- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
rollins #41955 üzenetére
Asszem inkább 4870-ekre jellemző a dolog.
dangerzone: Hát, akkor már inkább GTX295. Csúnyán porrá alázta az X2 CFX-et a quad SLI. Az SLI egyre jobb lesz, a CF meg még mindig csak hol itt, hol ott működik. ATI-fan persze megveszi a hosszú távon rosszabbat...
Én mondjuk max. 1 GPU karit választanék.
-------------------------------------------------------------------------------------------
Akinek ATT kérdése van, olvassa el a cikket, benne van minden! 1. hszban az összefoglalómban: bios mod, RivaTuner, ATT, meg ami csak kell. (Csak mert már 100-adszor ez a Vista alatti nem indulás.) Ill. mindegyiknek megvan a saját topicja.
-
lala42
őstag
válasz
rollins #41745 üzenetére
Véleményem szerint ha igaz, hogy az idén jönnek az 5000 sorozatuak, akkor nem. Kb 15-20 rúpia a külömbözet a két kari között, de annyit nem hoz a konyhára a teljesítményben.(szigoruan a magánvéleményem) A mai játékokhoz bőven elegendő a 4850, kivéve a hallomások alapján a GTA IV. de én azt nem játtszom
. Szerintem elegendő a 4850. mert a tapasztalataim alapján egy vga használati ideje, ha haladni akarunk a fejlődéssel ami ugye zsebfüggő, akkor kb. két én. Én ennyire számolok, mert ki tudja, hogy mit hoz a jövő. Lehet elég lesz két év múlva a 4850 is, de lehet, hogy a 4870 is kevés lesz. És ugye akkor már mennyiért lehet, ha egyáltalán el lehet majd passzolni a mostani karit? Szóval meg kell nézni, hogy mi a részedre az optimális ár/érték arány.
a 4870 és a 4850 GS közötti árkülömbözetet írtam, nem pedig a 4850 GS és a 4870 sima ref kártya közöttit. -
lala42
őstag
-
Departed
őstag
válasz
rollins #41732 üzenetére
Arra sajnos marad a találgatás. De azért az szépen látszik szerintem, hogy egy 4850-es magját jól meghúzva közelebb lehet kerülni a 4870-eshez, mintha mondjuk a GDDR3-as ramját GDDR5-ösre cserélnénk. Utóbbi lehetetlen, előbbi viszont különböző mértékben, de megoldható.
Bár azt annyira nem tudom hogy a 4870-esek 750-en járó rv770-es magját meddig lehet húzni... -
Supr@
senior tag
válasz
rollins #41532 üzenetére
most 8800gt volt előtte a gépen, nv driver leszedve. gpu-zvel log fájlba irattam, és nem áll viszsa 750-re, állandó 500on megy
mondjuk letojom a 3dmarkot, csak kiváncsi voltam mit dob
viszon játékok alatt szépen muzsikál
jah, memó tuningban mit szoktak menni eze ka karik? még csak gpu-t néztem att-vel, az eddig 840, csak meguntam
-
Supr@
senior tag
válasz
rollins #41515 üzenetére
nah, most egy kicsit left 4 dead-eztem vele, nagyon baba a akri
ati try toolsal kicsit állítottam a ventijén, hamarabb kezd el hűteni. de persze nem sokkal, megsüketülni nem akarok tőle
most így nem megy 70fok fölé a gpu, és 80 fölé a vram hőmérséklet. tuningban att-vel tezstelve egyenlpre gpu 840, memót még nem néztem
különben nem is olyan vészes a hangja, félórát játszottam rajta, és csak néha néha hallottam meg, amikor elérte a pgu a 70fokot -
Gaboman
nagyúr
-
-
r3pl4y
aktív tag
válasz
rollins #40303 üzenetére
De a szervízbe beleraktak egy másik ugyanilyet is és ugyanazt produkálta.. most nem mondhatom h mer biztos az is szar... annak nem sok az esélye h minden kártya szar legyen... de meg ha ramhibás is lenne akkor meg szerintem nem kellene elmulnia ennek a dolognak ha betöltött normálisan a driver vagyis én erre tudok gondolni.. mivel mondom ha megváltoztatom a felbontás vagy néha az is elég h nyomok egy frissitést és elmulik ha meg ramhibás lenne háát nemtudom akkor szerintem nem mulna el...
A szervizes már gondolta h lehet h alaplap v proci.. mer már más nem igen lehet... de most nem azér de ezek szinte lehetetlenek ...
-
válasz
rollins #40000 üzenetére
Haverom szinte mindíg 100%-on használta, és panaszkodott hogy nagyon melegszik. Én a Control centerből löttem be fix 80%-ra mert az még éppen elviselhető (bár Anyám megkérdezte miért megy a porszivó ha nem használom). Még nem szedtem szét a hűtést, haver elvileg újrapasztázta.
Haart Az S1 jó lesz, szép méretes darab. Gyönyörű lesz majd rajta 2db alukeretes 12cm-es Titán venti.
-
Razermazer
őstag
válasz
rollins #15275 üzenetére
hát nem feltétlen ez az alap zaj minden elektronyos eszköznek van valamennyi ha terhelést kap akkor zizeg is ha nagyon nagyot kap akkor meg sípol is. Vista alatt 2-d-ben is ciripel nálam xp-van az alatt nem csinálja de egy filmzézésnél már kezdi. Arra gondolja hogy olyan mint a tücsök de tényleg.
-
katt777
félisten
válasz
rollins #14436 üzenetére
kb. 2.5GHz alatt járó procik.
Kaptam teszteket 2.4-es quaddal 4870-ről. 3D06 még a 4 magos CPU score-ral is annyi volt, mint az én konfigom teljesítménye, Vantage-ben viszont, ahol mind a 4 CPU-mag dolgozik a VGA-val, csúnyán porrá lettem alázva.Úgy persze még a Phenom is versenyben van. Szerencsére egyetlen játék sem érdekel, amely támogatja a 4 magos procikat, izom meg azért van a jelenlegiben is +1 VGA generációra.
X2 4200+ és hasonló procikkal megint csak kevesebbek a 3D pontok, csak mindenben.
De írtam már, mekkora teljesítményt hoztam ki a 3870-ben, lehet viszonyítani. -
katt777
félisten
válasz
rollins #12751 üzenetére
UT3 megjelenítésre van optimalizálva, ott limites maradsz.
Egyébként megnézheted többféle módon a kihajtást.
1: 3DMark, ha tudja az ember használni. 100MHz-enként emeled a CPU-t, és nézed, mennyivel nőttek a 3D pontszámok. Ha csak 10-30, akkor gyakorlatilag ki van hajtva a VGA-d (ha 0, vagy csökken, akkor fizikailag is), ha 100 fölött van, akkor nincs. Ezt a te konfigodban rögtön 8XAA, 16XAF és High Precision beállításokkal kezdd, a többi értelmetlen, mert ott tuti nincs kihajtás. Ha több 100 pont a növekedés CPU +100 MHz-től 3D-ben, akkor sürgőssen nézz új proci/alaplap után. Ha viszont megvan a kihajtás, akkor a konfigod optimális, amitől a játékok persze eltérhetnek, főleg, ha nem tudnak minden grafikai szűrőt (mint UT3 engine), tehát máris CPU limites leszel. De ezért vannak a szintetikus benchmarkok.
2.: Játékban, ha sok FPS-ed van, akkor szintén mérheted a növekedést CPU tuninggal 100 MHz-enként, a játék beállításaival, vagy adott esetben driver kényszerítéssel. Ha nem nő az FPS, akkor ki van hajtva a VGA (ill. VGA limited van, ha erősebb már a proci).
3.: VGA tuning: ha a VGA tuningnak megfelelő mértékben nő a tesztprogram/játék sebessége, akkor megint csak ki van hajtva a VGA-d. Nálam pl. a 3870CF default 3D06 beállítással annyira nem volt, hogy 10% VGA tuninggal semmit nem nőtt a megjelenítés sebessége. Minden szűrőt bekapcsolva, felbontást 1680-ra állítva viszont a 6000+ pont kihajtotta a 3870CF-t alap VGA sebességen. VGA tuninggal már nem, oda 3.4GHz kellett volna (AMD). Ez is csak egy újabb ok volt a visszatérésre Intelhez.Q miatt ne aggódj, egyelőre a játékok zöme 2 magot bír kezelni, 2 magosból meg az E8xxx procik képesek igazán hasítani extrém hűtés nélkül is. Mire sok 4 magot támogató játék lesz, olcsóbb lesz az olyan proci is. Egyelőre viszont az Intel még most próbálkozik tanfolyamokat szervezni a programozóknak, hogy hogyan programozzanak multi-magra, és lehet, hogy még új programnyelvet is írnak majd hozzá (HOC). Szóval nem maradunk le semmiről a 2 magosokkal egyelőre. Ennyit a mindent elözönlő 4 magos alkalmazásokról.
Zoli1983: CF
Mihez kell az? Van egy hatalmas monitorod, és egy izomagyú procid is hozzá, vagy csak azért gondolkodsz rajta, mert minden tesztben ezt nyomatják? Többre mész egy gyors szimpla VGA-val. Pl. egy 4870-nel.
-
válasz
rollins #12759 üzenetére
Hát akkor valamit elbaltáztál, mert simán mennie kellene. Profilt törölni is elég egyszerű, de nem a fájlt, hanem a profilt kell törölni, nem is tudna visszaállni törlés után arra, ami nincs, mert egy xml-ből olvassa be a paramétereket.
Az meg, hogy mi hangos relatív, mint ahogy az is, hogy hangos (?) legyen vagy hűvösebb.
-
katt777
félisten
válasz
rollins #12748 üzenetére
Tegyél föl mindent maxra nyugodtan, az jobban csökkenti a CPU limitet, mint a felbontás (persze lehet, hogy nem lesz CPU-limites a rendszered, csak élvezhetetlenül lelassul a megjelenítés, van egy ilyen hátulütője a dolognak). A 3870-emnek sem gond. Tesztekben azért 4XAA-val tesztelnek, hogy magasabb FPS-számot tudjanak felmutatni. Ezen a téren a Crysis tesztek a legmulatságosabbak.
Aztán persze játék engine-től is függ, ugyanis egy Doom3-ban még 4 GHz-en is CPU limites volt a rendszerem, úgy, hogy a VGA még alapon volt.Nem mindegy ugyanis, hogy a programozók hogyan osztják el az erőforrásokat, proci vagy a VGA dolgozik többet, mert ez értelemszerűen a kevésbé kihasznált hardvert kényszeríti várakozásra, azaz a terhelt limitál. Ezért nem kapsz ugyanolyan eredményt minden játékkal, régebbiekkel főleg.
-
grimetime
tag
válasz
rollins #8829 üzenetére
húúú akkor lehet lecsúsztam róla mert én korábban beszéltem velük és akkor mág nem volt szó róla, hogy foglalni kéne.... bár tegnap írtam mailt hogy kéne egy és mondták, hogy a héten érkezik, elvileg mától volt pálya.
igazából tökmind1 Sapphire is jó eddig minden ati karim az volt, az holnap pputtán jön tpcompba, ez 100 szazalekos info
a zalmant nemtom az faszság.
-
Bluegene
addikt
válasz
rollins #8552 üzenetére
[link]
tessék crysisnál a kártya dolgozik, ellenben a MASS effect alig gyorsult nálam(nem sokat, persze így is elég gyors a 3850eshez képest, szal ott már kéne a wolf)nincs olyan hogy mi hajta ki, mi nem mert felbontás/részletesség/játék-függő, max olyan van hogy mi illik hozzá
#8554: mennyit gyorsult?
-
TTomax
félisten
válasz
rollins #8552 üzenetére
De van... én E2180rol váltottam E8400re amikor megvettem a HD4850et...a kis pentium kevés volt...mondjuk én csak 1024be meg 1280ba játszok...
Bluegene
A gigabyton ref. hűtés volt....
Bluegene
Hát pl Oblivion nagyon sokat,meg a GRID is... de pl UT3 nem nagyon hatotta meg..nem sokat teszteltem amúgy a E2180al..megnéztem a 3Ghz-en aztán 3,4-en ...láttam gyorsul..másnap mentem prociért... most 3,6on megy a E8400 szuperul elég neki.. hiba rakom 4Ghzre nem nagyon profitál...HA a kis pentium ment volna stabilan 3,4Ghz-et nem veszek wolfit..de ezt nem tudta..illetve tudta csak 1.55 Vcore-val,gyorsan meghalt volna... -
TTomax
félisten
válasz
rollins #8466 üzenetére
Persze a boot órajelet sosem szabad piszkálni,nehogy valami meglepetés érjen a következő windows indulásakor.
Igen ez az az MSI OC BIOS,de sajnos nekem nem futott 725-ön 700ig tudom húzni stabilan ,és gyanítom másnak se fog menni BIOS-bol.Nagyon vigyáznak hogy el tudják adnia 4870et,mert bizony GDDR5 ide vagy oda azonos órajelen nem nagyon gyorsabb a 4870.Ráadásul az RV 770 sokkal jobban melegszik mint azt anno az RV670 tette,igy nem sok értelmes tartalék maradt a 4870.ben...szvsz 800-850 körul kifullad...az 1Ghz-es álomhatár átlépése itt sokkal nehezebb lesz léggel... -
TTomax
félisten
válasz
rollins #8333 üzenetére
Nézed csak.A boot órajelet szerintem ne állítsd el csak a 2D-t.Az 160/500ra lemehet.Szerintem akár 10-15fokot is jelenthet IDLE stock hűtővel.A fogyasztásról nem is beszélve,én már egy hete kb így használom semmi fagyás,semmi gond.Ha gondolod belinkelem neked ezt a BIOS-t.
-
hakos1987
őstag
válasz
rollins #7432 üzenetére
a zsinórja megtartotta!
SKACOK!!! VAN EGY BRUTÁL HÍREM!!!
olvastam ph-n, tesztben (azthiszem) hogy levették a hűtőjét, meg vissza, és láss csodát, rengeteget esett a hőm...
mondom bakker, meglesem már, mi a szitu a hűtővel....
levettem... csak meglesegettem (értetlenül állok azelőtt, hogy ahol nem ér a memókhoz vagy gpu-hoz, minek kellett lefóliázni, na mindegy...)
visszaraktam, windows start, a ventit elvettem mellőle, hogy tiszta képet adjon a dolog...
LÁSS CSODÁT 80-RÓL 55 (!!!) FOKRA ESETT LE A GPU TEMP!!!
sztem érdemes mkinek megpróbálnia, semmit nem veszíthet vele, csak óvatosan!!
mások eredményeit vároM!!
mod: lecopatott a GPU-Z, miközbe lestem a hőmérsékletet, 55-ről felugrott egyből 72-re... minden lépcsőztetés nélkül, szal ezt nem értem
mindenesetre ez is közel 10 fok!
-
TTomax
félisten
válasz
rollins #6442 üzenetére
Tudom,hogy a jatékok nem terhelnek ennyire.De a VF900 a vmodolt 3850-em is kordában tudta tartani ilyen terhelés mellett.Ide sajnos kevés,így alapon pici tuninggal még okay,de a vmodot elfelejthetem.Abba bele sem merek gondolni,hogy mi lehet ha rajtahagyom a gyári coolert.Ebből szerintem elég sok garanciális csere lesz még....
-
TTomax
félisten
válasz
rollins #6439 üzenetére
Pont azok a kékek vannak nekem is rajta,nem esik az le,csak takarítsd le előtte rendesen,meg jól rá kell nyomni.A meleg megteszi a dolgát.A VRM-re meg rátettem ami a 3850-en volt,mert ott elvágtam a gyári hűtőt,a VRM hűtést meg visszacsavaroztam.Ennek a gyari hutöjét már igy nem kellett elvágni.Még szerintem a VF700-szerű hűtöd is jobb lesz mint a stock cooler.
-
katt777
félisten
válasz
rollins #4636 üzenetére
Nem véletlenül hanyagolom a CF-öt a francba. Amúgy ez P5Q Deluxe, de már anno amikor teszteltem is látszott, hogy szinte véletlenszerű, melyik gyártó, milyen chipsetes alaplapjában műxik valahogy. Mert rendes működés az nem jellemző.
Egyéb: Teszteket már linkeltem régebben.
-
válasz
rollins #3990 üzenetére
nem, a párhuzamos olvasás-írás trükk a deferred rendering mellett kell ahhoz, hogy elfogadható sebesség mellett korrekt AA-t lehessen csinálni - deferred renderingnél ui. a drótozott MSAA nem ad korrekt eredményt.
cizoe, 4010: akkor ezek szerint a legjobb / fps árat a 9800GTX tudja?
Raymond, 4024: nocsak, milyen szimpatikus AA-teljesítmény
-
TTomax
félisten
válasz
rollins #2990 üzenetére
Ott van a SM2-SM3 pontok...igaz vista alatt de azok kb 10%al többek mint nekem...nem lesz ez 50%-al erősebb kártya az elődnél,kb 25-30% amivel izmosodott...ezek tükrében nem fogadnék arra hogy az uj X2-es erősebb lesz mint a GTX280...hát nem tudom,kövezzetek meg de erősebbre vártam egy kicsivel..és azért szerintem egy 3D06ban azért nem lehet mondani hogy Nvidia optimalizált... 2008ban egy debütáló kártyának többet kellene mutatni.Tudom hogy ez nem a luxus kategória de ezt igy kb egy 8800GT-böl ki lehet hozni,azt is tudom hogy majd javul driverekkel,dehát akkor is....
-
rocket
nagyúr
válasz
rollins #2832 üzenetére
Nem a speckokra ertettem, felreertheto volt, arra irtam, hogy jol csinaljak, ahogy keverik a kartyakat, tobb fele dolog terjeng az RV770 kapcsan, ami egymasnak ellentmond
Majd kiderul a gyakorlatban mire mennek 800SP-vel ha annyi lesz valoban, addig nem erdemes nyers szamokbol barmilyen kovetkeztetest levonni, mindenesetre az R420 ota (arrol ugye az utolso pillanatig mindenki azt gondolta 12 pipeline GPU, kozben ugye 16 pipeline volt benne) nem tudta jelentosen megteveszteni az ATi azokat akik szivarogtajak az infokat, ez mar G80 szintu mese mese matkanak tunik amit csinalnak625mhz es 750mhz orajelekkel es 480SP-vel, nagyon messze lennenek az 1 Tflops nyers teljesitmenytol.
-
janos666
nagyúr
válasz
rollins #2794 üzenetére
Tudom egy idelye egyre kevésbé mértékadó teszt, de most mihez saccoljak? Crysishoz? Vagy olyan játéknak amivel sose fogok játszani? (pl. COJ) Vagy olyanokhoz amiket már végigtoltam? (AC, Bioshock...) Mert inkább azokhoz kéne amik a közeljövőben jelennek majd meg. Saccolni jó az Mark. Főleg ha két radeont vagy két geforceot mérsz össze a legutolsó verzióban.
-
janos666
nagyúr
Shader Modell 1.0-át, OpenGL-ben is megvannak ugyanazok mint DX-ben csak nem a microsoft féle windowsos directx-en hanem az opengl apin keresztül éri el a hadvert a program...
Amúgy szerintem a még meg nem jelent cuccok topicja amúgy se jó másra csak offolásra. Úgyis csak pletyka minden más is,,,
-
rocket
nagyúr
R600 mar 2002-ben fejlesztes alatt volt, egyszeruen rossz alapokra epitettek, rosszul mertek fel a tervezes alatt mi varhato az akkor meg tavoli jovoben, ezert kellene egyutt lelegezni valami alap szinten legalabb a jatekfejlesztokkel, hogy ilyen csunyasagok ne tortenhessenek amikor 1 darab olyan jatek nincsen amiben az ATi architekturaja fele billen a merleg nyelve es nem 20 frame/s az atlag 1280x1024-ben
Aktív témák
Hirdetés
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Windows 11
- Milyen légkondit a lakásba?
- Apple MacBook
- Trollok komolyan
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest