- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
#16729600 #2550 üzenetére
Ezaz, hogy a bios nem látja, nem is mentem tovább winbe. Úgy néztem az egészet, hogy mást rá sem dugtam csak az ODD-t. Arra gondoltam, hogy még az lehet a baja, hogy SATA3-on ment át, dehát a lapon nincs már SATA2. Meg józan paraszti ésszel ez nem zárná ki egymást. A patch lefutott szépen, csak mintha nem aktiválta volna. A végén kilőttem a gépet, mert tudom, hogy restarttal fail lesz.
-
PlayMax
nagyúr
válasz
#16729600 #2335 üzenetére
Pff ez kb. olyan volt,hogy 1000x inkább Suzuki mint BMW
De hát ízlések és pofonok,nem állok le vitatkozni senkivel sem,pláne egy senior taggal,hisz valóban ez egy ASRock topic
Asus-ASRock egy kutya,egy fajta alkatrészeket használnak és általánosságban Intel téren az egyik legjobbak de AMD téren mindig hibádzanak és még mindig van mit javítaniuk/legalábbis nálam eddig mindig volt gáz/,ezért meg kell venni belőlük a legdrágább és legfelszereltebb lapot,hogy működjenek rendesen 20k-30k körüli értékben.Én ennyi pénzért lapban biztosan nem ASRock-ot vennék,ahogyan drágán Suzukit sem.A Sata bemeneten kívül még a kondik,lap,felszereltség és a csomagolása is minőségibb egy Gigának mint bármelyik ASRock kiadásnak.De hát ez alap,hisz van egy bizonyos ranglétra. Üdv.
-
and1ao
őstag
válasz
#16729600 #2326 üzenetére
ez uj linkelsz egy cikket róla vagy valamit mert ezek szerint valami nagyon elkerülte a figyelmem.
Bár lényegen nem változtat jó lapok az asrock-ok
Skimaster.: írtam én a hsz-ben hogy szar az asus és ne vegye meg arról érdeklődött milyen az asrock. Érdekes mód nekem meg minden nagyobb gyártótól volt már lapom Asus Asrock MSI GIGA faxxcon sőt még egy sapphire is és egyikkel se volt bajom egyikről ez másikról az hiányzott ami a másikon rajta volt na puff.
Jah hogy nem fogtam ki selejtet még egyikből sem... érdekes hallotam már mindegyik lapgyára kígyót békát kiabálni.Elég is volt a kommentelésből
-
ETOM
addikt
válasz
#16729600 #2272 üzenetére
Hát akkor kezdjük. Miután beállítok mindent azután jó az egér. Tehát megy már. Viszont véletlen beboltolt update után IDE modba a win8 azota kék halál ha AHCI-ra állítom csodás...... másik eddig az NB 2.6GHz ment 1.2-vel most egyből kék halál. 1.3v adtam neki jó, de prime95-t még csak most adom neki. Érdekes dolgok vannak. Ja + clear cmos gomb is megszűnt működni az alaplapon.
-
ETOM
addikt
válasz
#16729600 #2269 üzenetére
És ez a "2. Nem tud belépni az UEFI beállításokba a billentyűzettel. Az egyetlen módja, hogy belépjen az UEFI beállításokba, hogy kiüríti a CMOS-t, vagy elindítja a "Restart to UEFI" (Újraindítás UEFI-hez) alkalmazást a Windowsban."
Nem értem hol lesz ilyen alkalmazás? Felraktam az AXTU-t ami oldalon volt. Utána abba lesz vagy, h lépek be biosba, nem nagy gond tuningot beállítom ugyis.. meg cmos reset gomb is van.. csak na
Én is SSD-vel próbálom min.
szerk. ja megtaláltam asrock oldalon a leírást nem szóltam..
"A Windows 8 elhozza a tökéletes indítás élményét. A villámgyors boot folyamat miatt az UEFI setup elérése nehézkessé válik. Az ASRock "Restart To UEFI" technológiája azoknak készült akiknek gyakran szükségük van az UEFI elérésére. Ezt az ASRock egyedülálló mindent-egyben AXTU tuning programja tartalmazza, amely lehetővé teszi, hogy a PC következő indításakor azonnal az UEFI-be lépjenek. Egyszerűen engedélyezze ezt a funkciót, és a PC az induláskor biztosan az UEFI felületébe lép be."
-
ETOM
addikt
válasz
#16729600 #2264 üzenetére
Hát lehet mégse rakom fel fene se érti ezeket
UGA (Universal Graphic Adapter) protocol as a way to support device-independent graphics.
UEFI did not include UGA and replaced it with GOP (Graphics Output Protocol), with the explicit goal of removing VGA hardware dependencies.UGA (Universal Graphic Adapter) protokoll lehetővé teszi az eszközfüggettlen megjelenítést.
EFI -ben UGA van. UEFI-ben GOP (Graphics Output Protocol)-al lett lecserélve az UGA és mind a kettő ugyanazt a feladatot látja el.
Megszüntetni a videókártyák korlátait.[link] itt váltottak pár szót róla.
inkább maradok a nem beta 2.00-n az én lapomnál
-
seederking
őstag
válasz
#16729600 #1959 üzenetére
A gyári hűtéssel az előző tulaj 3.6ghz-en tolta.Ezért gondolva egy kicsit magasabb órajel elérésére a gyári hűtőt lecseréltem.(az egyik topicban ajánlott EKL-re)De akkor lehet mást kellett vna választanom.Mind1 ez már így marad,maximum ha sikerül egy stabil fesz nélküli 3.8-at elérnem beérem azzal)
Igazából csak azért húznám mert egy 7850 mellé szeretném (majd) és mint olvasgattam/írták válaszul.A cpu-m húzása nélkül de még ugy sem 100%-osan fogom tudni kihajtani a vga-t. -
seederking
őstag
válasz
#16729600 #1956 üzenetére
Ez gond,negatívum egyébként,mármint hogy oc-nak észleli?
Csak egy helyen kell átállítani a ramot ahogyan tettem vagy kell esetleg valami másra is figyelni.pl időzités vagy ilyesmi.
Az uefiből lehet Win alól tuningolni?Nem ugy mint régen boot közben del-et nyomogatás után biosba belépve.
Az uefiben először csak a szorzót vagy mit állítsak át?(nem nagyon vágom)
feszemeléstől tartok kicsit.Ekl tower hűtőm van ennek megfelelően kb 3.8 4.0ghz-el megelégednék.Tuningból adodóan a venti szabályzást is korrigálni kell vagy elég a megadott érték amit írtam?
Köszi,hogy segítesz. -
Dxx
tag
válasz
#16729600 #1105 üzenetére
Persze ez csak egy opció, vagy működik vagy nem. DE ha 3 egymástól teljesen különböző alaplapban működik, tökéletesen még 4000Mhz es órajelen is. Így szerintem nem a procival van a gond, hanem valami az alaplap és a proci kapcsolatával. Ha aktiválva van a letiltott rész akkor is tökéletesen működik, addig amíg kinem kapcsolja az ember, mert ha ezek után bekapcsolja nem jön be a windows hanem a monitor kikapcsol és csak a hosszan nyomott power gombra reagál, majd csakk 2 magosként indul, olyan mint ha egy biosreset lett volna. Fene se érti ezt.
-
-
Picturemaker
őstag
válasz
#16729600 #1069 üzenetére
Az, hogy alapra mennyire veszi vissza a frekvenciát, a tuningtól függ, mert 4x szorzó a minimum. Így ha a busz sebesség 200 (szorzós tuning) akkor 800 az alap, ha a busz 250, akkor 1000 az alap. Ezzel nincs is baj. az is fura, hogy a CPU-Z 107W-osnak írja a procit, holott ezt 95-ösnek kéne mutatnia.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
#16729600 #1049 üzenetére
Nem érted ezt te...
ez ógörög ék kelta dialektusban íródott nyelv amit az enigma kóddal kódoltak,majd a Mikrobi és az MZ/X köbüki egy borgőzös éjszakán tollba-mondott egy süket és vak énektanárnak aki továbbította ezt a magasröptű szösszenete!
UI.A kedvencem az atlon h nélkül
-
Wasp91
aktív tag
válasz
#16729600 #788 üzenetére
Azt vajon mi pénzért csinálják és hol.
Amúgy vicces mert az előző lapomnál (Asus) volt egy olyan funkció ami ellenőrizte hogy működik-e a bios és ha nem akkor kért egy floppy-t, cd-t stb a friss biossal. Azaz ott legalább megvolt adva az esély arra ha elrontottál valamit, vagy talán itt is nézi a floppyt vagy dvd olvasót? Na mind1 megpróbálok írni az ASRock supportnak, kíváncsi vagyok ők mit írnak vissza. -
-
Departed
őstag
válasz
#16729600 #726 üzenetére
Jelenleg egyikbe sem érdemes Bull-t tenni sajnos.
Esetleg jövőre már megüti vele az AMD a tőle megszokott ár/érték arányt, mert most nagyon nem ez a helyzet. Az Athlon II X4-esem addigis mindenre elég amire kell.
Meghát nem sajnálom, mert előző lapomhoz képest nagyon sok járulékos pluszt hozott ez az Asrock (970 ext4), mindössze 20k-ért, szóval nem csak a Bull-ért volt érdemes megvenni.miresz: vízműkék?
Csak néhány slot kék, az ext3 meg teljesen fekete mindenhol...kicsit gyászos, de a moddinghoz lehet jobban megy. -
Nordic
Közösségépítő
-
repvez
addikt
válasz
#16729600 #666 üzenetére
Hmm ...
Ez valahogy kimaradt a telepitéskor, pedig ugy emlékeztem feltoltam mindent rá .Na most már nincs felkiálto jel .Visszatérve a rainmeterre , hát igy ha nem értek a programozásához akkor elég nehéz lesu szép diseign-t összehozni .ténleg azt hittem, hogy létezik hozzá komplett téma mindenne együtt.
-
BURN28
tag
-
Milka 78
nagyúr
válasz
#16729600 #622 üzenetére
Ráadásul ha minden okés lenne hol marad az izgalom?
Én is így látom a helyzetet.Ha veszek valamit minél több infót szeretnék tudni(akár jó vagy rossz) és ha lehet napra készen az esetleges helyzet javulása-romlása miatt.Ezt úgy hívják objektivitás.Az én lapomnak is van olyan tulajdonsága amit a tesztek és egyéb topickok sajnos nem jeleztek előre(bár valószínű így is ez lett volna).
-
Kroni1
veterán
válasz
#16729600 #620 üzenetére
Lenyeg h kinek mi a fontos. Nekem a legfontosabb a stabil mukodes, es a szolgaltatasok. Nem tartom nagy gondnak, regebbi lapokon ugyanugy 100%on megy a proci bios alatt.
Ami kicsit jobban elkeserit, a gagyi hangkari.. ha tudom hogy kicsit zajosabb akkor lehet nem asrockot veszek.. tudom lehet venni bele, de van olyan alaplapi ami meguti a mercet nalam..
-
Departed
őstag
-
Kroni1
veterán
válasz
#16729600 #614 üzenetére
UEFi alatt.. amugy 36C idle, terhelve meg 60. De szerintem ezzel nincs nagy gáz, 100%on jár a CPU biosban, ennyi.
Én is csak max hangerőn hallom igazáből a Logitech X540-en, csak érdekesség képpen irtam le, hogy az ujabb chip ellenére azért érezni a különbséget a giga alc889-hez képest. X4 955 van benne, nem volt magfeloldás, arra gondolok hogy a 4+1 fázis miatt lehet talán, (mert a másikban 8+2 volt) vagy kevésbé árnyékolt..? A filmeket meg játékokat a másik szobában a TV-n szoktam nézni, az erősítőre pedig spdif-en jön a hang ugyhogy ott meg tökéletes a minőség.
-
miresz
veterán
válasz
#16729600 #606 üzenetére
Akkor lehet,hogy nem ártana egy újra telepítés hozzá
mert még csak most szereltem be,és elindult a rendszer,feltettem az usb drivert,mert minden mást felismert. Nem a digitális órát,hanem ha jól rémlik több minden lehetőség volt benn,de lehet,hogy én emlékszem rosszul. Viszont az tény,hogy majd 10C'-al melegebb a CPU benn,mint a 880-ban volt. 3600Mhz/1,300V .
-
Milka 78
nagyúr
-
miresz
veterán
válasz
#16729600 #575 üzenetére
Jó kis kégli,én is most váltottam.Jó áron elvitték tőlem a Xigmateket úgyhogy nem került sokba a váltás. A H60 nagyon jó kis cucc. A 965-öt 3.8-on 1.328V-on prime95 alatt is 48-50C' körül tartaja. Beállítottam a bios-ban hogy a kritikus hőmérséklet 50C' legyen Bad Company2,Dirt3,alatt fel sem gyorsul a ventilátor rajt mert nem éri el az 50C'-t. Viszont ha fullon megy a ventilátor akkor hangosabb mint az Artic Freezer Pro13-am volt.De ezt Milka kolléga akinek H80-a van már orvosolta egy ventilátor cserével.
-
miresz
veterán
válasz
#16729600 #571 üzenetére
Egy dolog hiányzik nekem a lapról ami még a 880-asomon is van azok a kis kapcsolók amivel resetelni lehet a biost meg indítani a gépet. Azok jó kis dolgok. A 970 Extreme4-en van az is bent volt a kalapban,de már hoztam olyat embernek és nem a legjobb szerintem abban is sok a bug meg főzi a procit stb+ahogy olvastam itt is sok embernek volt gondja vele.
-
Kroni1
veterán
válasz
#16729600 #560 üzenetére
Nekem is pont ilyen a felállás, Intel Core procis noti, és egy jó kis olcsón összerakott AMD-s asztali.. Az Intelnek leginkább a politikája nem tetszik, kompatibilitás direkt nulla, előre-vissza, nemcsak cpu-alaplap ügyben, de hűtő felfogatás ügyben is.. Ezért is vettem amd asztalit az ár mellett..
-
Milka 78
nagyúr
válasz
#16729600 #560 üzenetére
Bebuktál!!!Van ott is kék vér!
Megjegyzem a htpc-m full AMD és az is marad mert,nagyon meg vagyok vele elégedve,főleg,hogy bitang baráti áron lett összehozva
Bizony igaz!Akinek x4-e van az inkább ne is erőlködjön,mert szerintem felesleges aki meg szórni akarja a pénzt nézzen szét a kékeknél,hozzáteszem amíg valaki szimpla vga-ban gondolkozik(6870-6950,de egy kis jó indulattal 6970)annak egy X4-X6 több mint elég.Komolyabb CF/SLI már más tészta,de ez igen szűk réteg...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Bittorrent topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- Horgász topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Egérpad topik
- További aktív témák...
- MSI Z390-A Pro / Beszámítás OK!
- ASRock B550 PG Velocita + Ryzen 5 3600 + 32GB (4x8GB) DDR4 3600Mhz CL18
- MSI Meg X399 Creation alaplap AMD Ryzen Threadripper 2920X processzorral, 32GB memóriával eladó!
- 3 hónapos Asus Rog Strix X670E-F Gaming wifi AkciÓÓ!
- ASUS ROG STRIX Z790-H GAMING WIFI Alaplap - Garancia: 2027.01-15.-ig - BeszámítOK!
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 Plus 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest