- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eagle16
addikt
válasz
Ernest. #2237 üzenetére
Szia!
1.A full screen logót kikapcsolhatód esetleg, de nem vagyok benne biztos hogy ezzel gyorsabban bootol majd, csak nem egy képet látsz boot közben hanem azt hogy miket ellenőriz, mik vannak a gépben. Persze az AddOn ROM Display opcióval a logoval együtt is láthatod a boot információkat.
Nálam ki van kapcsolva a full screen logo és mindig ugyanannyi a boot idő, ami egyébként nagyon rövid, 4-5 mp lehet, az előző Asus P5B alaplapomnak jóval tovább tartott eljutnia a windows betöltésig. (és amúgy gyorsabban is kapcsol ki)
De gondolom a boot idő attól is függ hogy mennyi HDD, SSD, ODD van a gépben, nálam csak egy HDD van és kész, azért lehet ilyen gyors.
2. A kézikönyvben is benne van, hogy az ASMedia vezérlő használatával megnőhet a boot idő, tehát javasolt az Intel vezérlőre csatlakoztatni az SSD-t.
-
Eagle16
addikt
válasz
Ryan927 #2235 üzenetére
Külföldi fórumon volt még valakinek ilyen gondja mint neked, 6 hosszú csipogás. [link]
"Hi profJim,
A big thankyou for reminding me of the importance of testing a system with a different PSU. I re-installed the Asrock board (with original BIOS P1.10) with all four Corsair DIMMS and the new PSU. The computer did what it always did before - stopped at "0d". Then I replaced the BIOS chip with one of the two (P1.30) that Asrock Tech Support sent me and tried again. This time it worked and has ever since. So the problem was actually a combination of a faulty BIOS chip and a faulty power supply."Szóval neki pl. a tápegysége miatt és a BIOS chip miatt nem működött. Lehet hogy a tiednek is ez a baja.
(#2210)-ben írtad hogy másik táppal elindul, amin nincs 8 tűs csatlakozó, de 4 tűs gondolom van. Semmi baja nem lesz ha a 4 tűset rácsatlakoztatod és azzal használod, max. később cseréled.
-
Eagle16
addikt
Nekem B-75 Pro-3M van , G860-as proci és Freezer 7 pro, még a régi, ami csak 775-ösre ment fel, de ugye erre is felmegy csak kicsit ferdébben.
Na most nekem a venti szabályzás egyáltalán nem működik, a venti PWM-es, a csatlakozó is PWM-es 4 tűs amire csatlakoztattam, de annyit tudtam csak csinálni hogy BIOS-ban beállítottam neki egy fix 4-es értéket asszem 10-ből, és ennyin pörög akkor is ha 30 fokos a proci meg akkor is ha 50 fokos. Nem tudom mi van vele, az előző alaplapom Asus volt, ott a Q-Fan rendesen tette a dolgát, itt meg hiába állítok be neki hőmérsékletet vagy akármi, egyszerűen semmi.
Másnak meg működik, szóval nem általános a hiba, csak azért szólok előre, ha nem megy akkor majd ne lepődj meg.
Amúgy semmi baj nincs az alaplappal ezen kívül, teljesen jó, stabilan megy már 3-4 hete.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16GB) Kingston FURY Beast RGB 6000MHz DDR5 CL30 memória 27% 3 év garancia
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- MSI B650 Tomahawk Wifi
- ASUS ROG Strix X570-E Gaming WiFi Alaplap
- MSI Meg X399 Creation alaplap AMD Ryzen Threadripper 2920X processzorral, 32GB memóriával eladó!
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 1TB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 582m2 nyomat
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest