- Telekom mobilszolgáltatások
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Fotók, videók mobillal
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Aktív témák
-
DroneZ^
őstag
válasz
bishopx2 #13595 üzenetére
asszem még 8800gts 512 g92 volt... gyengéb mint a 4850 és mégis jobban ment az nvidiával, és nemis igazán fpsböl látszik meg, hanem atival kicsit beakad itt-ott nagyobb effektek elött - pl: robbanás. Folyamatosabbnak tűnt nvidiával, meg szerintem ugy szemre több fps volt
-
katt777
félisten
válasz
bishopx2 #13061 üzenetére
Én azért fájtam anno az E8400-ba 40k-ért, hogy jó darabig ne legyen gondom procira. Előtte AMD-vel én is szívtam, mert hiába olcsó, a féléves fejlesztgetésekkel totál ráfizetés. P3-am 3 és fél évig volt meg, P4-em 4 és félig, és ez is kihúzza még nálam egy darabig, az tuti.
-
_Toka_
senior tag
válasz
bishopx2 #13006 üzenetére
... azt kéne ki deriteni
hogy egy HD4850-nek milyen proci lenne elég és már fölötte nem profitálna semmilyen + mhz-bőlAzért írtam azt a hosszú, tán kissé nehezen emészthető hsz-t, hogy belássuk, ennek a megközelítésnek csak nagyon szélsőséges esetekben van értelme.
Egészen konkrétan azt mondom, emeljük a felbontást a lehető legnagyobbra, minőségjavítókat az egekbe, és kapunk akkora VGA limitet, hogy teljesen felesleges lesz procit cserélni, továbbra sem fog semmi gyorsulni/persze kizárólag 3D-ben/. Ez nyilván akkor lesz problémás, ha a VGA limit 25 FPS alatt jelentkezik, mert ott már szemre is akadni fog a dolog, nemhogy érzésre.
De ekkor joggal mondod, hogy nem akarsz akkora felbontást, lemondasz minőségjavítókról. Ezesetben viszont bármekkora procit választasz is, bizonyos esetekben processzor limit fog jelentkezni - mert én gonosz módon azt mondom, hogy 800x600-ban 0xAA, 0xAF, és ott a masszív CPU limit -, tehát a piacon elérhető leggyorsabb proci se lesz elég, hogy kielégítse a feltételeid.Ha mondjuk elég lenne neki 3,2ghz conrea akkor nem csinálna 10 fps-sel többet
a GRID nevezetű játk 3,6 ghz wolfdalel...........(haver tesztelte)Ez pusztán annyit jelent, hogy az általa használt felbontáson, minőségjavítókkal zömmel CPU limites a GRID - ami egyébként nagyon könnyen elképzelhető, mert nagyon jól optimalzált motor fut alatta, ami azt a látványt, amit nyújt egy gyengébb VGA-val is nyújtja -, ezért gyorsabb processzorral nő az átlag FPS.
Javaslom, ahogy később vers is javasolta, tesztelje haverod újra vmi óriási felbontáson magas szűrőkkel, és ha eljött a teljes VGA limit, nem fog tovább gyorsulni.
Egyébként még annyit a korábban általam írtakhoz, hogy itt vki kérdezte, hogy miért van az, hogy VGA-kat a lehető legizmosabb gépeken tesztelnek.
Nos, pont azért, mert VGA-kat tesztelnek, nem processzort. A lehető legkisebb mértékűre akarják/kell csökkenteni a CPU limites esetek számát, hogy lehetőség szerint kizárólag a VGA-k közti különbségeket mutassák meg a nagyérdeműnek.
Ugyanez igaz fordítva. CPU teszteknél komoly VGA-kat pakolnak a konfigba, és kellően kis felbontásokkal tesztelnek többnyire minőségjavítók nélkül, hogy a lehető leg CPU limitesebb helyzetet állítsák elő, ahol a processzorok közti különbséget tudják megmutatni nekünk.
Nem oan ördöngős ez... -
rollins
őstag
válasz
bishopx2 #13009 üzenetére
Miért nem játékok alatt nézed meg? péld 3.1 és 3.4 ghz-en, 3dmark izéből nem fog kiderülni.... (pár demót néztem csak eddig, hasonló beállítással, kivéve 8x af, cod-nél gyorsult csak érdemlegesen nálam gyorsabb cpu-val, grid demonál nem tudom miért nem, annak is kellett volna, de majd megnézem még magasabb cpu órajellel)
-
-
katt777
félisten
válasz
bishopx2 #12841 üzenetére
RAM-okat fölösleges cserélned, nálam az 1GB-os Kingmaxok sokkal jobb teljesítményt nyújtottak, mint 2 db 2GB-os Corsair Dominator. Azon spórolhatsz. 2GB-os modulokkal egyébiránt nehezebben megy a tuning.
E8400 sztem jobban megéri, majdhogynem ugyanabban az árban.
ASUS P5Q olcsóbb és jobb, míg a Giga nem szabályozza a CPU-ventit.
P35-ös GB lapban tuti összejön a 4GHz, P45-öst tapasztalatom még nincs. De én is azt tervezek.
Ennyit észrevételként. -
tkesy
addikt
-
WiZARD
addikt
válasz
bishopx2 #12808 üzenetére
3DMark Score 13182 3DMarks
SM2.0 Score 4871
HDR/SM3.0 Score 6 K
CPU Score 5 KGT1 - Return To Proxycon 35.541 FPS
GT2 - Firefly Forest 45.643 FPS
CPU1 - Red Valley 1.674 FPS
CPU2 - Red Valley 2.480 FPS
HDR1 - Canyon Flight 53.034 FPS
HDR2 - Deep Freeze 61.775 FPS(sajnos a pontokat csak így írta ki az excel táblába
)
-
vers
tag
válasz
bishopx2 #12731 üzenetére
igazábol nem tudom mit akarsz leszürni , talán ha elárulnád
az eddigi tapasztalataim alapján , egy dual 3ghz-es proci ki tudja hajtani a 4850-et ugy általában , ha nem is pont 3ghz, hanem 3.6-on vagy 4-en, igazábol nem sok a difi
2 darab 4850-hez viszont má kell a quad core, most még csak 1 van a gépemben
[link] -
-
WiZARD
addikt
-
tibz03
őstag
válasz
bishopx2 #12665 üzenetére
Ha az érdekel, hogy mennyire hajtja ki a CPU a VGA-t, akkor a végeredményekkel ne is foglalkozz, abban ugyanis benne van a CPU teszt is, ami természetesen a nagyobb órajel miatt jobban sikerült, így a végeredményen is dobott.
Miért cseréltem le? Mert haverom vett egy új gépet, és a drágalátos MSI alaplapja nem volt hajlandó felismerni az E8400-et (BIOS-frissítés után sem, hiába van az MSI holnapon a támogatott CPU-k közt.
). Ezért elcseréltem vele, de összességében jól jártam, hisz azt a CPU-t 3,2 GHz fölé nem tudtam húzni, a 4 magból meg mi profitál?
Lényegében semmi...
-
TTomax
félisten
-
Speed®
titán
válasz
bishopx2 #10466 üzenetére
Ráérsz még Quadra váltani bőven szerintem, ha főleg játékra kell a gép.
A mostani lapod viszont teljesen megfelel már alá, nem kell P45 ehhez.
Memóriákat én biztos nem cserélném, össz sebességben nem gyorsít.
Mennyiség kell, hiába 1200\CL4 ha kevés 2GB. 4GB/900/CL5 bőven jó.
Árcsökkentést várhatod..a jelenlegi helyzetben igen távoli valószínűleg.
Ellenben zárjuk le ezt a lap\proci\memória témát itt, HD48x00 topik -
TTomax
félisten
válasz
bishopx2 #10441 üzenetére
Elmondom én neked.....
Elöször is rendet rakta a winben...lecseréltem a shell-t klasszikusra,letiltottam a hátteret.Aztán eszembe se jutott a vírusirtóval együtt futtatni a 3trémarkot,persze friss boot után még a lan kábelt is lehúztam hogy néhány processz ne induljon el... majd a taskmanagerben még azt is kilőttem amit csak lehetett....
Továbbá....Szerencsétlen Wolfdalemet addig húztam amíg a Corsair RAM-ok hajlandóak voltak vele 1:1-ben 4-4-4-12 menni,a siker érdekében rongyosra feszeltem az északi hidat
Aztán nézzük a VGA-t... Nos a Giga HD4850-re azonnal ráerőszakoltam egy MSI HD4850 OC BIOS-t amivel 705 tudtam menni fagyás nélkül,míg a memokat 1150-re lőttem be.Persze a CCC-t eszembe sem volt telepíteni mert az ugye 700-nál elfárad,ráadásul az is csak fut a háttérben ezzel is rontva az eredményt.
Persze teszt lefuttatásához porszívóvá alakítottam az régi Antec házam
Remélem sikerült segítenem(#10443) slett27
Sajnos nem tudom mi lehet a gond,gondolom azért kellene a CCC hogy ne menjen mindig 3D fullon mint ha rivával húznád...Szerintem a a topicjában tudnak segíteni,egy BIOS csere is orvosolhatja a problémát és akkor nem kell CCC sem...(#10444) Tomate
Ott az igazság...tényleg a tápcsati.... -
TTomax
félisten
válasz
bishopx2 #10439 üzenetére
Azért mert a 8.7-es béta Catalystet használod
A linkelt képeden legalább 6-800 3tréfás márk pontot látok elszórva a shellen meg a desktopon... kíváncsi vagyok hány processz futott a háttérben,illetve fut most is
Ugye kb érted mit akarok mondani?(#10438) slett27
Ez melyik Catalyst? -
VR6-Fan
veterán
válasz
bishopx2 #10424 üzenetére
ne foglalkozz a 3D markkal, vagy ha ott akarsz gizdulni akkor QX9650 és NV 790i chipsetes lap 2 giga harapos ddr3-om meg egy rommá Vmodolt 4850-es.
ha meg élvezni akkor semmit ne változtas a a dolgokon max vedd meg az 50-est.
használd a beépített linkelés és hosszabb mint 3 sor az álírásod.
-
Skizz
addikt
válasz
bishopx2 #10402 üzenetére
a felsoroltak közül a Q6600-at, vagy az E8400-at tudnám ajánlani, viszont, ahhoz hogy teljesen összhangban legyenek, nem árt majd némi tunning, mondjuk egy kis alapfeszes.
egyébként az E6750 3,6Ghz körül, szerintem bőven elég lenne. haver procija annyit megy alapfeszen prime stabilan, tehát én a helyedben megjátszanám a mostani procival.a pci-e 2.0 (pci-x-ről szokjunk már le.. mert nem tudom mit csinálok) pedig jelenleg egy kicsit mókusvakítós dolog.
-
TTomax
félisten
válasz
bishopx2 #10241 üzenetére
Semennyire...
Tessék XPSP3-al wolfival szűk 14.000....(#10246) eisento
Ügyesen megmérted a processzorod....(#10245) Speed(R)
Te ugye most nem azt akarod itt felvázolni,hogy a VF900 milyen szuper,meg hogy elég?Ugye azt rosszul veszem ki ebböl a hsz-bol hogy szerinted a VRM hűtése miatt olvad el a GPU??? -
Bluegene
addikt
válasz
bishopx2 #10152 üzenetére
én 4850 gyári coolerrel ilyen melegben nem tunningolok, de amúgy se
alapon elmegy hisz 3 órát krájsziszoltam utána 4 órát mass effecteztem semmi baja nem volt(nem volt semmi), de tunninggal
gyári cooler jó rendeltetésszerű használatra tervezve és nem tunningravers: nem aggódom, a laikusok aggódnak a 90 fok miatt, én nem
ugyanezt eljátszották a 3850-esnél ott is gyakran volt 90 fokos a VGA, sokan lecserélték(ugyebár plusz pénz+gari ugrik+el is lehet cseszni a VGA-t) mert aggódtak, ellenben aki tojt bele és hagyta a hűtőt azok mind tökéletesen mennek a mai napig(a gyárban értenek hozzá)alapon jó, tunningra nem, nekem ez a véleményem, pláne ebben a melegben, szal felesleges, különben is +10% a tunningja, és az is gáz hogy a ventijét nem lehet(még) szabályozni se, szal ráküldesz egy szőrös fánkot simán megadhatja magát a cucc, ha peched van
-
wampa1
tag
válasz
bishopx2 #10128 üzenetére
Nézz egy Vantage-t is, mert a 06ban nem mutatja meg a foga fehérjét a kari. Nekem 256mb-os 8800gt-vel lett 11601 pontom 3500ra húzott E6300al
-
Petya2900XT
aktív tag
válasz
bishopx2 #10128 üzenetére
Már ezerszer elmondták,hogy 3Dmark nem a jövőbe mutat,az a régebbi rosszab esetben mostani játékokat tükrözi!Azért,mert nem 18E 3DMark06 pöttyöd van attől még a kari faja és játékokban is üt!Szvsz a 4850 ennyit hoz kb mindenkinek!
Pár képet szeretnék kérni,ha ráérsz vmikor!THX
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged