Aktív témák
-
_Toka_
senior tag
Természetesen kell hozzájuk a játék is.
Bár nem nézegetem őket, de nehezen tartanám elképzelhetőnek, hogy ne így lenne, hisz egyébként nem magukat a játékokat tesztelnék ... valami hasonló lenne, mintha pl. a 4870-et is tesztelhetnénk egy 4850-el, letöltve holmi 4870 tesztelőt... -
sgteam
aktív tag
a proci és a ram teszt az jó volt tesztek szerint
a ramok 2.2v vannakde most tettem a vga karira (másik oldalra) még egy ventrit és most nem fagy
ui: egyenlőrea tápom 550w
pci-e az viszont 100 <---- ha így stabil lesz akkor hagyom 100-on ha nem akkor inkább felfelé próbálkozzak vagy lefelé? -
04ahgy
nagyúr
Köszönöm. Az én Gainwardom ezeket szépen figyelmen kívül hagyja, mármint a VID változtatást. 1,1V, semmire sem elég.
A 4870-ek GPU-ja mekkora feszültséget kap maximumon? Nekem ugyanis vízhűtésem van, s ripsz-ropsz előkapom a pákát. 1,3-1,4V?
A memó most 1,95V-on van, azt szerintetek meddig tolhatom? A 2000MHz-es DDR3 CSX Diablokat, és egyéb memókat figyelembe véve legyen mondjuk 2,2V. Habár azon nincs víz.
HGyu
-
katt777
félisten
Csak sarkítottam.
Éppen azt írtam az imént, mennyire rosszul gondolod, mert esetedben nem 2 hw-esen azonos VGA-ról van szó. Egyébként persze eladhatnád annak, de akkor sem lenne ASUS a Sapphire, és mihelyst az ASUS progikkal próbálnák kezelni, kiugrana a bibi.
Egyébként is 285-öt írtam.csavarlazito: Egyszerűen értek hozzá. Pofanövelés helyett inkább meg kéne fogadnod a tanácsokat, vagy legalább elolvashatnád az erről szóló cikket, nem itt tépned a szád, hogy mekkora szar az ATT. Kötözködnöd meg tényleg nem kéne.
-
katt777
félisten
Mondtam én, hogy azt mondtad, hogy ASUS kártyád van? Láttál te ilyen kijelentést tőlem?
Én általában megértem mások hsz-ait, ami presze néha viszonzatlanul marad.
Szép lenne, ha a bios határozná meg egy VGA működését! Rátenném a GTX285 bios-át egy 1950 Pro-ra, aztán bagóért hasítana minden játék, nem?
(Csak hogy lásd, mekkorát mondtál.
) De a kártya működését alapvetően a hardver határozza meg, ezért is hiába módosítgatja mindenki a 48xx bios-okat, a képvillogás attól még megmarad az üzemmódváltásoknál, ha leveszik az órajeleket 2D módban. És igen, ezért nincsenek alapból levéve, még ha mennek is csökkentett módban. Erre mondtam anno, hogy a 48xx bios-ok a hardver hiányosságainak elleplezésére szolgálnak.
Szóval hiába rax akármilyen biost a Sapphire kártyádra, az attól még Sapphire marad, az Everest és a többi program meg csak a biost olvassa ki, szóval ezekre kb. annyi értelme van hivatkozni, mint amikor ráteszel a kocsidra egy Ferrari emblémát, aztán bizonygatni kezded, hogy mindenki láthatja, ez egy Ferrari.
A 3870-nel kapcsolatban már réges-régen írtam, hogy hiába teszel MSI vagy ASUS biost egy Sapphire VGA-ra, bár működni fognak (esetleg még stabilabban is, pl. HIS bios-szal anno, mert még a ref bios-ok sem egyformák, hiába néznek ki esetleg ugyanúgy RBE-ban), az extra szolgáltatások nem. Így pl. ASUS-nál nem működik a Smartdoctor, MSI-nél a DOT, és így tovább. Mert a Sapphire VGA továbbra is Sapphire marad, az ATT pedig hardverből dolgozik a low-level driverével, nem foglalkozik a címkézéssel.
-
katt777
félisten
Már olyan rég kérdezte meg valaki!
Én februárra jósoltam a csodadrivert már tavaly októberben, úgy fest, nem sokat tévedtem.
Remélem, tényleg olyan jó lesz, mint amilyen későn jelenik meg.
Piotrus. Nézd meg a táp paramétereit, főleg, hogy hány A-t ad le, de ha jól rémlik, elég. Táp topicban tápguruk megmondják a tutit. Az én tápom vitte a 3870CF-t 6000+-szal, és a 4870-nel sincs gondja, ami mondjuk nem csoda, hiszen csak 1 VGA-m van, a proci meg fele annyit fogyaszt.
-
katt777
félisten
Hát, a felfedező nem én vagyok, mert utána már én is kaptam sok infót, hogy már volt ilyen, régebben, a 3870-nél meg egyedi hibának tartottam (ja, ezzel Kolumbusz is így lehetett, hogy nem tudta, mit fedezett föl
). Ha az ASUS is elszáll 1-2 hónap múlva, akkor leírtam az ATI-t.
-
leftyke
aktív tag
Na az jó ha a biost nem kell pitiszkállni. Olvasgatom itt hogy az ATT progival szépen szóra lehet bírni a kis karit. Na de itt mindenhol azt írják hogy ne tegyük fel a CCC ami nekem fent van alapból. Akkor ha piszkállni akarom előbb tegyek friss rendszert az a tuti?
Meg valaki linkeljen már nekem egy oldal ahonnan magyar ATT tudok letölteni.
-
leftyke
aktív tag
http://www.overclockersclub.com/reviews/palit_hd4850_sonic/
Ő a gépemben található kis kari.
Olvasgatom az oldalt csak az a bajom hogy pl: BIOS-t miért kell módsítani és ha kell milyenre, meg a feszekel nem vaok képben.
Mondhatni félek.
Pedig megvettem a gépet bekapcsolásnál a procit egyből meghúztam úgy hogy még rendszer sem volt rajta.
-
katt777
félisten
Winflash-ben is van force mód.
CHIPman: Akár másik PCI-E karival is CF vagy SLI lapban. Trükkjei persze vannak, pl. ha az 1. kari nVidia, akkor az ATIflash a 2. karit fogja 1.-nek látni, és nem tudsz 2. VGA-t flashelni...
leftyke: Ati Tray Tools. Leírás és linkek a honlapomon.
-
_Toka_
senior tag
Att használsz?
Mert azzal fajinul be lehetne lőni mindent a karin.
Itt bármit használ, ez nagyon sok! Itt valami komolyabb bibi van.(#41118) fdisk: Igen, úgy kell működnie, ahogy írtad ... ebből következően mikor úgy megy valami, ahogy írtad, akkor valami felülbírálja ezt a beállítást.
(#41119) zozyk: A kérdéssel nem volt semmi baj. Önmagában is megválaszolható. Ez esetben az a helyes válasz, hogy ma többet lehet kihozni egy 512MB-os 4870-ből, mint egy 1GB-os 4850-ből.
Ami nem mindegy:
- milyen gépbe dugod (per pill. ill. később)
- mekkora felbontásban használod (per pill. ill. később)
- mennyi időre tervezel vele.
A per pill.-es dolgokat rövidre zárhatod, ha kitöltöd a cuccokat az adatlapodon. -
katt777
félisten
5400MHz-en már egy 6000+ is kihajt egy 4870-et, biz' ám!
butcher eu: Mi az a wrm? Amúgy keress Zalman süniket, azt a kék, szétágazós fajtát, az jobban szétteríti a hőt.
NeoExDeath: P43-ba E7300-at tegyél (és akkor 4850), vagy E8400-at P45-be. 1280x1024-es felbontásba az utóbbit javaslom 4870 alá, még így is tuningolhatsz a procin a kihajtáshoz a legtöbb játékban. Max. szűrőkkel pont elég.
-
Osynho
addikt
Pedig jobban járt volna egy lap+ procicserével... Amennyivel drágábban vette az agp-s 3850et egy pci-e hez képest, azt mellétette volna a mostani gépe árához és majdnem kijött volna vmi olcsóbb kétmagos, pci-e-s rendszer. Ezt a procit addig húzza meg, amíg éppen nem füstöl, ha valamenniyre át akarja melegíteni a 3850-et
-
katt777
félisten
Az sem rossz, de arra gondoltam, hogy szabályos képletek vannak arra, milyen távolságban, milyen ventilátorokat, milyen fordulatszámon pörögve, egymás mögött milyen szögeltéréssel (természetesen szinte végtelen sok variáció létezik) ajánlott elhelyezni a folyamatos, és maximális, egyirányú légáramlás érdekében, aminek a prezentált konfig ránézésre nem felel meg. De ha számolgatni nem akar az ember, arra is van megoldás. Én is raktam anno 7 hűtőt szét úgy a gépemben (még egy jóval régebbi házban), hogy aztán pár órán keresztül állítgatva 3 ventilátorral jobb hűtési teljesítményt érjek el. Azaz a ventilátorok száma részletkérdés. Itt van pl. a mostani házam: 3-4 leszabályozott ventivel halkan, és szinte minden más léghűtésnél jobban hűti a hardvert.
-
katt777
félisten
Elmegy a kép.
Sokkal. Valaki anno mérte, rá kéne keresni. De ha egy idle 60°C-os HD4870 idle 40°C-os lesz, az azért mutat valamit.bim: Nem biztonságos (lásd: Maratoni futó). Mindenre azt írja ki, ami nem beépített feszültség. Túlfeszelés nem működik hardveres korlát miatt.
ggaben1: Hát akkor gyakorlatilag egy HD3870-ed van kb. Ha nem hajtja ki a procid a VGA-t, az nem is fog melegedni, mert mindig vár a procira, szóval az általad mért hőértékek sajna nem mérvadóak az összehasonlításokban, mert a procid "hűti" a VGA-dat.
HSM: Hát én ezt hivatalos tesztben olvastam, talán keress rá. De az ASUS vsz. azért csinálta meg, mert az ATI nem tette. Ezért (is) bánom már, hogy nem volt +5k-m ASUS-ra anno. Nem ASUS-tulajoknak marad az ATT.
-
fdisk
őstag
Pontosítok egy kicsit.
Az előző mem.frekivel furmarkkal szemetelt egy kicsit.Így már ok.
A feszt.még próbálgatom egy kicsit lentebb vinni.katt777 :
Nem rossz kis kari ez a 70-es.Így legalább nem zabál feleslegesen 2d-ben.
Az érdekelne,h ha kevés lesz egyszer csak a fesz,akkor mit fog csinálni a kari?
Arról tudsz nyilatkozni,h kábé mennyi Wattal lehet így kisebb a fogyasztás az eredeti órajelhez képest? -
katt777
félisten
Nem a bios a gond, ezt mindannyian tudjuk, még expert>> is. Részemről nyitott voltam a probléma rendezésére, de az ügyintézés elindulásához másra volt szükség. Amúgy mi is a rendeltetés-szerű használat? Beteszem a VGA-t a gépbe, és VGA-ként használom. A szoftvereivel együtt, ahogy bármely más hardvert. Nem tettem semmi mást.
jaja1981: A vásárlóval sem szokás szórakozni, hogy csak akkor foglalkozunk vele, ha nyilvánosság elé áll. Én eleve azzal kerestem meg az expertet, hogy nézzenek utána a problémának, én nem kívánok hírverést csapni az ügynek.
-
dagadtzsozso
csendes tag
Zalman venti 1800 a fordulata.
Call of Duty - World at War
Need for Speed Undercover mind a kettő full beállítással megy.
csak a byte vistával müködik.
ja és még egy észre vétel.amikor telepitem a vistát/felénél/ a videókártya ventije leáll majd kiírja a monitorra hogy készenléti állapotba került a kártya.és itt vége a dalnak.
de a telepités megy tovább /sötétben/ és ujra inditásnál kék halálal le áll.byte vistánál semmi gond,most is ez megy de én szeretem volna eredeti vistát használni
.de hát ez a verzió kivan herélve/1 cd-n elfér/
-
rocket
nagyúr
Nincs iceQ 4870, rossz a kep a linken.
Letezik ilyen nevu termek ami IPON weboldalan fent van, de az referencia hutovel van szerelve. -
dangerzone
addikt
Persze, használok. Azért is írogattam tegnap a fórumba, hogy mitől lehet, hogy az ATT-m nem kompatibilis az everesttel. Ha megy az att, akkor az everest sokszor bekattan (nem mutatja a hőmérsékletet, nem tud benchmarkolni).
ATT nélkül mindig újraindulgatna, mert még korábban túlmelegedne. Így eléggé feltoltam a venti fordulatszámot 3d alatt.MOst meg szétszedtem a VGA-t. Hát finoman szólva sem volt már szűz a kicsike. Alig volt rajta hűtőpaszta. Látszik ,hogy tényleg tesztkártya volt előző életében.
Most tettem rá hőpasztát. Kb 10 fokkal hűvösebb.
Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged