- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy A70 - áram, erősség
Új hozzászólás Aktív témák
-
Picturemaker
őstag
A 7xx-es lapok (Asrock) annyi feszt adtak a procinak amit BIOS-ban beállított az ember. Ebből jött le a terhelés alatti "drop".
Amikor a 8xx-es széria kijött, váltottam, azóta kb., mintha "lexarná" a BIOS-ban beállított értéket. Pl. 1,375V van belőve, ami terhelés alatt nem csökken (drop), hanem felmegy 1,41-re. Nekem sem sikerült még kideríteni, hogy miért van ez az újabb Asrock lapoknál. -
Picturemaker
őstag
A gépemben most egy 925 megy 3500-on, amin tök jól megy a C&Q. A 960T meg tök simán megy 4GHz-en. De normális C&Q nélkül napi 10-15 óra egy év alatt elég sok fogyasztást hoz össze feleslegesen.
Az Fx 4100 harmatgyenge lenne számomra, mert nem játékra, hanem munkára használom.
Igaz az Intel lenne a legjobb, mert PS-re sokkal gyorsabb, csak az ára!!!
A 4100 meg akárhonnan nézzük "csak" 2 mag. AMD-ből az alternatíva csak a 8120 lenne, de az pont annyi, mint a 2500K. A fogyasztás miatt pedig ezek nem egy ligában versenyeznek! -
Picturemaker
őstag
Üdv!
Átraktam az ominózus 960T-t egy 880G ex3-ba amin az 1.70-es bios volt. Ebben a lapban a CPU-z 96W-osnak írta. Itt viszont totál nem ment a C&Q. NEm csak a feszt, de a frekit sem vette vissza, pedig ezt a procit ismeri ez a bios is. Már rég néztem de megjelent (1.70-es után közvetlenül) a 2.10-es. Feltettem. Ekkor már ismét 107W-os lett a proci, de legalább elindult a C&Q, de ugyan az a jelenség, mint a 970 ex3-ban, hogy a feszt nem veszi vissza a proci alapfeszültsége (amit a lap auto módban beállít hozzá : 1.275V /ez a win alatt már 1.288-nak mutatkozik/) alá. Vagy ez a proci beteg, vagy (inkább ez) az egész 960T széria ilyen, mert erről a 107W "problémáról több fórumban is olvasni lehet.
-
Picturemaker
őstag
válasz
#16729600 #1069 üzenetére
Az, hogy alapra mennyire veszi vissza a frekvenciát, a tuningtól függ, mert 4x szorzó a minimum. Így ha a busz sebesség 200 (szorzós tuning) akkor 800 az alap, ha a busz 250, akkor 1000 az alap. Ezzel nincs is baj. az is fura, hogy a CPU-Z 107W-osnak írja a procit, holott ezt 95-ösnek kéne mutatnia.
-
Picturemaker
őstag
Üdv!
970 ex3-as lap tulajoktól kérdezem, hogy a C&Q meddig veszi vissza a feszt?
Összeraktam egy ilyen gépet, megy egy kis tuning rajta, viszont csak 1.288-ig
veszi vissza. Ezt az értéket sokallom. Egy 880G ex3-as ugyan ilyen beállításoknál 1.080-ig lemegy. Ez az új deszka miért nem? -
Picturemaker
őstag
Üdv!
Van lényegi különbség megbízhatóság és tuning terén a 970 ex3 és az ex4 között?
Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Napelem
- Nintendo Switch 2
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Windows 11
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- PlayStation 5
- Milyen légkondit a lakásba?
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- ASUS ROG STRIX Z790-H GAMING WIFI Alaplap - Garancia: 2027.01-15.-ig - BeszámítOK!
- asus a 320m-k alaplap ( am4 )
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASRock B550 PG Velocita + Ryzen 5 3600 + 32GB (4x8GB) DDR4 3600Mhz CL18
- Gigabyte B760M Gaming DDR4 / 30 hónap Alza.hu garancia / Beszámítás OK!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest