Aktív témák
-
tzsolesz
nagyúr
Találtam egy tesztet.katt
Néhol elég meggyőző, néhol meg semmi, sőt.
A Far Cry 2 meghálálja ahogyan azt látom.
Más: Vapor-X gyári hűtője mennyire bírja a tuningot?
Jah, és mik a tapasztalatok erről? (melegedés, zaj, tuning) Nem lesz tőle meleg a házban? mert az is számít. A Vapor-X az tuti kifelé fújja a meleg levegőt, és nem be a házba. Így itt csak a plusz 512Mb VRAM érné meg, ha meg is éri.
-
Májsztró
addikt
azért nem engedi feljebb tolni mert 512 megás a karim ? Száradjon el az összes ....
Annyira nem érdekel. Csak azt hittem ,hogy a gépemmel van valami. Nekem így is tökéletes minden.
Bár valami tutira van a driveremmel. Mert egy effekt teljesen biztos ,hogy hiányzik. GTA4-ben is volt olyan meg Crysisban. Ha gyorsan mentem autóval , akkor egy idő után elmosta a képet. Crysisban meg ha elrántottam a képet jobbra vagy balra , ugyan csak elmosódott. Most ezek nincsenek. Meg a 3dmark 2006-sem fut le. Eddig Dx hibát észlelt. De egy srác mondta ,hogy töröljek valamit a mark progiból. Most már fekete képernyő fogad az első teszt helyén
Szóval valami hiányzik a lelkivilágából
-
-
Zalaymate
senior tag
Miért is kell azt hinni, hogy hülye a másik???
tlac: Engem nagyon nem érdekel a fogyasztása!
Azért várasztottam a Golden Sample -t, mert alapból magasabb órajeleken jár és a memóriák is gyorsabbak alap beállításokon, én meg nem akarok tuningal szenvedni!
Amúgy meg a bolt is szimpatikusab volt, mint ahonnan a Vapor-X -et rendeltem volna (iPon Vs PCX)
HD-TV-m nincs, így felesleges a HDMI csatlakozó számomra, ezzel sincs tehát hátrébb a GS a Vapor-X hez képest. (Persze csak nekem.)
Egzee: Remélem az indokaim megfelelően racionális érvelésnek tűnnek és elgondolkozol, hogy tuti "hülye user" -nek kell e bállítani engem!
A segítséget viszont köszönöm!
-
sellerbuyer
őstag
A 4770 nem azért készült, hogy leváltsa a 4850-et azzal, hogy jobb nála. Ez egy alternatíva akart lenni kevesebb pénzűeknek, akik megelégednek a kártya tudásával. Ezért is nevezték el szép hazánkban "népkártyának". Betölteni szándékoztak vele egyfajta űrtet AMD bácsiék...
Igaz, majdnem egy árban van a két kari, szóval értelme talán nem sok volt a dolognak...
-
-
sellerbuyer
őstag
Nem a BIOS nem megy fel rá és nem halt meg.....a többi stimmel.
A BIOS flash-elő proggikat nem tudom elindítani. Az Atiflash nem indul, a WinAtiFlash nem indul, az atBIOS elindul ugyan, de közli, hogy valami gondja van, így fel sem ismeri a BIOS-t, tehát flash-elni sem tudja, mivel minden betöltött bin-re kiírja, hogy nem egyező verzió...mivel nem ismerte fel a VGA-ban lévőt sem...hibásan műxik ez is... Hát itt tartok...
-
samfishR
senior tag
Én is így vagyok vele, yó lenne a 4 mag, de most a 955 70k körül van már ahol lehet kapni, yó, tuti menne lejjebb az ára, de addig nem fogok várni, a 940 is 54k, szal sztem marad a 720BE
A vga-t meg meglátom, h lecserélem-e, csak előbb legyen meg a monitor
Kösz mind a hármótoknak a tanácsot -
dangerzone
addikt
-
scream
veterán
windows reinstall még nemvolt lehet megpróbálom és most 9.3as catalist van fennt.
most amikor meghúztam a procit és a gput akkor ilyen szines kockákra esett az egész hirtelen....majd ujraindult és már a boot közben is ilyen kockák voltak:S majd biosban visszaraktam eredetire a beállításokat és ugy most ujra normális.nemtudom milehet vele :S -
Departed
őstag
Miért nem inkább játékkal tesztelsz, nem ilyen izével?
Nem is emlékszem mikor figyeltem utoljára ilyen 3dmarkizé eredményére...ide-oda van optimalizálva, hidd el, sokkal jobban muzsikál a két 4850-es, mint ahogy belőle tűnik.
Ja igen, két 4850-es teljes kihajtásához legalább egy 4gigán járatott 4magos kell, amikor CF-et választottál, ezzel biztos tisztában voltál, hogy nem lesz 2x-es a teljesítmény -
Departed
őstag
Hát nem tudom, régi téma ez a proci vs vga, részemről vettem egy 22 colos LG-t, és máris inkább a vga lett a szűk keresztmetszet a legtöbb esetben...ahol meg a CPU az, ott elég az FPS amúgyis...persze minden csak pénz kérdése, lenne lóvé X3-ra vagy X4-re, de feleslegesnek tartom, így is szépen megy minden. Inkább költöm a páromra, közös nyaralásokra ugyanazt a pénzt
Teszteket viszont énis szívesen látnék, ha cseréltek és teszteltek -
Májsztró
addikt
Jaja , nekem most X3 720-asom lesz ... ha minden jól megy , alapon menni fog 3500-at. Ilyen negyedik mag dolgokkal meg nem foglalkozom , mert 1., a lapom nem tudja , 2., 3 magos procit vettem , nem négymagosat
az X3 710-is menni fog ekörül , szóval faja leszMajd csinálhatnál méréseket , 6400+ vs. x3 710
Jaja, dehogy vagyunk kockák, meg amúgy sem volt első órám , de most viharzok be ,hogy futhassak fél órát
-
Departed
őstag
Talán nem véletlenül tervezték ilyenre, amilyen
Mellesleg én fix 25%-on járatom a ventit, és megfelelőek a hőfokok, hangja meg nincs, az egész gép csak a levegő suhanását hallatja, ahogy kell...mert ugye azt nem lehet nagyon lehalkítani, mint ahogy a szelet sem
Na jó "késő" van, mindketten itt elmés dolgokat eszmecserézünk, pl. még erre a "felemelkedne a gép ha nem lefele lennének a vga-ventik" még nem is gondoltam
Arról nem is beszélve, hogy azért két 4850-es már egész kemény teljesítményt nyújt, nehogy lecseréld soksok hónapig/évig -
Májsztró
addikt
Biztos ,hogy menni fog a CF. Max olyan problémád lehet ,hogy ha két különböző órajelen mennek a kártyák , hogy akkor valszeg az egyiket hozzá kell állítani a másikhoz. Ennyit tudok elképzelni. Aztán azon túl mennie kell mindennek. Aprópó , ez az új hűtéses kari nem ér hozzá CF-be a Gigához ?
-
Departed
őstag
Nekem pont ilyen van, ami a képen látható, és szerintem teljesen jó minden szemponból...szóval fosd csak le a bokád akkor is ha ilyet kapsz
Igen, énis örültem hogy az igazi bennfentes kolléga elmondta hogy ez a helyzet, hogy bőven hosszútávúbbnak bizonyulhat a méregdrága Nvidia-kártyáknál a miénk -
o_tom
aktív tag
o_tom: Nem! Nem úgy van mint az Nvidiánál! Itt úgy van, hogy azonos GPU-s (magos) VGA-kat lehet összekötni. 4830/50/70 ugyan arra a magra épülnek, de ha összeraksz egy 4830-at és egy 70-est akkor a gyengébb ereje lesz érvényes az erőssebb karira is. Gyártó mindegy ha referencia modellekről van szó, de nem adnám írásba, hogy két egyedi, áttervezett nyákos kari működne együtt!
Igen, a két táp közt ekkora a különbség!
Egzee:
És a Giga táp már elfogadható minőség? Hihető hogy tud 550et? CrossFiret már kiszolgálna? -
tlac
nagyúr
ez oldalról így néz ki
ezen nem igazán lehet mit ragasztani -
nuke7
veterán
fogyaszto védelem. ha félévesnél fiatalabb a kari, és nincs fizikai hibája - szakszeruen és hivatása szerint volt használva - akkor kötelesek rögtön cserélni.
he egyévesnél fiatalabb akkor nekik kell bebizonyítani, hogy te rontottad el, nem pedig neked hogy nem a te hibád - ha nem tudják bizonyítani cserélniük kell.
asszem röviden ennyi.
és ehhez nem kell semmilyen gar.levél, elég az adás-vételt igazoló papír (számla) -
Májsztró
addikt
Hát jah , meg kell edződni , mert aztán elszemtelenednek. Videót megmutatod neki , és lazán megmondod ,hogy te bizony nem viszed sehová a kártyát. Vigyék el gariztatni. Ha nem hajlandó akkor kérd a bolt vezetőjét. Ha az is segglyuk akkor az EU-s szabványokra kell hivatkozni. Ha az sem megy akkor gyújtsd rájuk a boltot. De ennyire csak nem surmó népség.
-
virkir
veterán
Gép szétszed-> alkatrészek feltesz apróra-> buksztárca kibélel-> keresel valami jobbfajta x38-x48-as lapot + e8400-8500-> megvesz-> összerak-> örül, hogy van ahol megjön a fps.
fzr600r
Amennyiben nem rakod be profilba csak a csúszkával próbálkozol akkor a reset után minden visszaáll a működő értékre.
Pont erre jó az ATT, hogy büntetlenül tudod tesztelni a kártyád képességei. -
nuke7
veterán
mushashi-rol tényleg csak jot hallottam, viszont a twin-turbo-val ugyanaz a baj, mint az accelero s1 + hd4850 -> a 4870-nél állítolag az egyik heatpipe ütközik az egyik ram-bordával - a 4850 esetében ezt tapasztalatbol tudom, zalmann ram-sünit kellett rá tennem...
viszont a hőmérséklet gondokat én tök jol megoldottam az én ref.hűtős sapphire 4870-es karimon, habár nem a legkényelmesebb, de a célnak megfelel = hűs és halk
a lényeg, hogy ccc-ben levettem a memoria orajelet minimum-ra, és ha játszom visszarakom kézzel...
így elértem azt, hogy szinte 0db hanggal 2D-ben 45fok körül legyen a kari, ha játszom meg visszaállítom, akkor hangosabb, de akkor a játék hangja ugyis elnyomja a ventit -
twine
veterán
Hálóban öten,hatan "épített" pályákon próbáld ki....a single részében egyet értünk! pedig én is nagyon meg akartam csinálni magyaritással,(mindig tetszettek az ilyen afrikai "fegyvernepper" story-k) de valahogy mindig abbahagytam....nekem nem annyira jött be ez a fene nagy "szabadság" órákhosszat kocsikázni...viszont egész télen ezt nyomtuk LAN-on! Úgy viszont besz@rás....főleg ha vannak fanatic barátaid akik napokat tudnak pöcsölni egy egy pálya építésével....
(mocsaras,sziklás,szigetes, tornyos sniperes,,stb....)persze izlések és pofonok...
-
-
Yany
addikt
Max 1680-ig, de inkább azalatt... feljebb elfogy a RAM, hiába erősebb a 2 GPU együtt. Ez a gebasz a CFX rendszerekkel, hogy a VGA RAM-ok redundánsak és nem összeadódik a kapacitásuk.
Más. Reggel meghozták a 4870 Vapor-X kártyámat.
Hamarosan beszámolok. Annyi bizonyos, hogy gyönyörű a kártya a szó minden értelmében, már csak az a kérdés, hogy milyen tapasztalatokkal gazdagít.
-
DigitXT
félisten
Nem, mert az nV magától felskálázza a 800x600-at 1360-ba, ezáltal nyújtott a kép: csúnya lesz az XP logó.
(Viszont jobban látszanak a BIOS beállítások. Csak ezt ATI-val még választhattam - a TV is tud skálázni ugyanis -, nV-nél meg nem. De ez legyen a legnagyobb bajom, amúgy mindkét kártyával elégedett voltam, ezért nem értem, mi ez a "fényévezés".
) Szerk: de természetesen a GTX közel kétszer gyorsabb is azon esetekben, ami a 4850-nél számomra problémát okozott - természetesen a közel kétszeres árának megfelelően.
-
Egzee
őstag
szal ha játék alatt sebességkülönbséget látsz fps mérővel akkor az a lényeg. letöltöttem ezt az amd fusion programot ami elvileg tehermentesíti a procit a windows sok szarjától és azt mondták 500 meg 1000 plusz pontom lesz tőle vantage-ban... ja lett +20 talán... de annyi meg két mérés közt bármikor keletkezhet egyébként is
-
Jocy
aktív tag
Szia. Én múlt héten vettem ilyet, és megvagyok vele elégedve! Alapon 24% -on megy a ventije,teljesen hangtalan, CCC -ben az engedélyezett 700/1200 as órajelre beállítva hiba nélkül megy, 20 perc fánk után 72 fokig melegedett fel -itt 43% -on ment a venti, persze így sem volt hangos még.....Szerintem nagyon jó kártya!!!
-
elfelejtette
veterán
Referencia HD4850-es karija van a srácnak Gigabyte logóval...
Szépen teljesít, csak már előre tervez, és mondtam neki, hogy ezzel a procival is meg tudja hajtani egyelőre a karit, egy jövőbeni X3 720-as procival pedig ha minden igaz, még jobb eredményeket fog elérni. Csak abban nem vagyok biztos, hogy ebben a felbontásban (1366x768) is észre fogja-e venni a gyorsulást... -
danilla
őstag
Az, hogy mi van ráírva a 4850 dobozára, egyáltalán nem mérvadó, nem kell hozzá 450w-os táp!
Nekem a 400W-os táp tökéletesen elég hozzá... ( sok minden befolyásolhatja a rendszer stabilitását, ... quad proci húzva
, akkor már nem elég neki a 400W
)
Ha mondjuk RMfan77 haverjának a 4850 mellett pl van egy 45nm-es intel procija, nem agyonhúzva, és mondjuk egy giga lapja, + 2 vinyó, elég hozzá a 350W (persze nem codegenből) hanem FSP és társai. -
butcher eu
senior tag
56-ból vetted a kettőt?
én is azért próbáltam ki annó, mert olcsó volt. mondom ennyiért kipróbálom. jó volt tapasztalat szerzésre. majd kerestem is rajta némi pénzt. de elmondhatom hogy nekem már volt.
majd osszd meg velünk az eredményeket, hogy mennyit gyorsult a renszer. -
butcher eu
senior tag
nekem 3870 cf-em volt, semmi gond nem volt vele, az egyik ASUS volt a másik SAPPHIRE. de vannak játékok, amiben semmi javulást nem véltem felfedezni. de akkor inkább x2. úgy nem kell vele tökölni, összehangolni, stb. egyel kevesebb venti, kevesebb zajforrás. én a helyedben inkább vártam volna 58xx-as száriára. de ez csak az én szerény véleményem.
-
Drawain
csendes tag
Megerősíthetem, hogy a Gainward GS-nek olyan hangja van mint egy Boeing-nek. Newegg-en egy csóka lehúzta a második ventillátor csatlakozóját a kártyáról, kikapcsolva azt - nem melegedett sokkal jobban de már nem is volt hangos. Hát én azért ezt nem merném, azután, hogy mindent alapállapotban hagyva meghalt 8 nap után nálam...
-
_Toka_
senior tag
Mint "mondtam", nem tudom, konkrétan milyen hotfixről "beszélsz", linkeld be ide!
Konkrétan én ezt raknám fel. Persze, csak ha 64 bites a Vistám. De, ha ez azt mondaná telepítéskor, hogy ő nem 64 bites, hát én is csodálkoznék. Így történt?
Úgy gondolom, vagy 32 bites Vistára próbálsz 64 bites drivert telepíteni, vagy 64 bites Vistára 32 bites drivert...Pitterix (#28565): Már többször kifejtettem itt, hogy maximálisan meg vagyok elégedve a kártyámmal. Venti is, frekik is alapon.
-
_Toka_
senior tag
Ugyan nem tudom, milyen hotfix ez konkrétan, de anno a 8.6-os drivernek volt egy hotfixe, mert az eredeti nem támogatta még a 48x0 kártyákat - akkor jelentek meg a piacon -, ez egy teljes értékű driver volt, de 8.6-os. Ne foglalkozz vele!
(#28578) totyax: ez a parasztság netovábbja. Ilyen szinten figyelmen kívül hagyni egy közösség kérését, ajánlását, alapelveit... 6mp!!!!
Senki nem hívott ide!
-
diegho
nagyúr
pl cs:source, ez a legnagyobb hw igényű játék amivel játszok és ez egy 8600gt-n 400fps felett megy. Majd lehet én is cod4-ezek (ha egyszer haver kölcsönadja kipróbálni és megtetszik), de ilyen fps-ekben én nem játszok full grafikán, mert nem a csicsa érdekel, hanem hogy minél előbb meglássam az ellenfelet.
-
Drizzt
nagyúr
Erre van valami érvelés, hogy így van? Úgy emlékszem régebben pont az ellenkezőjéről olvastam, hogy a ram órajel nem nagyon számít, Gpu-é sokkal fontosabb.
Itt pl.: utolsó oszlopban egy 4870 felé valamivel húzott 4850-es van. 731/1206-on megy.
-
Razermazer
őstag
Egyébként teljesen igazad van, a kártya tökéletesen működik minden körülmény között csak itt nem, de ilyen szélsőséges körülmények soha nem lesznek egy használat alatt se. Ekkora fps-t soha nem pumpál ki magából a kártya egy game alatt se
. Én is csak kiváncsiságból teszteltem lefelé, meg a 3d markal is, és jót röhögtem rajta aztán nyomtam egy jó Assasin Creedet
meg Fuel of Wart
terhelés alatt is csak 59 fok volt minden kiválló hűtés, és csendes akinek van rá zséje az nyugodtan beruházhat rá nem fog csalódni, bár jó hogyha van egy harmadig keze
. Ááá nem vészes feltenni és ragadnak a sünik nagyon. Mindet el lehet használni a kártyára, igaz nem ehez tervezték konkrétan (de a gyártó simán ajánlja, nem véletlenül nincs is vele semmmi baj) de a képeim alapján megoldható szépen a felhelyezés. Majd a trad2 lesz a nyerő és crossfirehöz is tuti lesz, de nekem nem lesz crossfire egyenlőre majd egyszer ha megbolondultam. Nem vagyok geek
Húha ezt majdnem elfelejtettem, bár már elmondtad hogy mit jelentenek a ledek, de azért jó hogyha megtalálható, én is valahol a 13000-dik hozzászólásnál találkoztam vele, bár ahogy pörög ez a topic, ez is a feledés homályába merül hamar.
HD4850 LEDs
D1601 - Over temp protection enabled
D1602 - EXT 12V fault
HD4870 LEDs
D1601 - Red LED On, shows critical temperature fault
D1602 - Red LED On, shows External power connector A was removed
D1603 - Red LED On, shows External power connector B was removed
D601 - Red LED On, shows critical Core power fault
-
oliba
őstag
Elég a ref hűtés? Erősen kétlem. Többet költöttek volna rá 2000-rel, mindenki venné, mint a cukrot. Tegnap csak 3-an kerestek fel mesin, hogy milyen nem gyári hűtéses 4850-est ajánlok, mert tűzforróak a refek. Mondom nincs ilyen, erre várniuk kell, mert nincs egy normális hűtés. De ha még úgy csinálták volna meg a kártyát, hogy kehetne rá tenni hűtést...HD 3870-nél meg tudták oldani, hogy a VRM és VRAM klüön legyen, így új hűtő felhelyezésekor simán vissza lehetett tenni azokat a nagy bordákat.
Nomeg ha az ati mérnökei ennyire kiszámolták, akkor nem lenne itt ez a millió kérdés, nem hólyagosodna fel a matrica, működnének a csatlakozók, és nem állna meg egy-egy pillanatra a játék. Rá merném tenni az életemet, hogy ez a melegség miatt van. Holnap írok még, hogy élek-e, de gyanítom fogok.
Aktív témák
Hirdetés
- Magas AI-költségek, csökkenő létszám: dolgozók ezreit rúgja ki a Microsoft
- Milyen videókártyát?
- Formula-1
- Robotporszívók
- droidic: YouTube videók és playlistek letöltése GUI-alkalmazással
- Spórolós topik
- Mass Effect
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Windows 11
- További aktív témák...
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- bontatlan MSI GeForce RTX 5090 32G VENTUS 3X OC 3 év Alza garival
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB videokártya
- EVGA RTX 2070 XC GAMING 8GB GDDR6 Videokártya!
- Intel ARC B580, 2 év gyári garancia! Számlával, garancialevéllel, gyári dobozában!
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest