklettől le kéne hogy tiltson a kari elvileg. Tehát ez is kizárva.
Mindenesetre kárt okozni egy kártyában magában furmarkkal sztem lehetetlen.
-
Daffni2
addikt
válasz
tzsolesz #47833 üzenetére
3 perc elég.
Ha ok akkor 3DMark kétszer egymás után, de ha full verziód van abban be lehet állítani hányszor futtassa le.
Ha rendben végigmegy, nem látsz sziporkákat, csikozódást kockázódást akkor a játékokkal sem lesz gond.
A Furmark tönkre vágott már jó néhány VGA-t.Ráadásul teljesen életszerűtlen módon terheli a kártyát.
-
_Toka_
senior tag
válasz
tzsolesz #47805 üzenetére
Az az igazság, hogy akkor esett le az állam, mikor monitort cseréltem és a korábbi 1280x1024-es felbontás után félve raktam az első játékokat 2048x1152-re, mert arra gondoltam, hogy "ugyan már, kérem ... ezt azért már mégse". És azt látom, de bizony!
1-2 kivételtől eltekintve, szinte minden megy gyönyörűen, nem ritkán kompromisszum mentesen!
És azért javasoltam az 1GB-ot, mert pl. a Fallout3 is menne tökéletesen, ha nem akadna be kb. 20-30 mp.-enként közel 1 mp.-re... Ugyanis akadások között lefolyik a pékernyőről! -
_Toka_
senior tag
válasz
tzsolesz #47801 üzenetére
Csak halkan mondom, de szerintem most ennyi tuning-próba után nézz körül, mit tud alapon a kártya játékok terén, ill. mit tud az esetleges tuninggal! Itt többeknek is az a tapasztalata, hogy tulképp nem jelent semmit ezeknek a kártyáknak a tuning. Ahol mennek tuningolva szépen, ott szinte ugyanolyan szépen mennek anélkül is. Ahol pedig kevésnek bizonyulnak alapon, ott az általuk bírt tuning is kevés...
Grat a kártyához!(#47803) Beri: Ha nem hibázik a kártya, szerintem adj neki esélyt így, ahogy van! Az enyém azzal a legfrissebb PH!-s cikkben tojássütősként említett gyári hűtéssel ment már júliusban is, és megy azóta is tökéletesen mittomén hány fokon.
Persze, első napokban néztem, mennyi, de már nem emlékszem...
-
válasz
tzsolesz #47790 üzenetére
Akkor sorry, már azt hittem te állítottad be annyira. Mondom, Rivát próbáld meg, menni fog vele. Ventit tedd fel 80-90%-ra és mehet a tuning. Egy próbát megér, aztán ha sikerül, csinálhatod ATT-vel, ha neked az szimpatikusabb.
Grat amúgy a kártyádhoz, szerintem nagyon jól jártál vele annyi pénzért! -
válasz
tzsolesz #47786 üzenetére
Miért nem próbálod meg a CCC auto tuningjával? Nekem a 9,4-es van fent és elég sokáig tartott, mire belőtte magát (vagy kétszer meg is szakítottam, mert azt hittem gáz van) és korrektül belőtte magát, játék alatt nem hibázott, viszont 2D-ben visszavette az órejeleit ha jól emlékszem. Másik megoldás Riva Tuner. Én eddig mindig azzal tuningoltam, gond nélkül. Jobban tudod tuningolni, mnt CCC-vel, de cserébe asszem nem veszi vissza az órajeleket. Ha maxot akarod megnézni, szerintem Rivával próbálkozz. 720/1100-at pedig mennie kell!
Szerk: azt miből gondoltad, hogy menni fog 950/1500-on???
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
tzsolesz #47784 üzenetére
Egyik párosítás sem jó. egyik driverrel sem hajlandó normális működésre egyik ATT sem. Nem értem.
Felismeri az eredeti (defalult) órajeleit a kártyának, de mind a két csúszka maxxon van, de úgy hogy 950/1520 vagy mennyi, tehát értelmetlen. Amikor beállítom, és alkalmazom, akkor azok lesznek az órajelekm amiket akartam (gpu-z szerint), de akkor is felugrik maxxra minden, és újra csak iírja az értelmetlen órajeleket. Ráadásul ahogy néztem, nem megy olyankor a Power Play, amikor ATT-vel húzom.Nem volt ilyen még senkinek?
Jaaah, meg van.
-
fagy53
nagyúr
válasz
tzsolesz #47777 üzenetére
Letöröltem az ATT-t, felismerte a kártyát, mindent engedett állítani, el is mentettem a profilokat, de bizonytalan volt. A végén már egy 3D alkalmazást sem inditott el, mert nem váltotta a 2D/3D-t, amit a beállítás után egy pár teszt erejéig csinált rendesen.
Marad a régi módszerem, belövöm stabilra az órajeleket, kitapasztalom a venti karakterisztikát és zsupsz bevágom a bios-ba! -
Departed
őstag
-
Daffni2
addikt
válasz
tzsolesz #47743 üzenetére
Határ eset.
Ha igazán normális játék menetet szeretnél, akkor gyűjts egy kicsit és vegyél egy 4870 1 Gb rammal.Nagyon kell figyelni a különböző webáruházakat, és lecsapni a kedvező árú kártyára.
Én így vettem 53 ezerért a giga 4870 1 Gb-t2 nap múlva már 65 volt.
Most is annyi.
[link]Mondjuk az én helyzetem speciális, mert csak olyan kártya jöhetett szóba aminek a vége egy slotos, mert a VGA alatt van a TV Tuner kártya,és Thermalright hűtővel lehet csak betenni a VGA-t.
-
-
tlac
nagyúr
válasz
tzsolesz #47666 üzenetére
Én majdnem Vapor-X-et vettem, de meggondoltam magam. Elég speciális hűtés, és hatékonyabb is mint a ref. hűtők, stb...
De a fölfelé áramló meleg levegőt elnyeli a táp ventije, és jobban fog melegedni a proci is.a vapor-x és a dual slot szinte majdnem ugyanaz, a meleg levegő kb ugyanabba az irányba fog menni mindkettőnél
-
Departed
őstag
válasz
tzsolesz #47636 üzenetére
Hadd védjem meg a Dual Slot-os Sapphire-t, október óta ilyenem van, fix 25%-on jár a ventije, és teljesen csöndes, és normálisak a fokok is, természetesen egy AC házhűtővel megtámogatva...Szerintem nem lehet rosszul járni vele. Mondjuk az én házamba a VaporX is jó lenne, de teljesen jó ez a kártya is
-
Tidus
addikt
-
butcher eu
senior tag
válasz
tzsolesz #47617 üzenetére
én is ezt a felbontást használom. és néhol elkell az 1 giga.nekem is 1 gigás sapphire dual slot-os version van, és merem ajánlani. szerintem mindenképp érdemes beruházni. több game is szereti a ramot enni. pl:GTA 4 és még jön ki pár játék idén, és ha nem 1 hónapra tervezel, akkor ne sajnáld rá a lét.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
tzsolesz #47614 üzenetére
Nekem egy elég gyérül húzható 4850-em volt (szintén Sapphire) az 690/1160 nál fulladt ki full réz Zalman VF1000-el, ramsünivel és VRM bordával, szóval nem izzot a vga de csak ennyit bír gyári feszen. Erősen gpu függő is a dolog. Igaz az enyém még korai darab volt akkor meg még a gyenge RV740-ek kerültek rá (amik nem vitték a 4870 ref órajelét stabilan). Most már azért javult a kihozatali arány, szóval több esélyed van egy jólhúzható kifogására mint nekem volt pl.
Szóval a jó hűtés még nem garancia arra, hogy jól is bírja majd a tuningot. De több sanszod van nagyobb órajel elérésére.Jobb hűtés VS több ram: Attól is függ mekkora felbontáon fogod majd használni (pl veszel egy full HD moncsit egy hét múlva...
).
-
sellerbuyer
őstag
-
TTomax
félisten
válasz
tzsolesz #34680 üzenetére
Megtennéd a közeljövőben,hogy a hozzáoszlásaimat nem reagálod le?Mert még eddig semmiben nem értettél egyet,sőt ahol tudtál belekötöttél..a baj nem ezzel van hanem azzal hogy például megint úgy nyilatkozol hogy nem is érted mit írok.
Külön kihangsúlyoztam 1GPU, ÉS multiGPU.Ha valamit nem értesz akkor kérlek tájékozódj... Kompromisszumokra azért van szükség egy multiGPU-s megoldásnál,mert nem minden játék támogatja.
Persze ezt múltkor már megbeszéltük,csak most itt játszod a buta embert... akkor ha jól emlékszem elmentél az RV700 topicba szétnézni,hogy melyek azok a játékok melyekben nincs multiGPU támogatás még.Én rögtön mondtam neked két játékot....És ha valakinek pont az a kedvenc játéka akkor bizony komoly kompromisszumokat kell hozni akár már 1680X-ban is szűrökkel...
És akkor most visszakanyarodnék a hozzászolásom első sorához...kérlek többet ne reagálj le... amit erre írsz én sem fogom.... -
Pribi
senior tag
válasz
tzsolesz #26862 üzenetére
Rákerestem, de ez nagyon drága. Amellett az 1GB Ram talán sok is mellé, és már nincs is az oldalukon ez a kártya.
A kérdésem az lenne, hogy jól látom, hogy a Sapphire Toxic 4850-n egy Zalman VF900-as hűtő van? Arról azt hallottam, hogy kevés ehhez a kártyához. Mellesleg a szintén Zalmanos Gigabyte-ról nem tud valaki nyilatkozni mennyire hangos?
Pribi
Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Óra topik
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- OLED TV topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Path of Exile (ARPG)
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Nintendo Wii U
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest