- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Dealer95 #1184 üzenetére
Mondjuk azért igencsak magas feszeket állítottál be,még jó hogy minden borda forrósodik.Az én 955-ösöm 1.456v-vel ment 3840mhz-n 240-es fsb-vel 1.100v-s CPU-NB-vel és az én procim iszonyat lusta volt,de olyan szinten,hogy ettől én csak jobb X4-eket láttam.Szerintem nagyon magas feszeket lőttél a 3.7ghz-hez(vagy nagyon gyengusz a proci,ha ekkora fesz kell neki).Ilyen magas CPU NB-vel 260-as fsb-t is bírnia kéne.Ha meg csak szorzóval tolod nem értem az CPU NB feszeidet,mert a 200-as fsb-hez még a gyári érték alulfeszelései is bőven belefér...Ez a melegedés nem a lap hibája
Idézet Oli bibliájából:A processzormagoknak szánt feszültség mértékét szabhatjuk meg itt. Léghűtéssel hosszabb távon a 65nm-es Phenom-ok esetében nem nagyon érdemes 1.40V fölé menni, míg az újabb 45nm-es Atlhon II és Phenom II prociknál 1.475V ez a határ.
-
Milka 78
nagyúr
Elméletileg igen,de cf esetén 16/4-ben menne ami felejtős(fizikázos kártyára ez is megfelel).Ha normális cf-re kell akkor 970 Extreme4-es lap kell ami tudja a 8/8-as felosztást.Ez bőven megfelel a feladatra.Olcsóbb alternatíva lehet a 870 Extreme3 Rev2 ami szintén teljesen jó és a csúcs FX-el is simán elbír.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Gaboman #1149 üzenetére
Ez teljesen normális eltérés és a hőfokok is rendben vannak.Nekem is ugyan ekkora távosságban vannak a kártyák,tehát 1 slotnyi üres hely van közöttük.A gond inkább onnan kezdődik amikor nincs meg ez a hely a két kártya közt,de ez téged jelen esetben nem érint.Nekem tök ugyan olyan belsővel szerelt gépem van mint neked és az oldallapra felszerelt dupla 12cm-s venti javított a vga-k hőfokán,legalább is lassabban ment rajtuk a mákdaráló.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Picturemaker #1088 üzenetére
Mondjuk ha ennyire érdekel a fogyasztás akkor kékülj be(ne lőjetek!!!
).Munka alatt nem tudok nyilatkozni a dolgokról,de játékok alatt a 8-as FX széria egálban van a i5K-val.Árban is nagyjából ugyan ott tartanál.(2500k 45+30 a lap amin megy az usb3 és jól fel van szerelve VS. 8120 55+ 20-21 egy jól használható lap).Viszont ha fogyasztásra vagy kihegyezve akkor nem is kérdés.A 955be-m 4ghz-n többet zabált mint a Sandy 4.5ghz-n,de megkockáztatom,hogy 5ghz-n is alálövök.A fogyasztástól eltekintve szerintem simán versenyképes az FX8-as a I5K-val.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
#16729600 #1049 üzenetére
Nem érted ezt te...
ez ógörög ék kelta dialektusban íródott nyelv amit az enigma kóddal kódoltak,majd a Mikrobi és az MZ/X köbüki egy borgőzös éjszakán tollba-mondott egy süket és vak énektanárnak aki továbbította ezt a magasröptű szösszenete!
UI.A kedvencem az atlon h nélkül
-
Milka 78
nagyúr
Nem kell tőle parázni,mert baromi jó prémium lapokat gyárt.Én még mindig azt mondom,hogy GD65(az ára miatt és arany közép út),mert komoly lap jó áron és a maradékot költsd FX8-asra,azt had szóljon a game.A GD80-ast azért nem mondtam,mert húzós ára van(mint azt én is tapasztaltam),de tény,hogy abszolút felső kategória.Szerintem próbáld meg zargatni Olit,mert már tesztelt AM3+-osokat,hátha tud valami okosat mondani.
-
Milka 78
nagyúr
Na jó,de én előre is okos voltam!
A moding részét megértem,tényleg jól néz ki a lap ezen a téren,csak ez annyit nem ér,hogy emiatt idegeskedj
.Ráadásul a GD65 jóval olcsóbb szerkezet.Amit nyersz pénzt (meg amit kapsz az FX6-osodért)azt beforgathatnád egy 8120-ba.Az az apm dolog az amit a tuningnál kell kapcsolgatni és egy pár lapnak az uefi-je nem tartalmazta és ezért a win alól kellett delejezni fusion alól(más néven TDP LIMITER)?Ez esetben az MSI már akkor tudta amikor az Asrock még nem,de kérdezd meg Olit,mert úgy rémlik most nyúzott meg egy MSI deszkát és jobbnak tartotta bizonyos dolgokban mint az Asus csúcsdeszkája.Pl.
Crossfit007:Ez azért erős túlzás
A Sandys lapja a csúcson vannak és az AM3 as lapjai is igen jók voltak.Mondjuk inkább úgy,hogy a fent említett lap nem tartozik a sikeres termékeihez.Az első szériás 990FX-es lapjai eléggé nyögvenyelőseknek tűnnek.Az Extr3-as már új széria és úgy tűnik jobban sikerült az Extr.6 és a Fatal1ty szériával szemben amivel igen sok baj van-volt.Sajnos ilyen minden gyártóval előfordul,pl és most egy olcsó MSI 760 GM23(fx)el szívok,mert nem szereti a régi E-s X3-asomat.Ugyanakkor a másik MSI-m olyat villantott amit még ez idáig laptól nem láttam...
-
Milka 78
nagyúr
Most mondjam azt,hogy amennyit rohangálsz és pénzt,energiát feccölsz bele,már ott tartasz,hogy az én verziómat is választhattad volna?
87 ropiból ott tartanál ahol én és röhögnél ezen az egészen,de mond azt,hogy nem volt igazam(és ez most nem kampányolás,rossz indulat,vagy hasonló maszlag
).
Más...Ez viszont tény,hogy elég rossz a kihozatal a lapodból.Ahhoz képest,hogy prémium lap és nem sok fogy belőle,elég sok a baj vele(nagykerbe is hoztak vissza belőle párat). Memória vezérlő hiba,cicergés(ez utóbbi igen fülsértő és zavaró,tehát nem olyan mint az egyes vga-kra jellemző diszkrét neszelés,ráadásul néha átszűrődik az alaplapi hangkarira). Persze sz@r lapnak nem állítanám be és van ami jól működik,hibátlanul,de van tőle jobb,olcsóbb választás is.Arányában pl a 870 extreme3-ból nem volt ennyi hibás,pedig boldog-boldogtalan vette.Mondjuk a gyártót nem írnám le,mert 1155-ös vonalon aláz rendesen ár/teljesítmény/minőség arányban(z68 Extreme3 Gen3 ami 37-ből sok helyen befogja a majd 70 ropis übertuning lapomat). Különben ha lapot váltasz akkor az MSI felé pillantgass.Nagyon stabil lap,biosban talán most ők járnak legelöl(FX téren). -
Milka 78
nagyúr
A Benchmarkok amúgy sem érdekelnek
Nem mi?
A négyfeles eredmény alapfeszen tényleg jónak tűnik.Kíváncsi vagyok hol lehet a vége értelmes feszen.
-
Milka 78
nagyúr
A levegőt felfelé fújja és ne a vga-ra.Viszont az már meredek,hogy a gyári is ennyin hűtötte.A 13-as egy sokkal erősebb hűtő(partiban van a Mugen2-vel) így nem szabadna ugyan úgy teljesítenie mint a gyárinak.Az már más kérdés,hogy a gyárinak sem szabadna 58 fok fölé engednie.
-
Milka 78
nagyúr
Az a ház teljesen jó arar az esetre ami nálad van,hogy csak keresztbe tudod felrakni a hűtőt.Gondolom úgy van,hogy a vga-felől szív és a tető felé fúj.Viszont ez mind lényegtelen,mert olyan rosszak a hőfokaid,hogy azon sem a paszta sem plusz venti nem segít.Vagy a hűtőd talpa nem fekszik fel normálisan,vagy nem jól szerelted fel(nekem egy Freezer Extrem-nel volt ilyen problémám),vagy a procival van valami gáz.Próbáltad már gyári hűtővel,vagy bármi mással?
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #741 üzenetére
Na akkor újra!
miresz: Kezdesz kiismerni!
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #737 üzenetére
Már megiiiiiint?????
-
Milka 78
nagyúr
Mint mondtam hozza a gyári teljesítményét,de attól halkabb és ugye nekem ezek a ventik alapból egy 3 állású szabályzón vannak amit még a tekerős potikall pluszban tudok lejjebb szabályozni.Hazudnék ha azt mondanám,hogy halk mert a htpc-mben 300rpm-en megy a leggyorsabb venti és az is egy Enermax táp(tehát olyan a gép mintha passzív lenne),de egy gamer géphez képest átlagosnak mondható.Persze ha odatekersz neki akkor lessz hangja rendesen,de legalább nem olyan kellemetlen frekvencián süvít mint a gyári.Van itt pár kolléga aki 4x Coolink Swif 120p-t használ.Az azért halkabb venti,viszont gyengébb és kisebb a légnyomási értéke is ami itt eléggé lényeges(bár a 4 venti push/pull-ban szerintem hozza a gyári értéket,csak férjen be,mert elég nagy ház kell hozzá).
-
Milka 78
nagyúr
Az alaplap a 16.5x-ös szorzót a turbo core-ra érti.A 1055t esetekén 3300mhz-ra emeli az egyes magokat.Ha jól emlékszem a felesleges magokat lekapcsolja és két megmaradt aktív magnak 3.3ghz-ra emeli a frekijét ami 16.5x200.Az Intelnél a szorzózáras i5-ös abban jó,hogy a turbo core frekit mind a 4 magra be tudod állítani,de az AMD-nél ha jól emlékszem szó nincs ilyenről.Marad az fsb-s tuning.A 970-es elvileg ebben jó,mert 300-as fsb körül is stabil.Neked egy 280-as fsb-t kéne kifociznod(3920mhz),de ez a procin is múlik,hogy sikerül e.Sokkal melósabb így tuningolni,de többet is ér mintha csak a szorzót pöckölöd.Na igen...hűtő az kelleni fog,mert veszettül fog fűteni és szerintem a fenti tuninghoz legalább 1.45v-kelleni fog(bár lehet,hogy kifogsz egy tuning példányt,de ez a ritkább eset). Ilyen feszhez nekem egy Scythe Yasya is épp hogy elég volt(Mugen2 töl egy kicsit jobb).
-
Milka 78
nagyúr
Persze,hogy addig mivel szorzózáras proci(200x14=2800mhz ami a gyári érték).1075t-1090t-1100t-ből van Be változat.1055t-ben nincs és így szorzós tuning sincs(talán a tc-vel lehet játszani mint az i5-nél,de a egy masszívabb tuningnál úgy is ajánlatos kilőni a TC-t).FSB-t kell tolni és a hozzá tartozó feszt...
-
Milka 78
nagyúr
Nem lenen ez rossz motyó,ha nem lenen benne az a szájíz,hogy költöttél rá pénzt,de sokkal nem jutottál előrébb.Nekem drága ugrás volt,de legalább vigasztal a dolog,hogy igen csak figyelemre méltó teljesítmény növekedést kaptam cserébe.Én még mindig azt mondom,hogy egy X6-tal jobban jártál volna.A BF3-alatt az is begyorsul egy X4-hez képest,nem is kicsit.Ettől függetlenül grat a vashoz
-
Milka 78
nagyúr
válasz
#16729600 #622 üzenetére
Ráadásul ha minden okés lenne hol marad az izgalom?
Én is így látom a helyzetet.Ha veszek valamit minél több infót szeretnék tudni(akár jó vagy rossz) és ha lehet napra készen az esetleges helyzet javulása-romlása miatt.Ezt úgy hívják objektivitás.Az én lapomnak is van olyan tulajdonsága amit a tesztek és egyéb topickok sajnos nem jeleztek előre(bár valószínű így is ez lett volna).
-
Milka 78
nagyúr
-
Milka 78
nagyúr
válasz
#16729600 #560 üzenetére
Bebuktál!!!Van ott is kék vér!
Megjegyzem a htpc-m full AMD és az is marad mert,nagyon meg vagyok vele elégedve,főleg,hogy bitang baráti áron lett összehozva
Bizony igaz!Akinek x4-e van az inkább ne is erőlködjön,mert szerintem felesleges aki meg szórni akarja a pénzt nézzen szét a kékeknél,hozzáteszem amíg valaki szimpla vga-ban gondolkozik(6870-6950,de egy kis jó indulattal 6970)annak egy X4-X6 több mint elég.Komolyabb CF/SLI már más tészta,de ez igen szűk réteg...
-
Milka 78
nagyúr
válasz
#16729600 #558 üzenetére
Az jelentős javulás
Nem hittem volna,hogy a kistesó üti a nagyobbat.A 870-essel is az volt a baj,hogy ugyan ment jól a tuning,de nyelte a feszt.
Ez nem mutálódás,hanem evolúció!.Azért abban van valami,hogy még Oli sem ajánlja az FX-et,bár én nagyon örülnék egy jó teljesítmény harcnak.Igaz a i7-et még megcsiklandozni sem tudja,de jó lenne ha az i5-öt stabilan(nem csak 1-2 játékban és most a 8150-röl beszélek,nem a 4xxx-6xxx-es szériáról,mert az harmat gyenge
)hozná.Mindenképpen jót tenne az áraknak.De most viccen kívül...a 4-es,6-os széria gyengébb mint a jó kis B50-ed,le ne cseréld!Hozzáteszem én sem váltottam volna,csak sajnos elhamarkodottan eladtam a gépem,így vásárolnom kellett.Persze örülök az i5-nek és plussz teljesítménynek,de ha ezt az egész fx-dolgot tudom előre,tuti nem cserélem le a 955-ösömet,mert az veszett jó kis proci volt és bőven kiszolgált minden téren!
-
Milka 78
nagyúr
válasz
#16729600 #553 üzenetére
Na ez igen jó hír,hogy ki lettek javítva a problémák
Az extreme4-es nálad 300-as fsb körül stabil volt.Ez most akkor fölötte van?
Kiszúrtad?Na igen átálltam(lehet megkövezni,árulódni,kékszemüveg,stb...
),mert nem vártam meg az euro 300-as szintjét és az az igazság,hogy nem mertem tovább várni,mert a teljesítménye sem egyértelmű,tesztenként változik.Van egy raklapnyi teszt ahol egy X6-is a nyomában lohol,sőt még meg is fogja,de van olyan is ahol feljön az i5 nyakára.Lehet ebből még jó proci,de ez így nekem drága(8150FX)és ezt a procit 49-ért vágták hozzám.Na igen az ára az meleg,de haljak meg megérte,pedíg igen döcögősen indult az ismeretség és majdnem kivágtam az egészet az ablakon,de most már jóban vagyunk
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Kunsztler #401 üzenetére
Akkor,hogy összefoglaljam.Asusnál is van (random)melegedés,igaz nem olyan mértékben(de tény,hogy az Asrockkal itt van valami bibi).Jelen pillanatban az összes UEFI-s lapnak van valami(kisebb-nagyobb) nyűgje amit ha lassan is de remélhetőleg orvosolni fognak(ahogy az Asus is tette-teszi...) Hogy mi az áttekinthetőbb az egyéni vélemény(mert szerintem meg nem).A tuning is relatív.Asus 320fsb vs. Extreme4 310-es fsb.Itt van egy kis különbség,de ugye ki az aki 300 fölé megy(ezen felül +bő 3 ropi a két lap közti különbség ami nagyjából ár teljesítménybe okés is).Asussal és a Gigával folyamatos magfeloldási problémák vannak(tudom,mert tapasztaltam és utána néztem),míg az Asrock vígan oldja a magokat.Komolyabb?Ez is igen érdekes és képlékeny.Számomra az a lap komolytalan,mert egy normális CF-rendszet sem tud elvinni a 16/4-es birka cf felosztása miatt.Látod ez is nézőpont kérdése.
Ennek tudatába én viszont nem mentem flame-elni a Gigásokhoz(ahol magfeloldás&usb-s billentyűzet problémák vannak) vagy az Asus topickba(magfeloldás),mert egyszerűen nem illik. Erre van az alaplapos topick ahol lehet ajánlani lapokat(ahol én is hozzáteszem a fent említett különbségeket a két lap közt).
Összegezve.Tudunk a problémákról,köszönjük az észrevételt.Ha tudsz megoldást a problémára akkor szívesen fogadjuk észrevételeid,de ez nem tartozott abba a kategóriába -
Milka 78
nagyúr
Persze,hogy kimutatható,de egy kicsit sacc/kb...
Állítsd be a fenti beállításokra a procit memóriát,pont úgy ahogy én.Tehát 16x-os szorzó 240-es fsb,memória visszaoszt így pont 1600-on megy és Ganged 7-7-7-19-1t(vagy ennek a közelében).Ha nincs drasztikus különbség akkor dualban vagy.Persze a két modul felépítése+,hogy én 6gb-t-ot 4 moulall nyomok,így biztos lesz valami különbség,de nem eget verő.Esetleg csinálj tesztet 1 illetve 2 modullal,mert ugye egy esetén tuti nincs dual.Próbálok még egy két képet szerezni Asrock 8-as lapokkal bár az igazság az,hogy inkább 9xx-es lapkészlet és X4-es teszt kéne itt valamelyik kollégától és ahoz képest kéne megnézni a te eredményeidet.Én arra tippelnék,hogy dualban vagy csak az UEFI rosszul detektálja a szitut és a wines adat a nyerő.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #379 üzenetére
Ezt meg sem hallottam...vigyáz,mert lehet ledob a szerver!
(na jó én meg lehet az leszek
)
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #375 üzenetére
Na kicsit nézelődtem és próbáltam visszaemlékezni...állítsd 240-es "fsb"-t így 15x240=3600mhz.Ehez párosul jó esetben egy 1.34v-s feszültség,de ez elmehet 1.38v-ig vagy a fölé.Elméletileg a cpu nb voltage alapból 1.100v-n kell hogy álljon(legalább is 955be-n ott áll).Ez a memória vezérlő feszültsége.Minnél magasabb az "fsb" annál több feszt kell adni neki,de a CPU feszt NEM HALADHATJA MEG!!!. Szerény véleményem szerint itt nem kell feszt adnod neki bár 1.200v-ig nem lesz baj(viszont fog fűteni rendesen). Memóriákat visszaosztani 1333mhz-re.Nagyjából ennyi lenne.
Tehát...1.Ramok visszaosztása
2.Procinak fesz(kb1.38v).Ezt később csökkentheted ha stabil,de ezt neked kell
megtalálnod,hogy mi a legkisebb fesz ahol még prime stabil(60 perc már okés)
3.NB feszt adj mondjuk 0.025-öt biztos ami biztos(tehát ha 1.100->1.1250)
4 Van egy HT Bus nevű oszlop(vagy hasonló). Érdemes 2000 körül tartani,
bár nekem zokszó nélkül 2400-2600 körül(mondjuk sok vizt nem zavar)
5.Ez a legfontosabb lépés(ha netán hülyeséget mondanék)!!!Forgasd
eme bibliát serényen,mert ebben minden benne van!
6.Jó szórakozást!Ui:Az 5-ös lépést vedd nyugodtan leg előre,mert ott minden fontos adat benne van,így nem lehet nagy gáz.
-
Milka 78
nagyúr
Érdekes...nekem a 870-es is megy 243-as fsb+szorzó@4ghz felett a cnq
Tomko78:Milyen lapod volt ez előtt?A tuning ahhoz képest?A feszültségek miatt kérdezem,mert az enyém csak 1.5v felett hajlandó 4ghz-re,de az a sanda gyanúm,hogy ez a 870-es lapom sajátossága.Valószínű egy komolyabb lappal nem kéne ennyire túl feszelnem. Grat a laphoz,nagyon szép bestia
Mr.Csizmás:Most,hogy végre megy,feltett szándékod kinyírni az egészet?
Mondtam én,hogy unalmas ha működik minden... :Segítenék,de én bios beállításokat tudok és az uefi így hirtelen nincs a szemem előtt.
-
Milka 78
nagyúr
Na egyik szebb válasz mint a másik!
.Apropó proci...láttátok a Bull tesztet?Kezdem elveszteni a hidegvérem
-
Milka 78
nagyúr
Kedves FX-es kollégák!Marha nagy a csend!
Mik a a tapasztalatok?
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Don't Panic #324 üzenetére
Sok függ ám ettől az infótól
Nordic :
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #299 üzenetére
Ez de kemény,de legalább megoldódott a dolog...akkor most próbáld ki az AHCI módot,hogy ne az én rendszerem menjen gajra
-
Milka 78
nagyúr
Sajnos így nem vágom,de azt tudom,hogy a 970-es egy hajszállal gyorsabb mint a 870,így én valamilyen wines gubancra gyanakszom.Ha a lap lenne rossz akkor egyáltalán nem menne az adatátvitel.Próbálgattad más sata portra rakni a winyókat?Kábelek cseréje?Mind két lemezen végigfuttattad a teljes tesztet?
Mr.Csizmás: Majd kiderül a megnyekken a winem?
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #279 üzenetére
Ez az?
Lépjünk ki minden programból.
Start menü keresőjével futtassuk: regedit
Navigáljunk ide:
HKEY_LOCAL_MACHINE \ System \ CurrentControlSet \ Services \ Msahci
Jobb oldalt kattintsunk duplán a Start elemre, módosítsuk a bejegyzés értékét 0 -ra.
Indítsuk újra a gépet és állítsuk be BIOS-ban az AHCI-módot. -
Milka 78
nagyúr
Ami lemaradt...a winrar szereti a minél magasabb órajeleket és ez inkább számít mint a magok száma.3100mhz vs. 2800mhz.Amennyit nyersz az 1+ maggal azt bukod is az alacsonyabb órajellel.Nekem tömörítésnél az X2 215.ös @2.9ghz-hez képest az új procim ami X3 415@2.7ghz,nem hozott számottevő javulást(az az mindenben javult,kivéve a winrarba). Próbáld meg azonos órajelen futtatni(3.1 és úgy nézd meg ha még eddig nem tetted meg).
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #274 üzenetére
-
Milka 78
nagyúr
Hát gyerekek akkor tényleg nem tudom mi van
Az Asusos topickban olvastam,hogy 56 fokig fel tud menni a hőmérséklet(lehet ezt is javították?
)A Gigáról nekem is ez a véleményem,bár lehet,hogy most ők jobban oldották meg a dolgot?Nem tudom mi a fanc ez a melegedés,de majd minden gyártónál érzékelték már...
-
Milka 78
nagyúr
válasz
kunsztler1 #264 üzenetére
Nem lehet,hogy az új energiagazdálkodás miatt van ez az egész(persze csak tippelek)?Nekem régi 870Extr3-am van,de nem melegszik.A 880g és az összes am3+-os melegszik.Nem létezik,hogy az összes gyártó ugyan ott szúrta el az uefi-t(bár lehet egy cég írja mindenkinek
). És nem utcsó sorban a 9-es MSI GD65-ös sima ami biossal is melegszik és ott szó nincs uefi-ről.Azért ez több mint érdekes
.A Giga is melegszik?
-
Milka 78
nagyúr
válasz
kunsztler1 #262 üzenetére
Olvasd el fent
.MSI 990fxGD65 ugyan ez a hiba rendes bios alatt.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
#16729600 #260 üzenetére
Na jó,de akkor ez azt bizonyítja,hogy nem maga az UEFI a gáz legalább is a grafikus felület,mert ugye sima ami bios alatt is felment a hő,hanem a 9xx-as lapkészlet valamely nyűgje amit most nem ismerünk.Ráadásul minden gyártó küszködik vele több kevesebb sikerrel.A 880G-n az UEFI alatt is van ilyen melegedés vagy csak a 9-eseknél?
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #249 üzenetére
Én,hogy fogok rovázni ha a Fatal1ty is ilyet csinál fél százezerért
szunya1: Vegyél Giga 990x-et(azon úgy sincs UEFI,csak bios,abban meg erős a Giga
)
Viszont ez érdekes.Az Asus lapjai is melegednek,csak nem olyan mértékben,de a probléma adott,ráadásul volt gond a magfeloldás terén is(igaz csak 1 estről tudok). Marad az MSI.Viszont a 990FX-es(GD65-GD80) lapja leszerepeltek a tesztekben.250-es fsb-fölött eldobták magukat több procival is,több független tesztben is(bár lehet,hogy ez már javítva lett).Szerintem ott is UEFI gebasz van,mert a 7-8 as szériák mennek mint álat.Ráadásul a 890fx GD65-teljesen ugyan az a nyák/lap mint a 990fx GD65 az UEFI-t leszámítva.Ja most olvasom,de mivel töröm az Angolt lehet hülyeség...Itt is felmegy a hőmérséklet UEFI alatt,de ha valaki jobb Anglájból erősítsen meg.
-
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #235 üzenetére
Akkor pont kifogtál egyet...sajnálom.Majd az űberek betesztelik-cserélik.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #231 üzenetére
Megszenvedsz vele rendesen,de legalább most már csak a táp és a deszka maradt
Emlékszem mikor a fenti sztorim alatt volt egy-két pillanat mikor közel álltam a síráshoz
Ezért is érdekes,hogy a mostani konfigom lassan 1 éve megy gond nélkül.Szinte már unalmas
Előre röhögök magamon mikor megjön a Dózer és berakom a Fatal1ty Professional deszkámba...és semmi sem fog menni.Tuti felkötöm magam
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #228 üzenetére
Pedig tipikusan erre utal a hiba(bár biztos csak a halál
).Sok ilyen géppel találkoztam már(szakmában dolgozom)és nálam is volt 3 ilyen alkalom.A Giga Odin 600-esem(2 hónapos volt) ugyan így halt meg mint neked.Lapot+hűtőt cseréltem ez meg fogta magát és álló helyzetben meghalt.Hozzátartozik,hogy a szerencsétlen hűtőcsere miatt a proci lábakat összekuszáltam
Gép nem indult mint neked...mire is gondolhattam?Basszus kinyírtam a procit(x3 720Be). Irány egy 955be-ért,de közben elkezdtem külön tesztelgetni mindent,de persze a tápra nem gyanakodtam.Közben új proci megjött,berak,hiba maradt
Szereztem egy táptesztert és a lap csak 8v-t adott le a 12v-helyett,mert elszállt egy ág rajta.Szerintem élesítsd azt a csavarhúzót és ess túl rajta,így legalább tovább tisztul a helyzet
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #210 üzenetére
Ha beviszed garira köttes rá egy másik tápo.Nekem még mindíg az a gyanús.Most volt táp cserém és belefutottam két rossz tápba is 3 nap alatt.Proci-vga-házventik felpörögtek,monitor nem kapcsolt és nagyjából idáig jutottam(tehát tök ugyan az mint nálad).Nem tudsz egy tápot szerezni kölcsön(8pinest)?
-
Milka 78
nagyúr
válasz
#16729600 #66 üzenetére
Remélem javítják,mert én jóval több időt töltök a biosban finomhangolás miatt,de minden esetre nem 3-5 percet.Win alól meg herótos húzgálni a rendszert...
Most nézegettem a Magyar felhozatalt és elég érdekes lapokat találtam.Kapható a 870 Extreme3 R2-es változata kemény 20 ropiért.Azért ez már elég jó kis árNem hittem volna,hogy ideér.Kíváncsi lennék,hogy mit tud a sima változathoz képest.
Aztán megérkezett a Fatal1ty 990FX Professional is 45 ropiért.Én drágábbra tippeltem,de mivel van kemény 4 ropi a Extreme4-eshez képest így inkább a Fatal1ty lesz a befutó nálam,már ha a Dózer tényleg olyan jó lesz mint várjuk.Szívem szerint már meg is venném,de így a vakvilágba nem vásárolgatok.Remélem nem lesz bukta az új proci. -
Milka 78
nagyúr
válasz
#16729600 #44 üzenetére
Attól függ mit tud a proci...fejleszthetőség szempontjából ma nincs jó választás.AM3+ átmeneti és jövő év végére már FM2 lesz.1055?Az sem jobb.A Sandy még okés,de az Ivy-hoz hogy normálisan menjen és minden tuning opciót kihasználhass új deszkát kell venned ami szintén jövőre jön ki.3 lehetőség van.Vagy Sandy azt tudod mit tud és szerintem 2 évig még bármit ki fog hajtani.Vagy Dózer ami ha tényleg bika lesz és erősebb lesz mint az I7az átmeneti foglalattól függetlenül 2+évig is elég lehet.A harmadik lehetőség,hogy maradsz a mostani vason...bár ezen az alapon érdemes 2014-ig várni és ddr4-et venni(na de ki tud eddig várni).
-
Milka 78
nagyúr
Ezer köszi,már keresgéltem valami hasonlót.Jól látom a 340-es fsbt???Basszus az nem semmi
Az Asus FX-es lapok mennek a körül,ellentétben az MSI lapjaival(GD80).Ott valami gubanc van,mert 250-nél eldobják magukat(lehet bios hiba).Akkor ez a lap jó eresztésnek tűnik.lehet ez lesz vagy a Fatal1ty,bár én úgy érzem ennél a deszkánál nem nagyon kell több egy izmos 5ghz-s eredményhez(már ha kijönne a belevaló).Hát majd kiderül,hogy adnak e hozzá.Úgy fest a Bull jól bírja a magas feszt(léggel)és a szintén magas órajelet.CF híd meg nem gáz.Még a VTX-hez is jár alapból...
-
Milka 78
nagyúr
Ja...nálam is így kezdődött az elcsábulás,csak egy 870-essel
Először vettem egy kártyát,majd szerencsére behalt a tápom és cserébe kértem egy izmosabbat(itt már tudat alatt kezdődött az elmebaj
).Majd átszakadt a gát és némi túlóra és koplalást megelőzve eliszkoltam egy másik kártyáért
Mivel az ember nem tanul a saját hibáiból,most ott tartok,hogy kéne egy 3 kártyás rendszer
Engem is érdekelne a memória beállításaid(fesz,késleltetés és minden ami van).Cadal : Nálam is a pci-os Asus kari volt amit az istenért sem akartam bukni,mert házimozi,füles,2.1 és amit még találtam,egyszóval minden rá volt kötve.Milyen érdekes,hogy ezt a 870 Extreme3-asnál még meg lehetett oldani cf esetén is.
-
Milka 78
nagyúr
"extreme overclocker or gamer" Ez jó!
Csak felpattintod a mákdarálót és már túl is vagy a csúcson.
Az USB3 is opcionális...Opcionálisan választhatsz,hogy előlapi vs. hátlapi kivezetést használsz.
Hát nem tudom...ez így kicsit drága.Ha 40ropira alá lemegy akkor lehet belevágok,de az igazság az,hogy a Giga 990FXA-UD3 bent van 34 alatt(bár a biossal már most probléma vanés nincs coax optikai a lapon ami nekem elengedhetetlen ).990FXA-UD5 ami egy árban van vele,de itt a CF lehetőségek bővebbek,de ez is Giga és ezen sics coax(meg mákdaráló felfogatási pont,így elmarad a fent említett érzés
)A GD 65-ös viszont csak 37,de ezen nincs 3 karira lehetőség(talán el leszek nélküle
),viszont van coax...nem egyszerű ez.Az az igazság,hogy vagy 40 alatt veszek lapot ami költséghatékony megoldásnak tűnik,vagy fölötte,de ha már átlépem ezt a határt8mintha a fogamat húznák) akkor már szint mindegy,hogy 42 vagy 46 és ez utóbbiban már ott a GD80 ami veszett egy lap lehet.Eddig mindig olcsóbb árszegmensben halásztam,de a vége az lett,hogy állandóan cserélgettem,piszmogtam,matattam a gépen ami a végén mindig anyagilag rosszul jött ki.Ez egyszer szeretnék egy olyan lapot ami mindent tud,mert ki tudja mit hoz a jövő... Majd meglátjuk mi sül ki belőle,de úgy néz ki az árszabások átrendeződni látszanak
-
Milka 78
nagyúr
-
Milka 78
nagyúr
Na jó,de ennyire?
Párosan szép az élet...már megszoktam a cf-et,nem akarok még idegenesen sem lefelé fejlődni,főleg,hogy ezt a rendszert is sikerült bevinnem 25fps környékére.Ez a két gpu is elég nagyjából mindenre,de nagyon fúrja az oldalamat,hogy mit is tud a 3gpu
Különben lehet,hogy lecserélem 2db 6950-esre,de 2 db 6870-est nehéz piacra dobni és macrás(én meg nyugalomra vágyok
). Az tuti,hogy AM3+ ra váltok tokkal vonóval(erre a keret létezik),de atöbbi csak terv,álom amit vagy be tudok húzni vagy nem...
-
Milka 78
nagyúr
Hát ez nagy kérdés.A X4-X6-os procikat nem nagyon befolyásolta,amint azt megtapasztalhattuk.Az Asus bedobta a 6+1-es digitális vezérlésű tápellátást,de egy 970-eset(M5A97PRO) ami még cf-re sem képes normálisan,27-28 ropi körül adni?
Könyörgöm,ennyiért már 990x-et is lehet kapni
Na majd kiderül,mert persze ez csak tippelgetés...
Most kajtatok egy 6870x2-es karit amit cf-be raknék a másik 6870-essel(most cf-be hajtok kettőt,de sajnos 3-dikat nem tudok mellé szúrni,mert nem támogatja)és így összejönne a Tri cf.Ehez akarok bedobni egy 8 magvasat,lehetőleg a leg erősebbet.Ehez már dukál egy egyszerűbb FX.Már megvan hozzá a keret is,így ha lehet még türelmetlenebb vagyok
-
Milka 78
nagyúr
Bizony feltűnt!Elég jópofa lapnak tűnik.Asrockos szokáshoz híven megoldották a 8/8cf-et és a szokásos Sata-USB3-as kettős is rajta van,ráadásul az ára sem rossz.Hál istennek ledobták az Etron remekművét(amitől harsogott a Asrock p67-es topick
) és most Asmedia USB3-as vezérlőt raktak rá.Remélem lesz olyan mint a 870-esen lévő NEC.Én személy szerint a FX-re várok,de még-inkább arra,hogy agyon már ki valaki egy valamire való Bullt!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 3D nyomtatás
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nyaralás topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- NBA és kosárlabda topic
- Spórolós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5060 Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- AKCIÓ! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest