- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Aktív témák
-
MarioAna
senior tag
8.8-al engem sem dobott ki a Crysis, csak a CoD1 szarakodott. De most 8.7-el minden ok. 8.8-al lehet több FPS-em volt, de ha semmi nem akad, akkor engem nem érint, h 75 vagy 90 FPS
.
Jah és mégvalami tapasztalat: drivercsere után az első restartnál ne idítsátok el a gameket, mert irtó kevés FPS lesz (pl: CoD4 80-ból 19), hanem kell vagy 3-4 restart install után (beáll a driver vagy WTF?). Nem tudom, hogy mit csinált a driver, de nekem ezt
. Viszont a 4. restart után minden faja lesz.
mod: én nem vettem észre hogy sípolna a VGA Crysis alatt, bár lehet csak elnyomta a venti hangja. -
HSM
félisten
Az a baj, hogy amíg az ALT+TAB kidob a játékból, az a 3-4 mp bőven elég, hogy akár 10-15 fokot essen a VGA hőmérséklete. Én folyamatosan monitoroztam játék alatt is, mint írtam, TDU alatt 5 fokkal maradt csak hűvösebb, mint a szőrös fánkkal, cserébe sokkal nehezebb úgy megmérni. Amúgy nem tudom, miért kell egyből ilyen dumával jönni, hogy te játszani vetted... Én is arra vettem.... A szőrös fánk csak egy eszköz, amivel ellenőrizheted könnyen, hogyan viselkedik a VGA erős terhelés hatására. Amúgy meg nem értem, ha ennyire ez az álláspontod, hogy te csak játszani vetted, akkor miért nem hagytad a gyári ventivezérlés mellett? Szerintem ha valaki beletúrkál egy ilyen fontos paraméterbe, akkor az az alap, hogy kipróbálja, hogy működik-e az, amit kitalált, és megfelelő módszerekkel.
Szerintem próbáld csak ki a szőrös fánkot, és rájössz, miről beszélek.
Ha meg ennyire a játékoknak hiszel, futtass egy everest diagnosztikát, az tudja játék alatt jegyezni a VGA hőfokát, még átlagot és maxot is számol neked. -
HSM
félisten
Pedig kénytelen leszel elhinni, nekem nem érdekem másoknak halláskárosodást okozni....
Nálam ez volt, meg is voltam döbbenve, mondjuk screenshotom nincs róla.Nekem amúgy nincs 4870-em, egyszer üzembe helyeztem egyet egy barátomnak, nála az MSI OC verzió 50-60% között volt 80 fok körül, igen jól szellőző házban. (CM stacker 690) Ebből indultam ki. Amúgy ne játék+ alt-tab-al nézd, tölts le egy furmark 1.4-et [link], indítsd el ablakban, 1280*1024-ben, élsimítás nélkül, és közben GPU-Z-vel [link] nézd, hogyan melegszik. Arra figyelj, hogy úgy rendezd el az ablakokat, hogy látszódjon a szőrös fánkos ablak, mert ha eléhúzol valamit, akkor nem olyan hatékony.
Kíváncsi lennék egy screenshotra, kb 6-8 perc furmark után. (Valami hasonlóra, mint amit én is csináltam. Nem vitatkozásként, csak kíváncsiságból.) -
$p@rr0w
őstag
Hát elég nehezen tudtam értelmezni amit írtál, mindenesetre berakom majd az új kártyát aztán ha nem akarja a jót majd leszedem a drivert, és újrarakom.
(#17369) TTomax: Ugye?
(#17370) lsc: De ha a hardver cserélődik csak nem kell újrarakni. Na mindegy majd kiderül, úgyis nemsokkal utána winreinstall lesz...
(#17384) cizoe: Valahol véletlenül már tesztet is néztem róla.
(#17400) rocket: Félreértettetek. Nem drivert, hanem hardvert cserélek: atiról atira.
-
grigo
őstag
Azért küldheted, ártani nem fog.
Szóval térnek meg a zőőődek? Tetszik ez a tendenciaBár én piros voltam mindig is, csak a géptuning óta amíg alaplapit használtam akkor volt nv.
Nekem nem kavarodtak a driverek. Egyszerűen letiltottam az nv-t, 4850 be, driver fel, nv driver le és minden frankó.
Igaz hogy a berakás nem ment egyszerűen, mert elindítottam a gépet és a monitoron több mint fél percig nem jelent meg semmi mintha nem csatlakoztattam volna. Mire rájöttem hogy sokáig tart amíg észbekap, addig már kétszer oda-vissza szétszedtem a gépet -
boogie84
veterán
üdv
gtx260(55nm) és 4870 között vacilálok a köv gépembe..
arra lennék kíváncsi h hogy muzsikál a 4870ed! (nem a crysis-re gondolok, ott minden elvérzik 16×10-ben élelsimítással, közel maxon..) (többi játéknál milyenek a tapasztalatok?? driverprobléma? pixelhiba?? melegedésnél most h 65%on megy a hűtő már nem melegszik túl?? nem kellene automatikusan szabályozni a ventillátor fordulatát??
nem is tudtam h lehet állítani a ventillátor fordulatszámát. ez az új kártyáknál alap?
köszi a segíteséget -
janos666
nagyúr
750/900
Az, de holnap már tényleg illene jönnie.A hűtőcsere rizikósabb gari szempontból mint egy BIOS csere. Mindkettő visszaállítható, de a csavar megkarcolódhat mikor tekered, a BIOS nem hagy lenyomatot ha visszaflasheled az eredetit (sőtt, ha elszáll a kártya nem is tudják egyszerűen megnézni milyen BIOS van rajta, ha látszik hogy elfüstölt egy kondi nem azon paráznak)
-
-
tibz03
őstag
Hát a nyák az ugyanaz, csak az órajelben és a RAM-ban térnek el, nem?
(Ezek szerint nem, szóval költői kérdés volt
).
stevve: Nekem az IntelliMouse Optical éppen a könnyűsége miatt jött be, és én is high sensen játszok.Na meg nagyon kényelmes volt számomra. Érdekes, ha most a kezembe veszem, már nem kényelmes. Szóval tényleg megszokás kérdése az egész. Meg hát nekem nem lehet sokat válogatni, mert balkezes vagyok.
OFF vége itt is.
-
janos666
nagyúr
Semmi újdonság, csak 4870x2 tesztek. Se új progi, se új driver, hűtőt se szerelgetett azóta senki a nyilvánosság előtt.
(#13473) - Nem hiszek a csodákban. Ez a 8.7 final hoz némi látható javulást 4870-en, de utánna csak olyan javítások jönnek amik minden HD generációra visszamenően gyorsítgatnak 1-1 kiemelt alaklmazást. (mert a programoptimalizációt kínozzák, nem a kártya meghajtását)
-
Tommer
tag
[OFF]
Stevve:
Hát igen, mint említettem, most észre sem veszem a változást! Nekem tulajdonkképppen mindegy, úgy gondoltam, hogy kipróbálom az ATI –t is, legalább a CCC –ban otthon leszek. Nem volt célom a 4870 –es „lehúzása”, szerintem jó kártya, meglátjuk később, mi lesz!Cayman:
Abszolúte teljesen igazad van! Nem érte meg, semmilyen gyorsulás nincs! Épp most mesterkedem a config –om lecserélésén, előbb a kártyát vettem meg, de most jön a többi:
Alaplap: ASUS Maximus II Formula,
Proci: Q6600,
Hűtő: Thermalright Ultra-120 eXtreme,
Házikó: Gigabyte 3D Aurora 570
Táp: Enermax 625W Modu-82 stb.....JanR:
Igen, most én is várom ez első hivatalos 4800 –as driver –t!sas1980:
Igen én is olvastam a dolgokat, jó sok problémájuk akad mostanában, érdekes lesz ez az év, az biztos!Amúgy kösz megjegyzéseket!
Megpróbáltam reálisabb képet adni, remélem nem ment el rossz irányba![/OFF]
-
tibz03
őstag
Nekem is E8400 van, de nem 4870, hanem 4850 van mellette. Ha 3 GHz-ről 3,6-ra húzom, a 3DMark 06-ban (CPU teszteket kikapcsolva) csak az SM2 kap több pontot (4815 helyett 4875-öt). Viszont 3 GHz-en nekem Crysis alatt rendszeresen swappolt a gépem, emiatt akadozott a Crysis, szóval nagy valószínűséggel neked is meg kell húznod a procidat. Hogy a hűtőd elég-e azt nem tudom, nekem a Silen Knight 2-m hangtalanul viszi a 3,8-az is.
-
vers
tag
a prohardveres fogyasztás tesztek szerint a 8400-es proci plusz a 2 darab 4850-es
300 wattot se zabál, akkor mért ne lenne elég neki a 400 wattos táp , nemértem
persze ha összarakjuk és a táp valami dzsunka vacak , akkor ugyis kiderül mert melege lesz kicsit , na akkor kell cserélni...
nem elöre , pénzt szorva , mert valami 14 éves a forumon azt szajkozza hogy 1 kilowattos táp köll , mert a több mindig jobb ugye -
Sárpac
nagyúr
Hát én azért átgondolnám, vannak itt furcsaságok a hd4870-es kari körül.
-
janos666
nagyúr
A COD mióta használ 4 magot? Mert egy E8400 sokkal magasabb órajelet sejtet magában mint egy Q6300, és 1-2 magot támogató játéknál előbbi lenne nyerőbb.
Az EAX meg megy Audigy2+al is, ha használsz Alchemyt, a creative.com-on megtalálod az Audigy4 vagy az X-fi letöltései közt. Ha nem ismeri fel kézileg kell átrakni a dsound.dll-t a játék mappájába az alchemy mappájából.
-
janos666
nagyúr
-
janos666
nagyúr
Megy, valamikor felraktam a laptopomra hogy LAN-on toljuk koliban, és azon is x64-es Vista van, vitte...
Ellenben ahhoz minek 4870? A 8600GT mobilGPU is vitte 1000-rel 1680x1050-ben 4x AA, 16x AF
(igaz, nekem meg Couter-Strike Sourcera megy el a játékidőm 50%-a, de azt kell mondjam ott visszaesett az FPS 8800GTS után, elég CPU zabáló a játék, és többet eszik a catalyst mint a forceware, és ez alá a játék alá is kell azért gép ha 1920x1200, 4x AA mellett tolod, jelen gépben így más nem túl sok tartalék marad a min 66 FPS felett) -
BemAnyó
senior tag
4870 COD2 re dx9 hez ?
olyan mint tarhonya földre ferrari
sima 8800GT amit most eldobálnak 20-22 ért bőven legendő teljesítményt biztosít COD 4 dx10 1680*1050 max élsimi meg amit akarsz és a legapróbb akadás nélkül fut, a megmaradt lóvébol meg most elég jó C2D kaphatsz... de ez csak az én véleményem.
Amúgy nagyon örülök ennek a 4xxx ATI szériának
végre bejött a számításuk, szuper kis károj, pláne ha felfele hasonlítgatod, vagy ha CF ben gondolkozol, mert arra legalább csinálnak használható (sőt elég faxxa) alaplapot, az SLI hez nem sikerült még értelmeset kiadniuk szerintem, az NVIDA összes most futó alaplapi chip-szet ével vannak gondok, pedig egy vagyonba vannak...
lényeg
4XXX rulez!
-
-
_-Ska-_
csendes tag
Igazándiból még az Pista megjelenésekor próbáltam ki az x64-es (Ultimate) verziót,
de a 64 bites Pista driver-ek hiánya és gyengesége miatt, inkább visszatettem az
XP x64-et, amihez most már remek a támogatás minden szinten és naon stabil.X86-os verziót már 4 éve nem használok, mert nem kezeli a 4 GB fizikai RAM-ot
(a Pista x86 sem), ami nekem muszáj a virtuális gépek futtatásához + a 3D
renderelésekhez. (Éppen most vettem még 4 GB-ot...)
Szal egy próbát szerintem megérhet, mert egyre több játék is támogatja a 64 bites
módot és fontos, hogy kezeli a sok-sok GB RAM-ot + úgy hallom kezd javulni
a driver-ek ellátottsága is. -
katt777
félisten
Itt vannak neked (lásd az előbb: mod). Egyikhez sem írják a 48xx támogatást, de ha 38xx-asokra jók, akkor ezekre is, mert a Chillát is fel lehet pakolni, ezeken meg még több is a rögzítési pont.
Mod megint: Miért nem keresel rá review-okra?
De sztem dupla árat fizetsz azonos teljesítményért a márkahűség miatt.foreveryoung: A nyelv-kijelölés miatt. Már írták, hogy az a gond.
-
katt777
félisten
GFX Chilla rámegy, nem? Kis helyen elfér, és jól hűt. Viszont kifúvós hűtést nem fogsz kapni rá. Házban jobb egy erős légáramlat elöl lentről hátra fel. CPU-ra inkább Achillest vegyél (de legalább Red Scorpiont), az a tuti.
HarryPotter: Nem hinném. Talán csak húzlak kicsit az AMD miatt. De nem tudsz mit tenni, az AMD kevés a 48xx-ek alá, ez van. Phenom meg főleg. Attól persze még ragaszkodhatsz hozzá, csak ennyiből elég lenne egy 3850 is. 4870-ek gyengébbek, mint a 3870-em, legalábbis 2 magos alkalmazásokban (a gyorsaság csak játékokban érdekel, az nem hogy egy hosszú tömörítés 5 p-cel tovább tart). Ezek kegyetlen tények, ezek miatt (is) tértem vissza Intelre. Nem bántam meg.
Aktív témák
Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Hardcore café
- iPhone topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- BestBuy topik
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Hegesztés topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- XFX Radeon RX 580 GTS XXX Edition 8GB 256 bit GDDR5 Jó állapotú
- ASUS Dual RTX 4070 SUPER EVO OC Edition 12GB - AQUA garancia 2027.12.19.
- Garis ZOTAC GeForce RTX 4070 Ti Trinity 12GB GDDR6X videokártya
- ASUS ROG STRIX RTX 4070 Ti O12G 2026.10.24-ig alza garis.
- ASUS TUF Gaming GeForce GTX 1660 Ti OC 6GB GDDR6 192bit
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged