- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Yettel topik
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Google Pixel topik
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
Aktív témák
-
-
boogie84
veterán
válasz
stevve #19690 üzenetére
nem értetted a példám! folyamatos magas hőmérsékleten mit bír!!(a teszt csak arra kell , h igen kicsit megemeljük a hőmérsékletet, pont azért h segítsen a választásban!!)
pl ha 4870 melegedne annyit h a GTX260 fülé megy a hőmérséklete akkor nem olyat veszek, mert én a meleggel is számolok!! nálam ez is számítana!!! ill számolnom kell vele!! -
boogie84
veterán
válasz
stevve #19686 üzenetére
épp ez a lényeg!! maximális terhelés!! h mit bír a kártya és a hűtés, sztem tökéletes 2MB-os
program!!!
abban is segít h milyen hűtőt vegyen rá a tulaj, ha pl meleg van a szobában nyáron (nem szoktam fanatikusan méregetni a hőmérsékletet de egyszer véletlenül volt nálam hőmérő, este 9kor 31fokot mértem a szobámban) na ezért jöhet jól az a bizonyos szőrme
-
janos666
nagyúr
válasz
stevve #19431 üzenetére
A Most Wanted nem épp új NFS, azóta már vagy 2 másik is kijött és a 3. lógatja a lábát, annak hasítania kéne 1920x1200, 8x AA, 16x AF mellett is. És ha driverhiba miatt akad miért ne lehetne kipróbálni hogy kapcsolgatja az AI-t? Lehet hogy az AI nézi újabb NFS résznek (a legtöbbnél ugyanaz az exe neve), és annak az optimalizációit erőlteti rá...
Persze, van benne mindenféle driver meg szoftver amit el lehet képzelni, azért ekkora a mérete. Elvileg működik vele a Powerplay és sokat gyorul a Crossfire. Pont ezeket nem tudom megerősíteni, mert se fogyasztásmérőm, se két kártyám... De tolok majd egy Vantaget egy kártyával.
-
Tibord
senior tag
válasz
stevve #19405 üzenetére
Teljesen igazad van én is azt irtam hogy az intelt ez nem fenyegeti.
A konkrét probléma az volt az sp1-el Phenom szemszögből hogy a nem b3 steppinges procimat melyben benne van a TLB hiba (ami a büdös életbe nem jön elő de ez most mindegy) belassította.
Egész konkrétan állandóan bekapcsolta a TLB patch-et ami alkalmazásfüggően 15-50%-os teljesítménycsökkenést jelent.De erről ennyit mert ez nem ide tartozik.
-
luw2win
őstag
válasz
stevve #19405 üzenetére
Há de ha azt irja h rossz a gépe akk honnan tudjuk azt h mi a baja?
Először félregépeltemDarthPeeter COD2 nél nem tudom h mi a bajod nekem akad 250fps 1650-en egy 4 éves 6800GT-vel akk 4850 el akad az 1000 és CB-zni meg csak maxfps 125-el lehet meg warokon is kidobnak a sok fpsel.
Crysis az egy NV-s játék nem kell vele foglalkozni.
Én nem szeretem a Vistát sztem parasztvakitás, sokat levesz a teljesitményből.
Rakj fel egy XP-t és ugy a COD4-et meg stb.És a drivernél állitsd vissza a gyári AF-t mert az is lassulást hoz rendesen (ha jól tudom)
-
DarthPeeter
aktív tag
válasz
stevve #19395 üzenetére
Figyelj engem ez nem érdekel én is azon vagyok hogy megjavuljon a konfigom nem azon hogy szidjam minta rossz pénzt.... Ezt nem lehet felfogni? Ahelyett hogy segítenétek inkább hülyére vesz mindenki és csak tesztekkel magyarázkodik. Inkább adjatok ötleteket ne pedig offoljatok...
-
-Solt-
veterán
-
-Solt-
veterán
válasz
stevve #19192 üzenetére
Bekapcsolásnál kettő felvillan... aztán veszettül pörög a venti... a monitor nem reagál... megint felpörög a venti és közben egy pillanatra kivillan 3 led... ez megy kb 2-3 percig, aztán nagy nehezen bejön a gigabyte logó, majd ki is fagy az egész... nem reagál semmire, de közben néha a vga venti maxon felpörög...
(
-
Johnny Cage
addikt
-
kocian
csendes tag
-
juhi07
senior tag
-
Kelvin
őstag
válasz
stevve #16479 üzenetére
Na jó...ha már van egy 70-es akkor ok de ha még az sincs akkor egyértelműen az x2
Én talán de nagyon talán beruházok idővel egy x2-be de max hd4850x2 lesz mert a nagytesó iszonyat sokat eszik. De még várok vele mert ki tudja lehet , h egy éven belül itt az 5000-es széria. Addig meg kibírom a hd3870-es karimmal -
-
Razermazer
őstag
válasz
stevve #15689 üzenetére
nem szar az csak most már tudom hogy nem a vga cincog hanem a táp. Az meg nem érdekel mert a sesonicnak bírnia kell és tuti fogja is. Egyébként nem zavaró szinte alig hallható, egyébként akkor most kérdés nektek 3d-mark alatt nem ad semmi hangot betöltéskor a tesztek képernyőjénél? és a sárkányos résznél. De szerintem ez kettő 12-voltos ág de ha e mondod a[link]kkor egy
-
tibz03
őstag
válasz
stevve #15565 üzenetére
Ajjaj, nagyon nem vágjátok, mi a bajom.
Itt már írtam, hogy feltettem a Chillát, teljesen rendben is volt, csak használat közben lepotyogtak a sünik. Aztán ezt elkerülendő, azt a "gyári anyagot" a bordák és a RAM-ok közé tettem, hogy ne essen le, na azóta tök forró a kártya 5 mp fánkozás után is.
-
tibz03
őstag
válasz
stevve #15537 üzenetére
Nem átalakítóval kapja, viszont olyat csinál, hogy ha felkapcsolom az UV-csöveket, akkor puff, lekapcsol a gép.
Ha kikapcsolt állapotban kapcsolom fel az csöveket, és utána kapcsolom be a gépet, akkor nincs ilyen gond. Ez az új VGA óta van, ezért gondoltam/gondolom, hogy valami nem jól van bekötve.
-
fdisk
őstag
-
intelfan
aktív tag
válasz
stevve #14563 üzenetére
Mindenki pánikszerűen cseréli azonnal, pedig ezek az értékek nagyon is rendben vannak.
mellesleg, tegnap éjjel néztem valahol egy oldalt ahhol az arctic cooling S1 et rakták rá "turbo" modullal (személy szerint utálom az S1et...)
nos meglepő képeket csináltak, hőkamerával, az AC S1 nél a kártya hátoldalán a GPU mögött kb ahol van a zöld matrica durván felment a hőfok 100 fok fölé, illetve a kártya hátsó része is így viselkedett, míg a stock cooler nagyjából 85-90 foknál megállt...mindenesetre érdekes....
nekem jó a gyári hűtő, kap levegőt rendesen az oldallapon lévő 120 és 140mm ventiktől...délután kipróbálom Assasins Creed-el, meglátjuk mit produkál
-
intelfan
aktív tag
válasz
stevve #14563 üzenetére
a hangot illetően a 35% os beállítás szerintem elég halk még, az 50% os egyértelműen nem alváshoz készült, de ha pl COD4-ezik valaki 50-60% os ventivel nem hiszem hogy ez a hang zavarni fogja az épp mellette robbanó gránát hangjának észlelésében
azt hozzá kell azért tegyem hogy a házam hűtése sem a legfapadosabb
CM690 ház
3 db 120mm es Collermater (gyári venti), méréseknél mindegyik 840es fordulatszámon (a maximum 1240 a szabályzó szerint) tehát halk módban
3 db 140mm es Aerocool kék ledes venti, méréseknél a két felső minimumon, az oldalsó 840 es fordulatszámon (a maximum szintén a szabályzó szerint 960)
1 db xilent 80mm es venti az alaplap mögött....nagyjából feles terhelésen....2 venti szabályzó: Zalman MFC-2 és Nexus Vantec
-
Larry303
addikt
válasz
stevve #14378 üzenetére
az átalakítós duma egy vicc....nyilván okozhatja a táp a hibajelenséget, de, hogy maga az átalakító az kizárt...ha nekem erre merné fogni vmelyik kisker a gar megvonását asszem átalakítanám én is a boltot...bár hozzátartozik, ho a nagykerek is nagyon gecik szalk ez a ciripelős történet elég határeset, inkább az átalakítós storyra szerettem volna reagálni...
-
janos666
nagyúr
válasz
stevve #14318 üzenetére
1: A Purevideo 2.0 jelenleg jobb szerepel dekódolós tesztekben (elvileg jobb minőséget ad) és jelenleg több (szerintem felesleges) featureval szolgál mint az aktuláis UVD. (most az új UVD féle resample meg PIP, stb. még nincsenek benne az 8.7beta driverben, de ezekkel kb egában lesznek)
2: Ne ragadj ki szavakat cikkekből ha nem tudod mit jelentenek.
Monolitikus: Helyben, egy darabban, egymást követő munkafolyamatokkal, egyszerre legyártott termék. Vagyis nem előgyártott részegységekből pakolgatják össze, hanem "egyszerre áll fel készre a semmiből", miközben csak nyersanyagokat adnak hozzá. Én nem is használnám ezt a szót egy GT-200as vagy RV770-es GPU-ra se, mert nem azon a gyártósoron öntik ki a szilíciumostyát ahol utánna belekerülnek az áramkörök... Így "csúfolják" a fizikailag egyben készült chipeket, amiket nem több hasonló chipből ragasztanak össze. (pl. egy 2 magos peryn az hiába két mag, mert nem bírod kettévenni, így "monilitikus", ha 2 ilyet tesznek egy 4 magos quad proci tokozása alá az már nem az...)
3: Mond meg mi változott a 3870-hez képest a 4870-ben? Minden a duplája-2,5x-ese lett és kész? Vagy történt valami más? Nemhiszem, variáltak a memóriavezérlőn és kész, a GT-200 azért változott G92-höz képest. Kaptak cachet az SP-k, meg ilyenek. A dx10.1-et inkább direkt nem támogatják. Amolyan arrogancia, megmutatják hogy ők megmondták hogy nem kérnek belőle, akkor már most se hátrálnak meg és ugranak az ATI után... -
hoolla
aktív tag
válasz
stevve #13624 üzenetére
XP alatt zajlik a dolog, és most annyival elörébb jutottam, hogy megtaláltam a cuccot és át is irtam ugy ahogy kell el is mentette, de nem nött a venti sebessége, pedig elöször 50-re majd 80 ra emeltem a "fordulatot" hogy halljam ha van változás, de nem gyorsult egy picit sem. és még mindig 60-63 fok Idle-ben.
-
hoolla
aktív tag
válasz
stevve #13622 üzenetére
Engedélyeztem. És be is irom a bármilyen profil nevet, és az nem jelenik meg az adott könyvtárban. Csak egy sima profil.xml nevezetü file van ott, benne ezzel a szöveggel:
<Profile>
- <Caste name="Graphics">
<Groups />
<Adapter name="PCI_VEN_1002&DEV_9442&SUBSYS_05021002&REV_00_4&17D528C6&0&0008A" />
</Caste>
</Profile> -
katt777
félisten
válasz
stevve #12953 üzenetére
Ha már kérdezted
: Nem a vinyón lassít. A "közvetlen" RAM elérés gyorsabb. Egy másik partíción még távolabb lesz a boot-sectortól, szóval még a vinyón elérés ideje is megnő.
Amúgy tapasztalat. Persze be kell állítani először a Vistát. És akkor nem kell sírni, hogy hű, de lassú. -
-
rollins
őstag
válasz
stevve #12745 üzenetére
Igaz nem sok játékkal néztem, csak 4-ben. Grid-ben tényleg szépen gyorsult az átlag fps, de stalker, crysisban, cod4 "csak" +20 fps körül, ennél többet vártam balga módon.
Szóval igazából nem tudom van -e nálam ez cpu-limit vagy sem, sztem nincs, de ki tudja. :-) Néztem én teszteket, de már a 4x aa is soknak tűnik, így nem tudom igazából összehasonlítani. Ráadásul legtöbb helyen 1600 körüli felbontásban, ha volt 1280 ott meg 4x aa és 16 af.
-
rollins
őstag
válasz
stevve #12718 üzenetére
Grid-nél mennyit kéne nőnie az fps-nek 3850 vs 4850 esetében, ha már cpu limitről beszélünk.? Nálam +30 fps volt, majdnem duplázódott a 3850-hez képest ugyan olyan beállítással. Akkor hol van ott cpu limit a szerencsétlen E4300-mal?
Egyébként majdnem vettem q6600, de túl sokat gondolkoztam róla, így le is csúsztam.
Úgy lehetne kideríteni ezt a ki**ott cpu-limit őrület meglétét, ha péld valakivel megnéznénk egy allendale vs wolfdale csatát 3ghz-en olyan játékkal, aminek elérhető a demója, ahol biztos tudjuk, hogy ott bizony kell gyors cpu, de nem régi játéknál, nem 120 vs 180 fps-re gondolok, hanem ott ahol az a +7 fps is nagyon kell, max 2xaa-val péld 1280x1024 felbontásban. -
válasz
stevve #12715 üzenetére
Már lejárt az idő, de még egy apróság (?):
Mindenki nézze meg a tesztet és ezek után úgy álljon a gyári hűtőhöz, hogy jól meghajtva több, mint 20 fokot hűt! Persze 100%-on marhára hangos lehet, de arányosan vissza lehet számolni belőle. Így igazolódik az én 55-75 párosom is 50%-on, mellesleg.A tesztben is linkenek egy fórumos írást a manuális szabályzásról. Remélem ezzel már tényleg lezárhatjuk ezt a részt.
Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- Autós topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- SSD kibeszélő
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Glo cigaretta
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest