- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
schwartz #46629 üzenetére
Tényleg jobb a radeon memóriakezelése, amit láttam erről tesztet, ott olyan +30% memóriahasználattal futottak a programok a Geforce-on. De ha az 512-es radont beszorzod 1,3-al, akkor az még mindig csak 665Mb, ami jóval keveseb, mint a GTX260 ~900mb-ja....
Amúgy ha érdekel a dolog, úgy néz ki a plussz VRAM hatása, hogy nem nő a legtöbb esetben az FPS, viszont ami van, az sokkal stabilabban megvan. GTA4 pedig egyenesen szárnyakat kap tőle.
-
HSM
félisten
válasz
schwartz #46623 üzenetére
Figy, azt mondtad, úgyse tudok linkelni teszteket, hogy a 4870 512/1gb közöttm jelentős a különbség. Most itt van, megmértük dekára, ennyi lett. De elárulom, GTA4-ben még sokkal nagyobb a difi.... Arról nem is beszélve, hogy a Crysis alatt is a valós játékélmény sokkal nagyobb a gigás karikon, már 4850-nél is.
Nem szaggat be ha nézelődsz, zoomolsz, ilyesmik.... És ez már így nem 20%....
De azt biztosan mondhatom, hogy a 4890 alapon is bőven pariban van egy közepesen tuningolt 216-os GTX260-al, szóval én nem látom azt, hogy milyen lassú lenne a GPU...De ha gondolod, csinálhatsz te is teszteket a GTX285-öddel, had lássuk, hányszáz FPS-t produkál....
GTA4-ben és az asztalon láttam némi különbséget. De pl. a Colin Dirt-ben nem láttam. Én se vitának szántam, de ez tapasztaltam....
De amúgy nagyon pici a különbség, nem kell aggódni.... -
tzsolesz
nagyúr
válasz
schwartz #46623 üzenetére
Hmm, ezek szerint a GTX-eknél is meg lenne még ez a hátrány? Már mint a képminőséget tekintve.
Azért számolod az észrevételeket gondolom.
Ez azért érdekes.
Keldor Papa, és Westlake tudná esetleg ezt a kérdést eldönteni. De nyílt vitát szívem szerint nem indítanék ebből. -
HSM
félisten
válasz
schwartz #46616 üzenetére
Valóban, optimalizáltak rajta minimális mértékben, elvileg: [link] Szóval vegyük úgy, hogy egyformák....
De várj, szerintem eltévedtél a hsz-ek között:DirectX 9.0c ENTHUSIAST 3X @ Map: ambush @ 0 1680 x 1050 AA 0x
==> Framerate [ Min: 24.25 Max: 40.43 Avg: 32.96 ]
DirectX 9.0c ENTHUSIAST 3X @ Map: avalanche @ 0 1680 x 1050 AA 0x
==> Framerate [ Min: 18.64 Max: 41.69 Avg: 33.19 ]
DirectX 9.0c ENTHUSIAST 3X @ Map: frost @ 0 1680 x 1050 AA 0x
==> Framerate [ Min: 25.34 Max: 38.33 Avg: 32.53 ]
DirectX 9.0c ENTHUSIAST 3X @ Map: airfield flythrough @ 8 1680 x 1050 AA 0x
==> Framerate [ Min: 26.56 Max: 45.12 Avg: 38.77 ]
DirectX 9.0c ENTHUSIAST 3X @ Map: cargo flythrough @ 8 1680 x 1050 AA 0x
==> Framerate [ Min: 17.23 Max: 37.03 Avg: 32.97 ]
DirectX 9.0c ENTHUSIAST 3X @ Map: frost flythrough @ 8 1680 x 1050 AA 0x
==> Framerate [ Min: 21.44 Max: 39.59 Avg: 30.53 ]Én itt 18-20 feletti minimum és 30 feletti átlagos sebességeket látok....
De ha DX10-ben nézzük, akkor se lesz sokkal rosszabb a helyzet: [link] Nyugodtan hasonlítsd össze az eredményeket....
És továbbra is azonos körülmények, órajelek...És bár lehet, hogy bajban vagy a matematikával, de elárulom, hogy 15-20FPS-nél is ugyanannyira 20% a 20%, mint 150-200Fps-nél....
És nyugodtan hidd el, érezhető a különbség 512mb és 1gb között. Volt nekem már 512-es 4850-em, 1GB-os 4850-em, GTX260-am és 4890-em is, szóval nem a levegőbe beszélek....
A tesztekre meg magasról teszek, hiába nem publikálták sehol, ha betettem a GTX után az Ati-t, és hopp szebb lett a kép....
Nekem, mint felhasználónak teljesen mindegy, hogy miért, ez van. Nem kötelező elhinned.
-
HSM
félisten
válasz
schwartz #46612 üzenetére
Itt teszteltünk picit Crysis-t Keldor papa-val..... [link]
Ugyanazon órajelen, ugyanazzal a beállítással, driverrel. A különbség, hogy neki 512-es, nekem meg 1gb-s a karim. (Na meg más a platform, de elég erős mindkettőnké, hogy ne fogja vissza az eredményeket.)
Nézegesd meg, kb 20-25% előny mindenhol megvan, a minimumfps-ek is sokkal barátságosabbak, és Keldor papa a legdurvább, AA-s tesztekkel még el se készült....
Szóval csak a nyers, 1680*1050-es, AA nélküli tesztekben 20-25%....
Kicsit bogarászni kell, de kirakod egy új ablakba egy másodpéldányban, és mindjárt lehet hasonlítgatni....(Amúgy röhögj csak a képminőség dolgon a GTX-eddel... Volt nekem is, és látható a különbség, igaz, én nem jöttem rá a forrására.... És nem én és Macka vagyok az egyetlen, aki úgy gondolja, hogy az Ati kártyáknak szebb a képe.... És hidd el, nem azért van Ati kártyám, mert nem telne GTX-re....
)
-
Crytek
nagyúr
válasz
schwartz #23071 üzenetére
Azt most neked nemtudom megmondani átlag hány fps.
A beállításoknál amit lehetett minden legnagyobbra tettem és alul az Advanced Smoothing (élsímitás más néven ebben a játékban ) maxra tettem ami 8x volt.Logout tesztemből tudok eredményt mondani a Rivers Blood pályáról :
Minimum: 12
Maximum: 36
Átlag 24,5 -
$p@rr0w
őstag
-
Tubai90
tag
válasz
schwartz #20798 üzenetére
hát nálam legalább is .... szvsz rossz a kártya kezelésük, de nem baj, mivel ha jól tudom 2-3 driver van a 4-es szériához. Csomó minden lassababb, mint a régi 6600-os karimnál. Nem teljesítmény, hanem mondjuk egy alt-tab cod2-4ben. És sztem az a driver hibája.
Bár ma van a 18ik szülinapom, és lehet ettől gondolom okosnak magam...
-
fanti
addikt
válasz
schwartz #20514 üzenetére
Hát, tudod amikor fönt van egy kopasz XP SP3 (csak driverek), és ha a boot.ini-ben bent van az ominózus "/3GB" kapcsoló és 10%-ot csökken mindkét 3dmark.
Ha meg mindösszesen csak annyit csinálok, hogy kiveszem a sor végéröl a "/3GB" -t majd rebootolok és ettöl visszajön a 10% mindkét markban.....
Ezt az urban legend-et, ahogyan írod, akkor elmagyaráznád nekem, hogy mitöl van?
Mert ez ugyebár itt egy fórum, és nekem nem szégyen tanulni az okosabbaktól.
Úgyhogy várom a logikus magyarázatodat.Amúgy az egyik ATI demóval, nevezetesen az ati-demo-toyshop-v1.2 -vel is kipróbáltam, és szépen mérhető a csökkenés a /3GB miatt, az ati demo szemre is nevetségesen belassúl, bizonyos részeken még 30%-ot is esik az fps.....
Úgyhogy kérlek magyarázd el nekem, hogy lehet ez, de a fentiek függvényében!
Azaz CSAK A "/3GB" AMI VÁLTOZIK, AZ XP AZ TÖKUGYANAZ! -
Speed®
titán
válasz
schwartz #19925 üzenetére
Úgy vélted SzlobiG nem tudna Laraxiorhoz hasonlót villantani az "nVs táborban" Vantageban. Holott pont ott tud igazán (bár 06ban sem gyenge a 25+k). Node Off.
Szeptemberre szerintem nem lesz még 55nm GTX280, valszeg örülni fognak nVék ha addigra a sokkal kisebb G92b-ket fel tudja futtatni, nemhogy legyártson egy a piacot lefedő mennyiségnyi 1.4+Mrd tranyós GPUt..
Kidőltem, nem ér beszólni
yo8 4 all
-
Speed®
titán
válasz
schwartz #19922 üzenetére
Azért általában jelentős szerepet játszik a döntésben az ár\érték arány, nem?
Ha nem így lenne, nem a 100ks 4870CF lenne az élen, hanem a 200ks SLI
-
Valóban, nem terem. De akad helyette válogatott Q6600 vagy Q9450 50k körül.
Nem olyan nehéz egy teljesítményben hasonló gépet közel féláron összedobni. -
tibz03
őstag
válasz
schwartz #19490 üzenetére
"Latszik nem sok NV kartyatok volt ha nem ismeros a Gainward markanev."
Ki mondta, hogy nem ismerős, hogy jön ez ide?
"4870X2 nem 120k korul lesz brutto?"
Nem valószínű. Inkább 100k körül (szerintem...). De őszintén megmondom: a f*szom se lát a jövőbe.
Viszont a 120k-s ár szerintem irreálisan magas, főleg, hogy 2 db 4870-es 95-ért utánad hajítanak, és az előzetes tesztek szerint a 4870 CF még jobb is egy hangafasznyit (igaz, valami ezer éves 8.5-ös driverrel készült a teszt).
-
-
-
-
Viszlát
addikt
válasz
schwartz #16899 üzenetére
Az édes naivitás kora...
Minden általunk használt eszközt hozzáértő szakemberek terveznek, pl autó, érdekes módon mégis olyan tudatos anyagfelhasználásra és szerkezeti kiépítésre törekednek, hogy viszonylag jól behatárolható élettartama legyen és ne használd 20 évig a BMW-det. Ez a kártya tökéletesen működik ilyen hőmérsékleten is, csak kérdés meddig... erre próbáltam célozni.
-
<cafat>
senior tag
válasz
schwartz #16986 üzenetére
hát én is csak lestem, nézz be gothic 3 topikba, lapozz vissza pár oldalt és nézd meg miket írtam, és milyen képeket linkeltem, kicsit átszerkesztettem az init, amitől még kevesebb lett a gépigénye, és még szebben futott
(teljes az ellent mondás, de ahogy mondani szokták: "hihetetlen, mégis igaz")
-
TTomax
félisten
válasz
schwartz #16974 üzenetére
A 2900-böl nem is mehetett 3 egyszerre mert a crossfirehez mindkét hid kellett... elvileg pedig a a HD 38XX-töl elég egy is..szoval a HD4870-nek is mennie kell 1 hiddal...
Ja és jut eszmbe ahhoz hogy mindkét kártya orajelét állitani tudd kell a 2 hid...másként nem lehet,egy hiddal nem fog menni....
Töredelmesen bevallom most képeztem ki magam gyorsan... forrás... -
cowboy_bebop
őstag
válasz
schwartz #16972 üzenetére
"Ket port mar volt a 2900XT/Pro/GT-n is s attol meg nem lett CrossfireX kompatibilis. (HD szeriaval kezdodott)."
Egy kis információ az AMD ATI oldaláról: ATI Radeon HD 2900 series
-
-
Skizz
addikt
válasz
schwartz #16922 üzenetére
Hát nemtom'. A Gigabyteom gyárilag fesz.emelt volt, ráadásul járt hozzá egy Gamer HUD nevű progi, ami a fesz.emelésre bíztatta az usert. Féltem is a progitól rendest.
#16924: Ha nincs működésbeli probléma, akkor már rögtön para a dolog. Az egyetlen kiskapu a hangos működés lehet. A gyárilag megadott zajszintet a sípolással elvileg túlszárnyalja, bár kíváncsi vagyok, erre mit fognak reagálni.
-
TTomax
félisten
válasz
schwartz #16910 üzenetére
Ugy látom TE is az az ember vagy aki a szemének se hisz...persze az asus honalpján is viccelnek...de tudod mit keresek neked egy review-t...
(#16914) poli27
Most mondjam azt vegyél corsairt?Nekem nem sipol semmi...amikor tápot cseréltem benéztem a tápos topicba 10 emberböl 8 ezt ajánlotta... nem csalodtam...nem tudok mit mondani le kell cserélni mert az a lakkozgatás vagy össze jön vagy nem...általában nem.... -
TTomax
félisten
válasz
schwartz #16899 üzenetére
Innen szoktam vásárolni...Scan
De itt is megcsodálhatod...[link]
Vagy esetleg az asus honlapján....kapni már lehet....(#16906) poli27
Tegnap este ota erülködök,hogy a tápod sipol...látom már hiszel nekem(#16908) JanR
Nehogy formatálj-e miatt... eszedbe ne jussonAce codec le,ha nagyon kell esetleg K-Lite fel..azzal még eddig nem volt gond.És persze catalyst ujratelepit... de nehogy ujra rakd a c-t....
-
Bluegene
addikt
-
rollins
őstag
válasz
schwartz #16816 üzenetére
Jó kérdés. Az a *opás, hogy ha halk, de idegesítő, még nem biztos hogy csere lesz és tényleg a boltos "jóindulatán" múlik. De azt a hangot, amit itt poli27 linkelt, az szvsz kibírhatatlan kategória. Ja és ahogy TTomax javasolta, pontosan ki kell deríteni honnan is jön.
Mondjuk az én samu hdd-m hangja is kibírhatatlan egy idő után ha csupaszon van, pedig az "halk". (ilyen magasfrekvenciás hang, csapágynál vagy hol, de a motor környékén lehet) -
speed3456
aktív tag
válasz
schwartz #16387 üzenetére
Tudom hogy 16x és 4x de az úgy nagyon gyér? Mert az újak meg 8x és 8x os kiosztásban vannak az sokkal jobb?(meg amugy is ugy akarom hogy szép apránként vanni a cuccokat proc,vga,deszka-azért ilyen sorrendbe akarom mert ha minden igaz ez a deszka mindet kezelné)
oliba:nice
-
Skizz
addikt
válasz
schwartz #16054 üzenetére
A gyártó jelen esetben a Channel Well, ahol egy adatlappal pontosan alátámasztják az előző hsz-em tartalmának realitását. Így, a Viszont ha igy allsz hozza, akkor ne folytassuk... mondatod "elévültnek" számít. "Vita" lezárva.
Összegzés:
A VX550 osztott 12-es ággal rendelkezik, a Channel Well pedig nem gyárt egyesített ággal rendelkező tápegységet, követve ezzel az Intel által "kikövezett utat".Peace
-
Skizz
addikt
válasz
schwartz #16051 üzenetére
A hsz-ed nem volt túl informatív, ha nekem címezted. Nem tudom, hogy ez hogyan kapcsolódik ide, hisz előbb még a VX550-ről tárgyaltunk.
Tehát, visszatérve a témához:
Igen, a Corsair rányomja a matricáját, mellékeli a 2 csomag kábelkötegelőt és szevasz. De ugyanez igaz az összes többi Corsair tápra - a cégnek nincs saját szériája, csakis a partnereitől szerzi be a tápokat.Mit kéne feladnom? Ez nem vita. Másrészt pedig nem értem, hogy miért nem lehet elfogadni, amit mondok.
1. A tápok adatlapján, az esetek 80%-ában irreális, és/vagy hamis adatok vannak feltüntetve. Nincs ez másképp pár Corsair tápnál sem. (lsd.: VX550, HX520/620)
2. Ha nem hiszed el, hogy konkrétan a VX550-nek nincs egyesített 12-es ága, akkor javaslom közvetlenül a gyártó felkeresését és e-mailben/telefonon megtudakolni. De felteszem, a honlapjukra is feltöltötték a szükséges infot, kis türelemmel rálelhetsz a modellre, meg az eredeti adatlapjára is. Feltételezem, hogy minimum 2 felé osztott 12-es ágról lesz szó, ennél több felé névleges 550-nél még nem láttam szétosztva 12V-ot. -
Skizz
addikt
válasz
schwartz #16006 üzenetére
Egy klasszissal? Miért lenne jobb egy klasszissal, ha alacsonyabb hatásfokon működik, hangosabb, gyengébb*, ezek mellett pedig, ha az ember arra vetemedik, hogy vegyen egyet, akkor parázhat, hogy vajon kifogott -e egyet abból a bizonyos szériából, avagy sem.
*= pontosabban nem feltétlen gyengébb, de az osztott ágak miatt Quazán proci+Quazán VGA tuningjakor messze elmarad a kisöccsétől.
-
Bluegene
addikt
válasz
schwartz #15668 üzenetére
http://www.foramax.hu/images/Gigabyte%208800GT%20Zalman2.jpg
hát nem értek veled egyet a giga zallmanos 3850-esek közül egynéhány memóriahibás lett, úgy hallottam gariztatni kellett, én biztos rárakom a ramokra a hűtést vagy ha nem megy visszarakom a gyárit(már ha lenne tunning hűtésem)
egyébként a 4850-es 50%-os ventin 690/2345-ön stabil, 73 fokos catalyst szerint, de szerintem 45%-os ventin is jól működne, így pici hangja van...szal egyenlőre jó agyári hűtő is nekem
Ambar a HD 4850-en van vagy ket folyekony elektrolit kondi, amin nincs feltuntetve a max homerseklet, de a Sanyo nev szerintem arra is garancia, hogy nem pukkannak el. (ido elott hmm akkor most aggódhatok h kibír-e 5 vagy 7 évet, addigra kábé 2 túró rudi többet ér mint egy 4850-es, viccesek azok akik ezmiatt növesztenek ősz hajszálakat(nem te persze), jót mosolygok rajtuk
-
tibz03
őstag
válasz
schwartz #15640 üzenetére
4850-re simán rámegy. A bordákkal van baj, de az szerintem máson se ragad meg. Végül is mi különbség lehet egy GF 8800 és a 4850 RAM-jai között?
rup1u5: Már használat előtt, miután felszereltem a Chillát és a bordákat, akkor is potyogtak le róla a bordák. Szóval semmi melegedés...
-
vers
tag
válasz
schwartz #15636 üzenetére
kiprobáltam hogy feljebb nyomom a ventillátor görbét, de amikor egy millios scenét forgatni kezdtem felbőgtek a ventik
, és hosszabb távon nem kicsit volt idegesitö, ezért visszaraktam alapra eléjük tettem egy 12cm-es ventit aztán jovan
engem is zavar ez a hö, de legalább télen lesz hol melegitenem a talpam
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Nintendo Switch 2
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Motoros topic
- További aktív témák...
- Gombászkönyvek egyben
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD X 4060 8GB SPIRIT OF GAMER CLONE 3 Chieftec600W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged